|
![]() |
#61 |
Antimićanin
Datum registracije: Aug 2007
|
Takve kompove kao i CRT monitore treba zakonom zabraniti. |
![]() |
![]() |
#62 | |
The Zappa
Datum registracije: Jan 2006
|
Citiraj:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#63 | ||
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
Citiraj:
ni u verziji, ni u implementaciji, nego jednostavno u oraclu iliti javi. Citiraj:
![]() ajmo na parove razdvojse... 1. hardver - 775 je itekako sposobna platforma, ništa ti nije kriva 2. softver - xp, sorry zabrijanović si koliko god voliš monopolizam majkrosofta 3. bravo... sam sebi si točno odgovorio na w7 pitanje to ti se zove sadašnjost, kapitalizam, paralamentarni izbori, četnici, ustaše... you name it ![]() Zadnje izmijenjeno od: syss. 18.10.2015. u 21:21. |
||
![]() |
![]() |
#64 | |
Registered User
Datum registracije: May 2013
|
Citiraj:
![]() A da nije struja skupa ja bi još koristio nešto ovako: https://www.youtube.com/watch?v=sK99WuaU_k8 ili ovako https://www.youtube.com/watch?v=KKZDfB8PAqQ a niti nešto ovako mi strano nije imao u ruci: https://www.youtube.com/watch?v=CBjoWMA5d84 za to se dobila kuća na Pantovčaku u to vrijeme! Sada je svima jasno kako je Drug Brko izgradio Tađ-Mahal! ![]() Zadnje izmijenjeno od: sakomako. 18.10.2015. u 21:23. |
|
![]() |
![]() |
#65 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
|
![]() |
![]() |
#66 |
only fool, not a horse
Datum registracije: Apr 2008
|
|
![]() |
![]() |
#67 |
only fool, not a horse
Datum registracije: Apr 2008
|
greška |
![]() |
![]() |
#68 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
#70 | |
Registered User
|
Citiraj:
![]() Evo kod nas u Vrapče mnogo lepo! |
|
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#73 | |
Registered User
|
Citiraj:
Napravit će mrežu pa će vjerojatno moći i sa ostalih ali preko glavnog PC na kojem će se vriti Win 10 će se spajati na bančin server!! ![]() Licence koštaju! |
|
![]() |
![]() |
#74 |
Premium
Datum registracije: Feb 2005
|
Osim samog stila i oduševljenja publike istim, ne vidim što je sakomako netočno napisao ... banke se i nisu baš ubile od posla da korisnicima osiguraju istu kvalitetu usluge bez dodatnih ulaganja. Najprije su ignorirali sigurnosne probleme, onda počeli sa white listama, pa dodatnim potvrdama transakcija sa m-tokenom za koji mi je jednom teta na ZaBaphoneu mudro predložila neka si kupim smartphone, da je to baš super ![]() Fina je još gora, osim što su na početku izabrali stick kojeg se i rođeni proizvođač odrekao (loši driveri, jako nepouzdano radi, treba ga par puta stavljati u usb da proradi), sve to još imaju obraza i naplatit 487,50 Kn godišnje. To je inače super za obrte koji e-poreznom predaju samo kvartalne PDV obrasce jer su prije plaćali 50-tak Kn za slanje papirnatog poštom ali zato sad plaćaju samo 10x više da bi uživali u blagodatima informatizacije na 'rvacki način. Eh da, ne mogu ne spomenuti i da je e-porezna u početku imala i radno vrijeme ... dakle, web-aplikacija sa kojom nisi mogao raditi izvan radnog vremena ![]() Isprika na offtopicu, učinilo mi se da nedostaje djelić slike zašto to sve skupa iritira velik broj ljudi, posebno one kojima informatika nije bliska i komp im treba samo kao alat u poslovanju, odnosno e-banking u ovom slučaju. Sad kad sam ih sve nahvalio ![]() ZaBa se potrudila pa su uveli i podršku za Linux i sve skupa radi ok, a za divno čudo može se natjerati i e-porezna odnosno njihov uber-kvalitetni stick da obavi el.potpis kod predaje nekog obrasca. Konkretno, sve radi na virtualki (vmWare, nisam još stigao probati VirualBox), Ubuntu 14.04 LTS, virtualka sa 2GB, 10GB diska (8 GB + 2 za swap). Dugo godina sam sve to imao na virtualki baš sa XP-om jer sam zbog male veličine mogao lako kopirati na druge makine. Imao sam nešto drugačiji problem, često mijenjam kompove pa mi problem nije stari hardver nego česte (i vrlo traumatične) instalacije i podešavanja. Eto, postoji i alternativa za XP office makinu na nekoj starijoj konfi. |
![]() |
![]() |
#75 |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|