|
![]() |
#61 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2003
|
Citiraj:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#62 |
Izumitelj
Datum registracije: Jan 2005
|
Super ! sta sam ono htio... pitati... ![]() Zbunio sam se citajuci sve ovo, ali sjetit cu se. ![]() Hvala |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#64 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2003
|
Citiraj:
Ovisi kakvo hladjenje imas .. al probaj sam pa javi
![]() |
![]() |
#65 |
Just4Fun
Datum registracije: Nov 2003
|
AMD Mobile barton 2500+
![]() ![]() ovo dugo nije bilo aktivno! " Tražio sam po forumu al nemrem naći da li se netko igrao sa ovim procesorom i kako otključati množitelj? jer kada sam ga stavio u stolni komp CPU množitelj je bio 6x i frekvencija 800 MHz, s tim da je FSB 133 naravno ![]() Ako netko zna da mi objasni bio bih zahvalan...kako da otključam CPU množitelj, znači da mi bude recimo 14x, pošto je to 2500+ proc? pa bi mi onda lijepo bilo 14x133 = 1862 MHz ![]()
...waiting... Zadnje izmijenjeno od: Busy. 26.02.2009. u 21:26. |
![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Guest
Datum registracije: Jul 2008
|
Taj procesor je već otključan, samo u BIOS-u povisi množitelj na 11 a sabirnicu na 166 (jer njegova sabirnica je 166 a ne 133). Tada dobiješ njegov stvaran takt od 1826 MHz. Klasičnog bartona možeš držati bez beda na sabirnici 200, tada dobiješ frekvencije od 2200MHz (kao Barton 3200+). No ti i dalje možeš nastaviti dizati korak po korak množitelj... 14X 200 je već super, jer 2800MHz je taj procesor bomba... Od hladnjaka imaš još uvjek dobrog zalmana ALCU 7000. Ja ga imam i moj klasični barton kucka kao 3200+ (nije mobilac pa ništa od množitelja). Usput, najgora stvar b ti bila kočenje RAM-a i ploče, tj ako na ploči ne možeš odvojiti RAM i sabirnicu pa te ram koči na 333MHz (sabirnica 166) ili ploča koja ima katastrofa bios i ne da ti dizanje množitelja iznad 12.5. |
![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Just4Fun
|
Eh, nisam dobro objasnio. Znači u biosu nemam opcije za podešavanje množitelja. No progooglao sam i uspio nabasati na CPUMSR programčić koji iz windowsa omogućava mijenjanje množitelja i voltaže. A sada me frka da li smijem sa tim programom mijenjati množitelj bez da diram voltažu jer bi mi taman bilo 14x 133 = bartonova frekvencija... (FSB mi je na 133 zbog memorije) Voltaža je trenutno 1.450 V i proc radi uredno na 6x 133 = 798 MHz ![]() Poslao sam mail tom liku koji je napravio taj program pa sada čekam da li će mi šta odgovoriti. Jer u programu je postavljeno da mijenjaš i množitelj i voltažu, pa neznam da li smijem samo množitelj mijenjati... ako tko ima još koji komentar bilo bi super... hvala
![]() |
#69 |
Just4Fun
|
Mislim da ne. Bar je nemogu naći, pošto je to stara ploča, bios sam flashao 2005 ili 2006 godine, a verzija je tada bila iz 2004 (040413.bin) i to je donijelo dosta novosti, uključujući podršku sempronima do 3000+. Tako da mislim da niti nisu izdavali više novije biose za tu ploču jer je stara...a ako ni tada nisu dali opciju za mijenjanje množitelja (a dali su za semprone) onda mislim da više nisu ni namjeravali izadavati novije biose... No čudno mi je da ovaj proc po defaultu radi na 6x133, dok je recimo ovaj u sigu radio na 11x133(142-stabilno). Pa otkuda mu tih 6x???
![]() |
#70 |
Guest
|
O kojoj se ploči radi? O ovoj iz tvog sig-a ili neka druga? Daj pogledaj dali možda imaš množitelje za namještati pomoću jumpera... Na mojoj Asrickici se može na ploči uz pomoć 8 jumpera namještati množitelj fiksno, tako da ne može manje od zadanog množitelja... SLijedeće što me zanima kakvu memoriju imaš na toj ploči? 333 ili 266? Ako je 333 onda FSB slobodno stavi na 166... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#71 |
Just4Fun
|
- ova iz siga - nemam ih na ploči (bar ih ja nisam uspio naći niti u manualu niti na ploči, imam jumpere za namještat FSB ![]() ![]() - memorija je DDR PC 2700 (166) ali mi iz nekog razloga ne želi bootati pc kada stavim FSB na 166 (stabilno mi je radio na 142) - mislim da je jedan mem. modul neki truli koji neće raditi na 166 :P a pošto je max množitelj na ovom bartonu 14x onda mi je dosta i FSB na 133 da dobijem normalnu brzinu od 1862 MHz...
![]() |
#72 |
Guest
|
Baš i nema ništa na netu od te ploče... Tako da ne mogu reći dali ima ili nema jumpere... Jesi onim programom uspio dići množitelj? A za memoriju mi je jako čudno što ne želi raditi... Tako da kad bi upiknuo klasičnog bartona, koji radi na 11X166, ne znam kako bi to izgledalo... Vjerovatno bi odmah imao množitelj 11, a FSB kako ti kažeš stabilno na 142, to bi bilo 1562Mhz, a to i nije neka velika sreća. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Just4Fun
|
Nisam išao dizati preko tog programa da si neš ne zdrmam, jer neznam kako točno radi, poslao sam mail tom liku koji ga je napravio da ga pitam da li smijem dizati samo množitelj bez da diram voltažu (pošto u programu je to dvoje povezano) Ma imao sam običnog Athlona 1700+ koji je radio na 11x133... Pa ne kužim zašto ovaj radi na 6x133... Pretpostavljam da je to zbog toga kako ga ploča prepozna pa mu onda nekako po tome da množitelj, a ovoga bartona je prepoznalo kao "Mobile AMD Athlon XP"
![]() |
#74 | |
AutoCad & Allplan expert
Datum registracije: Jan 2004
|
Citiraj:
kaj god radiš pazi da ti je cpu:fsb 1:1. meni već 4-5 god u 2-goj kanti kuca jedan thoroughbred-b DUT3C serije na 11x200... mislim da bi ti bez problema trebal taj mobilac radit na 13x166@ 1.4-1.45v (166 zbog memorije - ddr 333, a da imaš ddr400 najbolje postavke bi ti bile 11x200 @1.4v) edit: znači fsb stavi 166, i ddr isto 166
![]() |
![]() |
#75 |
Just4Fun
|
Ok, hvala na komentaru. Al da sumiram... Trenutno radi na 6X133 (1,450 V) 1.) Šta misliš pod time da je 1,450 V puno za tog mobilca na 6x133? Da, volio bih staviti FSB na 166, al mi onda neće bootati (najverojatnije zbog memorije)- stabilno je radilo sa FSB na 142
...waiting... Zadnje izmijenjeno od: Busy. 15.03.2009. u 15:42. |
![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
Just4Fun
|
Evo da iskomentiram...sve završilo ok. Pomoću CPUMSR sam promjenio množitelj na 14x i sada radi na normalnoj frekvi od 1866 (14x133) Problem je u chipsetu na matičnoj: ------------------------------------------------- FSB to Core Clock Multiplier (chipset settings) Status: 6x ------------------------------------------------- I pomoću CPUMSR sam promijenio samo multiplier dok je voltaža ostala na 1,450V : ------------------------------------------------- Multiplier Current: 14x Startup: 6x Maximum: 14x ------------------------------------------------- Sada jedino moram vidjeti da li će mi vraćati prilikom startup-a na 6x množitelj...I VIDIO SAM...naravno, svaki put mi vrati množitelj na 6x :P i moram ponovno vraćati na 14x :P Hvala svima na komentarima. Pozdrav
...waiting... Zadnje izmijenjeno od: Busy. 15.03.2009. u 21:41. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|