|
![]() |
#61 |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
Pricate gluposti. Bolje je imati litionsku bateriju jer ona drzi cca 400 fotki + jedna takva rezervna i bez brige si. To te izade 200kn za orginal rezervnu. Duracell jedan paket kosta oko 50kn imam ih kao rezerva za flash, a u flashu imam 4 AA baterije koje se pune 30min. Sad si racunaj da duracell mozda izdrzi 200 fotki (nisam siguran, meni flash odmah pojede duracellke) pa si napravi malo racunicu. Ako vama nije dosta 800 fotki onda fakat... Mitzek vam je rekao sve. Netreba samo gledati da ju mos kupit bilo gdje, nego vec po jacini i kolko izdrzi, a i po samoj ekonomskoj osnovici. btw. kupi ovo sto kidboy ti napisao S5 IS i gotovo.
![]() |
#62 | |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
S tim da ako ćemo gledat vrijeme punjenja koje je recimo 1 dan kod AAA i 4h kod Li ion jasno je koja je po tom pitanju isplativija. Ja mislim da nema smisla vodit razgovore koja je isplativija jer su obje sa prednostima i manama. Meni je iskreno svejedno, čak mi je možda i draža Li ion baš zbog svog punjenja koje može bit pol sata za nekih 100 fotki ili 2h za 400, dok zbog svoje prirode NiMh moraju ići do vrha... Ja sam prije imao fotič sa AAA baterijama, imao sam 2 para i do sad se nikad nisam našao u situaciji da sam potrošio oba kompleta i da mi je falilo baterija, a da mi je i falilo to bi se dogodilo na mjestu gdje je dobro da imaš vode a kamoli dučan sa baterijama koje bi pritom koštale ko 4 punjive. Eto. ![]() Li ion ftw. ![]() P.S. Jel smo možda spomenuli težinu baterija? ![]()
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#63 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Mitz jr ti si zaboravio osnovnu stvar-a to je za kaj kome fotić ustvari treba. Nekom tko tu i tamo fotka punjive baterije mogu trajati i tri godine ![]() Oko fotića je počela spika kao i kod HI-FI-ja...a velika većina ne radi fotke veće od 10x15 a 15x20 im je max ![]() Ali svi hoće "marku" i najbolje... Stvar je generaliziranja, meni osobno "Canon je zakon" i niš drugo ne valja ide u isti red kak je samo mečka i bembura dobar auto, Intel i Nevidia ![]() A o onom kak je SLR zakon neću ni pričat, odgovorno tvrdim da 90% usera nema ni najmanje volje naučiti osnove rada u npr. PS-u i experimentirati par mjeseci dok ne vide što i kako...
![]() |
#64 | |
3.14zda ®
Datum registracije: Nov 2005
|
Citiraj:
@Jeltz, takve se rasprave uvijek vode i oko kamkordera, to je realnost ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Super Moderators
|
Mislim da bi bilo zanimljivo napravit anketu da vidimo koliko forumaša stvarno radi (fuj zastarjele na papiru slike) a koliko kupuje pile od par somova a slike gleda samo na kompu ![]() Brijem da većina samo prebaci slike na komp i napravi slike na papiru samo ako ih rodbina/žena/cura izmaltretira... Da ne pričam o onima koji se žale da im slika na papiru ispadne dosta drugčije nego kad su je gledali na svom 22" Zamzungu i bila im je super ![]()
Zadnje izmijenjeno od: Jelc. 30.05.2008. u 21:12. |
![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
3.14zda ®
Datum registracije: Nov 2005
|
Ja recimo svakih 5-6 mjeseci razvijam oko 300 slika i takav ritam imam vec 4 godine otkad se rodio prvi klinac. Ne vjerujem previse magnetima, a pogotovo komadima plastike called DVD/CD. MiniDV traku nisam niti jednu presnimio i svih 40-ak komada su jos uvijek u arhivi u sirovini. |
![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
R.I.P Mitzek
Datum registracije: Feb 2006
|
neznma jelc.....ali sve koje sam JA sebi napravio fotke(bez korekcija osim +/- svjetlina) su mrakac,a nije to samo sa mojeg dslra vec ima i od frendova itd....generalno hihi canonove su najbolje izgledale....(a ekipa mi ima i sito i reseto od fotica) pozz xD
![]() |
#68 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
al dajte se okanite "AAA" baterija jer to nisu AAA (3A) nego AA (2A) sto idu u te fotice, zbog takvih ljudi je moj cimer za autic na daljinski kupio 8x AAA punjive i sad stoje negdje bezveze jer nikom za nist ne koriste ![]()
![]() |
#70 |
Rocker
Datum registracije: Jan 2007
|
Aj da ja velim za baterije, imam sanyo (nisu eneloop) 2700 mah i baterije su neš predobro, nemoš ih ubit nikako, traju i traju, ja sam ih mjesec dana imao, kad sam kupio fotić, stim da sam stalno prčkao, blicao, snimao... i barem 500 slika odlupao, neke sam odma brisao, tak da nemogu točno reč. Tak da te sanyo su predobra investicija. Eneloop bi ja izbjego je r imaju slabiji kapacitet, a to kaj ne gube stajanjem mi nije bitno, jer koristim svaki dan baterije. Zeznuo sam se kaj sam za svjetiljku kupio eneloop, koje nakraju prije odu od običnih nepunjivih baterija, a trebalo bi bit obrnuto.
Konfa: Intel Core 2 Duo E 6400, 2.72GHz || Asus P5B Deluxe || 8800 EVGA GTS 320 mb || Super Talent 2x1 gb 800MHz CL5 || Seagate Barracuda 7200.10 320 GB 16 mb || Samsung Spinpoint F1 750 GB 32mb || Seasonic S 12 430W || A+ X-Blade || Logitech Z 5500 || CL X-Fi Xtreme Game || Logitech G500 || Logitech UltraX Flat Desktop || Canon Pixma iP4300 || Samsung ML-2510 || Toshiba Regza 32XV733G
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#71 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
![]() Tak je i tu sa fotićima. Budem popravio vrata na staroj SMENA8 pa da vidiš kaj je fotć ![]()
![]() |
![]() |
#72 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
OT: za lampu ti eneloopice nist ne znace jer one puno trose, fotici s druge strane ljudima nisu svakodnevni gadget i nose ih tek povremeno, ja recimo sam promjenio 2 seta baterija na svom svega, po 200-tinjak slika je svaki izdurao bas iz razloga jer dugo stoje i gube snagu na nista. A realno bi bilo nekih 450-ak slika, s eneloopicama bi bilo max 380, ali i sa stajanjem bi bilo 300+ mada manje bitno tbh
![]() |
#73 |
Registered User
Datum registracije: May 2008
|
Hvala svima na odgovorima. Mislim da ću ipak izabrati ovaj sa zamjenjivim nadopunjivim baterijama, jer već imam punjač i dva para baterija. thx još jenput |
![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
da ne otvaram novi thread, cura mi kupuje digitalac, znaci neki kompaktni, do nekih 1400-1500 kn. Pa kako nisam bas u tim vodama, trebao bi preporuku..Njezina zelja je da po mogucnosti imad dosta onih raznoraznih efekata.. Hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Rocker
Datum registracije: Jan 2007
|
Canon neki iz A serije. NJih najviše hvale u nižem cjenovnom rangu.
Konfa: Intel Core 2 Duo E 6400, 2.72GHz || Asus P5B Deluxe || 8800 EVGA GTS 320 mb || Super Talent 2x1 gb 800MHz CL5 || Seagate Barracuda 7200.10 320 GB 16 mb || Samsung Spinpoint F1 750 GB 32mb || Seasonic S 12 430W || A+ X-Blade || Logitech Z 5500 || CL X-Fi Xtreme Game || Logitech G500 || Logitech UltraX Flat Desktop || Canon Pixma iP4300 || Samsung ML-2510 || Toshiba Regza 32XV733G
|
![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Je suis Schumi
Datum registracije: Nov 2006
|
![]() |
#80 | ||
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
Citiraj:
![]() ![]() ![]() Btw. ne razvijam stalno fotografije, ali sad u zadnje vrijeme sam krenuo da svaka 2 tjedna radim 5-6 tiskova 20x30. E da zaboravio sam reci. Baterija u gripu mi traje za kojih 1000-1500 snimaka, vrlo vjerojatno i vise (iskreno nisam racunao, ali gledajte to ovako da svaki dan napravim oko 150 fotki i traje tjedan i pol bez da padne i jedna crtica ![]() Puni se sa 15% - 100% za kojih 1h-2h Imam nimh baterije 2500mah, one za brzinsko punjenje za 15min se napune, koristim ih samo za flash i nakon vec 50 okidanja pocne sporije punjenje flasha ![]() Citiraj:
E upravo to. I na kraju se zbog jeftinih SLRova dogadaju pitanja na fotografskim forumima tipa: "Sto znaci f broj, zasto su mi fotografije mutne, sto je Av (ilitiga A kod drugih fotoaparata), zasto imam tockice na fotografijama" i slicno. Najvise me razljuti kad vidim po gradu svaki hebeni klinac ima vec SLR, jos se nebi zalio da ga koristi na ispravan nacin, ali kada vidim da tip u Varazdinu slika gradsku vjecnicu s flashom ugradenim + red eye reduction odmah mi dosta. Ja sam korisnik Olympus opreme i na njima sam od pocetka, ali mi ne pada na kraj pameti da pljujem po necemu sto je kod proizvodaca iz protivnickog tabora bolje ili novo (kao sto je inace slucaj sa canonovcima koji se vjerojatno osjecaju ugrozenima, pa pljuju po svemu sto dode novo). Iskreno uz E-1, rado bih zelio imati E-3 i Canon 5D ili D300. To su sve lijepi i dobri fotoaparati. Jelc inace prije godinu dana ti je dosao u jedan varazdinski fotostudio tip sa fotografijama vjencanja koje bi razvio. I sad decki stave fotke na masinu i kazu da su sve fotografije podeksponirane. Nato tip kaze da nisu i da su dobro eksponirane jer da su fotografirane sa Canon 1D Mark II, a on moze dici visoko ISO i da netreba flash ![]() ![]()
MacBook Pro 15" (late 2011), 16GB RAM, Quad 2.2 i7 Asus PA246Q Wacom Intuos 4 M Zadnje izmijenjeno od: NITROS. 01.06.2008. u 02:24. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
JDM
Datum registracije: Sep 2004
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#83 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
![]() Prije su ga čak imali u školama na tehničkom i učilo se sa njim...
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|