|
![]() |
#61 |
Guest
|
ok, a oce mozda zezat zbog ovoga, mislim uzeti 6 kanti http://www.flexshop.hr/optimum-nutri...52g-p-340.html dakle dodatak prehrani, proteini(bjelancevine) |
![]() |
![]() |
#62 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Da mislim da je vec netko imao problema sa tim. Ne sjecam se zasto, pokusaj na trazilici foruma nac nesto.
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera Zadnje izmijenjeno od: nino. 12.11.2010. u 20:56. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#63 |
Premija
Datum registracije: Mar 2009
|
Preporučam kupovinu u Sloveniji, dosta je jeftinije. Cca 30%
![]() |
#64 |
Hala Madrid!
Datum registracije: Nov 2007
|
Imam jedno pitanje, naručio sam jedan proizvod preko Dealextremea i sad mi je došao poziv od carinarnice. Da li ja moram ić baš na carinu npr na rupi po proizvod ili mi ga oni dostave kad im pošaljem račun faxom? Hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Registered User
Datum registracije: May 2006
|
Ova carina ti nije u/na Rupi vec u gradu Rijeka, prilikom slanja racuna obavezno prije racuna posalji i onaj list koji si dobio sa carine tako da carnik zna o kojem se proizvodu radi i kome je namjenjen. |
![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Playmaker
Datum registracije: Sep 2006
|
Imam ja jedno pitanje, naime na nagradnoj igri sam osvojio slusalice coolermaster sirus i misa coolermaster spawn, slusalice su kod nas oko 800kn, mis oko 250. Nagradna igra je bila u Americi pa mi je to poslano poštom naravno. Sad mi je došao poziv sa carine da im donesem neki račun za to, pa me zanima kakav je postupak oko toga. Ako možete odgovoriti što prije, sutra ujutro idem na carinu. Hvala! |
![]() |
![]() |
![]() |
#69 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#70 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Pokusaj im predocit nekakav dokaz da je nagradna igra u pitanju, odnosno da nisi nista placao. (Ovo zna proc ![]() Ili ovo sto Old Iggy kaze.
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#71 |
Oppa Gangbang Style
Datum registracije: Jan 2009
|
Kao što Nino kaže, najbolje je pokušati dobiti direktno od pošiljatelja "račun", odnosno mail u kojemu piše da su stvari koje ti šalju besplatne i da ti ih besplatno šalju (bez poštarine). I još je bolje da na tom istom papiru napišu neku simboličnu vrijednost (for customs purposes - samo za carinske svrhe). Recimo 20 USD. U svakom slučaju neka ne pišu vrijednost 0,00 USD jer će onda vrlo vjerovatno slijediti procjena i plaćanje davanja na tu procjenjenu vrijednost. |
![]() |
![]() |
![]() |
#72 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#73 |
Oppa Gangbang Style
Datum registracije: Jan 2009
|
Slažem se Iggy, ali ovako je veća vjerovatnost da se ne zezaju sa time i puste čovjeku paket, jer će imati "papirnato pokriće" za takvu radnju. Ako je vrijednost 0, gotovo pa sigurno ide procjena. Bez obzira na vrijednost iskazanu na računu, carina "ima pravo" izraziti sumnju u vjerodostojnost iste, te izvršiti procjenu na način kako to propisuje Carinski zakon. |
![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Playmaker
|
Hm, imam ovakav mail od organizatora nagradne igre : This is to confirm that the following items; 1 Cooler Master CM Storm Sirus Gaming Headset 1 Cooler Master Cm Storm Spawn Gaming Mouse Were won as prizes from a contest on DecryptedTech.com They were not purchased and have no resale value pisu dalje jos podaci njegovi i to sve. isto tako se mogu logirat na taj forum na kojem je bila nagradna igra i pokazati da nisam nista platio. Nedavno je prijatelj osvojio od coolermastera onaj najveci HAF i neku maticnu od 2000+kn i nije platio nista, samo su ga nazvali sa carine i morao im je poslati popis toga sto je dobio, prikazati osobnu i napomenuti da je osvoji na nagradnoj igri. |
![]() |
![]() |
![]() |
#75 | ||
Premium
|
Citiraj:
Citiraj:
![]() |
![]() |
#76 |
Playmaker
|
Evo bio jutros tamo, kazu da moram platit PDV, prvo bila neka ok zenska, vjerojatno bi me i pustila, nakon toga dosla neka nervozna i pocela zahebavat. Sad mi traze racun, koji ne mogu dobiti jer su slusalice i mis donacija od Coolermastera i nemaju tržišnu vrijednost. Onda ide na procjenu pretpostavljam. Imate ideju na koliko bi to mogli procjeniti i na temelju cega to naprave? |
![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Playmaker
|
Ma znam ja kolko košta, sluške su 800, miš 230, samo što je ona rekla da oni to uspoređuju sa sličnim proizvodima, i da mi ne može reći niti otprilike koliko će koštati. Još je i poštarina bila 54 dolara ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Premium
Datum registracije: Aug 2009
|
Vecer, planiram si mozda narucit ovaj tablet online i platiti paypalom da mi stigne u zagreb, pa sad, dal cu morat platiti carinu i pdv na to ak mi dodje kao novo novcato? I koliko bi to izaslo otprilike s obzirom da je vrijednost 170 dolara? |
![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Kako tablet ne dolazi iz EU platit ćeš i carinu i pdv. Koliko? Carinski troškovi su bar 100kn + 23% pdv-a na zbroj cijene i poštarine.
![]() |
#81 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#82 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#84 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Registered User
|
Mislim da nece plaitit carinu, vec samo PDV i troskove slanja obavijesti od Carine RH.Ako ja nisam krivo shvatio u postanskom prometu se ne naplacuje carina na racunala vec samo kada se uvozi preko grancinog prijelaza osobno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Premium
|
Kako citam postarina je fre, sta bi me to trebalo na kraju ispast oko 1300kn, ako nadodamo PDV od 25% , pa jel to maksimalna cijena koju bi mogao platiti il to moze jos skociti? I jos jedno pitanje, kad bi to slao nekome u sloveniju pa naknadno isao po to tamo, imal carine il necega u slucaju da ne prijavim, te mi bude kao poklon? |
![]() |
![]() |
![]() |
#87 | |
Premium
|
Citiraj:
Otkud kreće roba? Ako je van EU isto se plaćaju nameti ako stiže u Sloveniju.
![]() |
![]() |
#88 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Osobni uvoz do 1.000kn ne podliježe carini ni pdv-u. Kod poštanskih pošiljki je to 130kn. Dakle, ako ga dofuraš u SLO, možeš ga unijeti u HR bez ikakvih davanja tj. ne trebaš ga prijaviti na granici jer je 170$ manje od 1k kn. O troškovima dopreme/slanja u SLO ne znam.
![]() |
#89 |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
Malo sam ispitao dečke u uvoz/izvoz-u i kažu da carina ne ide na informatičku opremu, ali za uređaje koji odašilju/primaju (wifi/3g/edge...) signale treba dozvola inače ide nazad pošiljatelju. Naravno, može ti se desit da jednostavno prođe bez da ga pogledaju na carini. |
![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Premium
|
I kako da znam dali imaju tu hakom-ovu potvrdu? I jel ima to na engledskom neki drugi naziv? I uglavnom, da iam hakomovu dozvolu, i idem to narucit, platio bi jedan drugi tablet 126 dolara, sto je oko 756kn i na to bi platio jos nekih 300kn kao za PDV i carinu.. Jel bi to bili svi troskovi ili ima jos nesto? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|