|
16.11.2021., 00:11 | #61 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2006
|
Gdje u Hrvatskoj kupiti 4K UHD filmove na fizičkom mediju i s HR titlovima? Netko je preporučivao Algoritam i Men art ali njima su stranice katastrofa i nemaju nikakvih filtera pa moraš kopati i kopati da bi uopće našao neki 4k film. A i kad pronađeš onda ili nema na lageru ili je ultra skupo jer je nekakvo platinum collector edition Koliki je uopće izbor takvih filmova na našem tržištu? Inače i ja volim originalne filmove najbolje kvalitete. Imam dosta bluray 1080p medija. Ali sam sad obnovio svoje kino. Složio si novi 5.1.2 sistem, CX 65 TV pa bi i 10 godina star bluray player zamijenio s novim 4K playerom. |
16.11.2021., 13:29 | #62 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
Baš za kupiti ili posuditi? Imaš videoteke 2 u Zagrebu koje posuđuju, možda da njih pitaš od kud nabavljaju. A na amazonu ima najveći izbor koliko mi se čini.
Oglas
|
|
16.11.2021., 14:18 | #65 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Citiraj:
Imaš brdo načina za reproducirati BR filmove s našim titlovima u originalnoj kvaliteti, što zvukom, što slikom. Kad kažem brdo načina, govorim o brdo jednostavnijih i mogućih načina. Onaj koji ja volim: jogurt videoteka, dodati titlove, prijenosni hard i rokaona. Kada se zaželim dobrog filma u dobroj kvaliteti, film mora imati bar 40-50GB. |
|
16.11.2021., 21:22 | #66 | |
Registered User
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
A što se tiče korištenja vanjskih titlova nisam znao da je i to moguće. Znate li koji playeri to dopuštaju? Planiram kupiti Panasonicov UHD UB 824 jer reproducira novije DV i HDR10+ formate. Sad imam Zappiti One 4K HDR koji radi super ali ne radi ovo zadnje. S druge strane LG OLED CX reproducira, ali ne ako je DTS ili nekomprimirani Atmos.... svugdje nešto fali..... |
|
16.11.2021., 23:00 | #67 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
Ja kad sam to proučavao su imali Oppo i Panasonic UB820, ali s novim firmwareom. Za ove novije ne znam kakva je situacija, to si provjeri, ali na kraju sam odustao od kupnje 4k playera i uzeo nvidia shield.
11.12.2021., 22:59 | #68 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2021
|
MAG 420 problem favorit lista,imam Mag 420 4k i problem je što kada prebacim kanale u favorit listu neidu od broja 1,2,3 itd..nego svaki kanal zadrži svij broj iz cijele liste,dali je moguće to popravit,hvala |
16.12.2021., 09:47 | #69 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Imam problem kako na LG TV (WebOS 6) puštati 4k HDR? Situacija: imam na mreži nešto materijala iz jelte videoteke Ukućani navikli na Kodi (mali x64 komp s Intel UHD 605 GPU), radi ok, ali ne podržava HDR. Linux zafrkancija, tipično se to neće riješiti narednih valjda 20 godina. Svaki film koji se pusti boje su isprane i izgleda jako loše, TV ga uopće ne skuži kao HDR. Normalni 4K bez HDRa izgleda ok. Ako isti film povučem s TV preko njegove Media player aplikacije, radi uredno, znači da TV podržava potrebne codece. Varijanta 2 koju sam probao: upnp/DLNA. Podržava Kodi, ali problem je što glupi LG player kad otvorim folder s recimo 4 datoteke unutra vrti jedno 2-3 minute prije nego prikaže popis videa Pokušao sam nabrzinu dignuti na tom kompu Jellyfin pa preko njega. Tu je pak problem što LG ponekad pročita video, ali ne može pustiti jer veli da nije podržan. Očito mu to Jellyfin spakira nekako da ne kuži. 100% su podržani videi jer preko Kodija radi. Ali je brže browsanje datoteka s JF servera jedno 3x nego preko kodija iako još uvijek dosta sporo. Ima netko još kakvu ideju? Probati neki drugi server, kupiti firestick,...? Kupnja dodatnog uređaja mi je lošija opcija iz više razloga. Pored toga što mi je taj komp/serverčić metar ispod TVa u ormaru pa do toga da s drugim uređajem onda opet imam dodatne android zafrkancije. Edit: da ne zaboravim, LG TV je spojen na wlan (5GHz) i njegova speedtest aplikacija pokazuje nekih 100Mbps, valjda bi unutar LANa trebalo raditi brže. Mogu probati i preko kabla, ali do switcha mi je nekih 20m na drugom kraju stana Zadnje izmijenjeno od: c-shadow. 16.12.2021. u 09:52. |
16.12.2021., 10:51 | #70 |
Premium
Datum registracije: Jul 2012
|
Probaj Plex. TV mi uredno prepozna HDR preko Plexa. Kodi nisam ni probao doduše. |
|
|
Oglas
|
|
17.12.2021., 08:30 | #71 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Thx. Proradilo je u kombinaciji Plex aplikacija na TVu + Plex server u docker containeru. Radi ok, aplikacija na TVu dosta se sporo pokreće, ali jednom kad je pokrenuta otvara brzo, HDR uredno radi. |
|
|
Oglas
|
|
|
|