Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Razno
Ime
Lozinka

Zaključane teme

Uređivanje
Staro 23.11.2009., 21:00   #61
De5tr0yer
Avocado
Moj komp

De5tr0yer's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Citiraj:
Autor With Skill Pregled postova
ja da sam multi bilioner ja bih dao napraviti zgrade u africi s klimom, učionicama i svim potrebno...

Vjeruj mi, ako si racionalan, ne bi.

Novaca za toliko zgrada koliko ima tamo ljudi kojima je potrebna pomoć ne bi imao novaca. Kamoli klima...

Osim toga, što bi oni tamo sa zgradama i klimom? Nemaju tvornice, nemaju posla, ne znaju kako lift radi, nemaju novaca za platiti režije, nemaju infrastrukture, nemaju NIŠTA...

Prije nego počneš graditi zgrade, dovedi jednog siromašnog u ZG primjerice, veliki a opet tako mali grad u odnosu na ono koliki bi bio da sve smjestiš u te svoje zgrade. Mislim da bi čovjek umro kad bi promijenio okolinu.

Nije se modernizacija događala bez vraga kroz stoljeća, a nažalost, takvi zaostali dijelovi na Zemlji postoje, i nisu nimalo rijetki.

Samo da naglasim: nažalost.

I mi kao pojedinci da se i skupimo zajedno bi mogli dreka napraviti, treba nam doslovce sila svih Zemljana da bismo to mogli promijeniti. A poznavajući ljudsku prirodu, uvijek će biti netko kontra svega toga, makar u manjini bio/bili.

I opet: nažalost.
Staro 23.11.2009., 21:22   #62
Mar
Suit up!
Moj komp

Mar's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Ma daj, ko bi testira cijepivo na malim Afrikancima da u Africi teče med i mlijeko
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 23.11.2009., 21:48   #63
Mad_Duke
Guest

A jeste sa tom Afrikom. Cijela globalna situacija u svijetu se dosta popravila što se tice osnovnih životnih potrepština (hrana, pitka voda...) u zadnjih 20 godina. Ali niš neće preko noći...

Staro 23.11.2009., 22:04   #64
De5tr0yer
Avocado
Moj komp

De5tr0yer's Avatar

Citiraj:
Autor Mad_Duke Pregled postova
A jeste sa tom Afrikom. Cijela globalna situacija u svijetu se dosta popravila što se tice osnovnih životnih potrepština (hrana, pitka voda...) u zadnjih 20 godina. Ali niš neće preko noći...

Dobro, što jesmo sa tom Afrikom? Dečec je naveo taj primjer pa sam mu na tom primjeru i odgovorio.

Nećemo pisati eseje o svakom kontinentu valjda...

Over and out, ne da mi se objašnjavati svoje riječi ljudima koji nemaju sposobnost uvažavati tuđa mišljenja, ili se barem djelomično složiti s njima te nastaviti svoju argumentaciju...
Staro 24.11.2009., 11:17   #65
greg SE
Premium
Moj komp

greg SE's Avatar

Datum registracije: Oct 2001
Citiraj:
popravila se gdje? Koliko ja znam broj ljudi koji gladuju ili nemaju pristup pitkoj vodi neprestano raste, jos nisam vidio da se smanjio.

Mozda je u tvom kvartu infrastruktura obnovljena pa mislis da je to tako u cijelom svijetu?

Ali ne vrijedi se tu puno zivcirat, kao sto je receno previse je to tamo ljudi koji nemaju nista da bi im tko od nas mogao pomoci. Previse stvari tamo ne stima, previse love odlazi u vjetar. Svaka pomoc koja i ode samo je vatrogasna mjera i nitko nikada nije krenio od pocetka - stvoriti uvjete za zivot. Imamo zapadne kompanije koje iskoristavaju ono malo prirodnih resursa koje africke zemlje imaju i lovu iznose u maticne zemlje, imamo korumpiranu lokalnu vlast koja se ponasa otprilike poput nase sa svakim dolarom koji dobiju (s time da ovi u africi barem mogu racunati da ce im svakih 10ak godina mmf oprostiti vecinu duga, tko misli da to rade zato sto su dobri moze se slobodno otici baciti s mosta i uciniti uslugu covjecanstvu).....
Moje misljenje je da africi nitko ne moze pomoci, ne u ovom drustvu i u ovom trenutku. Gristi se zbog toga sto je njima kako je i nocima ne spavati zbog toga ima smisla kao i gristi se sto je dinamo popusio u europi.
greg SE je offline  
Staro 24.11.2009., 19:54   #66
Hrjax
Banned
Moj komp

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor greg SE Pregled postova
. Gristi se zbog toga sto je njima kako je i nocima ne spavati zbog toga ima smisla kao i gristi se sto je dinamo popusio u europi.

Pa naravno da ja i ti NE MOZEMO utjecat SAMI na to. ALi ako budemo radili na buđenju svijesti bogatih naroda, mozemo pomoc Africi i Aziji.

Meni se stvarno gadi kad vidim da netko lupa godisnje po 3-4 tisuce kuna na nove graficke kartice a tesko mu je dat 100 kn za pomoc siromasnima. Kapitalizam je unistio covjecanstvo,svatko brine samo za svoju guzicu i ne zeli napraviti mali doprinos kako bi mnogima bilo puno bolje.

S takvim razmisljanjem ti se mozes ic bacit sa mosta.
Hrjax je offline  
Staro 25.11.2009., 14:06   #67
velorien
Premium
Moj komp

velorien's Avatar

Datum registracije: Aug 2008
Vi ni sami ne znate sto hrvati rade, mi samim svojim radom 80% tog sto smo zaradili u startu ostavimo Hrvatskoj i ljudima koji žive na njenoj grbači, ostatak tj. tih 20% potrošimo na preživljavanje stoga mislim da smo mi i dovoljno solidarni i pomažemo drugima, sjašite sa svog bijelog konja i nemojte nas obične ljude jebat za 100 kn koje dajemo/ne dajemo siromašnima.

Ionako smo svi robovi i bio bi red da netko nama pomaže, a ne mi siromašni drugima.
velorien je offline  
Staro 25.11.2009., 14:19   #68
rodney
only fool, not a horse
Moj komp

rodney's Avatar

Datum registracije: Apr 2008
@ velorien:
pa nemoj tako. i kad uplatis 100kn nekoj "humanitarnoj" organizaciji, bar 80% otpada na raznorazne dusebriznike, pdv itd.....

job security - example
rodney je offline  
Staro 25.11.2009., 16:15   #69
Hrjax
Banned
Moj komp

Datum registracije: Sep 2007
Naravno,vi samo gledajte tako crno.

Ja znam par ljudi koji vode humanitarne udruge,i vjerujte mi da jedva sklapaju kraj s krajem,ali da,vama je nepoznat pojam dobrota i solidarnost.

Mene bi bilo jednostavno sram dat za graficku 2000 kn a da mi je tesko dat za pomoc Vukovaru(karikiram) 100 kn zato sto mislim da bi to mogao netko drugi uzet.
Hrjax je offline  
Staro 25.11.2009., 19:41   #70
With Skill
Guest
Moj komp

Datum registracije: Jan 2009
a znate kaj je najbolje... kad das covijeku bez noge na cesti 5-10kn i kad se nasmjesi i kak je sretan lol veli hvala mali hvala... hehe to je humanost, tko zna di idu nofci za crveni kriz...
With Skill je offline  
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 26.11.2009., 20:04   #71
John Creasy
Vocna iglica u mudante
Moj komp

John Creasy's Avatar

Datum registracije: Oct 2005
Citiraj:
Autor Hrjax Pregled postova
Naravno,vi samo gledajte tako crno.

Ja znam par ljudi koji vode humanitarne udruge,i vjerujte mi da jedva sklapaju kraj s krajem,ali da,vama je nepoznat pojam dobrota i solidarnost.

Mene bi bilo jednostavno sram dat za graficku 2000 kn a da mi je tesko dat za pomoc Vukovaru(karikiram) 100 kn zato sto mislim da bi to mogao netko drugi uzet.]

Koliko ja znam, za preživljavanje godinu dana i gradnju jedne kuće u Africi za jednu obitelj je potrebno samo 100 dollara.. No sad ovo što si ti napisao.. Neznam da li pratiš vijesti, ali evo jedan Oliver Dragojević je održao humanitarni koncert i nezna gdje su novci od tog koncerta otišli! I sad ti reci, da se nemoram bojat dal će pare otić obitelji u Afriku il nekom kretenu u đep, ili će potrošiti korumpirana vlast u Africi.. Naravno, ne treba pomoći samo Africi, no nju sam uzeo kao primjer..
John Creasy je offline  
Staro 27.11.2009., 16:04   #72
Dawar
OMG, thats the funky shit
Moj komp

Dawar's Avatar

Glupo je po meni dat novac koji će ići za prehranu siromašnih obitelji kad dobro znamo da će sutradan opet biti gladni i tako u nedogled. Trebaju ih obrazovat i dati posao, ustvari za rad na pokretnoj traci i netreba neko obrazovanje, bitno samo da se prehrane... Zašto ne bi recimo na proizvodima umjesto Made in china pisalo made in etiopia? Al valjda ima i nekakve istine u tome da su žuti ljudi marljiviji od ostalih...
Staro 27.11.2009., 16:35   #73
Mad_Duke
Guest

Citiraj:
Autor Dawar Pregled postova
Glupo je po meni dat novac koji će ići za prehranu siromašnih obitelji kad dobro znamo da će sutradan opet biti gladni i tako u nedogled. Trebaju ih obrazovat i dati posao, ustvari za rad na pokretnoj traci i netreba neko obrazovanje, bitno samo da se prehrane... Zašto ne bi recimo na proizvodima umjesto Made in china pisalo made in etiopia? Al valjda ima i nekakve istine u tome da su žuti ljudi marljiviji od ostalih...
Što se tiče marljivosti. Stvar odgoja, ne rase i gena. A kaj se tiče tih u Africi. Pa neka se izbore za svoja prava, prestanu raditi toliko djece koju ne mogu prehraniti i širiti bolesti okolo pa će možda i nešto sami postići.

Što se tiče iz sfere jedne HR doniranja para i ostalih gluposti. Imate kod vlastitog praga dovoljno ljudi kojima treba pomoć, ne morate ići u Afriku :P

Staro 27.11.2009., 18:29   #74
Apacer ft Bozja
Baja!
Moj komp

Apacer ft Bozja's Avatar

Datum registracije: Jul 2007
Citiraj:
Što se tiče marljivosti. Stvar odgoja, ne rase i gena. A kaj se tiče tih u Africi. Pa neka se izbore za svoja prava, prestanu raditi toliko djece koju ne mogu prehraniti i širiti bolesti okolo pa će možda i nešto sami postići.

Što se tiče iz sfere jedne HR doniranja para i ostalih gluposti. Imate kod vlastitog praga dovoljno ljudi kojima treba pomoć, ne morate ići u Afriku :P
Ajde ako nije problem da nabrojis par gradjevina, mozda nekih znanstevnih dostignuca i slicno sto je neki Afrikanac iz recimo Sudana, Etiopije, DR Kongo i da ne nabrajam dalje, napravio, odnsno izumio.
TY
Staro 27.11.2009., 18:31   #75
Dawar
OMG, thats the funky shit
Moj komp

Dawar's Avatar

Citiraj:
Što se tiče marljivosti. Stvar odgoja, ne rase i gena. :P
Ima tu i utjecaja klime, bio sam osobno u sahari pa baš neznam što bi me natjeralo da tam šljakam ko budala...
Staro 27.11.2009., 18:33   #76
Mad_Duke
Guest

Citiraj:
Autor Apacer ft Bozja Pregled postova
Ajde ako nije problem da nabrojis par gradjevina, mozda nekih znanstevnih dostignuca i slicno sto je neki Afrikanac iz recimo Sudana, Etiopije, DR Kongo i da ne nabrajam dalje, napravio, odnsno izumio.
TY
Kakve to ima veze sa tvrdnjom da je jedna "rasa" više marljiva od druge?

Citiraj:
Autor Dawar Pregled postova
Ima tu i utjecaja klime, bio sam osobno u sahari pa baš neznam što bi me natjeralo da tam šljakam ko budala...
Ista stvar kao sa prošlim. Nema veze jedno sa drugim.

Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Zaključane teme

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno