Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Razno
Ime
Lozinka

Zaključane teme

Uređivanje
Staro 18.10.2015., 21:03   #61
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Citiraj:
Autor rodney Pregled postova
Ako je kupio p4 prošle godine, onda svaka čast. Ja mislim da bi se neki c2duo otplatio samo na izgubljenom vremenu dok se tri stare kante upale.

Barem jedan radni sat dnevno se gubi na tim starim kantama, jer je sve dozlaboga sporo. Koliko se pali 10ak tabova na tome?
Takve kompove kao i CRT monitore treba zakonom zabraniti.
Brko je offline  
Staro 18.10.2015., 21:05   #62
karabaja
The Zappa

karabaja's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Citiraj:
Autor rodney Pregled postova
Ako je kupio p4 prošle godine, onda svaka čast. Ja mislim da bi se neki c2duo otplatio samo na izgubljenom vremenu dok se tri stare kante upale.

Barem jedan radni sat dnevno se gubi na tim starim kantama, jer je sve dozlaboga sporo. Koliko se pali 10ak tabova na tome?
Ma, kakvi. Te stare kante su za tu namjenu just fine. Da nije zabe, služile bi još toliko. Škrto sam đubre.
karabaja je offline  
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 18.10.2015., 21:11   #63
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
Citiraj:
Autor Kruno M Pregled postova
A čuj i je i nije. Oni bi trebali pustiti update i u najavi reći da manufactureri imaju neki rok za prilagodbu jer od sljedeće verzije to i to neće raditi, ali kako je to u zadnje vrijeme išlo prečesto zato svi i odustaju od jave.

misliš update ovo kod eporezne i mirovinskog? Preko eporezne ide automatski kad kreneš potpisivati obrazac app javi da prije toga moraš napraviti update (skine se sam update i nakon toga instalira).

A svi bi oni monopol a to baš i nejde
nije stvar uopće u apdejtu i prilagodbi, stvar je u tome da je sama java sigurnosna rupetina i da jedino što mogu napraviti je sa svakim novim zdanjem dignut "sigurnost" na stepenicu više što naravno pomrsi planove svim onim "3 billion devices runs on java"... e tu je glavni problem.

ni u verziji, ni u implementaciji, nego jednostavno u oraclu iliti javi.

Citiraj:
Autor sakomako Pregled postova
Ovdje je standardan odgovor da sve to baciš u smeće i kupiš novo! Misle ljudi da novci rastu na drveću, pa mijenjaš opremu svake godine samo tako, jer ako to ne radiš onda si zaostao i psihički bolesnik, pa ti preporuče stanovite telefonske brojeve!

Pa nečeš radit samo za novu opremu svake godine, a zube stavit na klin.

Nabaviš ono što je nužno i ideš dalje, ali ovdje će te popljuvat i radit bedaka od tebe!

Neznam samo u kojem svijetu i državi komentatori na ovom forumu žive. Kao što rekoh 775 socket je još dobar i novi? I nije da ne mogu kupit novo, ali mi nije potrebno!

A priupitao bi pametnjakoviće ovdje na forumu neka pogledaju koliko se stare krame prodaje npr u Nemačku sa gore licenciranom sedmicom za siću love kompletan stroj. Razmislite zašto i tko to kupuje. Više koštaju sami WIN 7 sa licencom nego kompletan stroj sa licenciranim WIN 7 na sebi!
za razliku od gore navedenog odgovora, tebi nema pomoći nažalost

ajmo na parove razdvojse...

1. hardver - 775 je itekako sposobna platforma, ništa ti nije kriva
2. softver - xp, sorry zabrijanović si koliko god voliš monopolizam majkrosofta
3. bravo... sam sebi si točno odgovorio na w7 pitanje

to ti se zove sadašnjost, kapitalizam, paralamentarni izbori, četnici, ustaše... you name it

Zadnje izmijenjeno od: syss. 18.10.2015. u 21:21.
syss je offline  
Staro 18.10.2015., 21:12   #64
sakomako
Registered User

Datum registracije: May 2013
Citiraj:
Autor karabaja Pregled postova
Ma, kakvi. Te stare kante su za tu namjenu just fine. Da nije zabe, služile bi još toliko. Škrto sam đubre.
Ja cjenim Škote!

A da nije struja skupa ja bi još koristio nešto ovako:

https://www.youtube.com/watch?v=sK99WuaU_k8
ili ovako
https://www.youtube.com/watch?v=KKZDfB8PAqQ
a niti nešto ovako mi strano nije imao u ruci:
https://www.youtube.com/watch?v=CBjoWMA5d84
za to se dobila kuća na Pantovčaku u to vrijeme!

Sada je svima jasno kako je Drug Brko izgradio Tađ-Mahal!

Zadnje izmijenjeno od: sakomako. 18.10.2015. u 21:23.
sakomako je offline  
Staro 18.10.2015., 21:17   #65
Kal-EL
Premium
Moj komp

Kal-EL's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Citiraj:
Autor Drug Brko Pregled postova
Takve kompove kao i CRT monitore treba zakonom zabraniti.
Sasvim uredno sve radi na soc 775, baš mi prije 2 dana došao novi proc tu sa foruma e7200, 6 gb rama i deri. Sestri za knjigovodstvo, internet i office i više nego dovoljno.
I ima lcd naravno
Kal-EL je offline  
Staro 18.10.2015., 21:18   #66
rodney
only fool, not a horse
Moj komp

rodney's Avatar

Datum registracije: Apr 2008
Citiraj:
Autor karabaja Pregled postova
Škrto sam đubre.
Hahaha bar priznaš, to cijenimo

edit: @Kal-EL: c2d smo spomenuli kao mogući upgrade korištenih konfi

job security - example
rodney je offline  
Staro 18.10.2015., 21:19   #67
rodney
only fool, not a horse
Moj komp

rodney's Avatar

Datum registracije: Apr 2008
greška

job security - example
rodney je offline  
Staro 18.10.2015., 21:28   #68
sakomako
Registered User

Citiraj:
Autor syss Pregled postova

to ti se zove sadašnjost, kapitalizam,
Ja u kapitalizmu živim dok ste još naganjali samoupravni socijalizam, OUR-e i SOUR-e i sve one ine skraćenice!
SIZ, a naročito kada netko izgovori RSIZ, čovjek se okrene i pogleda gdje to konj hrže!
sakomako je offline  
Staro 18.10.2015., 21:31   #69
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

ti da živiš, proživljavaš i osjećaš pravi kapitalizam, onda ovu temu otvarao ne bi.

tako da druže tito, da prostiš - ne seri.

- maršal

syss je offline  
Staro 18.10.2015., 21:34   #70
sakomako
Registered User

Citiraj:
ti da živiš, proživljavaš i osjećaš pravi kapitalizam, onda ovu temu otvarao ne bi.

tako da druže tito, da prostiš - ne seri.

- maršal

A što je to po tebi pravi kapitalizam, Holivudska šminka ili realnost Nemačke gdje normalni ljudi većinom su podstanari i rade za nekoga.

Evo kod nas u Vrapče mnogo lepo!
sakomako je offline  
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 18.10.2015., 21:38   #71
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

samo ti navijaj za win xp i bankarski peer2peer sistem na bilo koji os

daj brate ne brukaj se više...
syss je offline  
Staro 18.10.2015., 21:39   #72
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Ajmo lock sada, dosta je...
Brko je offline  
Staro 18.10.2015., 21:48   #73
sakomako
Registered User

Citiraj:
samo ti navijaj za win xp i bankarski peer2peer sistem na bilo koji os

daj brate ne brukaj se više...
Evo da pretpostavim što će Karabaja da uradi. Imat će jedan stroj sa kojeg će se spajati na internet bankarstvo, a na ostalima će koristiti Win Xp jer za samo knjigovodstvo je to i više nego dobar OS.

Napravit će mrežu pa će vjerojatno moći i sa ostalih ali preko glavnog PC na kojem će se vriti Win 10 će se spajati na bančin server!!

Licence koštaju!
sakomako je offline  
Staro 18.10.2015., 21:48   #74
Max Rockatansky
Premium
Moj komp

Datum registracije: Feb 2005
Osim samog stila i oduševljenja publike istim, ne vidim što je sakomako netočno napisao ... banke se i nisu baš ubile od posla da korisnicima osiguraju istu kvalitetu usluge bez dodatnih ulaganja. Najprije su ignorirali sigurnosne probleme, onda počeli sa white listama, pa dodatnim potvrdama transakcija sa m-tokenom za koji mi je jednom teta na ZaBaphoneu mudro predložila neka si kupim smartphone, da je to baš super (kasnije se ispostavilo da m-token radi i na stupidphoneu sa podrškom za Javu).
Fina je još gora, osim što su na početku izabrali stick kojeg se i rođeni proizvođač odrekao (loši driveri, jako nepouzdano radi, treba ga par puta stavljati u usb da proradi), sve to još imaju obraza i naplatit 487,50 Kn godišnje.
To je inače super za obrte koji e-poreznom predaju samo kvartalne PDV obrasce jer su prije plaćali 50-tak Kn za slanje papirnatog poštom ali zato sad plaćaju samo 10x više da bi uživali u blagodatima informatizacije na 'rvacki način. Eh da, ne mogu ne spomenuti i da je e-porezna u početku imala i radno vrijeme ... dakle, web-aplikacija sa kojom nisi mogao raditi izvan radnog vremena .

Isprika na offtopicu, učinilo mi se da nedostaje djelić slike zašto to sve skupa iritira velik broj ljudi, posebno one kojima informatika nije bliska i komp im treba samo kao alat u poslovanju, odnosno e-banking u ovom slučaju.

Sad kad sam ih sve nahvalio , mogu i o pravom razlogu zašto sam uopće počeo ovaj post.
ZaBa se potrudila pa su uveli i podršku za Linux i sve skupa radi ok, a za divno čudo može se natjerati i e-porezna odnosno njihov uber-kvalitetni stick da obavi el.potpis kod predaje nekog obrasca. Konkretno, sve radi na virtualki (vmWare, nisam još stigao probati VirualBox), Ubuntu 14.04 LTS, virtualka sa 2GB, 10GB diska (8 GB + 2 za swap). Dugo godina sam sve to imao na virtualki baš sa XP-om jer sam zbog male veličine mogao lako kopirati na druge makine. Imao sam nešto drugačiji problem, često mijenjam kompove pa mi problem nije stari hardver nego česte (i vrlo traumatične) instalacije i podešavanja.
Eto, postoji i alternativa za XP office makinu na nekoj starijoj konfi.
Max Rockatansky je offline  
Staro 18.10.2015., 21:52   #75
buljo
Strichek Moderator
Moj komp

buljo's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Citiraj:
Autor Drug Brko Pregled postova
Ajmo lock sada, dosta je...
Baš tako, mislio sam pobrisat neke postove al vidim da ide u krivom smjeru.
Ako karabaja želi, nek mi pošalje pm, pa počistim i otvorim temu.

/// Asus Maximus VII Hero /// Intel i7 4790K with Cryorig H5 /// 4*8GB Kingston DDR3 1600 /// Gigabyte 1070 Ti Gaming 8GB ///
/// HDD_0 Samsung 970 Evo Plus 500 GB SSD /// HDD_1 Samsung 860 Evo 500 GB /// HDD_2 WD 1TB Black /// HDD _3 WD 2TB Red /// HDD _4 WD 3TB Red /// HDD _5 WD 4TB Red /// DVD-RW Pioneer DVR-212 ///
/// Creative Gigaworks T20 /// Fnatic Gear Red /// Logitech G502 /// Razer Goliathus /// HyperX Cloud /// Corsair 650D Obsidian /// DELL U2719D + DELL U2719D /// CorsairHX650W ///
/// Synology 918+ = 2 x 4 TB WD Red & 2 x 6 TB Seagate IronWolf ///

/// Lenovo T480s /// i5 8250u, 16 GB, NVME 500 GB /// Lenovo ProDock ///

žmnpp
buljo je offline  
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Zaključane teme

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge