|
![]() |
#61 |
MadModerator
Datum registracije: Sep 2002
|
Osobno ako bih ikada otvarao igraonicu ne bi stavljao PC, vec konzole, PS4 i Xbox One. PC svatko doma ima a konzolu bas i ne, pogotovo ako nove konzole budu teske za "probiti" piratima. A kombinacija kafic i dva-tri PS4 bi bila dobra a da li bi se to isplatilo ne znam, ne kuzim se dovoljno dobro u takve brojeve ![]()
![]() |
#62 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2002
|
Citiraj:
Kao tehničaru, to mi je jedno od mjesta koje mi popije najviše živaca ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#63 | |
Split resist itself!
Datum registracije: Feb 2009
|
Citiraj:
![]() Ili imaš peep show bar na tom "sluzeru" ![]()
![]() |
![]() |
#64 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Samo sank u nekom najskromnijem obliku kosta valjda ko cijela igraonica. Di je ostalo i to samo minimum da bi se moglo pocet radit i proc se inspekcije i normalno otvorit. Iznajmit birc i utrpat igraonu mozda vrijedi probat jer bi i alkosi mogli pocet igrat tetris ili nest. Ak je pored skole onda je sansa jos veca. Igraonica mozda u nekom shoping centru i fokusirat se na mame sa klincima a ovo za nas je pusing vec godinama. Zadnje izmijenjeno od: MAGARAC. 30.10.2013. u 23:14. |
![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Ni ne pise da je tam otvori nego pise da je ti jedini oblik igraonice koji moze prezivit, mozda ili drugim rijecima zaboravi i trazi dalje ak nemas bogate starce ili jake veze. Na ulazu u neku osnovnu skolu ili jos bolje u kantini od osnovnjaka.... Nema nist od igraonice a neko tko planira otvorit igraonicu, sumnjam da bu iso ulozit jos parstotisuca necega u britiji ili sl.. Cijela tema je otisla negdje daleko. btw. radio sam u igraoni, jos tam sredinom 90tih i vec tad je to pocelo lagano padat i nije bio neki posao. Vise se zaradivalo na przenju koje je bilo kao uz put ali tad su CDi, gambiti kostali i po 100kn. To je jos bilo doba Duke, prvog C&C i sl. ugl. zlatno doba takvog igranja. Zadnje izmijenjeno od: MAGARAC. 30.10.2013. u 23:49. |
![]() |
![]() |
![]() |
#66 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
Citiraj:
Tocno to, u Sinju su bile cetri igraonice a danas ima tek jedna, i koliko vidim kad prodem nema bas puno ljudi, gazda ima svoj prostor pa mu je to plus i u blizini je skola tako da jos nekako i zaradi neku sicu. Kao sto je kolega rekao prije se masno u igraonicama zaradivalo na ilegalnom przenju i prodavanju CD/DVD-a jer nitko tad nije imao DSL i to je donosilo puno vise novca nego od igranja na kompovima. Naravno dolaskom DSL-a to je proslo svrseno vrijeme. Ja se slazem sa kolegama, nebih ti preporucio da ulazis u to, nesigurna ti je investicija. Radije podigni kredit, kupi stan, iznajmi ga i od stanarine vracas kredit i na kraju ti ostane stan. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Premium
Datum registracije: Aug 2009
|
U Osijeku znam za dvije igraonice i objema izgleda ide, možda ih ima i više. Moraš uz osnovnu imati i još neke djelatnosti, i naravno svoj prostor i neku svoju ekipu koja će ti dolaziti praviti promet. Kad se nas deset zaletimo i odigramo par sati, uvijek ode još i gajba piva, radlera i ostalih sokova. Grijanje ne moraš računati jer će kompovi grijati prostor, potrošnju struje malo smanjiš postavkama u kompu, na svaku nekativnost više od minute da se gasi monitor i slične fore. Kad kupuješ 10 kompova valjda se da srediti i neki popust, periferija najjeftiniji logitech i deri. Možda možeš i nešto od poticaja izvući od hzz-a, ali mislim da ne daju više onih 6 mjeseci plaće za plaće. Ako to postoji još uvijek gledaj na to više kao na nešto što ti dođe kao pomoć, a ne nešto šte će prevagnuti da otvoriš firmu jer treba zaraditi i za drugih 6 mjeseci plaću. Imaš i raznih poticaja od ministarstva za unapređivanje konkurentnosti za nove firme. Kupiš ploče sa integriranim grafama i tražiš sredstva za bolje grafe, jer to je naravno u cilju poboljšanja konkurentsnosti ![]() Staviš sve na papir i ako ima smisla otvoriš, ako ne jbg.
![]() |
#68 |
Premium
Datum registracije: Aug 2003
|
nemre od samo jedne djelatnosti napravit poso ![]() neki coffe house sa xy vrsta kave i ugodnim ambijentom da može ekipa doći parove za kladu odabrat u miru (i par vrsta piva al ništa fensi ) , tv projektor i platno 2x4 metra kad su tekme itd to je obavezno. navečer 8-10 kompova klinci uletavaju , čipsovi & pizdarije obavezno , coca cola etc. sony playstation sa 8 đojstika i rokanje PES-a na 2x4 platnu, turniri etc ![]() tako bi možda osigurao da imaš posla cijeli dan , s tim da obavezno u udarnim terminima podebljaš sa brutalnom čkompi ![]() to je mjesto gdje bi se visilo, ili nešto igrat, ili pit pivu i gledat tekmu ili druge kako igraju .... al tu trebaš 150 kvadrata barem ... |
![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Ako mislis igraonu, jedina (potencijalna) sansa je da ponudis musterijama nesto sto inace nemaju doma npr. 3D monitori, za privuc mulariju kojoj je to cool konzole(PS4 i xOne cak mozda i wii U) i velike monitore Volani za igre sa utrkama odvojenje prostorije po 5 kompova za Dota/HoN/LOL ekipu koja ce bacit tim na tim i za buduce potencijalne turnire i uvatit dobru poziciju, kod skola ili tako nesto I ako to sve organiziras tesko Imao sam i ja slican plan, u prostoru izmedju dvije skole, gdje je prije bila igraona, naravno nasao sam se sa bivsim vlasnikom, rekao mi je samo: "Nemoj" meni je bilo dosta ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#71 | ||
Registered User
Datum registracije: Apr 2011
|
Citiraj:
![]() Da, tu fundamenti ne igraju toliku ulogu i više je špekulacija, a to zahtijeva konstantnu online informiranost i tajming. Iako, trgujući dionicama na ZSE, u prosjeku sam prošao dosta bolje nego fond manageri. Citiraj:
Ako misliš nešto ozbiljno, preporuka je krenuti u posao bez značajne konkurencije i sa osiguranom naplatom. U ovom trenutku, jedan od izbora je radno intenzivna poljoprivredna proizvodnja na manjoj površini namijenjena izvozu. Ne preživljava na poticajima države, dosta je uspješnih primjera te u startu ne traži milijunska ulaganja. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
Unas, Slayer of the Gods
|
Da podignem temu u kojoj je ''sve receno''. ![]() Zadnjih dana se ponovo bavim mislju da otvorim igraonicu. Listajuci forume, raznih komentara na ovu temu, vecim dijelom da je to ''propala investicija''. U mom gradu, tacnije u opstini su se u zadnjih godinu dana otvorile 3 PS4 igraonice - i jos rade. Valjda su i oni neku procjenu trzista radili. Lokacija na koju ja ciljam je relativno nepokrivena, u neposrednoj blizini su 4 srednje skole, a naselje je sa neboderima i dugackim zgradama. Sest kladionica i 5 kafica koji odlicno rade su takodjer u 250 metara. Sta mislite, prema ovoj ''konfiguraciji'', a vodeci se time da je blizina skole (u mom slucaju 4 skole) presudna - da li bi valjalo ulijetati u ovo? Drugo pitanje, kako bi rasporedili konzole na 6 TV-ova? Razmisljam o 3x PS4, 2x PS3 1x X360 ili 4x PS4 i 2x X360... Ako ima ko jos sta da doda, bio bih zahvalan. |
![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Premium
Datum registracije: Dec 2009
|
Nisi jedini koji je dosao na tu ideju, moji poznanici su htjeli istu stvar i skoro se poceli baviti nabavom svega potrebnoga, ali kada stavis brojke na papir i vidis situaciju, brzo se predomislis, davanja drzavi, osiguranje itd, i racunaj da za vrijeme praznika itd kada vecinom ljude to ne interesira nema skoro pa nikakve zarade, vecinom igraonice koje nekako stoje imaju te neke feste gdje roditelji za rodendan ili nesto tamo zbace djecu da se igraju i to je to.
![]() |
#74 |
Unas, Slayer of the Gods
|
Ma svjestan sam da ova ideja spada u red najneinventivnijih, i to mi je u razlicitim periodima zivota vise puta padalo na pamet, ali tada nisam imao dovoljno sredstava (nebi sa nekim u tal). Kao sto rekoh otvorile su se 3 igraonice u zadnjih godinu dana, i vidim da sve fino rade. Dio grada na koji ja ciljam je nepokriven ovim vidom zabave. Brojke na papir bacam zadnjih 10ak dana, i otprilike je 600€ troskova (kirija, rezije, drzava, 1 radnik, 2. sam ja) za mjesec dana. Sat vremena igranja je 2€/1.5€. Sa nesto manje od 40€ pazara dnevno, ja bi imao cistih 500+€, sto bi mi bilo dovoljno za prvih godinu dana, da vratim troskove. I pozitivna nula bi mi bila OK, dok se ''ne razradi''. Ne znam, mozda je u ZG situacija drugacija, ali ovdje (BiH) mi se cini da igraonice jos uvijek prolaze. Hvala na odgovoru u svakom slucaju. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|