|
![]() |
#61 |
Secret Undercover Agent
Datum registracije: Sep 2004
|
divider ?? budem probo istekat PQI jedan kad ce mi se dat :burn: @Buljo.. kakav vi je to nadimak ![]() mislim da cu sad malo pricekat i onda dodat jos 100kn u kupit AlCu Zalmana i miran sam... inace hvala na informaciji, jer sam vec odavno pitao za taj cooler al niko nista ![]() ![]() PITANJCE: zasto mi se za vrijeme S&Ma jako cesto zrusi MBM??? jel zbog preopterecenja procesora? ili nestabilnosti procesora (pa bi trebo jos povecat napon) ? ili je jednostavno program lose napravljen??
![]() |
#62 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
pod divajder sam mislio omjer memorije i FSB-a, tj. da ti proci mema rade asnihrono...tako da vidis do kolko ti ide proc a memoriju drzis ispod 200mhz.... Sto se S&M-a tice, meni se nikada nije takvo sto dogadjalo zbog niskog napona, da su mi se drugi programi (ili MBM) rusili... Kad OC nije bio dobar onda sam dobio ili erore ili BSOD... Moze biti da si si sje... Win kad si tolko clockao....jer meni su se znali windowsi potpuno srusiti (da se vise nisu mogli uopce dici pa je trebao reinstall..) kad sam mjenjao latencije na memoriji (kad sam stavio preniske i onda usao u win...malo pomalo su mi se win sjebavali i nakon nekog vremena sam ih morao reinstallirati) Zato sad uvijek provjerim sa memtestom...pa tek onda u win i SUper pi ! Probaj i ti sa memtestom da vidis do koliko ti ide mema (ako vec nisi) pozdrav ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#65 | |
Secret Undercover Agent
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#66 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
Google is not your friend, huh? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#67 | |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
u idleu je 51 (imam 3 venta u kučištu, naprijed upuhuje, sa strane također, a iza ispuhuje), a u full loadu oko 57, a ovisi dal je dan ili noć (sad su noći hladne) ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#68 |
Secret Undercover Agent
|
pa to je puno... moj na 1.8 je 51 stupanj samo dok bas nesto radim...bencharkovi i slicno..al kad ga opteretim ide i prek 60.. no nije mi frka sad sa tim hladnjakom...kad dobim sljedecu placu kupit cu Zalmana i bok.
![]() |
#69 | |
Secret Undercover Agent
|
Citiraj:
nego daj mi reci kako i kada je najbolje da testiram? I da mjenjam neke postavke unutar samog memtesta ?
![]() |
![]() |
#70 | |
Moderator
|
Citiraj:
Ne mjenjaj nikakve postavke unutar memtesta, neka prodje bar 10 passova sve testove... Iako mos u programu mjenjati latencije, bolje nemoj, radje odi u BIOS... eto...kad nadjes neki omjer frekvencije/latencija onda ides testirati sa prime-om ili S&M-om...jer si zapravo time izbacio mogucnost da ti se doticni programi kod testiranja ruse radi memorije...
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#71 |
Secret Undercover Agent
|
aha OK kuzim... citao sam na netu i vidio da treba pustiti par sati..sto vise to bolje.. i naravno naso mi je sad hrpu errora na 5. testu tek u 8. passu...pri postavkama iz siga.. pa sta sad sve utjece na to: napon DDRa, latencije, FSB.. jel to sve? uglavnom budem se sad igrao... tenks ![]()
![]() |
#73 | |
Secret Undercover Agent
|
Citiraj:
![]() al temperatura je DRASTICNO smanjena.. zajedno sa glasnocom Sapphireovog ZUJALA zvanog cooler..a to mi je bilo najbitnije. A secer na kraju je da mogu Zalmana stavit i na sljedecu grafu koju cu kupit jer ide na sve ![]()
![]() |
![]() |
#74 | |
Moderator
|
Citiraj:
![]() da, latencije, napon i FSB (ako furas memoriju 1:1 sa procom) ti utjecu na mogucnost da dobijes error u memtestu... no iako ti prodje memorija u memtestu, opet ti se moze prime rusiti jer te koci maticna...memtest je samo za memoriju (barem ja tako mislim, ako sam u krivu neka me netko ispravi) Uglavnom, treba puno vremena da nadjes najbolji stabilni clock...Bog zna samo kolko je meni trebalo... ![]()
![]() |
![]() |
#75 | |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
aj stavi slike tog zalman na forum e btw. koliko si dao love i gdje???
![]() |
![]() |
#76 |
Secret Undercover Agent
|
![]() |
#78 |
Secret Undercover Agent
|
a gle puno me pitas..osim ove svoje grafe nemam nikakvog iskustva sa clockanjem graficke.. al takt ces dobit veci definitivno a o temperaturi necu ni pricat.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|