|
![]() |
#841 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Citiraj:
ne mislis da bi prije trebalo podici voltazu procesoru? Ovih 1.26875v mi izgleda premalo i za 3.4ghz, a kamoli vishe. E0 je revizija cpu-a? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#842 | |
Banned
Datum registracije: Jun 2008
|
Citiraj:
. Nisi baš dao neke informacije o kakvoj se memi radi ni ploči,pa bi savjetovao da ne dižeš bez veze napon nek probaj prvo opustiti latencije memorije pa probaj onda izvrtiti testove. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#843 |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
@Pipincro - E8200 postoji samo u C0 reviziji. @veve - očito je da je do procesora, s obzirom da puca nakon 2 testa, tj u CPU testu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#844 |
woot!!!
Datum registracije: Aug 2005
|
Ma nisam dal vise infa jer mi je trebal neki odgovor nabrzaka da me djelomicno uputi. @Melani procital sam dosta toga, ali kak sam rekel trebal mi je nekakvi brzi odgovor Memorija je kingmax 2x1GB i 1x2GB na 800MHz, sad trenutno isprobavam samo ovu od 2GB, ploca je Gigabyte P35-DS3 (pise u sigu). Ok thx Razer moguce, budem jos malo isprobaval pa ako nejde onda ga ostavljam na 3400MHz. |
![]() |
![]() |
![]() |
#845 |
Banned
Datum registracije: Jul 2008
|
Koja je razlika između E8400 C0 i E0 revizije ? I koja je revizija bolja za OC ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#846 |
Banned
Datum registracije: Apr 2005
|
C0 - starija revizija, slabije OC sposobnosti te potrebniji visi naponi za isti takt kao kod E0 E0 - novija revizija, bolje OC sposobnosti te potrebniji nizi naponi za isti takt kao kod C0 |
![]() |
![]() |
![]() |
#847 |
Banned
Datum registracije: Jul 2008
|
Hvala na brzom i temeljitom odgovoru... I još jedno pitanje ako je moguće... Kolika bi bila realna cijena jednog e8400 C0 step...star 5 mjeseci s garancijom? |
![]() |
![]() |
![]() |
#849 |
Xulos :)
Datum registracije: Sep 2007
|
Dolazi jedna zvijercica iz intela E8700 (3.50 GHz, FSB of 1,333 MHz. FSB multiplier = 10.5 : http://www.techpowerup.com/83135/Int...Duo_E8700.html
![]() |
#850 | |
Antimićanin
Datum registracije: Aug 2007
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#852 |
Premium
Datum registracije: Apr 2008
|
Nisma znao bih li ovo stavio u hardverske probleme iili ovdje, pa ajde ovdje da ne otvaram temu. Dakle - konfa iz profila, problem, pad u Orthosu, točnije proc mi ne prolazi Orthos. Detaljnije - prije kojih mjesec i pol, kada sam sastavio ovu konfu koju imam, sam nakon što sam digao proc na 4GHz, testirao sam ga u Orthosu (Small FFTs i Blend), i prolazili su i proc i memorija. Testirao sam oko sat i pol, nisam mogao vise/nije mi se dalo/nisam imao vremena/ne sjecam se tocno razloga. I eto, meni sve tako kako pise u profilu radilo mjesec i pol, i radi i dalje, nikad se nista nije crashalo, ali meni vrag nije dao mira, pa rekoh ajde da konacno Orhos odvrtim malo duze, za svaki slucaj onako, i vidi vraga, i Blend, i kada samo CPU stressam, pada nakon 34 minute. A prije se sat i pool vrtio??? Nije mi jasno. Digao voltazu sa onih dosadasnjih 1,328 na 1,344 i vrtio samo Small FFTs dve cuke i kusur, i radi, ali eto, za Blend nemam vremena sada bas jer je vrijeme za spavanje, no da i prodje, da prodje i Blend 5 sati, jel netko zna zasto se to dogodilo, i sto to znaci, ako znaci ista? Da nakon mjesec i pol na 3 puta krac em vremenu ne prodje? A kazem, nije mi se nista srusilo od tad, niti sami Windowsi, niti kada ganjam igre tipa GRiD, Assassin's Creed i sl. I to po cijele dane, po jedno 5, 6 sati znam igrati u komadu (pocistio semestar pa si mogu dati oduska ![]() Živjeli! |
![]() |
![]() |
![]() |
#853 |
Premium
Datum registracije: Oct 2005
|
nista ne znaci apsolutno, to ce tak bit, nece uvijek puknut u direkt isto vrijeme, malo je velika razlika ali skroz moguce inace nemas potrebe dizat voltazu da bude proc "orthos stable", ako sve ostalo radi tako kako kazes onda se 99.99% nikad nece crashat evo ak pogledas u moj sig, meni se orthos crasha doslovno nakon 1-2min, ali apsolutno sve radi najnormalnije, igram crysis po 5-6h i sta sve ne i niti jedan crash evo vec pola godine otkad sam presto gledat da mi je orthos stabilan i dignuo frekvu jednostavno, a i komp mi je upaljen 24/7 doslovno btw. iz mojeg iskustva takvo ponasanje vrijedi samo za c2d procesore, kad sam isto pokuso sa memorijom lockali bi mi se windowsi i dobivo bi bsode, tako da mema mora bit 100% stabilna, a proc...ko ga hebe ak radi ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#855 |
Antimićanin
|
Taj price drop is yet to be seen. Ne sjećam se da je E8600 drastično srušio E8500, samo što se popeo 500kn iznad njega. ![]() Ako se ponovi ista priča, onda će E8600 biti 1500kn, a E8700 cca 1900-2000kn. Dok je sada 920 2055kn. Ja govorim o procesorima, ne o MBO i RAM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#857 |
Antimićanin
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#858 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
Citiraj:
edit: Slinjenje za nečim nema veze s pamćenjem. Osim toga, uopće me ne zanima za čim sliniš. Zadnje izmijenjeno od: generic. 27.01.2009. u 13:03. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#860 | |
TK
Datum registracije: Mar 2004
|
Citiraj:
Ako pada u orthosu nije stabilan i gotovo. To što ti u windowsima radi ništa ne znači. Ne mora ti se nikad crashat ali može ti se desiti da ti se smrzne neki program ili igra i javi erorr neki a ti tada ne možeš biti siguran jeli do igre ili do proca ako nisi siguran da ti je proc 100% stabilan a bez puno sati prime-a ili orthosa ne možeš tvrditi da je 100% stabilan.
![]() |
![]() |
#861 |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
Ti si novopečeni Wolfdale guru pa možeš to reći sa sigurnošću, jel... |
![]() |
![]() |
![]() |
#862 |
TK
|
![]() |
#866 |
TK
|
![]() |
#867 |
Premium
Datum registracije: Oct 2005
|
@~Kaiser_Chief~ normalno, dizanje voltaze (edit: i pazi na rame jer i njih overclockas dizanjem fsb-a, podesi si omjer ako su pre visoko) @Chome - nikad nisam reko da je proc koj nije proso orthos stabilan, al bio on stabilan ili ne, ak se ne crasha i ak ne dobijas errore i ak vidis performance increase i ak nema smrzavanja itd itd, u cemu je problem? ne volim se ponavljat, ali probaj ako si toliko uvjeren da "tu nes ne stima" kad nije orthos stabilan pa se uvjeri sam - naravno ima odredena voltaza koju ipak moras dat, a da se dode do tog stanja da je prividno stabilan za sve, a da nije orthos stabilan, treba samo nac tu voltazu isto tako, meni vjerojatno pomaze sta imam vmod na ploci tako da mi je napon relativno konstantan pa nema velikog droopa kod opterecenja, tj, ako vjerujemo cpu-z onda ga nema uopce tako da dok ne probas nemoj govorit suprotno jer evo ko sta sam reko, 6mj vec moj uredno radi i nema potrebe da ga kurim sa ogromnim voltazama jer stvar radi...nikad lock |
![]() |
![]() |
![]() |
#869 |
TK
|
Ja ne kažem da ti imaš ikakvih problema ali sam pad u othosu je problem pa makar sve ostalo radilo ok. Ja sam također i sa prijašnjim procovima koje sam imao isprobavao svašta (doduše sa prime95, ne orthosom) i uvijek sam radije stavio i malo manju frekvenciju nego da mi ne prođe prime jer sam tako sigurniji da će sve raditi kako treba ali svako ima svoje.
![]() |
#870 |
Banned
Datum registracije: Apr 2005
|
e jebiga onda, ako nemas mogucnost dizanja voltaze iz biosa preostaje ti jedino jos voltmod... kako ga napravit? ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|