|
![]() |
#61 |
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
Kupio sam previše jeftinih alata. Naredio sam ženi da kad sam s njom negdje u dućanu i kad počnem gledat jeftin alat da ode do police s čekićima, uzme od minimalni jedne kile i da me opizdi s njim po glavi. Evo primjer od prekjučer. Nađem neki aluminijski L profil od pola metra, zbušim rupe i napravim na zidu nosač za šarafcigere. Aluminij debeo 2 mm. Uzmem borer i nemogu probušit, stavim na veću brzinu i ništa. Možda je tup, uzmem drugi, treći i nejde. Otvorim istu takvu kutiju, najlon sam skinuo s nje i ne mogu napravit rupu u aluminiju. Dao sam za dva seta borera nešto manje od 60 kn. Bacio sam ih u smjeće jer nevaljaju. Bacio sam 60 je..nih kuna u kantu za smeće. Naravno uzmem Bosch, koji čuvam, ne znam zašto. Komplet je bio 70 i nešto sitno kuna. Buši na sporoj brzini, brzoj, male rupe, velike rupe. Radi špenu centimetar veliku. Propadne ko da repu bušim. E zbog toga mi nije žao potrošit novac za pošteni alat. Jer jeftin alat kad ti treba iznevjeri te. Za one koji cjene malo bolju accu bušilicu dobar jeftin primjerak. http://alatimilic.hr/shop/Bosch-Aku-...SR10,8-2-Li-BB
![]() |
#62 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
čak kod bušilica sam skužio da i sama bušilica nije neki pretjerani moment (u zadanom okviru posla) koliko boreri... ja sam imao istu situaciju ko ti i trebalo je probiti armirani nosivi dio sa pevec by einhell bušilicom starom valja 10-15godina sa svojih 500-600w na čekiću. ma nema boga da prođe sa nekim čajna-borerima, ono ništa samo se muči aparat bezveze i da meni susjed borer koji košta solo ko moj cijeli set... ko kroz putar. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#65 | ||
NITKOV
Datum registracije: Oct 2004
|
Citiraj:
Citiraj:
A na koncu konca, treba znat i bušit. Kupim borer za inox i dam čovjeku da izbuši neka postolja, ovaj zove za pet minuta da je borer otišo kvragu. Naravno, moron nafrljio na maximalni broj okretaja i onda se čudi. Nit ga je hladio nit prilagodio brzinu.
![]() |
![]() |
#66 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
ma dobro... za to što meni treba valjda jednom godišnje da nekaj zbušim, rađe maltram tu bušilicu od 100kn da borerom koji košta više od nje i stvar funkcionira nego da sada ulupam pare u neku nuklearnu bušilicu za (većinu vremena) bušenje u punu ciglu... pustim nokte jače i sa rukom je probušim ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Premium
Datum registracije: Apr 2003
|
Bio u lidlu na lanistu,precko,knezija...0 bodova...budem jos u ri pogledao al vrlo vjerovatno nece bit...sjajno...trebao sam tom ranije pogledat pa uzet u ikei danas. Ima li neka alternativa do 500kn? Najbolje sto sam nasao http://www.ekupi.hr/Einhell-TH-CD-14...ca-481532.aspx A nasao sam i skoro istu kao iz lidla... http://www.ekupi.hr/Einhell-TC-CD-12...ca-435402.aspx
![]() Zadnje izmijenjeno od: Thoroughbred B. 12.06.2015. u 21:56. |
![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
Pitaj nekoga da ti pogleda u manjim mjestima, tamo obicno ostane vise stvari. |
![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Premium
|
Ma neda mi se gnjavit ljude a bome sam i ja odustao od pohoda na lidl...uzeo bi ovu,samo molim nečiji blagoslov : EDIT: Naručio sam ovu,nadam se da je dobra! 40nm,duplo jača od lidlove. Kupio zadnju s lagera,nema ih više ![]() 650kn http://www.ekupi.hr/Einhell-TH-CD-18...ca-481533.aspx
![]() Zadnje izmijenjeno od: Thoroughbred B. 12.06.2015. u 23:54. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#72 |
Premium
|
![]() |
#73 |
NITKOV
|
Da, bilo mi blesavo. Jel razvija moment ravnomjerno, ili ga ima odmah od malog broja okretaja? Ak kužiš na kaj mislim. Ove potonje zovemo trzalice, odmah hoće ruku isčupat. ![]()
![]() |
#75 | |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
Isto kao i ti, prvo sam tražio ovu iz Lidla, ali je nije bilo na Oranicama, u Selskoj ni na Novoj cesti pa sam se odlučio za Einhell. Nadam se da se neću razočarat.
![]() |
![]() |
#77 |
Moderator
|
Nemoj kupovati cijeli set. Uzmi samo one koje najviše trošiš. Većinom su to PZ2 ili PH2. Jedan pošteni bit košta i do 30 kn Pogledaj si video. https://www.youtube.com/watch?v=_2V9wEgZgdo
![]() |
#81 |
Premium
|
Stigla bušilica... JAKA je! ![]() Nakon mrcvarenja od 10tak minuta,krenuli izbušit betonski zid...nije išlo glatko,svrdlo je katastrofa,ali je bez beda prošlo...+ baterija je bila out of the box,skoro pa mrtva,sad je stavio punit prvi put. Uglavnom,PRVA LIGA! Einhell TH-CD 18-2 Li Filmići https://www.dropbox.com/sc/e34kq2mgi...72bhXdbA-ggAIa
![]() |
#82 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Ja kupio zadnju Lidlovu u RI i okolici. Obišao sam sve njihove trgovine (Kuk + 3 u RI) i na kraju našao zadnji komad sa razvaljenim kartonskim pakovanjem na Kukuljanovu.
![]() |
#84 | |
Registered User
Datum registracije: Dec 2013
|
Citiraj:
Bolje to nemoj raditi jer ćeš ju ubrzo nosit na reklamaciju. Kupi neki jeftinu udarnu na struju za takve stvari.
![]() |
![]() |
#85 | |
Moderator
|
Citiraj:
![]() Prije niti mjesec dana na akciji kupio Makitu HR 2610T. Snižena sa 2239 kn na 1869 kn.
![]() |
![]() |
#87 |
Moderator
|
Ova je AIO, radiš s njom sve. Bušiš beton, drvo, željezo, miješaš beton, farbu, ljepilo za pločice. Dovoljno snage. Kad se stavlja na beton ne može past na prekidač jer je odozdola. Oduševljen sam.
![]() |
#89 | |
Premium
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#90 | |
NITKOV