Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Razno
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 12.11.2010., 16:00   #61
trpi
Guest

ok, a oce mozda zezat zbog ovoga, mislim uzeti 6 kanti http://www.flexshop.hr/optimum-nutri...52g-p-340.html

dakle dodatak prehrani, proteini(bjelancevine)
  Reply With Quote
Staro 12.11.2010., 19:52   #62
nino
PizzoZder
Moj komp

nino's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Da mislim da je vec netko imao problema sa tim. Ne sjecam se zasto, pokusaj na trazilici foruma nac nesto.

NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera

Zadnje izmijenjeno od: nino. 12.11.2010. u 20:56.
nino je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 12.11.2010., 20:00   #63
fran123456
Premija

fran123456's Avatar

Datum registracije: Mar 2009
Preporučam kupovinu u Sloveniji, dosta je jeftinije. Cca 30%
Staro 17.12.2011., 15:50   #64
Mogy
Hala Madrid!
Moj komp

Mogy's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Imam jedno pitanje, naručio sam jedan proizvod preko Dealextremea i sad mi je došao poziv od carinarnice. Da li ja moram ić baš na carinu npr na rupi po proizvod ili mi ga oni dostave kad im pošaljem račun faxom? Hvala
Mogy je offline   Reply With Quote
Staro 17.12.2011., 15:53   #65
Facelessone
Premium
Moj komp

Facelessone's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Oni ti pošalju proizvod nakon što im pošalješ račun.

AMD Ryzen 7 5700X
BQ Pure Rock
MSI B450 Tomahawk Max
32GB (2x16GB) Fury Beast 3600MHz HX432C18FB2K2/16
MSI RX 6800XT GamingX Trio 16GB
500GB Crucial MX500
Fractal Define R4
Corsair HX850 Platinum
Logitech MX Master 3
Logitech MX Keys
Logitech Z2300
Dell U2715H
Iskon 300/100 Mbps

CPU Intel i7-4810MQ
VGA nVidia GT730M 1 GB
RAM DDR3 16 GB 1600 MHz
SSD 500 GB Sandisk Ultra
Display 15.5" 3K HD IPS 2880x1620
LTE Modem
DVD-RW
9 cell battery
Napajanje 135 W
Windows 10 Pro
Logitech MX Anywhere 3s

AMD Ryzen 5 7640HS
AMD RadeonT 760M
14" 2,8K, 120Hz
16GB RAM
1TB HDD
Windows 11 Pro
Logitech MX Anywhere 3s

Xpenology DVA1622 @ DSM 7.1.1-42962 Update 4
H110M-DGS
Intel i3-7100
8GB RAM DDR4
WD Red 8TB
WD Purple 4TB
Seagate IronWolf 3TB
Seagate SkyHawk 6TB
Nanoxia Deep Silence 4
Seasonic X650 SS-650KM Gold

Facelessone je online   Reply With Quote
Staro 17.12.2011., 19:24   #66
Mogy
Hala Madrid!
Moj komp

Mogy's Avatar

Oke, tnx majstore
Mogy je offline   Reply With Quote
Staro 19.12.2011., 20:02   #67
RAUL
Registered User

Datum registracije: May 2006
Citiraj:
Autor Dujo Pregled postova
Imam jedno pitanje, naručio sam jedan proizvod preko Dealextremea i sad mi je došao poziv od carinarnice. Da li ja moram ić baš na carinu npr na rupi po proizvod ili mi ga oni dostave kad im pošaljem račun faxom? Hvala
Ova carina ti nije u/na Rupi vec u gradu Rijeka, prilikom slanja racuna obavezno prije racuna posalji i onaj list koji si dobio sa carine tako da carnik zna o kojem se proizvodu radi i kome je namjenjen.
RAUL je offline   Reply With Quote
Staro 15.02.2012., 12:22   #68
brodjo
Playmaker
Moj komp

brodjo's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Imam ja jedno pitanje, naime na nagradnoj igri sam osvojio slusalice coolermaster sirus i misa coolermaster spawn, slusalice su kod nas oko 800kn, mis oko 250. Nagradna igra je bila u Americi pa mi je to poslano poštom naravno. Sad mi je došao poziv sa carine da im donesem neki račun za to, pa me zanima kakav je postupak oko toga. Ako možete odgovoriti što prije, sutra ujutro idem na carinu. Hvala!
Staro 15.02.2012., 13:01   #69
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
Autor brodjo Pregled postova
Imam ja jedno pitanje, naime na nagradnoj igri sam osvojio slusalice coolermaster sirus i misa coolermaster spawn, slusalice su kod nas oko 800kn, mis oko 250. Nagradna igra je bila u Americi pa mi je to poslano poštom naravno. Sad mi je došao poziv sa carine da im donesem neki račun za to, pa me zanima kakav je postupak oko toga. Ako možete odgovoriti što prije, sutra ujutro idem na carinu. Hvala!
Probaj naći cijene opreme na US stranicama i isprintaj ih kao i konverzaciju vezano uz nagradnu igru. Trebao bi platiti PDV i troškove obrade, na iznos opreme s poštarinom. kako ti dosta toga nedostaje vjerojatno će ići na procjenu.
Staro 15.02.2012., 13:35   #70
nino
PizzoZder
Moj komp

nino's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Pokusaj im predocit nekakav dokaz da je nagradna igra u pitanju, odnosno da nisi nista placao. (Ovo zna proc )

Ili ovo sto Old Iggy kaze.

NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera
nino je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 15.02.2012., 13:52   #71
E-mil
Oppa Gangbang Style
Moj komp

E-mil's Avatar

Datum registracije: Jan 2009
Kao što Nino kaže, najbolje je pokušati dobiti direktno od pošiljatelja "račun", odnosno mail u kojemu piše da su stvari koje ti šalju besplatne i da ti ih besplatno šalju (bez poštarine).

I još je bolje da na tom istom papiru napišu neku simboličnu vrijednost (for customs purposes - samo za carinske svrhe). Recimo 20 USD.
U svakom slučaju neka ne pišu vrijednost 0,00 USD jer će onda vrlo vjerovatno slijediti procjena i plaćanje davanja na tu procjenjenu vrijednost.
E-mil je offline   Reply With Quote
Staro 15.02.2012., 14:04   #72
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Citiraj:
Autor E-mil Pregled postova
Kao što Nino kaže, najbolje je pokušati dobiti direktno od pošiljatelja "račun", odnosno mail u kojemu piše da su stvari koje ti šalju besplatne i da ti ih besplatno šalju (bez poštarine).

I još je bolje da na tom istom papiru napišu neku simboličnu vrijednost (for customs purposes - samo za carinske svrhe). Recimo 20 USD.
U svakom slučaju neka ne pišu vrijednost 0,00 USD jer će onda vrlo vjerovatno slijediti procjena i plaćanje davanja na tu procjenjenu vrijednost.
Službeno neće pomoći niti jedno niti drugo jer nije bitno tko plaća opremu, na to mora ići PDV, a ako stave 20 USD može doći do procjene.
Staro 15.02.2012., 14:12   #73
E-mil
Oppa Gangbang Style
Moj komp

E-mil's Avatar

Slažem se Iggy, ali ovako je veća vjerovatnost da se ne zezaju sa time i puste čovjeku paket, jer će imati "papirnato pokriće" za takvu radnju. Ako je vrijednost 0, gotovo pa sigurno ide procjena.

Bez obzira na vrijednost iskazanu na računu, carina "ima pravo" izraziti sumnju u vjerodostojnost iste, te izvršiti procjenu na način kako to propisuje Carinski zakon.
Staro 15.02.2012., 14:55   #74
brodjo
Playmaker
Moj komp

brodjo's Avatar

Hm, imam ovakav mail od organizatora nagradne igre :
This is to confirm that the following items;
1 Cooler Master CM Storm Sirus Gaming Headset
1 Cooler Master Cm Storm Spawn Gaming Mouse
Were won as prizes from a contest on DecryptedTech.com
They were not purchased and have no resale value

pisu dalje jos podaci njegovi i to sve. isto tako se mogu logirat na taj forum na kojem je bila nagradna igra i pokazati da nisam nista platio. Nedavno je prijatelj osvojio od coolermastera onaj najveci HAF i neku maticnu od 2000+kn i nije platio nista, samo su ga nazvali sa carine i morao im je poslati popis toga sto je dobio, prikazati osobnu i napomenuti da je osvoji na nagradnoj igri.
Staro 15.02.2012., 15:05   #75
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Citiraj:
Autor E-mil Pregled postova
Slažem se Iggy, ali ovako je veća vjerovatnost da se ne zezaju sa time i puste čovjeku paket, jer će imati "papirnato pokriće" za takvu radnju. Ako je vrijednost 0, gotovo pa sigurno ide procjena.

Bez obzira na vrijednost iskazanu na računu, carina "ima pravo" izraziti sumnju u vjerodostojnost iste, te izvršiti procjenu na način kako to propisuje Carinski zakon.
Zato kažem "službeno". Pitanje je kako će ovdje proći, možda ga i puste.

Citiraj:
Autor brodjo Pregled postova
Hm, imam ovakav mail od organizatora nagradne igre :
This is to confirm that the following items;
1 Cooler Master CM Storm Sirus Gaming Headset
1 Cooler Master Cm Storm Spawn Gaming Mouse
Were won as prizes from a contest on DecryptedTech.com
They were not purchased and have no resale value

pisu dalje jos podaci njegovi i to sve. isto tako se mogu logirat na taj forum na kojem je bila nagradna igra i pokazati da nisam nista platio. Nedavno je prijatelj osvojio od coolermastera onaj najveci HAF i neku maticnu od 2000+kn i nije platio nista, samo su ga nazvali sa carine i morao im je poslati popis toga sto je dobio, prikazati osobnu i napomenuti da je osvoji na nagradnoj igri.
Nije bitno da li si platio ili ne, službeno se plaća PDV na robu i usluge bez obzira tko plaća. Druga stvar je što će carina reći, znaju puštati, ali u zadnje vrijeme su čini se "teški".
Staro 16.02.2012., 13:10   #76
brodjo
Playmaker
Moj komp

brodjo's Avatar

Evo bio jutros tamo, kazu da moram platit PDV, prvo bila neka ok zenska, vjerojatno bi me i pustila, nakon toga dosla neka nervozna i pocela zahebavat. Sad mi traze racun, koji ne mogu dobiti jer su slusalice i mis donacija od Coolermastera i nemaju tržišnu vrijednost. Onda ide na procjenu pretpostavljam. Imate ideju na koliko bi to mogli procjeniti i na temelju cega to naprave?
Staro 16.02.2012., 13:42   #77
E-mil
Oppa Gangbang Style
Moj komp

E-mil's Avatar

A zašto ih nisi pitao kad si već bio tamo.

Pogledaju vrijednosti po webshopovima, ebayu, službenim stranicama.
Staro 16.02.2012., 14:09   #78
brodjo
Playmaker
Moj komp

brodjo's Avatar

Ma znam ja kolko košta, sluške su 800, miš 230, samo što je ona rekla da oni to uspoređuju sa sličnim proizvodima, i da mi ne može reći niti otprilike koliko će koštati. Još je i poštarina bila 54 dolara
Staro 20.02.2012., 00:32   #79
gaggo
Premium
Moj komp

Datum registracije: Aug 2009
Vecer, planiram si mozda narucit ovaj tablet online i platiti paypalom da mi stigne u zagreb, pa sad, dal cu morat platiti carinu i pdv na to ak mi dodje kao novo novcato? I koliko bi to izaslo otprilike s obzirom da je vrijednost 170 dolara?
gaggo je offline   Reply With Quote
Staro 20.02.2012., 08:20   #80
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Kako tablet ne dolazi iz EU platit ćeš i carinu i pdv. Koliko? Carinski troškovi su bar 100kn + 23% pdv-a na zbroj cijene i poštarine.
Staro 20.02.2012., 08:34   #81
Gocznet
Premium

Gocznet's Avatar

Citiraj:
Autor gaggo Pregled postova
Vecer, planiram si mozda narucit ovaj tablet online i platiti paypalom da mi stigne u zagreb, pa sad, dal cu morat platiti carinu i pdv na to ak mi dodje kao novo novcato? I koliko bi to izaslo otprilike s obzirom da je vrijednost 170 dolara?
Ne samo carinu i PDV nego ćeš vrlo vjerojatno morati još i platiti hakomu dozvolu za wifi ako naletis na carinika koji ima los dan.. To ti ispadne još ekstra 200kn i par dana čekanja u najboljem slučaju, ako ne skupis sve papire koje te traže (EU certifikate) tablet ti neće proći i vraća se posiljatelju.
Gocznet je offline   Reply With Quote
Staro 20.02.2012., 08:43   #82
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Citiraj:
Ima li to čudo HAKOM-ovu dozvolu?
Staro 20.02.2012., 10:09   #83
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Treba li mu? Nema ni 3G modem niti mogućnost telefoniranja već samo wi-fi.
Staro 20.02.2012., 10:28   #84
RAUL
Registered User

Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
Treba li mu? Nema ni 3G modem niti mogućnost telefoniranja već samo wi-fi.
Treba.
Staro 20.02.2012., 10:33   #85
RAUL
Registered User

Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
Kako tablet ne dolazi iz EU platit ćeš i carinu i pdv. Koliko? Carinski troškovi su bar 100kn + 23% pdv-a na zbroj cijene i poštarine.
Mislim da nece plaitit carinu, vec samo PDV i troskove slanja obavijesti od Carine RH.Ako ja nisam krivo shvatio u postanskom prometu se ne naplacuje carina na racunala vec samo kada se uvozi preko grancinog prijelaza osobno.
Staro 20.02.2012., 11:11   #86
gaggo
Premium
Moj komp

Kako citam postarina je fre, sta bi me to trebalo na kraju ispast oko 1300kn, ako nadodamo PDV od 25% , pa jel to maksimalna cijena koju bi mogao platiti il to moze jos skociti?
I jos jedno pitanje, kad bi to slao nekome u sloveniju pa naknadno isao po to tamo, imal carine il necega u slucaju da ne prijavim, te mi bude kao poklon?
Staro 20.02.2012., 11:21   #87
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Citiraj:
Kako citam postarina je fre, sta bi me to trebalo na kraju ispast oko 1300kn, ako nadodamo PDV od 25% , pa jel to maksimalna cijena koju bi mogao platiti il to moze jos skociti?
I jos jedno pitanje, kad bi to slao nekome u sloveniju pa naknadno isao po to tamo, imal carine il necega u slucaju da ne prijavim, te mi bude kao poklon?
I dalj eje upit ta HAKOM-ova potvrda. Mislim da će trebati (za razliku od Slovenije).
Otkud kreće roba? Ako je van EU isto se plaćaju nameti ako stiže u Sloveniju.
Staro 20.02.2012., 11:30   #88
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Osobni uvoz do 1.000kn ne podliježe carini ni pdv-u. Kod poštanskih pošiljki je to 130kn. Dakle, ako ga dofuraš u SLO, možeš ga unijeti u HR bez ikakvih davanja tj. ne trebaš ga prijaviti na granici jer je 170$ manje od 1k kn.
O troškovima dopreme/slanja u SLO ne znam.
Staro 20.02.2012., 11:57   #89
D1viry
Premium
Moj komp

D1viry's Avatar

Datum registracije: May 2010
Malo sam ispitao dečke u uvoz/izvoz-u i kažu da carina ne ide na informatičku opremu, ali za uređaje koji odašilju/primaju (wifi/3g/edge...) signale treba dozvola inače ide nazad pošiljatelju. Naravno, može ti se desit da jednostavno prođe bez da ga pogledaju na carini.
Staro 20.02.2012., 17:33   #90
gaggo
Premium
Moj komp

I kako da znam dali imaju tu hakom-ovu potvrdu? I jel ima to na engledskom neki drugi naziv?
I uglavnom, da iam hakomovu dozvolu, i idem to narucit, platio bi jedan drugi tablet 126 dolara, sto je oko 756kn i na to bi platio jos nekih 300kn kao za PDV i carinu.. Jel bi to bili svi troskovi ili ima jos nesto?
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno