|
![]() |
#61 |
Premium
Datum registracije: Oct 2002
|
Potpisujem... Ovo je cisto 'Carevo novo ruho'... Bas eklatantan primjer... Navukli su sve top level managere pricama o tome kako ce za 5 godina sve firme imati svoj interni AI... Sta je meni lik iz IBMa napricao o tome IBM watsonx (ne mijesati sa IBM Watson) moze, to je za nevjerovati... ![]() Kolko vidim, svi se nesto trude to koristiti, neki cak i nadju relativno dobru primjenu... Recimo, Fortinet koristi genAI za pisanje konfiguracijskih skripti za firewalle i routere, eBay koristi za pisanje item descriptiona... AWSu sam u nekoliko navrata sugerirao za sto bi sve mogli koristiti Amazon Q (to je neki njihov genAI), recimo pomoc pri pisanju raznih descriptiona prilikom stavljanja produkata na AWS Marketplace... Ali realno, sve je to pomalo drek... Nekidan je jedan od top managera koji dosta koristi ChatGPT kopipejstao odgovor, nesto vezano za procjene troskova pa sam ga odmah upozorio da pripazi na ChatGPT jer barata sa krivim informacijama... Naravno da je ispalo da su troskovi koje mu je ChatGPT dao bilo jedno duplo nize od realnih troskova... I ajd sad ti pokusaj objasniti ekipi da je to sve drek... Obicno me pitaju da li koristim placenu verziju... Pa ne, ne koristim, jer ovo sto je sada besplatno je pred pola godine bila placena verzija i tada su me uvjeravali da je to nesto najbolje na svijetu... Pa mi onda kolega objasnjava da je nedavno Google Gemini odredio koliko se lopti dodiruje u 11. dimenziji... Onako, pa to bi mogao odrediti i neki komad matematickog softvera, ili sam barem uvjeren da bi mogao... Uglavnom, moje misljenje - AI je evolucija, ima svoje prednost i mane... Ne pricam samo o genAI, nego AI kao disciplini... Ono sto stvarno donosi REVOLUCIJU je kvantno racunarstvo...
![]() |
#62 |
Premium
Datum registracije: Sep 2018
|
Dečki hvala na pokušajima ali navedeni filmovi nisu taj koji tražim. Gledao sam Office space i Up in the air, to veze s ovime što tražim nema nikakve. Što kaže kolega Exy, opskuran film, očito da je, iako sam ja to na TV davnih dana gledao. Moguće da su to bile one filmske večeri, što bi značilo da je to bilo svakako prije 2000te godine. Što se tiče metoda traženja, guglo sam ja to mnogo, postavljao upite na raznim stranama tijekom godina, koristio napredno IMDB pretraživanje (satima) ali nisam uspio naći to što tražim. Moram prihvatiti da me sjećanje vara, pa da sam krivo zapamtio te glumce, ali mnogih scena se sjećam previše detaljno da bi me lagalo sjećanje. Kako bi film mogao "nestati"? Ako zaglavi u fazi festivali pa ne bude nikada propisno izdan (kao npr. Full love/The eagle path za kojeg znam samo zato jer mi je frend fanatični ljubitelj JCVD ![]() Je li se ikada dogodilo da film koji je doživio zvanično izdanje bude povučen iz nekog razloga?
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#63 |
Premium
|
Jel mi moze netko reci za sto korisno koristi GenAI? Fakat nikako nemrem nac nikakav smislen use case, a da vjerujem u odgovore... Najgore mi je pitati nesto da mi proceprka ako ne znam tematiku pa onda slijepo vjerujem... Znam da ce odgovor izgledati super, al bi se moglo naci nekog dreka unutra koji ce bit potpuna laz...
![]() |
#64 |
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
AI mi je odlican za sumiranje web search rezultata i usporedni pregled npr itema po speckama i sl. stvari kad recimo ne znam koje su razlike medju itemima. Za sve ostalo mu i ovako ne vjerujem. Koristim ga i za posao, ali mu ne vjerujem. Dobro mi dodje ako baci kakvu dobru ideju pa dalje ja razradjujem tu ideju "po pravilima struke"
![]() |
![]() |
#66 |
Premium
Datum registracije: Nov 2010
|
Najčešće ga koristim za službene mailove prema stranim klijentima. Ja nabrzinu napišem mail na engleskom, a onda dam njemu da mi ga "uljepša" i prepravi da zvuči profesionalno. Obzirom da uvijek izbacuje sranja ako ga se pita za nešto iole stručnije, izbjegavam ga pitati da radi nešto direktno nego ga tražim da mi predloži stručnu literaturu sa tom tematikom. Npr. nikad ga neću pitati da mi sam napravi proračun nekakvog rashladnog sustava nego ću ga tražiti literaturu gdje bi mogao pronaći takav primjer itd. |
![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Premium
|
ChatGPT nastrado u sahu od ATARI 2600 starog skoro 50 godina... ![]() https://futurism.com/atari-beats-chatgpt-chess https://www.linkedin.com/posts/rober...85145856-HSP0/ E kako cu sutra s gustom obuc ATARI majicu za do ureda... ![]()
Zadnje izmijenjeno od: calypso. 12.06.2025. u 02:41. |
![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
PRO
Datum registracije: Apr 2010
|
e pa to vrime šta si uštedija vozeći bajkom, sad možeš nazad po nju. ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#71 |
Premium
|
![]() |
#72 |
Premium
Datum registracije: Sep 2018
|
Mene ovo baš niti ne iznenađuje. Siguran sam da bi ChatGPT pobijedio kada bi smio izmišljati vlastita pravila igre ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|