|
![]() |
#61 |
Premium
Datum registracije: Apr 2010
|
Odlično, dosta materijala, to mi se sviđa. pa onda krenimo redom Brko. Za što se to Schumacher prodavao? 2005. nismo vidjeli ništa posebno? A što je trebao napraviti u bolidu koji je bio vidno sporiji od McLarena i Renaulta? Ne znam zašto za nekoga vrijedi jedno, a za drugoga drugo? To je isto kao da pitam zašto Senna nije učinio ništa posebno 1992.? Berger na samo bod razlike od njega, dok je Schumi bio za 26 bolji od Barrichella. Ja ti nisam ni pokušao staviti u usta da si rekao da je Schumi loš vozač. Sve što si rekao (nikako najbolji, nikako sportaš i precijenjen od fanova) možeš reći i za Sennu. Reci mi zašto ne bih mogao reći to, jer je isto imao postupke koji nisu hvale vrijedni, kao Schumacher, kao Alonso, kao Vettel, kao Prost, kao i svi mi ljudi. Ok, sve to stoji oko Ricciardovih uspjeha ove sezone, ali to nije bilo nikakvo deranje ili ubijanje. Eto, pogledaj sve tri pobjede i reci da Vettel nije mogao pobijediti u njima, a da nije imao problema. U Kanadi mu iz boksa cijelo vrijeme govorili da čeka iza Ricciarda jer će ovom gume propast (yeah right), u Mađarskoj mu je sigurnosni automobil izašao u najgorem mogućem trenutku i upropastio utrku, dok je u Belgiji imao sjeban bolid, zbog čega je dobio novu šasiju za sljedeću utrke. Nije baš tako uvjerljivo ha? 1991. Senna imao loš bolid? Isto to za Fernanda Alonsa 2005. vrijedi? Onda isto ovo možeš reći za Schumachera 1994., 1995., 1998., 2000. i 2001. E super, drago mi je da si spomenuo Hamiltona kao top vozača, a Vettel je precijenjen. Koja mjerila tu koristiš? Što je to Hamilton učinio da je top vozač , a Vettel nije. Usporedba je zahvalna jer su vozači slične generacije. Evo izvoli, slobodno objasni.
#62 |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Brko može samo linkati raspravu ili čak dvije u zadnje dvije godine. Iste stvari, isti argumenti, uvijek ista rasprava... Kako vam se da pisati dalje... Sve je rečeno već masu puta. Svaki od vozača ima svoje fanove i u njihovim očima je on najbolji. Objektivno gledajući, ni Schumacher i Vettel nisu "vrhunski" vozači. Ništa nisu bolji od prosjeka jer jedinu je razliku radio bolid. S druge strane, imamo one druge, koji su bili u slabijim bolidima i koji su radili show, boreći se s jačima (Hill, Hakkinen,Raikkonen, Kubica, Montoya, Alonso). Čak ih i pobjeđivali i meni su uvijek bili draži jer su ubijali monotoniju F1 koje je skoro uvijek bilo. Ako imaš 10 talentiranih vozača i 4 strpaš u bolje bolide, još uvijek neće biti puno bolji na početku sezone, no s vremenom se naviknu i nauče iskorištavati prednosti bolida i u drugoj polovici sezone je već sve čisto. Nikad nisam navijao za momčadi, nego za vozače, i to underdog ekipu.
|
Oglas
|
|
![]() |
#63 |
The mighty pirate
|
Nitko ni FIA-u ne spominje u cijeloj ovoj priči. Meni se 2005. zgadila kad su dopustili da se utrka u Americi održi sa samo 6 bolida. Ja sam to onda protumačio kao guranje Ferrarija pošto im nije išlo ![]() Puno oni imaju za reć u cijeloj ovoj priči.
#64 |
Creeper
Datum registracije: May 2013
|
#65 |
The mighty pirate
|
Čovjek natprosječnih fizičkih i vozačkih sposobnosti (kao i svaki F1 vozač), ali ne i natprosječan F1 vozač. Da je Takuma Sato imao priliku sjediti u onakvom Ferrariju sve te godine, vjerojatno bi i on bio danas pojam vozača mnogima...
#66 | |
(╯°□°)╯︵ ┻━┻
|
Citiraj:
Usporedi to sa nogometom. Može ti se od Ronalda karakter sviđati ili ne, ali čovjek je svejedno odličan nogometaš.
![]() |
![]() |
#67 |
Creeper
|
#68 | |
interferometar
Datum registracije: Sep 2006
|
Citiraj:
Shodno tome, ne pada mi na pamet nazivati prosječnim nekoga tko ima takve astronomske uspjehe u karijeri i tko je ostavio u naslijeđe tako visoke standarde. Ne bih dalje razrađivao teoriju oko ovoga, ali očigledno je problem negdje u sklopu za vrednovanje svojih, a i tuđih postignuća. Zapravo me više od svega čudi koliki je offtopic napravljen na već davno prežvakanu temu, i samu žalosnu činjenicu da nam se moderator uključio u isti taj offtopic. Čovjek se zapita ne bi li trebalo biti obrnuto. A dođem samo pročitati što ima novoga u 2015. (ima li špijunskih fotki bolida, naznake performansi)... |
|
![]() |
![]() |
#69 |
Premium
|
Ok kolega Brko, ti tako vidiš stvari, ja drugačije. Meni je Schumacher najbolji, tebi je prosječan. Tebi je Senna bog, meni je razvikan. Ali zapamtio sam jednu tvoju tvrdnju, pa izvoli je nazad. Spominješ pola Vettelovih i Schumijevih pobjeda u dominantnim bolidima, a vidi vraga, Hamilton je 33% svojih pobjeda osvojio samo ove sezone, i to u kakvom bolidu. Da ne spominjen tamo 2007., 2008. dio 2010. i 2012. A bajka o tome da je Webber bio zakinut zbog kvarova je davno prokuhana. 2013. je jedina sezona u kojoj je Webber imao više kvarova, ali u njoj ionako nije bio konkurentan osim u Maleziji i Njemačkoj. Evo dokazi, da ne bi ostalo suhoparno. Webber (2009. - 2013.) - 12 odustajanja, od čega 5 kvarova, ostalo su bili sudari. Vettel (2009. - 2013.) - 12 odustajanja, od čega 7 kvarova. Dakle, nije baš tako kako se želi prikazati. Slobodno brišite post, ali ovih par stvari sam morao napisati jer mrzim laži kako bi se drugome pogodovalo.
#70 |
Creeper
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#71 |
Premium
|
#72 |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
|
![]() |
![]() |
#73 |
Premium
|
Bio strašan protivnik, a smatran je za prosječnog vozača sve ove godine. A onda, da se ne spusti Lewisova reputacija, prikazan je kao odličan vozač. Ja sam oduvijek vjerovao u to da je Nico odličan vozač, a posebno su me dojmile njegove vožnje još 2009. u Williamsu. Hamilton je bolji vozač, ali nije Nico za baciti. Btw. evo upravo sam uploadao video s prošlogodišnje VN Austrije. Baš smo se našli na tribini startno ciljne ravnine kada su stare zvijerke iz 70-ih i 80-ih prohujale stazom. Zvuk da se naježiš. Navijte zvučnike koliko smijete i pogledajte, čista uživancija. https://www.youtube.com/watch?v=Xw-E1NRi440
#74 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#75 |
Premium
|
Svoje sam mišljenje obrazložio, samo je stvar hoćeš/nećeš čitati. Schumi se jako dobro držao s obzirom na godine, a 2011. i 2012. se nije niti malo klanjao Nici. 2012. je bio odličan, ali toliko nesreće da jednostavno nije ništa konkretno mogao napraviti. @Brko - Toplo se nadam da griješiš. Bilo bi šteta vidjeti Alonsa i Buttona u nekoj krami, oni ipak zavrijeđuju mnogo bolji bolid. A što je ustvari najgore, Mercedes će biti još jači, i nije mala vjerojatnost za to. Od ostalih, Ferrari bi se mogao malo dignuti, Lotus također, a ostali vjerojatno na razini ove sezone.
#76 |
Je suis Schumi
Datum registracije: Nov 2006
|
Schumi će se potpuno oporaviti nakon određenog vremena, sjesti u bolid Formule 1, odvesti par krugova po stazi i jednom za sva vremena isprskati hejtere!
#77 |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
čitam da se mjenjaju pravila o ulasku (pre)mladih i neiskusnih u f1 ali isto se spominju i vozači koji placaju svoje sjedalo u bolidu...uvjek sam bio protiv toga ali ovako ce manje momčadi imat jos manje love jer ti vozači dolaze sa sponzorima... istovremeno mi zvuci i dobro i loše.. |
![]() |
![]() |
#78 |
Premium
|
Za pay vozače neće biti ništa, ali maloljetnici više neće moći ulaziti u F1, tj. ako nemaju važeću dozvolu, što podrazumijeva 18 godina. Dakle, to pravilo se primjenjuje od 2016. pa nadalje.
#79 |
Je suis Schumi
|
Ako tko ima primijum akaunt na autosportu, moli bi da mi na PM C/P citavi clanak. LINK. To nije ni skupo, morat cu kupiti kad sezona krene ili bar kad krenu testiranja. Trebao sam davno ![]()
#80 |
Premium
|
Novi Ferrari će biti predstavljen 30. siječnja online http://formula1.ferrari.com/news/fer...d-30th-january A novi McLaren će biti predstavljen 29. siječnja pred gostima u Wokingu
#81 |
The mighty pirate
|
Pogledao sam upravo Adrenalin (BMW Touring Car Story). Ne bi čovjek vjerovao da se i Schumacher pojavljuje unutra na Hockenheimu 1990. kao gost vozač (imali su naviku dovesti nepoznatog mladog vozača na jednu utrku). Nisam imao pojma, a još manje da je njegov divan karakter već tad uništio jedno prvenstvo. Znači, zadnja utrka sezone, Johnny Cecotto ulazi u utrku s 18 bodova prednosti. Šef AMG momčadi dolazi u BMW i kaže Cecottu da su doveli mladog Schumachera i kaže "he'll run you into the ground". Prvi zavoj... Zabija se preko trave ravno u Cecotta... Velika preporuka za film!
#82 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
#83 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2010
|
Nisam stigao prije kvalitetno baciti oko na ovu temu i onda mi danas zapne za oko ova reklama: Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#84 | |
Osobni opis - pitaj me
Datum registracije: Jul 2008
|
Citiraj:
ali s obzirom da Honda kao takva proizvodi i kompletne automobile, plus sto je rijec o reklami za - automobil, nekako je nekome bilo logicno da je prikladnije da se prica o reklami - u temi Automobili. ![]()
Hey love crusader, I want to be your space invader. For you I will descend the deepest moon crater. I is most stronger than darth vapor. Obey me, I is your new dictator. For you is Venus, I am Mars. With you I is more richer than all the czars. Make a wishes on a shooting stars, then for you I will play on my cosmic guitars! |
|
![]() |
![]() |
#86 |
Premium
|
Aha aha, ok tnx. http://www.gptoday.com/full_story/vi...McLaren_MP430/ Naravno, ništa od ovoga nije istina, ali barem bi mogli pogledat livreje.
#87 |
The mighty pirate
|
Evo, uploadao sam video https://onedrive.live.com/redir?resi...nt=video%2cmp4
#88 |
Premium
|
Puno hvala, evo sad ću pogledati.
#89 |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
"Spomenimo i da FIA ozbiljno razmišlja o ukidanju zabrane razvoja motora japanskoj Hondi tijekom sezone, čime bi joj ipak dala jednake sportske uvjete kao Ferrariju, Renaultu i Mercedesu, što prvotno nije bila opcija..." bilo bi fer i pošteno...negdi san pročita da bi trebali odlučit o ovom za nekih 7 dana |
![]() |
![]() |
#90 |
Je suis Schumi
|
F1 i poštenje? ![]() U nedostatku akcije, da se malo prisjetimo kako je to zvučalo prije 10 godina. Orgazam za uši ![]() Blažičko u elementu, Fuji 2007 ![]() Ne sjećam se da li sam već linkao, inače, na ovom kanalu se može naći dosta starih utrka, od kojih su neke i na HR jeziku. Imola '94, Donington '93, Brazil '06...
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|