|
![]() |
#61 |
Guest
|
A šta će ti više od ovoga? ![]() Imaš 8 diskova i 8 DVD pržilica koje treba negdje smjestiti? ![]() |
![]() |
![]() |
#62 | |
Freelancer
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
![]()
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#63 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
pa to probaj vidjet s trgovcima/trgovinama jer na specifikacijama na stranicama proizvodjaca pise full tower, a ne big tower. mozda je big tower izraz ostavljen i presli su na full tower? a ionako tih par cm mi nista ne znaci, mozda bi mi na stolu jos i ruznije strcao... |
![]() |
![]() |
![]() |
#64 | |
Freelancer
|
Citiraj:
![]() Sto se tice par cm razlike nesto ti nestima ta racunica jer kad na 56cm dodas jos 11-12cm (koliko je vislji pravi Big Tower) to je 20% razlike - da 20% - ako je tebi 20% malo daj ih za krizni porez, meni je i 2/4% puno ![]() ![]() BTW ja nigdje ne govorim da kuciste ne valja nego samo navodim da ljudi krivo misle da je to BIG Tower pa da se netko ne zaleti slucajno na osnovu tih komentara. meni je kuciste sasvim solidno za tu cjenu ali definitvno NIJE Big tower ![]() P.S. Nemoras se ti osjecati "napadnutim" jer posjedujes doticno kuciste (klasnica HR prica kao da ih vlasnik proizvodi pa ih mora "braniti" ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#65 |
Premium
|
dobro s jedne strane si u pravu no s druge cjepidlacis. ionako kad kupujes kuciste (bar ja) odem fino u trgovinu i pogledam si ga. mora biti veliko i prostrano te dobro za kejbl managment. Sad da li je visoko 56 ili 67, meni nije toliko vazno, vazno mi je da stane 2 napajanja ili napajanje sa vodenim i da ima dosta mjesta za airflow. Druga stvar, svaki moj komp je bio na stolu i tako ce i ostati, ne zelim da mi komp postane usisivac prasine i ostalih necistoca s poda, pa da ga cistim svaki dan. Ovako je gore na stolu, relativno zasticen od necistoca s poda, a i DVD mi je na dohvatu ruke ![]() Sad sto se tice mog HAF-a, kuciste je odlicno no nije savrseno, nekako mi se Cosmos vise svidja (estetski izvana), a i stari stacker ima svojih aduta tako da ne mislis da slijepo branim neku stvar koju imam. sve komponente imaju i dobrih i losih strana, pa tako i HAF... |
![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Freelancer
|
U 95% slucajeva takva kucista kod nas bas nema na lageru u trgovini (ili ako ima ond aje bas u drugoj poslovnici ![]() ![]() ![]() Isto tako ovo sa DVDom na dohvat ruke i jest jedna od prednosti BIG Towera (ma koliko ti mislio da je to prednost kucista na stolu). DVD koji najcesce koristim stoji na najvisljem utoru i nalazi se evo tocno 9cm ispod razine stola/misha sto ga cini vrlo lakim za koristenje u BIG toweru a ti moras protezati ruku barem 25-30cm do njega ![]() ![]() ![]() Sto se tice drzanja na stolu, meni ne smeta ako ces ga ti drzati i u krilu ali i u reviewu (video) se nadovi da je "podno" kuciste ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#67 | |
Premium
|
Citiraj:
Sto se tice padanja u vodu teorije, ne bih se slozio jer recimo u Zagrebu ima trgovina gdje ima dosta izlozenih kucista - recimo meni je najdrazi Feniks jer ima stvarno dobrih kucista izlozenih, a nije niti Links puno losiji tako da se kuciste moze pogledati i uzivo. A sad ako zivis negdje u perirefnom dijelu Hrv, onda to predstavlja problem... (zato smo tu mi koji mozemo reci iz prve ruke ![]() Ovo za DVD sam naveo kao banalnost, meni je osobno draze da DVD fino stavljam u kuciste na stolu, a ne da se sagibam po njega ispod, mozda stvar navike. No prednost je ta da recimo ja cesto mijenjam komponente na kompu (iz dosade ![]() gle, sto se tice ovog o namjeni kucista, kazem jos jednom, svako sebi stavlja kuciste kamo njemu pase, meni osobno odgovara na stolu iz gore navedenih razloga, a sad ako ces ga ti staviti na prozor to je tvoja individualna stvar. Mislim da je netko cak preko zime komp i drzao na balkonu radi hladjenja pa eto, ima i blaknosko kuciste ![]() Da se vratuimo na tvoju originalnu poantu, cinjenica je da je HAF trenutno jedno od najvecih kucista koje se moze kupiti i da neki ducani to napisuju pod BIG, no sam coolermaster pise full tower. Sam korisnik je s time mozda obmanjen no cinjenica je da mu prostora sigurno nece faliti i da je postao vlasnik jednog od najveceih kucista trenutno dobavljivih. Trgovci se sluze svakakvim trikovima i varkama da bi privukli kupce i prodali im sto vise proizvoda sa svog asortimana. No ruku na srce sa HAF-om sigurno nece biti zakinuti ni za sta... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Hala Madrid!
Datum registracije: Nov 2007
|
mislim si uzet cm haf 922(jako mi se sviđa kućište)čini mi se kao odlično kućište sa super cirkulacijom zraka i najednostavnijim montiranjem drivea u kućište(to mi je prejebeno jer mi sad neće trebat jebene kacavide i ostale stvarčice ![]() ![]() kakva su vaša iskustva sa ovim kućištem i dal da ga uzmem po vašem mišljenju??? |
![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Guest
|
Kućište je odlično. A svaki filter (pa i onaj od čarapa) ti osjetno smanji protok. Što će ti filteri? Dobri su, al ako kućište držiš na prljavom podu ili u podrumu.. ![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Pokemon prve generacije
Datum registracije: Sep 2009
|
Jedan omanji "problemčić". Kućište HAF 922, MBO Asus P55 EVO. Htio bih smanjiti brzinu vrtnje gornjeg (200mm) venta. Jel netko ima neku ideju koja ne zahtjeva otvaranje kućišta (garancija). U BIOSu, mogu kontrolirati CPU cooler, a od kućišta ili max. brzina ili Ignore. Da uspijem nekako smanjiti buku (ako možemo to nazvati bukom) gornjeg fana, konfa bi mi bila, ali doslovno, nečujna.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#71 |
Pokemon prve generacije
Datum registracije: Sep 2009
|
![]() |
#72 |
Premium
Datum registracije: Apr 2008
|
Gdje se u ZG moze HAF922 vidjeti u zivo....u kojoj trgovini? |
![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Jack of all, master of none
Datum registracije: Jan 2009
|
Vjerojatno zato jer je veliki brat preuzeo na sebe tu cijenu ![]()
![]() |
#78 |
its slightly turbocharged
Datum registracije: Jun 2006
|
HAF 922 kad je došao nije bio preko 1000 kn Neznam di si vidio da je košta 1200? A što se tiće 932, nije preuzeo cijenu na sebe jer je oduvijek bio oko 1200-1300 kn, i ktome je bio tu puno prije 922
![]() |
#80 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
da se u tom postu ne radi o 932 jos nebi bilo nista za prigovorit, ovako... 922 je noviji model, manji, jeftiniji, no ne nuzno losiji, ima neke stvari malo bolje rjesene (tj preciznije receno ispravljene)
![]() |
#83 | |
Freelancer
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#84 | |
Premium
|
Citiraj:
Sada trazim po netu gdje je Cosmosis najjeftiniji......hebemti nikada nisam toliko njuskao oko tih hebenih kucista....prije me bilo bas briga, ali sada sam alergican na neuredna kucista pa trazim neko u kojemu cu najbolje posakrivat kablove i neko ok napajanje samo da ima 8pin za grafu i da ima dosta dugacke i lijepo presvucene sve kablove.... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Jack of all, master of none
Datum registracije: Jan 2009
|
![]() |
#86 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Samo cekam od kolege forumasa malo detaljnije slike i opis......jer mi ovo malo cudno izgleda, a i volio bih vidjeti to kuciste prije kupovine jer ipak dajes 1000 kn za kuciste koje je malo osteceno, modano i neznam sta jos....zato cekam odgovor na moju poruku pa cemo vidjeti sta ce od toga biti. Cosmosis mi se cini ok i mislim da bi se u njemu sve lijepo dalo posloziti...... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Banned
Datum registracije: Feb 2005
|
Kakva je općenita kvaliteta izrade,jer vidim ja kako tu ima kamara plastike.Jel škripi,uvija se,ostavlja dojam jeftinoće i slično? Jel probavo tko sa 80-90 kila sjest na njega? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#88 |
Hala Madrid!
Datum registracije: Nov 2007
|
Mislim staviti 200mm ventilator na bočnu stranicu mog haf 922 kućišta, da li predlažete da ventilator namjestim da ispuhuje zrak ili upuhuje zrak u kućište, na prednjoj strani kućišta ventilator upuhava zrak, na gornjoj ispuhuje, na stražnjoj isto ispuhuje zrak. Što vi predlažete? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#89 | |
gadget freak
Datum registracije: Oct 2009
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#90 |
Premium
|
tako je ja imam haf x kuciste i ako ti je na bocnoj upuh grafa ti se smrzne preko zime u idle ode na nekih 26stupnjeva ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|