|
![]() |
#61 |
Banned
Datum registracije: Nov 2007
|
E pa moja na stock kuleru nejde prek 64 stupnja klokana na 770/1970/2140 i to na nekih 50% vent di je taman skoro pa necujna a kad nafrljim vent na 100% e onda nejde prek 54 stupnja uglavnom ja sam zadovoljan sa svojom karticom jel na tim taktovima pere 9800 "gtx" za ohhoho tako da za razliku u cijeni kupis jos nekaj tipa bolji proc,veci hard.Uglavnom 9800gtx dere puno vise struje sto zahtjeva veca ulaganja u napajanja a za sto dere vise struje,za 4% vece snage,daj pliz,kartica je promasaj i pol i neka to bude svima jasno koji su kupili 9800 umjesto da su dodali 200-300kn i kupili puuno jacu hd3870x2. |
![]() |
![]() |
#62 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2008
|
Citiraj:
Prvo ovu temu nisam ja otvorio drugo ono sa phenomom je istina.btw posto vidim da ne volis citat ja sam karticu nabavio jeftinije nego ovi 8800gts,nigdje nisam reko da mi je 700 kuna nista al oni koji imaju novaca nece pozalit za tom karticnom. Ti si svoje offtopic postove vec dokazao tako da sa tobom nemam kaj raspravljat osim na pp |
|
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#63 |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
|
![]() |
![]() |
#64 | ||
-------
Datum registracije: Aug 2005
|
Sve smo to za GTX znali još prije četiri mjeseca... Citiraj:
Citiraj:
|
||
![]() |
![]() |
#67 |
muimerP
Datum registracije: Nov 2006
|
Da se i ja uključim u kenjažu... ![]() Ja mislim da je bitno koja je bolja, ali po ovome se vidi da je 9800 bolja od 8800 za 4%,a ako je tako mizerna razlika onda je bolje pogledat isplatljivost te "bolje" naspram "lošije". Ovo je ko da se usporedjuju dva ferrarija, ovaj 3.5 do stotke, a ovaj drugi 3.7...i sad se tu razglaba do mile volje. Kat d krep
#68 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
Citiraj:
true, true... ![]() @silent pls odrasti i prihvati cinjenicu da mozes i ti biti u krivu ![]() 9800gtx jeste bolja, ali razlika u cijeni ne opravdava takvo ulaganje. btw. si slusal u srednjoj Politiku i gospodarstvo? |
|
![]() |
![]() |
#69 |
Premium
|
Gle sve sam ja te stvari znao prije pocetka otvaranja teme opce i dolaze stalno sa jednim te istim pricama a ja se stalno moram ponavljat. Znam sve ovo sta si sada reko,nisam bit ja niti dali sam u pravu ili krivu imam svoje stajaliste kojega cu se drzat dok se ne dokaze suprotno. Iako razor ima jedan adut u rukavu ![]() al imam i ja jedan tamo link na pocetku di 9800gtx ide na 865 a jos nisam vidio negdje di pise neki oc od 8800gts |
![]() |
![]() |
#70 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() a sad dosta prepucavanja i bacite screenove i validaciju, i ti i razer ![]() i napravite graf kolko para za jedan fps (kn/fps) uzmite igre dvije starije i dvije novije igre i amen ![]() def taktovi, isti taktovi i max oc taktovi (razer, bez volt moda, ipak neznaju svi to napraviti ![]() |
|
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#71 |
Premium
|
E da citao sam da su dvije 9600gt jace od 9800gtx a dok 8800gt nisu , e sada di sam to procitao treba nac. Al nekako sumnjam u to posto je 8800gt jaca od 9600 mozda necu opet u neke diskusije ulazit a sada tu dolazi i ova 8800gts tako da sta se tice dvije 9600gt ili 8800gt nikako onda nisu isplative jer kao sto smo skoro pa utvrdili 9800gtx je ista kao 8800gts |
![]() |
![]() |
#72 |
-------
|
|
![]() |
![]() |
#73 | |
Premium
|
Citiraj:
EDIT: da sam imo ponudu za hd3870 x2 uzeo bi nju ako neznas nedavno sam zamjenio za ovu karticu i nadoplatio bilo je pod razmjene na forumu |
|
![]() |
![]() |
#74 |
-------
|
Platil si HD 3870 Toxic, pa si dal nju i još tisuću kuna za GTXa. Kak god okreneš ti si na ovaj ili onaj način dal kakvih dvije tisuće kuna za GTXa. |
![]() |
![]() |
#75 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
#76 | |
-------
|
Citiraj:
Meni je svejedno dal se ti ili neko drugi zayebe prilikom kupnje. Vaši novci, vaš zayeb, živo me zaboli. Samo nemojte uvjeravati ljude je ste napravili kupnju stoljeća - jer niste. Ko ti je to rekel? Vandali koji cijele dane vrte 3DMark i puše plaćene recenzije, dok svršavaju na kutiju kartice. |
|
![]() |
![]() |
#77 | |
MadModerator
Datum registracije: Sep 2002
|
Citiraj:
![]() I ajde, svi znamo razlike u 8800GTS i 9800GTX i mislim da nema smisla vise raspravljati, neka svak kupi sta mu je volja ![]()
![]() |
#78 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
@Silent-hunter aka nepogresivi lovac u mutnome koji je najpametniji na svjetu, uvijek u pravu i koji zna sve. Daj mi reci molim te ako ti 20 ljudi govori da si u krivu sa time da od tih 20 barem 5 su na ovom forumu duze od 4 godine, a ti jeb*c u mutnome punih 3 mjeseca logickim razmilsljanjem dolazimo do odgovora tko je upravu, a tko u krivu (HINT: ti si u krivu). Evo da i ja iznesem par mudrih: prvo 9800gtx nije nista negoli modificirani proizvod sa ciljem da se 8800gts rebrendira te nazove 9800gtx i da se samim time tom istom chipu produzi vijek trajanja. Jer kao sto je poznato svi proizvodi koji se nalaze kako na trzistu krajnje potrosnje (graficke kartice) tako i oni na trzistu poslovne potrosnje (GPU-i ili ti cipovi grafickih kartica) imaju svoj zivotni ciklus koji je moguce produziti uz odredjene marketinske aktivnosti od kojih je jedna upravo repozicioniranje proizvoda na trzistu. Silent-hunter je cisti pokazatelj da NVIDI-a ima jako dobar Marketinski odjel jer mu je uvaljala isti proizvod uz manje modifikacije tj. pod drugim nazivom, ambalazom i pakiranjem te sto je najbitnije po vecoj cijeni a da on toga nije svjestan (ili je ali nece priznati). Uz sve to tvoje tvrdnje da si ti za 1000 kuna dobio tu karticu ne stoje. Posto je najniza cijena po kojoj se 3870 toxic moze dobiti na trznici oko 900 kuna tebe ja ta kartica kostala ravno 1900 kuna sto ce reci da si mogao ustediti 750 kuna da si isao na 8800gts. Silent-hunter pred tobom je mogucnost da uvidis svoju pogresku i da shvatis da je danas u svijetu jako cesta pojava da marketing prodaje neki proizvod, a ne iskljucivo njegov objektivni omjer kvalitete tj. performansi i cijene. Posto je vrlo vjerojatno da ti to ne zelis sam sebi priznati vrlo je velika vjerojatnost da ces opet u blizoj buducnosti popusiti istu foru. |
![]() |
![]() |
#79 |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
![]() jupi ![]() i da se ja ubacim u makljazi ![]() posto sam ja ponosni vlasnik 9800 GTX katice i od XFX-a drzit cu se rec par rijeci o tome zasto je imam ajmo od pocetka 9800 GTX je bolja kartica od 8800GTS kad ih piknes u isti stroj i krenes peglat 9800 GTX je brza, mislim da du nema dileme drugo:8800 GTS je puno isplatljuvija od 9800 tu nema dileme trece: sad moji razlozi za 9800 GTX, da kojim slucajem imam vremena i slobode ( a nemam zena-djeca) i ja bi kupija 88000 GTS namontira naj opkaiji kuler koji mogu nac 140 mm fen i razvalija je ko medo krusku pa nek cvili, bruji i stenje ![]() ali ja to nemogu je mi je zao drzat grafu razveljenu 180% cjelo vrijeme, pa buka koju stvara ide zeni na zivce, pa onda ti njoj objasni kako da smanji takt i uspori vent a ni ves-masinu ne zna isprogramirat kakao treba i tako na kraju ako se oces igrat ko sta sam se ja naviko moras dat malo vise novaca da imas jaku a tihu grafu i mir u kuci + sta mi se ne da kockat sa garancijom i lemilicom ![]() + moja bivsa grafa 8800 GTX je prodana za relativno dobru cijenu pa razlika nije bila velika za kupit 9800 GTX, a iz prve ruke vam mogu rec da je ova punoooo hladnija i tisa tako momci, nije svako BUDALETINA koje kupio 9800 GTX ima nas i sa drugim zahtjevima od grafe osim da vrti puno FRPS-a + neki ce se upitat zasto ipak nisam osto na 8800 GTX ipak nije puno losija i toplija i bucnija, pa jos jedan razlog iako moze zvucat malo bahato ali novo je novo eto to je moje stanje i vidjenje stavri slagali se vi sa menom ili ne pozdrav od staroga prdonje ![]()
MSI Z77 MPower Intel i5 3570K @4,2GHz, NOCTUA NH-U12S Gigabyte GTX 1070 DDR3 16GB (4x4GB) 1600Hz Corsair Vengeance Carbide Series Air 540, Corsair RM750i CREATIVE LABS X-Fi Titanium-Kingston HyperX Cloud DELL U2515H Synology DS413 |
![]() |
![]() |
#80 |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
Meni nije jasno zašto toliko truda i komentara oko kartice koja nije vrijedna spomena. Ma cijela serija 9 je velika blamaža. Na tržištu bi bolje prošla da su je nazvali 8800xxx a ne 9800gtx. |
![]() |
![]() |
#81 |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
jos i ovo ona www stranica sa pocetak ove teme ima par bolesnih stranica npr. http://en.expreview.com/2008/04/03/g...gtx-review/14/ ili ja ne kuzim foru ![]()
MSI Z77 MPower Intel i5 3570K @4,2GHz, NOCTUA NH-U12S Gigabyte GTX 1070 DDR3 16GB (4x4GB) 1600Hz Corsair Vengeance Carbide Series Air 540, Corsair RM750i CREATIVE LABS X-Fi Titanium-Kingston HyperX Cloud DELL U2515H Synology DS413 |
![]() |
![]() |
#82 |
Banned
Datum registracije: May 2005
|
Ali nije novo, u tome je poanta.., jedno te isto sa drugim imenom. Sasvim drugi par cipela je što te je zamjena za tu kartu minimalno koštala ali da si krenio od nule dao bi 700kn više za 4% i TIŠINU ? To se sve može imati za puno, puno.., manje ![]() Mislim da nebi, zapravo nadam se ![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
Baš čitam sad ovaj članak, gdje je prema njima, value for money za ovu grafu čak visokih 90% -> LoL Kod nas ona košta malo preko 2500kn, kod njih 360$, a kod njih je 210$ 8800GTS G92. Gdje je tu value for money (razlika 150$)? ![]() |
![]() |
![]() |
#84 |
JDM
Datum registracije: Sep 2004
|
Nevjerojatno sto marketing napravi. NEVJEROJATNO. Ide mi para na usi. Zbog ljudi koji kupuju te podvale informatika i je tako skupi sport. |
![]() |
![]() |
#85 | |
.
|
Citiraj:
![]() Kako za 9800GTX ne treba lemilica za pokazati adute, isto tako ne treba niti 8800GTS 512... Ovo s fenom i razvaljivanjem ne kužim...možeš razvaliti i GTS 512 i tu GTX-icu isto, sa stockom će se grijati i brujati - jednako. Isto tako sam rekao da ćeš sa GTS-icom najvjerojatnije izvući veće taktove nego s tom GTX-icom. Pomalo ironično s obzirom da mnogi spominju ''ispoliranu'' naponsku jedinicu, no GTX-ica ne ide više od GTS-ice, pa čak niti nakon vmoda. Tako da si komotno mogao kupiti GTS-icu, ISTO bi ju čuo, realno bi osjetio par frameova manje, a ostalo bi ti više love u džepu koje bi mogao potrošiti na ženu, pelene, platiti račune i slično... |
|
![]() |
![]() |
#86 | |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
čuo ih obe i na def broju okretaja obe su podjednako tihe i iskreno uopće ne moraš mrdat po vretnji ventilatora jer se grafa ne pregrijava a i uvijek možeš potrošit 5min pa sam složit profile kaj se tiče grijanja evo kako stvari stoje kod moje def broj okretaja (36% tj ~450 o/min) idle 50-55°C load ~75°C vent na 50% ili 760 o/min idle ~44°C load ~58°C oc nije podigao temperaturu značajno jer napon nije dizan (takt 800/1075) pa u idle-u iznosi ~45°C load ~58°C
![]() |
#87 |
Premium
|
Ovak se možete još godinu dana prepucavat. Poanta je u tome da sigurno 80-90% ljudi koji kupuju komp nikad neće klokat, a možda čak ni otvarat kučište. 9800GTX je marketinški trik da se zaradi još više novaca dok ne izbace noviju arhitekturu. Mada tih 5% razlike je beznačajno ali nekom je značajnije da se može hvalit po kvartu kak on ima opaku mašinu od kompa sa najskupljim dijelovima. Ovaj forum postoji (vjerojatno) zato da bi se pomoglo ljudima oko problema sa kompovima i kupnje kompova (omjer cijena/performanse). Tko ima love neka kupuje šta hoće jer je njemu svejedno a oni koji "nemaju" oni traže savjete gdje je jeftinije a bolje. Činjenica je da nema svrhe od ovakvih tema. Činjenica je da 9800GTX cijenom ne opravdava performane i da je razlika u cijeni porez na budale i neznance jer baš na takve je ta grafička ciljana. Nek se tihi lovac baci na računje pa nek izračuna dali ta grafčka vrijedi tih 5% više fps-a za 700+ kuna. Ak njemu vrijedi, dobro. Kome ne vrijedi neče ju kupovat.
#88 |
.
|
|
![]() |
![]() |
#89 |
Pink Floyd fan
Datum registracije: Nov 2001
|
#90 |