|
![]() |
#62 |
Premium
Datum registracije: Oct 2002
|
Ispravak
Ipak nisam bio u pravu što se tiče OCZ-a ddr 800 Mhz koji sam naveo u prijašnjem postu. Kronologija događaja ukratko. Ploča je abit kn9 sli nforce 570, mema ocz gold el 2*512 ddr2 800 mhz, 5-5-5-12 latencije. - probam staviti memoriju da radi u dvokanalnom modu oba modula, ništa ni ne boot-a, crn ekran. Nisam mogao provesti mem test. Probam u bilo koji utor ništa u paru. - stavim 1. modul bilo gdje i radi - stavim 2. modul sam bilo gdje i ne radi !!! -pomislim ako samo jedan radi bilo gdje, drugi nigdje, onda ni u paru, nevalja drugi modul - nazovem links i sve objasnim, kažu neispravan modul -upgrade bios-a (ima samo dvije verzije na abit-u, ploča im je još bila na prednjoj stranici web-a još svježa) - nadogradio i opet isto. - ubacim memoriju na ploču sa NF 4 chipset-om i intel Pentium D procesorom , oba modula rade !!! - provedemo mem test, i nakon iscrpnog testiranja sve super, oba modula rade na 800 Mhz, čak i više. - zaključak je problem ili u Abit bios-u ili u NF 570. - čekam zamjenu u vidu Asus ploče sa NF 570 pa javim. Eto toliko o dojmu. Inače komp radi dobro kada sam stravio Kingmah na 667 Mhz i čak dizao takt meme. Instalirao optimizer za AMD dual core i obe jezgre živnule ![]()
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
#63 |
Banned
Datum registracije: Jan 2004
|
razgovarao sam sa nekime iz Linksa, i vidim da se od toga neće ništa napraviti... kao ...prekasno sam to javio ?!? dva tjedna nije prošlo .... neda mi se igrati s nihovim prikrivanjima... probao jesam ali očigledno da se pokrivaju... tek toliko o poštenju ljudi u Linksu... idem službenim putem...jer riječ u Linksu očigledno ne znači ništa ! |
![]() |
![]() |
#64 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
pa ovako....kud bi došli kad bi slali ljude po Hrvatskoj da servisiraju konfiguracije...ako si kupio kod njih u ZG u ZG i šalji na reklamaciju. Ako si naručio C4 a dobio VS (Value Select) trebao si odmah zvati i reč da si dobio krivu memu (imaš 8 dana i u tih 8 dana imaš pravo na povrat novca ako ti komponenta ne paše) No ako C4 nije bio raspoloživ kada si kupovao konfu trebali su ti javiti (zašto nisu pitaj ih) ali koliko vidim na onom linku i VS je na popisu kompatibilnih memorija za tvoju ploču. Samo ne razumijem što si čekao tako dugo...ako si dobio nešto što nisi tražio trebao si odmah javiti i vratiti na reklamaciju. Ja sam shvatio kao da si dobio običan Cors a ako si dobio PC6400 (sa CAS5 latencijom i on je na popisu kompatibilnih memorija za tu ploču)
#65 |
Banned
|
ako nešto platimo to moramo i dobiti ! to je ugovorno pravo između firmi...i za to se brine ZAKON ... ako je nama isporučena bez ikakvih novih ponuda , a naplačena C4 memorija, onda se to zove PREVARA (a to je se može rješavati u pravnom postupku opisano u Zakonu) očigledno da se u toj opjevanoj firmi ima što za pronaći negativno... ja nisam krajnji potrošač i zakon koji spominješ nema veze sa time što pročaš...meni odnosno firmi je nanesena šteta i to se mora rješiti, jer ja siguno neču iz svoga đepa kupovati drugu memoriju ! ako se utvrdi da je to razlog , a imamo mišljenje ovlaštenoga servisera, onda je jasno da smo prevareni i time oštećeni, a sud će rješiti ostalo... Pozdrav...nadao sam se da će se ovo rješiti usmenim putem , ali više je nego jasno da i tamo rade ...svakakvi... memoriju smo naručili drugu... |
![]() |
![]() |
#66 |
music freak
|
..ajd da i oni probiju led,steta,meni su uvijek bili super,a i reklamacije su bile "bezbolne" kod njih..zbilja steta..i da zasto si ovoliko cekao ?
#67 |
Pečurka
Datum registracije: Oct 2003
|
Dečki, ja ne vidim šta ste vi svi toliko zapeli na to šta si toliko čekao? Onak, Da je nakon 6 mjeseci to pogledao i vidio, to je svejedno PREVARA. Moguće da je taj netko računao na to da se u firmama kompovi u biti ni ne otvaraju dok ne istekne garancija. Sve u redu što ste svi imali dobra iskustva s njima (imao sam i ja), ali ovo je vrlo loše za njih i najgora stvar je ta što oni to ne pokušavaju riješiti unutar firme a kupca obeštetiti već to prikriti.
#68 |
Banned
|
ma kraju su me ipak zazvali i ..."vuk sit , a ovce na broju" gorak je ovo bio kolač ... kao , slučajna greška na WEB stranicama, i da to nije u stvari C4 memorija, već je krivo stavljeno...i sl... a, šta ćeš...barem je čovjek bio susretljiv za razliku od onoga na reklamacijama zbog kojeg mi se skoro otegnula ruka da pošaljem i prijavu za taj slučaj... što sam čekao ? pa sada kada kupiš robu i dobiješ u kutiji...i onda otpakiraš memoriju i ne vidiš baš svaku pojedinost na tome...istina na grafičkoj je bilo lako uočiti razliku...jer SILENT je više nego deblji...morao sam drugo kučište za taj primjerak staviti... druga stvar što nisam u memoriju sumnjao jest što je prvo matična pokazala zube , što nije miš PS2 radio...pa sam se par dana bezuspješno pokušavao igrati da proradi...odustao sam... kasnije sam pokušavao spuštati memoriju na niže na 667 pa 533 i 400 mMhz, ali ova ploča to "nevoli"...neka me ubiju, ali to je već treći MSI sa sličnim problemima... kada sam se malo dublje u hvatio u problem pošto se svako malo pri zahtjevnijim proračunima (FEM) počelo rušiti ovo čudo, onda sam se počeo razmišljati koji je to bog da se "plavi" svako malo...a nisam ni počeo raditi ovaj tjedan sam ipak odlučio da dođe netko tko je u ovome svaki dan i odmah je upro prstom u memoriju... e sada u Linksu tvrde da i ova memorija radi bez problema na MSI SLI PLATINUM ploči , no kolko vidim moja neće baš... i što sad...nema smisla da se natežem s njima, ali jedno je sigurno...mene nikada više neće imati kao kupca...jer ako se plati neka roba , to se mora i isporučiti, bez obzira dal je greška WEB šopung stranica ili što Mađarska nema more...to se mene ne tiče jer sam tražio komponente koje su ponudili za izbor a tamo je stajala TWIN2X2048 6400C4 memorija... istina jest da je ona skuplja, ali ovako ja sam dobio nešto što možda i jest uzrok stalnim rušenjima na defaultnim postavkama kada se optereti ... kada dođe 1066 Mhz Corsair memorija (preko neta, nema više da vjerujem ikome u HR) onda ću da vidim tko je u pravu kada na Forumu CORSAIR-a čovjek koji odgovara vam kaže da NE stavljati TWIN2X2048-6400 na MSI SLI PLATINUM, već isključivo C4, C3 , i PRO verzije, onda valjda nekog boga i znaju... |
![]() |
![]() |
#69 |
Registered User
Datum registracije: Jul 2006
|
Jedna mala ispravkica za one koji su čitali moje postove. Matična je epox mf4. Za Vijeksona sam malo provrtio Brother in arms i sad imam toplinsko izviješće. Za početak u sobi pakao od 29 stupnjeva, procesor se podiže i pokazuje 31 celzijevac ,par minuta radim nešto drugo i shvatim da ga je vent sledio na smiješnih 25 stupnjeva. sistem je na oko 40 a grafička 52. nakon dvadeset minuta igranja: cpu- 41 sistem 47 grafička 75 (tvornički su stavili nekakvu granicu od 125 celzijevaca) |
![]() |
![]() |
#70 |
Banned
|
evo i cjena vani CORSAIR memorije... ... nadovezivanje na izjavu da je greškom stavljena ona cjena u Linksov katalog jer (ta C4 memorija) košta navodno mnogo više... jako labavo objašnjenje zašto je bez korekcije cjene poslana memorija koja košta 100€ manje ! http://shop.norskit.de/nit/default.a...2D667110029995 http://www.idealo.de/preisvergleich/...0-corsair.html |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#71 |
Registrirani Ovisnik
Datum registracije: Apr 2006
|
@ tigman Gle, ovo sto se tebi dogodilo u linksu je neoprostivo, ali nemoj se cuditi sto svi ovdje na forumu nisu užasnuti ko ti (i jos nekolicina nas). Naime, ovdje ima puno Links fanova kojima ne pada na pamet protestirati protiv svog najdrazeg ducana. Jos ako budes imao srece, pa ti se javi Denis iz Linksa ... i pocne se opravdavati ... |
![]() |
![]() |
#72 | |
Moderator
|
Citiraj:
Toliko košta vani... Kod nas je PC5400 C4 oko 2500kn (2x1GB kit) kod uvoznika
![]() |
#73 | |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
![]() Citiraj:
Zbog jedne ovakve greške se gubi puuuno ugleda, a to je loše za shop kao što je links koji je ipak orijentiran više prema entuzjastima i drži dosta "geek (TM)" robe koju niko drugi nema ali isto tako i robe koja se samo entuzijastima može prodati - jer samo oni imaju svrhu za nju... ![]() Duuugo nisam čuo ni jednu pritužbu na njih a sad u zadnjih par tjedana više desetaka komada... ![]() Očito je neto loše na djelu kod njih - nadajmo se da su u pitanju godišnji odmori i loš nadomjesni kadar... ![]()
![]() |
#74 |
Banned
|
cjelo računalo je kupovano u Linksu upravo jer su imali memoriju ! i nakon svih upita to je bila ta memorija ... nikada nebi kupio stroj da su mi rekli da je memorija ipak drugačija...jer mene nije briga što radi ovako ili onako, na stranicama proizvođača memorije stoji da je upravo ta memorija koja ima EPP i SLI certifikat i namjenjena za nju sve je jasno...u Linksu očigledno ne rade pošteni ljudi više, jer ovo znaju svi i da su pošteni brzo bi rješili i zamjenili memoriju, a oni kontra svih razuma , štite onoga koji je to učinio !... Wolverine "Toliko košta vani... Kod nas je PC5400 C4 oko 2500kn (2x1GB kit) kod uvoznika" istna je da je vani sa merverštojerom ova memorija koja je meni isporučena oko 160€! , a 6400C4 oko 25o€ i ne vidim što bi sada htio rješiti... u dolarima je to još ljepše za slušati... očigledno je da se štiti onaj koji je zamjenio memoriju, jer znam da je C4 memorija bila u Linksu ! i ako pogledaš malo ima i OCZ C4 twin 2×512Mb sa 4-5-4-12 za 1000kn što tvoju teoriju o nekakvim visokim cjenama memorije koja je trebala biti naručena i nije utemeljena... dakle ako sam platio 2000kn i nešto sitno memoriju !, koja nije C4 , a mogao sam dobiti i vrhunsku C4 (ima isto EPP) od OCZ-a za iste pare , istina samo u KITU od 1024Mb , onda je jasno i ne treba biti lumen da se izračuna da ako OCZ 1024Gb C4 memorija košta 1000kn, onda bi realna cjena 2048 Mb ite memorije trebalo koštati duplo više ili oko 2000kn... ne znam otkuda sada iskrivljeni podaci o cjenama... očigledno je da štitite nekoga tko određenim personama "nabavlja" povoljno skuplje stavari u procesu koji se u cjelom svjetu zove PREVARA... kao takav čin idući tjedan pokrećemo pravni postupak...jer nemam namjeru stati pred naobičnijim lopovima pognute glave...taj film je netko možda gledao...ali kako smo mi osigurani kompletno peko Croatie, ovaj trošak u poslovanju pokriće ista , a poslje će oni "surađivati" sa "dobrim dečkima" ... za sve ima dokumentacija, i slike kada smo dobili robu, ali fakat nisam ni u snu pomislio da moram obratiti pažnju da će me prevariti te nisam odmah ni shvatio da je zamjenjena memorija...u kutiji je okrenuta tako da se ne vidi oznaka memorije, i na žalost slika je tako i napravljena, ali uvoznik ima brojeve memorije, a dobio sam i od CORSAIR-a o toj memoriji kada, gdje ,zašto... ne znam kako će biti kada se otkrije da prodaju robu pod jednim certifikatom, a u stvari isporičuju drugačiju... znam samo da neće biti ljepo...(iznos je malen, ali kada se uračunaju troškovi sa strane...i pravne smicalice..joj..a slučaj je pravno gledano savršen...) imam i snimljne trake dok mi objašnjavaju kako su oni pogrešno napisali oznake na memoriji, i kao tako je došlo do zabune... (bože moj...ovo je najjadnije što sam ikada čuo , i još poslje toga ...misle da će ostati na tome ?!?) da se netko ponudio da zamjene memoriju nebi se ljuti,o , ali kada traže da "proogutam" ovo i zaboravim ono što sam platio...e to neće ići to nebi ni u Nigeriji prošlo !.... evo nekoliko zanimljivih linkova sa cjneama...pažnja na Conroe+ASUS+DDR2800(nesretna) http://www.dealtime.com/xPP-Random_A...s_clock__meta_ http://www2.computeruniverse.net/url...urlmapped=true http://search.ebay.com/Corsair-Twin2...mory_W0QQftsZ0 http://search.ebay.com/Corsair-Twin2...Z1QQsofocusZbs Zadnje izmijenjeno od: tigman. 22.07.2006. u 16:20. |
![]() |
![]() |
#75 |
music freak
|
..evo jedne situacije iz linksa: narucim 5900 vivo retail karticu od leadteka iz njihovog tadasnjeg cjenika i stigne mi "obicna" 5900 kartica isto leadtekova bez icega (kutije,kablova) znaci bundle paket,kad sam ih zvao rekli su mi nema problema nasa greska i ponudili mi novac natrag ili zamjenu za neku drugu karticu...kazem nikad problema s njima ali opet za sve postoji prvi put..nazalost
#76 |
Premium
Datum registracije: Apr 2003
|
@tigman molim te nemoj pretjerivati...šta je ovo - izvadak iz dokumentarca "NAJVEĆE SVJETSKE ZAVJERE"...?? ti si sad slučajno dobio krivo deklarirani artikl i odmah PREVARA...?? ne kužim...?? a šta bi bilo da si platio običan CORSAIR 6400 (5-5-5-15) i dobio CORSAIR C4 (4-4-4-12)...?? šta bi isto ovako reagirao...?? PREVARA, PREVARA???? uostalom, i sam si rekao da si umjesto 7600gt dobio 7600gt SILENT model, koji je btw skuplji...zašto onda nisi bio tako glasan i vikao PREVARA, PREVARA...?? gledaj, greške se događaju, ipak ovaj posao rade ljudi...nitko tu nema namjeru tebe pokrasti ili prevariti...pa šta misliš da nitko drugi koji je kupio ili ce kupiti krivo deklariranu robu nece se javiti da je došlo do greške...?? budimo realni... uostalom, zar se tu radi o nekoj golemoj količini novca koja bi bila vrijedna ove tvoje "PREVARE"...?? šta misliš da bi se firma kao Links za***************avala varanjem ljudi na ovaj način kako bi zaradili - šta....?? milijune...?? nisi niti prvi niti zadnji kojemu se to dogodilo, a događalo se masu puta...i koliko ja znam nikada nitko nije od toga radio ovakvu frku kakvu radiš ti... |
![]() |
![]() |
#77 |
Pečurka
Datum registracije: Oct 2003
|
Masni, očito nisi shvatio jednu stvar. Vrlo važnu, čak. Nije stvar u tome da je dobio krivo deklariranu robu, već da nije dobio onu koju je platio niti nakon reklamacije. A ona usporedba da se on ne bi javio da je dobio bolju i skuplju umjesto lošije i jeftinije ti uopće ne igra ako mislite nekom prodavat nešt. Jer ako ti ideš prema kupcu s razmišljanjem da bi te on mogao pokrast, ja kod vas onda stvarno ne bih nikad više volio kupovat. Odnosno, i kupac ima MORALNU obavezu javiti to.
#78 |
Banned
|
ja sam htio sve vratiti, ali su mi ljepo rekli...dal radi ?...radi, i kao takvo nemam pravo na reklamaciju... na pitanje a što sa mišem PS2 koji ne radi...kažu ,...pa nemojte koristiti njega već USB verziju ?!? dal treba dalje pričati o čemu se dalje tu sve radilo ? pa ti tamo radiš koliko sam shvatio i nije mi jasno ako reklamacije mogu pretiti da će naplatiti servisne sate, ukoliko je roba ispravna ? kako da reklamiram grafičku , ako mi u startu kaže to ? ja bi je odmah mjenjao za EXTREME, ali poslej onih razgovora sa reklamacijom...u kojoj pita dal je broj taj taj na kutiji, ja kažem jest, (što je krivi broj nema veze ?!?) a on meni odgovara pa što onda hočeš ! dobio si skuplju za manje para ...?!?!?!?! upravo je spakirana kompletna ova krama, i slikano, ...bio je danas iz Croatie agent i preuzeo papire servisera i prijavu, i od idučega tjedna , nam oni pokrivaju sve ovo...ui štetu nastalu "greškom" (ja mislim da nema potrebe da se ne kaže PREVARA!) očigledno da se sa ljudima iz Links-a ne može razgovarati, a kamo li dobiti ono što je plačeno... naručeno je 5 artikala, a jedino je CPU od toga ono što je trebalo i biti... Matična je izmjenjena uz suglasnost na dan isporuke, a tri komponente nisu po deklariranim brojevima... koji je to postotak ? ne tražimo ništa što nije plačeno, već samo ono što smo platitli da i dobijemo , ni više ni manje !... sada kada je Croatia koja nas osigurava upoznata i kada je pravno regulirano mi možemo poslati na servis robu, pa ako budu natezali lako je poduzeti korake.... bez toga smo prepušteni igrama (prljave)u kojem zasigurno nebimo dobro prošli... pozdrav |
![]() |
![]() |
#79 | ||
Premium
|
Citiraj:
Citiraj:
razumijem ja sve to, ali tu se ne radi o nikavoj prevari ili šta ja znam, nego isključivo o ljudskoj pogrešci i EOS...i mislim da ne treba dizati prašinu oko toga ili raditi slona od buhe - takve stvari se događaju... |
||
![]() |
![]() |
#80 |
Banned
|
inače nije nekoliko tjedana već sada je dva tjedna od toga se natežm s ovime isto toliko...roba je poslana 4.7 ! ako je i pogreška , zašto ! zašto ne žele zamjeniti memoriju ? zašto me ucjenjuju sa plačanjem servisa ako želim da promjene grafičku koja je plačena, zašto ...ima li ikakvih pametnih ideja ...zašto ? zar je bio problem reći , kada smo razgovarali,...da naša je greška (što je dotični Tomislav i potvrdio ,, uz audio zapis) pošaljite nam memorjiu i zamjeniti ćemo je... ..no on me šalje serviseru kji mi priča o marketingu , i kako je svejedno dal je to C4 (SLI certifikat i EPP) ili C5 , (odgovor iz Corsaira je da ta memorija može uzrokovati probleme i nije preporučljiva , već C4 ili C3 memorija) i tako ...opere sve, a to što ja nemam memoriju koja je palčena, nikoga nije ni najmanje briga !... baš me zanima kako bi reagirali drugi kada bi platili ovakve komponente, pa svakih pet minuta BSOD u radu sa programom kojim treba raditi posao ? možda za Links tražim previše ,.... da mi se isporučena roba poklapa sa uplačenom... ono što me najviše smeta je memorija, matična radi i kao takva ne smeta mi što PS2 miš ne radi, ...ima 1001 bug , ali radi, no ova memorija i ova ploča nikako se ne vole... grafičku bi promjeni (kupio sam i drugo kučište zbog nje (SILENT je viši) , i meni je svejedno dal je SILENT ili Uplačena EXTREMA samo me memorija muči...i stalno rušenje .... mogu staviti i na 400Mhz memoriju, ali rušenja su konstantna... čak je najbolje kada ručno postavim 4-5-4-14-20 @800 i onda kako tako zna po nekoliko sati da radi najčudnije jest što na 533 ili 667 Mhz rušenja su češća bez obzir ana latenciej ?! samo zato želim drugu memoriju, jer očigledno da ovo ne ide zajedno...(kako je i serviser rekao da mjenjamo memoriju) cjeli je problem što sam potpunio izgubio povjerenje u firmu i djelatnike poslej onih natezanja ...zato sam igrao na pravnu sigurnost...pa ako i sada neće...barem imam pokriće za troškove .... mi smo naručili i memoriju i drugo računalo...direktno iz NJemačke, jer ovo što sam doživo za mene je šok...ne mogu vjerovati da se oni još i bune što tražim plačeno ? |
![]() |
![]() |
#81 |
Banned
|
Upravo sam vidio da su maknuli cjene CORSAIR DDR2 TWIN2X2048-6400 C4 memorija ... sada je istalo samo tri... bez brige kod uslikan i arhiviran tako da je samo dobro što neće nitko više da bude xxxx... |
![]() |
![]() |
#82 |
Premium
|
sve što si ti trebao napraviti je reci da memorija koju si dobio nije ista koju si htio, odnosno, isporučena memorija ne odgovara memoriji koja je na računu...(6400 običan i 6400 C4)...i to je sve... poslao bi memoriju i dobio bi drugu, onu koju si i tražio... dakle, ne vidim u čemu je problem...imaš zakonski rok od 8 dana unutar kojih kupljeni artikl možes vratiti i tražiti povrat novca ili nešto drugo...bez obzira na to, ako je greška od Linksa (a je u ovom slučaju), ti si memoriju mogao zamjeniti i nakon mjesec dana... a što se tiče am2 platforme, neznam i uopce mi nije jasno zašto si se odlučio za to...?? ploče su tek izašle, nemaju niti jedan bios osim onog koji dolazi sa pločom, kompatibilnost sa ddr2 memorijama je NIKAKVA (a da si se malo raspitao prije nego si kupovao i pogledao nekoliko članaka na netu, mogao si zaključiti da am2 nije najbolji izbor i fino uzeti, čak i za manje love, intel platformu jednakih performansi), problemi sa driverima itd... meni je situacija totalno normalna i nije niti prvi niti zadnji put da se tako nešto dogodilo ili će se dogoditi...i u Linksu i u ostalim dućanima... samo mi nije jasna tvoja, IMO, pretjerana reakcija...kažes da poznaš zakon i sve...onda znaš i ono što sam maloprije napisao...fino si trebao vratiti memoriju i bok, bez ikakvih prtljanja... vezano za ploču, ista stvar...ako PS2 NE RADI NIKAKO, onda nemaš šta razmišljati, spakiraš ploču i pošalješ di si ju kupio i to je to...također bez puno prtljanja... sve u svemu, puno muke nizašto... ![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Banned
|
pa vic je u tome što nisam u 8 dana ni primjetio da je memorija drugačija, a sada ne žele opće razgovarati ... uz to to je zakon o potrošačima ( krajnji korisnik privatna osoba), a ovo je na firmu i kod nas nema toga jer je plačanje preko ponude i UGOVOR !!! koji podleže onda zakonima republike HR , i time se moram pridržavati svih zakonskih procedura...od pokušaja dogovornog rješenja do krajnje mjere projave i pravnom pomoći...(nisam nikakav strulčnjak za pravo već je ovo svakodnevnica za firme) dakle da sam kupio privatno onda sam mogao zamjeniti u roku 8 dana po zakonu, ali ovako se mogu samo dogovorno , na što oni odbijaju, ili putem pravnih regulativa... nisu ostavili nikakvu želju za dogovorom kao što vidiš, ali ni najmanju... dakle... da sam spakirao robu i vratio na reklamaciju, to ne jamči da će zamjena biti obavljena ...jer oni su PREVAROM izmjenili isporuku, a papirnato su sve odradili regularno(i uz moj potpis da je roba zaprimljena...jel kužiš ?)...i što sad...meni se roba koju imam ne poklapa sa uplačenim, i nemam apsolutno nikakvih prava da istjeram to ako ne prijavim PRIJEVARU... žalosno ali istinito...to je današnji LINKS... |
![]() |
![]() |
#84 |
Banned
|
to je kao da od moje firme naručiš 50 000 komada plastičnih slavina sa logom firme... i mi ti isporučimo slavine , ali sa logom druge firme..., a ti potpišeš pri dostavi da je zaprimljeno ono što smo UGOVOROM potvrdili i što si platio... i sada me zoveš i tražiš zamjenu jer imaš krivu firmu kao LOGO , a ja te od***************em i kažem da si potpisao pri preuzimanju ?... i gotovo,...ti nemaš više kao firma zakonsku regulativu, osim prijaviti PREVARU (policiji, ili direktno no može o preko kuče koja te osigurava) ... tu ne važi da ti možeš zvati gospodarskog inspektora jer su pravni subjekti u igri...i on nema ovlasti za to već trgovački sudovi (ako sam i kaj fulao , ne zamjerite jer nisam te struke...ali tako je nekako u biti) ja sam u firmi proknjižio da sam ti poslao slavine sa LOGOM MASNI i sada se možeš samo češati kako da rješiš stvar... |
![]() |
![]() |
#85 | |
Moderator
|
Mogu li te samo još nešto pitati nevezano za Links več za ovu izjavu? Citiraj:
pročitao sam thread http://www.cnc-project.com/LINKS%20s...t%20Forums.htm i nigdje nije spomenuto da se taj CAS5 ne smije koristit, nego C4 Da stvar bude gora i C4 zna kenjat na tim pločama (koje su očito za k... ali cijeli AM2 zasad je za k....) na tom forumu korisnik Kevin ima C4 pa ga MSI hebe u zdrav mozak svojom nestabilnošću. Citat: Motherboard: MSI K9N SLI Platinum Processor: AMD x2 4600 Memory: 4 GB Corsair TWIN2X2048-6400C4 Video Card # 1: *** GeForce 7900 GT Hard Drive # 1: Western Digital Raptor 10K As I'm still unable to change the RAM voltage in the BIOS, I set it to 2.1v (as recommended above) using the CoreCenter app that comes with the MSI K9N SLI Platinum mainboard. (i.e., the BIOS still says 1.8v [I can't change that] but the Win XP x64 app CoreCenter is set for RAM to be 2.1v.) I didn't notice any changes directly after setting the 2.1v. The trouble is, once I rebooted, the system became very unstable (even at 400 Mhz for RAM, set in the BIOS.) The display is now filled with artifacts (random multicolored pixel noise in the BIOS screens, random black pixel noise in XP x64). I'm using the same nVidia 7900 GT card as 'CaptianH' wrote about in his post today, above, incidentally. Worst of all, I can't reset the CoreCenter increased voltage because I can't boot XP x64, except in safe mode--which doesn't allow CoreCenter to run. Ouch. This system was quite stable (at 400Mhz RAM set in the BIOS) before this, and able to pass Prime95 memory testing at that speed. Now, after setting the RAM voltage to 2.1v in CoreCenter, I can only get into Windows in safe mode, and the display is filled with noise pixels--even in the BIOS screens. I have to wonder, as CaptainH did, if this combination of MSI K9N SLI Platinum mainboard, GeForce 7900 GT graphics card, and ANY PC6400 memory will ever work. A final note--I've also tried this system with 4GB of ******* RAM, and 4GB of ******** RAM, for comparison. In those cases, I was only able to get the system to boot into Windows x64 with a single stick of RAM, even at 400/667 MHz. So, it seems that the Corsair RAM is behaving the best, but still only at 400MHz on 800Mhz RAM. If I do have to return the mainboard, does anyone have a system running with a AM2 socket mainboard, an X2-4600 (or similar) CPU, and 4GB of Corsair/*******/******** 6400 RAM? A da se vratim na listu memorija kompatibilnih sa tom pločom (koju je Corsair izbacio) http://www.corsairmemory.com/corsair...h_results.html evo što kaže Corsair: A Complete List of Modules Compatible with your Product CM2X512A-6400 DDR2-800 (XM2S-6400) 512MB 5-5-5-12 TWIN2X2048-6400 DDR2-800 (XM2S-6400) 2GB kit (2 x 1GB) 5-5-5-12 TWIN2X2048-6400PRO DDR2-800 (XM2S-6400) 2GB kit (2 x 1GB) 5-5-5-12 TWIN2XP2048-6400C4 DDR2-800 (XM2S-6400 CAS 4) 2GB kit (2 x 1GB) 4-4-4-12 CM2X512A-5400UL DDR2-675 (XM2S-5400UL) 512MB 3-3-2-8 CM2X1024-5400C4 DDR2-675 (XM2S-5400C4) 1GB 4-4-4-12 CM2X256A-5400C4 DDR2-675 (XM2S-5400C4) 256MB 4-4-4-12 CM2X512-5400C4 DDR2-675 (XM2S-5400C4) 512MB 4-4-4-12 CM2X512-5400C4PRO DDR2-675 (XM2S-5400C4) 512MB 4-4-4-12 TWIN2X1024-5400C4 DDR2-675 (XM2S-5400C4) 1GB Kit (2 x 512MB) 4-4-4-12 TWIN2X1024-5400C4PRO DDR2-675 (XM2S-5400C4) 1GB Kit (2 x 512MB) 4-4-4-12 TWIN2X512-5400C4 DDR2-675 (XM2S-5400C4) 512MB Kit (2 x 256MB) 4-4-4-12 TWIN2X2048-5400C4 DDR2-667 (XM2S-5400 CAS 4) 2GB kit (2 x 1GB) 4-4-4-12 VS1GBKIT667D2 DDR2-667 (PC2-5300) 1GB Kit (2 x 512MB) 5-5-5-15 (JEDEC) CM2X512A-4300C3 DDR2-538 (XM2S-4300C3) 512MB 3-3-3-9 CM2X512A-4300C3PRO DDR2-538 (XM2S-4300C3) 512MB 3-3-3-9 TWIN2X1024A-4300C3 DDR2-538 (XM2S-4300C3) 1GB Kit (2 x 512MB) 3-3-3-9 TWIN2X1024A-4300C3 PRO DDR2-538 (XM2S-4300C3) 1GB Kit (2 x 512MB) 3-3-3-9 VS1GB533D2 DDR2-533 (PC2-4200) 1GB 4-4-4-12 VS1GBKIT533D2 DDR2-533 (PC2-4200) 1GB Kit (2 x 512MB) 4-4-4-12 VS256MB533D2 DDR2-533 (PC2-4200) 256MB 4-4-4-12 VS2GBKIT533D2 DDR2-533 (PC2-4200) 2GB kit (2 x 1GB) 4-4-4-12 VS512MB533D2 DDR2-533 (PC2-4200) 512MB 4-4-4-12 VS512MBKIT533D2 DDR2-533 (PC2-4200) 512MB Kit (2 x 256MB) 4-4-4-12
![]() |
#86 |
Banned
|
opet se vrtimo u krug... ajde da ti meni daš 2000kn , a ja tebi ovu memoriju ? hočeš ? http://computers.search.ebay.com/ddr...sPageNameZWLRS |
![]() |
![]() |
#87 |
Banned
|
usput nevezano... http://www.corsairmemory.com/corsair...h_results.html dakle ukucaj ljepo test ploču MSI SLI PLATINUM i pogledaj što baca dolje .... Select a board from the drop down list to view its available performance tests. Performance Reports available for this motherboard: [PDF][HTML] - TWIN2X2048-6400C3 [PDF][HTML] - TWIN2X2048-6400C4PRO [PDF][HTML] - TWIN2X2048-6400C4PRO [PDF][HTML] - TWIN2X2048-6400C3 [PDF][HTML] - TWIN2X2048-6400C4 [PDF][HTML] - TWIN2X2048-6400C4 [PDF][HTML] - TWIN2X2048-6400C4PRO [PDF][HTML] - TWIN2X2048-6400C4PRO evo za C4 i C3 http://memtest.corsairmemory.com/print_report.aspx?model=MSI++K9N+SLI+Platinum&pn=TWIN2X2048-6400C3&id=5156 http://memtest.corsairmemory.com/print_report.aspx?model=MSI++K9N+SLI+Platinum&pn=TWIN2X2048-6400C4&id=5150 e sada ako ja usporedim moje rezultate od 5500 read 1500-3100 write i latencija 43-44 sa ovom memorijom, onda je jasno da nešto ne valja ? procesor nije toliko lošiji d atako drastično utječe na memorijske testove... evo i službene stranice MSI-a o memoriji koje su testirane !!!...nema nigdje obične http://www.msi.com.tw/program/products/mainboard/mbd/pro_mbd_detail.php?UID=729 nemam vremena da se igram sa time ...zato kupujem što je najbolje po preporuci proizvođača... eto zato Zadnje izmijenjeno od: tigman. 23.07.2006. u 01:21. |
![]() |
![]() |
#88 | ||
Moderator
|
e pa koji je tebi...ja ti hoću lijepo nešto reč a ti me napadaš : stoopid kažem ti ako znaš čitat odi na taj link kako si i sam opisao i vidi koji su moduli podržani ali idi na dno stranice gdje piše kompletna lista a ne samo najaktualniji modeli dakle pogledaj pod ''A Complete List of Modules Compatible with your Product'' (u ovom slučaju MSI K9N SLI Platinum) c/p te liste sam ja naveo u ranijem postu Citiraj:
Citiraj:
![]() |
#89 |
Banned
|
ja sam kupil kaj mi se činilo OK...tjedan prije sam kupil 3,2 Ghz celera pa sam rigal na perfomanse, ali radi bez frke na djelovima odbačenih starina i eno to sada mjenja ovu navodno zvjer... jako smješno je kada me uvjeravaju da sam i dobio C4 memoriju da bi isto radilo... pa mene opče nije briga dal če da radi ili ne !...i samo želim da dobijem ono što sam platio ! Zamisli da netko uplati neku mašinu sa dva dual core procesora i , zamoli dečke u Linksu da mu slože jer mu treba za interrnet... kaj je sada normalno da dečki na svoju ruku ugrade celera 2,5Ghz i kažu to je to ?...jer mu ni ne treba više ? ( a naravno ono što je trebalo ići njemu zadrže) kupil sam platformu koja ne valja, ali za svoje novce ...nisam nikoga prevario kod plačanja ponude...uredno je iskeširano preko 5,5kkn |
![]() |
![]() |
#90 |
The Geek Wants Out
Datum registracije: Feb 2005
|
@tigman apsolutno si u pravu - trebao si dobiti ono što si i platio ili ako artikal nije raspoloživ zamjenski uz prethodni dogovor. Nažalost 'shit happens', poduzeo si korake koje si poduzeo i ako baš moraš otvori novi thread u kojemu ćeš objavljivati pučanstvu svoj bijes pravednika a sad daj malo oladi i prestani spamat...
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|