|
![]() |
#61 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
![]() |
#62 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
Malo puno overkill ![]() .. a osim toga dolazi u pitanje da li ima sve feature koji drugi high-end boxe imaju (replikacije - lokalne/remote, snapshotovi, 100% uptime, thin provisioning, ....) |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#63 |
Señor Audiophile
Datum registracije: Jan 2007
|
Istina, ovo su ipak top modeli ... nadje se i pokoji budjet modelcic ![]() Koliko sam skuzio imaju poprilicno sirok spektar postojecih klijenata, pa pretpostavljam da to u praksi vrlo solidno i pouzdano funkcionira. Ima jos nekoliko firmi na koje sam naletio (Fusion-io, SandForce, STEC, Foremay, BiTMICRO Networks ...), ali ova je izuzetno dugo na trzistu (30-ak godina) sto bi znacilo da ima i pozitivno poslovanje, odnosno da su njezini proizvodi pronasli brojne kupce i namjene poput: DB pohrane, Web File Sharinga, VoD, identificiranja "Hot" fajlova, ministarstva obrane, e-trgovanja, zabavnih sadrzaja, financijskih servisa, telekomunikacija, podatkovnim akvizicija, podakovnih modeliranja i simulacija, nelinearnog video editiranja, geoloskih istrazivanja, HD reprodukcije, e-mail akceleracije, skladista podataka ... Tek u ovakvim primjerima se vidi koliko je to zapravo otislo naprijed, sto ne znaci da je postalo standard (daleko od toga). Ipak je cijena (nazalost) jos uvijek glavna prepreka manjim firmama i ne toliko zahtjevnim poslovnim korisnicima u koristenju ovakvih "stvarcica" uz taj mali nesrazmjer koji si spomenuo ![]()
![]() |
#64 | |||
Premium
|
Citiraj:
Citiraj:
![]() Citiraj:
![]() |
![]() |
#65 |
Señor Audiophile
|
Koliko vidim hvale se da imaju tu klijentelu, a sad da li lazu ili ne, tj. da li je to potrebno toj klijenteli ... ne bih znao. Sto se tice detalja vezanih uz rad, pretpostavljam da to nije za javnost, premda mi se cini da su u tih 30 godina ipak uspjeli sklepati nesto posteno ![]() Sve u svemu, da trenutno trazim vrhunsko rjesenje i da imam potrebu za tolikim performansama, izbor bi bio i vise nego ocit (isplati se ulagati u buducnost). Naravno vjerojatno bi bio nekakav entry level model, ali poprilicno sam siguran da ne bi isao na standardne HDD-e (koji imaju poprilicno velike energetske zahtjeve, povecano zagrijavanje i relativno nizak odnos perf./W). Za sada mehanickim diskovima ostaje neprikosnoven omjer GB/$ kao i etabliranost na trzistu i takva ce sitaucija vjerojatno biti jos nekoliko narednih godina, ali ocigledno je u kojem smjeru ide evolucija. Ovo potvrdjuje i WD kupovinom SSD orijentiranih firmi (kao i Seagate, Samsung i Hitachi) koji se sve vise okrecu u tom smjeru. Cini mi se da je ovo tek pocetak neceg daleko veceg od ovoga sto sada trenutno vidimo ...
The Secret ... Zadnje izmijenjeno od: dh41400. 10.11.2009. u 12:36. |
![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
kenova
Datum registracije: Sep 2003
|
@old iggy: Slučajno znam da se SSD-ovi sigurno koriste za geološka istraživanja koja uključuju potrebu za naftom, da ne govorimo o vojsci. Opet - totalno nebitno za raspravu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#67 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Pitanje je samo tko ima koliko para i s cim voli raditi. ![]()
![]() |
![]() |
#68 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
na kraju se sve svodi na najbolji omjer ulozenog dobivenog...
![]() |
#69 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Señor Audiophile
|
Vrlo solidno ![]() Premda se ne spominje onaj najbitniji dio: kontroler. Prepostavljam da se radi o najnovijim LSI SAS/SATA PCIe x8 pilama (min. 3-4k kn). Druga stvar koja se takodjer ne spominje jest maticna ploca, tj. southbridge na njoj :/ Posto je spomenut dual socket Xeon, pretpostavljam da se radi o nekoj od dvostrukih southbridge (Tylersburg) maticnih koje jedine imaju sposobnost progurati takvu kolicinu zahtjeva/IOPS-a (oko 4-5k kn). Samo za usporedbu ovi ICH10R/SB750/nForce chipseti ne mogu nazalost ni prismrditi tim brojkama. Kao secer na kraju, zauzece procesora je 50% (dual Xeon 5500) ... u prijevodu jedva bi kloknuti i7 izasao s tim na kraj ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#71 | |
Premium
|
Citiraj:
Jos bi dodao - u praksi je ovo jako rijetko potrebno, plus sto je za sada neupotrebljivo u bilo kojoj ozbiljnoj svrsi (nema primjenu u clusteringu), plus sto ima mali kapacitet...
![]() |
![]() |
#73 |
Premium
|
Ma to ti je sve super na prvi pogled, no kad se spuste stvari na nivo prakse nastaju problemi. Oni koji, recimo, imaju zahtjeve za enormnim IOPS-ima, a imaju pare za takvo što, obično imaju i n terabajtne baze, pa ti to spusti na profi SSD-ove (obično SLC), a kad vidiš cifru i shvatiš da je HDD još uvijek dovoljno dobra tehnologija...
![]() |
#74 |
Brat od Đon Vejna
Datum registracije: Nov 2007
|
sori kaj uletavam ko padobranac ali mi je glupo otvarat novu temu SSD koristi flash tehnologiju citanja/zapisa koliko sam shvatio, i dosta je brzi od obicnih diskova. Dali su i memory kartice (spojene preko card readera na usb 2.0) također brze od standardnih HDD-ova,? jer koliko se ne varam one se isto temelje na flash tehnologiji..
![]() |
#75 |
Señor Audiophile
|
Ukratko, ne nisu brze (fali im "throughputa"). |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|