|
![]() |
#61 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2011
|
po meni odabir tipkovnice je ustvari odabir po osobnom ukusu i potrebama...probao sam i udovicu i g510 kao i dosta ostalih recimo "gamerskih" tipkovnica i sve od njih imaju svoje mane i prednosti doduse vise prednosti nego mana ali sto se mene tice kod vecine njih nisam mogao probaviti visoke tipke do prije par godina su mi mis i tipkovnica bili sporedna stvar u zivotu ali otkako sam poceo sjediti za kompom duze shvatio sam ustvari sto znaci kvaliteta... kako sam isprobavao razne tipkovnice najveci mi je problem bio zapinjanje prstima za visoke tipke (kod onih koje su ih imale) ....pa sam uzimao kojekakve NN marke sa niskim tipkama koje su se u pocetku pokazale odlicnima ali nakon samo par mjeseci koristenja su pocele otkazivati i gubiti odaziv da skratim na kraju sam se odlucio za rzr arctosu jer je jednostavna ima odlican odaziv za pisanje niske tipke antighosting za igranje a prsti mi doslovno lete preko tipaka i sto mi je jos dobro doslo da je produzena sa nastavkom za odmaranje ruke-u...nije magnet za prasinu kako neki tvrde iako ima glossy look jer je prostorija odrzavana i cista u kojoj se nalazi nisam od onih koji su fascinirani svijetlecim tipkama ili malim monitorima na tipkovnicama iako to lijepo izgleda jer dobro znam sto znaci raditi u polumraku i to me kostalo vida na neki nacin i glavobolje |
![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Premium
Datum registracije: Mar 2009
|
logitech illuminated...tocka |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#63 |
Happy hippo
Datum registracije: Feb 2009
|
Pa za tipkanje po 10h kako kolega kaze mislim da je razerova udovica dobar izbor ( s obzirom da mi razer kao firma nije vise nesto mogu reci da sam cuo da ispunjava svoju svrhu ta tipkovnica ). Makar ja posjedujem Lycosu vec par godina i isto bi ju svakome preporucio. Jedan problem s njom je taj da je magnet za prasinu al ostalih problema nisam imao. |
![]() |
![]() |
![]() |
#64 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
nemojte meni pripisivat zasluge za otkrivanje guide-a za mehanicke tipkovnice, ajuki95 je na pocetku ove teme to postavil ![]() Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#65 | |
Registered User
Datum registracije: Apr 2006
|
Citiraj:
Hvala na pomoci ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
pa ako vec razmisljas o nekakvom Das-u, zasto ne bacit oko na WSAD, em su customizibilne koliko god zelis, a ovaj polucustom model bi te izasao sa dostavom i porezom oko 1300kn. A za razliku od dasa nema lag jednog djela tipkovnice i nije glossy. Ja nikako da se odvazim uzet jednu, malo me cijena bocka jos uvijek. Sto se tice nacina placanja, sigurno postoji neka dobra dusa da uplati za tebe, to bar nije problem.
![]() |
#67 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2006
|
Ma imam dogovor s jednim duznikom da malo provlaci karticu jer mi u kesu ne moze vratiti sve. Zato su opcije ogranicene. Uf.. i ovih ~630 za widow mi je puno, ali bacam oci vec par minuta i uzivam. Mislim da ce ici u "mozda jednog dana" kategoriju ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Premium
|
a tako, u tom slucaju nije dosta... slobodno se pridruzis klubu "mozda jednog dana", hehe Ja sam od BW odustao sto jer nema 105key layouta dostupnog kod nas, a naknadno se ispostavilo da boluje tipkovnica od raznoraznih bubica, od klimavog razmaka do vrlo niske kvalitete izrade pa treba DIY pristup primjenit da sve ispravno bude. Za te pare malo previse rizika za jednu tipkovnicu imho ![]()
![]() |
#69 |
Premium
Datum registracije: Sep 2008
|
Društvo, ovako trebam preporuku neke tipkovnice do 400-500 kn, ono što ja želim da ima, za tu cijenu, ako je moguće wirelles i da ima svjetlo ugrađeno, inaće nevolim nekakve velike više mi se sviđaju manje. Kupio bi je u magazinu rs jer mi je tamo najbliže. Hvala. |
![]() |
![]() |
![]() |
#70 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2008
|
Citiraj:
![]() Jedini su mi problem za sad one makro tipke lijevo. Pošto pišem bez gledanja, malo mi je poremećena orijentacija pa mi se zna desit da umjesto tipke A stisnem Caps Lock. Ali to će se vjerojatno riješit s vremenom |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#71 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Drago mi je da ti se sviđa. Ja sam trenutno na Das Keyboard i vrlo sam zadovoljan s njom, nakon što sam imao priliku isprobati dosta kvalitetnih mehaničkih tipkovnica ostao sam na Das. Filco mi je takođe vrh ali mi nekako bolji osjećaj s PBT plastikom nego ABS. Ovo s ghostingom što antrax spominje se ne manifestira na novijim revizijama tipkovnice, barem meni nije. Mogu reći da mi je drago što sve više ovih "gamerskih" tipkovnica ubacuje mehaničke switcheve tako da ima nekog izbora jer je ove kvalitetnije marke mehaničkih tipkovnica stvarno teško nabaviti u Hr. Meni npr. smeta taj pretjerani branding po tipkovnicama i svjetleće tipke (ovo možemo uzeti s nekom rezervom jer mi Deck Legend izgleda perfektno ali kod mene je rad uvijek uz neko minimalno svjetlo jer ne volim potpuni mrak zbog zamora očiju) te hrpa macro tipki, međutim shvaćam da ima ljudi kojima to igra ulogu pri odabiru tipkovnice i isprobao sam da ponekad dobro dođe i u profi radu (zanemarit ću igre za sad). Meni je prvensveno trebala tipkovnica za intenzivno tipkanje i sa clean look-om a Das mi za to paše idealno. Naravno plavi switchevi su idealni za tipkanje ali meni su vrlo ugodni i pri igranju tu i tamo (TF2 i SC2 nisam imo nikakvih problema mada shvaćam pontu da recimo za kompetativno igranje FPS-a nisu najbolji). Još samo da se osvrnem na gore kolegin post Citiraj:
![]() Meni te low profile tipke nemaju nikakav feedback i užasne su za duže tipkanje. Dok jednom probaš mehaničke switcheve ja ne vjerujem da ćeš se vratiti na membranske međutim to je neka vrsta luksuza i dosta ljudi na to ne obraća pozornost i realno im nije ni potrebno. Ali eto svatko ima neko svoje veselje i kupuje ono što ga razveseljava. Meni je recimo kod rada na kompjuteru vrlo važnija udobnost i kvalitetna periferija nego dal ću imati koju sličicu više u nekoj igri ![]() ![]() Zadnje izmijenjeno od: bor1s. 18.05.2012. u 16:34. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
Premium
Datum registracije: Dec 2008
|
BW čak ok izgleda na stolu, nema nikakvih napadnih gejmerskih izdrkavanja i boja. Osvijetljeni Razer znak na dnu i netipični font koji se nekome može ne sviđat, ali totalno nebitno kod tipkanja. Moglo je i bez sjajne plastike, ali neće me ubit ako je prebrišem krpom jednom dnevno ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#74 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Ha čuj ako tebe ovo veseli slobodno uzmi odmah nam možeš dati neke dojmove ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
...samo te gledam...
Datum registracije: Mar 2007
|
Nije mi toliko zbog rasvjete ![]() Moja idealna tipkovnica bi bila mehanička, s plitkim tipkama, nikako ne glossy, veliki Enter i normalne kursorske tipke. Kod BW mi malo smeta što su tipke "klasične" i glossy pa sam završio na Actrosi. Ipak još uvijek tražim nešto bolje, ne bi smetalo da ima backlight. |
![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
Premium
|
Ne mogu biti plitke tipke na mehaničkim tipkovnicama ali kužim šta oćeš reći. I meni bi npr bilo idealno da postoji Deck Legend sa plavim switchevima (može se to modati ali ima dosta posla i nisam toliki fanatik ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
...samo te gledam...
Datum registracije: Mar 2007
|
Da, znam da ne mogu biti plitke tipke, na žalost. No, nadam se da će smisliti switcheve na koje će ići plitke tipke. To bi bio i spas za gamerske laptope. A vidim da i ti maštaš o svojoj ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#79 | |
overpowered
Datum registracije: Mar 2006
|
Citiraj:
![]() On topic: ja nakon godinu dana i dalje prezadovoljan svojom Logi G510
![]() |
![]() |
#81 |
Freelancer
Datum registracije: Jan 2007
|
Ima li netko Roccat Valo novijeg datuma ? http://www.roccat.org/Products/Gamin...s/ROCCAT-Valo/ Naime zanima me jesu rjesili/popravili sve one probleme/bugove kad je izasla (gutala je slova i bilo je jos par gadnih problema i nije bilo ni drivera za 7cu (sad kolko vidim drivera ima pa su mozda rjesili i druge bugove i ostalo ![]() Ja nisam bas nesto happy sa svojom Logitech G510 a kupio sam je samo zato sto je Roccat tada bila bugovita. Rado bi je zamjenio ako je Valo napokon ispoliran ![]()
![]() |
#82 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
Evo, ovakva je samo sa hrvatskim znakovima: ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Ovo neće bit upit vezan baš za ovu temu (500-600kn) ali nema smisla da otvaram novu temu za ovaj kratki upit. Moram uzet neku običnu tipkovnicu sa velikim ENTER-om, a vidjeh po forumima da se preporučuje GENIUS Gaming KB-G235, 89kn mi je u Linksu pa bi to sutra išao uzet. Eto, drugačije je samo po tim crvenim tipkama, što meni uopće ne smeta, nego dapače. Što kažete? Ili preporuka neke druge od Logitecha u toj cijeni? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#84 |
Premium
Datum registracije: Jul 2007
|
Tražim novu tipkovnicu, i za oko su mi zapele mehaničke - probao sam staru IBM klikušu i oduševljen sam. Jeli uopće moguće nabviti ok meh tipkovnicu ispod 500 kn u hr (st je već premabiciozno). ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Premium
|
tesko do 500kn... melcomp zna nekad imat cherry-ce, no trenutno nista pametno. Tj samo ps2 model sa MY switchevima za oko 300kn, koji su jos tvrdi od MX crnih, tako da to osobno nikako ne bi mogao preporucit.
![]() |
#86 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Pitanje za vas s mehaničkim tipkovnicama i one koji znaju provjereno: ima li ijedna meh. tipkovnica kod nas (Steelseries, Razer BlackWidow) veliki enter i čćžšđ? Ili su sve US layout? Budući da mnogo tipkam, a iskreno mi se ne da učiti poziciju slova "ž" ovisno o tipkovnicama, bilo bi odlično da barem neka mehanička u HR ima i HR layout. hvala!
![]() |
#87 |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
Molim preporuku za što tišu i mekšu tipkovnicu, koja uglavnom služi za gejming i net.. Naime, problem je kad navečer igram i trebam nešto nabrzinu na chat napisati suigračima, moja Logitech Comfort Wave tuče kao luda i smeta svima okolo mene. Ideja je bila neku Logitech G tipkovnicu, al vidim da su tipke konstruirane isto kao na mojoj Comfort Wave, pa neznam dal bi dobio neki pomak ako uzmem G510 i sl?! Gledao i microsoft X4, X6..na youtubu mi sve to nekako bučno?! Bolo bi dobro da je bežična, al nije uvijet, da ima niže tipke i što tiša-to je uvijet?! ![]() Zadnje izmijenjeno od: BojanZD. 25.08.2012. u 10:09. |
![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Evo, došla je Cherry G80-3000 MX blue iz Melcompa. 602 kuna i 50 lipa s dostavom. Nema nikakvih usb-a, svjetala i ne znam što ove gejmerske tipkovnice imaju. Ima čžćđš slova i veliki enter, tako da je to veliki plus. Nažalost, Melcomp je na skladištu imao samo u bijeloj izvedbi, ali meni apsolutno ne smeta. Što se tipkanja tiče, zbilja je odlična, iako je moja prva mehanička tipkovnica tako da je uspoređujem samo s plitkim laptop tipkovnicama i Logi UltraX flat modelom. Čini mi se da već sad nešto kvalitetnije pišem, a vjerujem nakon perioda privikavanja, da će brzina još porast. Tipke, naravno, jesu glasne, ali to kod mene proizvodi jedan dobar psihološki efekt stisnute tipke pa mi je i pisanje sigurnije i brže. Ukoliko, kao što je već milijun puta navedeno, držite kompjuter pokraj glave ukućana, zaboravite ovo tipkovnicu za noćne avanture. Iako svi znamo provjerenu dugostrajnost switcheva, jedini minus koji mi je ovako na prvu evidentan je kvaliteta izrade. Stvarno za 600 kuna očekujem malo više od plastike koja se krivi kada kod malo jače pritisnem rubove tipkovnice. Također, težina potvrđuje njezinu (ispod)prosječnu izradu. Naime, teška je otprilike kao i moja Logitech (ovako na prvu). Srećom, nikad do sada nisam tipkovnicu koristio kao oružje pa pretpostavljam da taj nedostatak neće biti posebno paralizirajući za moje uživanje u tipkanju. Pozdrav svima.
![]() |
#90 |
Freelancer
Datum registracije: Jan 2007
|
Ima li netko preporuku za "plitke" tipke. Nesto tipa Logitech UltraX ali da ima tipku za iskljuciti windows tipke, moze i pokoji macro ali nije obavezno, jedino sto trebam uvijek su ta za gasenje Win tipki te mute volume za brzo zagasit zvuk. Imam G510 i nisam bas zadovoljan ni kvalitetom ni tipkanjem na njoj (pre velik hod tipki za moj ukus) a Ultraxa imam 3 komada samo sad bi nesto bolje/jace ![]() Hvala
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|