|
![]() |
#841 |
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
budzet hm ne znam.. uvijek se moze zaradit za nesto vise ![]() keš ili kartica (maestro, visa), svejedno i jedno i drugo dolazi u obzir. moze bilokoji ducan iz zagreba i okolice. namjena - uglavnom igranje, tu i tamo odvrtit nesto u sony vegasu, ali primarno da se mogu igrati nekoliko godina.
![]() |
#842 |
Premium
Datum registracije: Jun 2010
|
Kolko ti je Chieftec star? HDD bi ja zadržao iz stare konfe, samo me zanima jer su svi sata? Ovak bi to izgledalo ukoliko je Chieftec već u godinama i ako ne treba hdd, kućište i prža: i5 3330 AS ROCK B75M KINGSTON 8GB 1600 MHZ SAPPHIRE HD 7850 2GB GHZ ED XFX 450W 4267 kn besplatna dostava Futura it Zadnje izmijenjeno od: lolofuxy. 14.09.2012. u 17:14. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#843 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2012
|
pozdrav, jedno pitanje, evo htio bi nadograditi postojeće računalo. dakle od trenutnog bi ostavio samo hard diskove, dvd i postojeće kućište. dakle trebao bi mi procesor, matična, ram, grafička i neko napajanje novije. budžet bi bio do 3k kuna a namjena bi bila sve i svašta i eventualno koji novija igrica (uglavnom rpg-i) ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#844 |
Premium
|
Hdd-ovi i dvd su sata ili pata? Koje kućište imaš? Koji monitor imaš? |
![]() |
![]() |
![]() |
#845 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#846 |
Premium
|
A vjerujem da je monitor onda neki od 17" tako da bi te ovo trebalo zadovoljiti, a kućište sam ti stavio tek tolko da komponente normalno dišu: i3 3220 AS ROCK B75M KINGSTON 8GB 1600 MHZ MSI HD 7750 OC 1GB ZALMAN GS 450W SPIRE MAVERICK 3018 kn besplatna dostava Futura it Ako misliš da ti ipak nije potrebno novo kućište, ili da bi se zadovoljio sa slabijom grafičkom onda se može metnut i5 u konfu. i5 3330 AS ROCK B75M KINGSTON 8GB 1600 MHZ MSI HD 6670 1GB ZALMAN GS 450W 2986 kn isti dučan |
![]() |
![]() |
![]() |
#847 |
Registered User
|
samo me malo brine što ova grafička nema vga kabel, ima li kakav prelaz vga-hdmi ili tako nešto?? aha, sad sam vidio edit, ok ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#848 |
Premium
|
Nije, dobra te stvar brine sam sam se mučio dok sam ju našao na njihovoj stranici. Ako ideš na i3 konfu sa jačom grafičkom trebat će ti ovakav adapter, a ako ideš na i5 konfu onda ti neće trebat. Inače takvi adapteri bi trebali doči s grafičkom, ali malo po malo krešu taj bundle svi proizvođači pa bolje da se ovak ide na sigurno, a i nije nešto skup. |
![]() |
![]() |
![]() |
#849 |
Registered User
|
hvala lijepa, vjerovatno ću se odlučiti i na i5 i bolju grafičku...da sam barem miran što se toga tiče neko dogledno vrijeme ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#850 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
Citiraj:
![]() 500 i 320 su sata, 120 je pata kuciste, prza i okolne stvari nisu potrebne.
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#851 |
Premium
|
To sam i mislil. A ovog 120GB možeš zaboravit kad više matične nemaju pata podršku. Za konfu ostaje preporuka kao u editu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#853 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#854 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
Citiraj:
Ja bih isao na i5, mozes slobodno uzet i non K jer ce moci iskoristiti grafu ( moze i jace kao npr 7970 / GTX 680 ) kako spada. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#855 |
Premium
|
Bit će usko grlo, da je X4 Phenom onda bi imao sreće ovako ti treba malo jači proc ili se zadovolji sa HD 7870 ili GTX 660. |
![]() |
![]() |
![]() |
#857 |
MiningMod
Datum registracije: Jun 2005
|
@Sm4Sh3r - ukratko da grafa je prejaka za proc i neces ju moci iskoristiti u potpunosti...al opet iako i uzmes i5 i i7 ti je neces moci iskoristiti jer je to grafa jako jaka ![]() uzmi komotno prvo grafu...za kasnije kada ti dojadi amd predji na intel i amen...do tada, a to moze jos biti i godine, athlon ce sasvim ok raditi bez da ces ti osjetiti razliku ![]() naravno takodjer mozes i uzeti slabiju grafu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#858 |
Premium
Datum registracije: Jul 2012
|
Evo da se i ja oglasim ovdje taman popunio specifikaciju kompa. Znači moja problematika i dileme su sljedeće: nove komponente u sustavu su mi grafička i ovaj ssd. Na ssd se još nisam preselio al planiram vrlo skoro (čim ulovim vremena). E sad šta da radim sa ostatkom (tj. proc + mem + mbo) ? Trebam li šta s tim radit ? Konkretno nisam pri novcima da idem na sve troje novo a i kad bi išao onda bi vjerojatno išao na ploču od 800 ili preko 1000, pa neki quad itd. - a to bi me izašlo vjerojatno preko 2k. Sad mene zanima da li da: a) nadograđujem memoriju na 8 GB ? (s obzirom da mislim prebacit sustav na SSD, pa maknut swap ....) b) tražim neku X48 ploču i nabavljam 8GB DD3 memorije te radim praktički djelomičan upgrade? - da li mi to donosi išta ? c) ne radim ništa te prikupljam pare za full upgrade (znači neki quad opet, poštena ploča te ddr3) d) neko drugo rješenje/opcija koje sam previdio? Moj najveći problem je što nisam baš za nadogradnju na posve novu ali slabiju platformu. Znači u stilu ploče za 400 Kn koja nema pola stvari na sebi ili ide do 8 GB rama ili neki novi proc. koji je slabiji od ovog quada .... Što se tiče namjene par igrica, poneki VM i to je to. Znam da mi je i ovaj quad za to previše ali nekak volim bit u srednjem rangu sa konfiguracijom. Čak sam razmišljao o G41 matičnima šta ima novih za 300Kn sa DDR3 memorijom ali sam nekak od tog odustao jer nekak mislim da mi te ploče više oduzimaju (recimo br. sata priključaka) nego što bih dobio promjenom na DDR3 na njima. Eh da i prilikom savjeta molim uzimajte u obzir samo intel kao platformu, nikakav AMD. |
![]() |
![]() |
![]() |
#859 | |
dr. sc. tech. dipl. ing.
Datum registracije: Sep 2003
|
Citiraj:
![]() Svako kemijanje sa novim DDR3 pločama mi se čini nepotrebna gnjavaža za vrlo malo do nimalo performansi, a da bi se uštedilo MOŽDA 100kn na razlici u cijeni memorije. To mi se čini bespotrebno, budući da sve držiš na stock frekvencijama. EDIT: Što se tiče uklanjanja SWAP-a, ne bih ti preporučio potpuno gašenje SWAP-a sa "samo" 8GB RAM-a. Nedavno sam negdje čitao članak 8GB vs. 12GB vs. 16GB i sistem sa 8GB bez SWAP-a se znao u nekim slučajevima srušit/zalockat, dok kod 12 i 16GB toga nije bilo. Možda ti je to razlog za prelazak na DDR3 ( ![]()
Pouzdan i pošten trgovac! (ima još puno novijih primjera, nisam ni pratio jel me još tko stavljao u temu.. slobodno pretražite novije postove na temi) StarCitizen refferal code: Zadnje izmijenjeno od: JC Denton. 15.09.2012. u 22:39. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#860 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Nemaš potrebe za ikakvom nadogradnjom. Skupljaj lovu za novu platformu za jedno godinu-dvije.
![]() |
#861 |
Tata
Datum registracije: Apr 2010
|
Savjet koji procesor kupiti?
Namjeravam kupiti novi i5 Ivy Bridge pošto rabljenoga nema nigdje ni za lijeka... E sad naumio sam uzet i5 3330,da li mi se isplati uzimat nešto skuplje do recimo i5 3470 a zbog nešto veće frekvencije,nemam dojam da bi to bila neka osjetna razlika,a svaka kuna koja ostane u novčaniku je dobro došla! ![]() Grafička će bit neka HD7850,eventualno da uleti neka dobra ponuda rastegnuo bi do HD7950 ili GTX660.
![]() |
#863 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
moze preporuka treba mi maticna proc rami i graficka sluzilo bi za tu i tamo odigrati BF3 na netu trenutni monitor podrzava rezu 1280x1024 i ostati ce taj neko vrijeme a poslje ce doci ili hdready tv ili full nisam siguran a da cijena bude sto povoljnija do nekih 3500-4k max disk za sada necu uzimati ici ce kasnije nekakav ssd a napajanje imam dobro a sada hoce li biti intel ili amc totalno nebitno samo da prođem sto jeftinije a da se mogu igrati bez stekanja sta ja znam na mid postavkama tako nesto nemora biti ultra primam sve preporuke u spomenutome cjenovnome razredu ma ovo pod moj komp zanemarite to su stare komponente to nemam vec duze vremena Zadnje izmijenjeno od: VoodooRain. 16.09.2012. u 13:51. |
![]() |
![]() |
![]() |
#864 |
woot!!!
Datum registracije: Aug 2005
|
Pa ta graficka 5850 bi trebala biti jos dobra za rezoluciju od 1680x1050 (ako imas taj navedeni monitor pod moj komp). Mozda bolje da ulozis u i5 kojeg OCas + maticna + rami + cooler, a kasnije kada uzmes novi monitor uzmes i novu graficku. |
![]() |
![]() |
![]() |
#865 |
MiningMod
|
INTEL CPU Desktop Core i5-2320 (3.00GHz,6MB,95W,S1155) Box ASROCK Main Board Desktop iB75 Kingmax 1x8GB DDR3 1333 FLFG MSI GF GTX660 OC TF, 2GB DDR5, DX11 FuturaIt HRK 4,040.80 Ako ti je previše love, uzmi SAPPHIRE Video Card Radeon HD 7850 GDDR5 2GB/256bit |
![]() |
![]() |
![]() |
#866 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
i kako bi bilo ako bi bio i3 umjesto i5 i cjenovno i koliko bi gubio u preformansama |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#867 |
MiningMod
|
pa odi na futuru i ubaci u kosaricu pa vidi koliko je manje... ploču si ostavi b75 jer ima sata 3 i usb3... a sada kemijaj os ovu il onu grafu... te oces i3 ili i5... i3 je dosta za sve igre ali i5 je ipak jači i vise jezgri pa ako radis neke druge stvari osim igranja,idi na i5 |
![]() |
![]() |
![]() |
#868 |
woot!!!
Datum registracije: Aug 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#869 |
Premium
|
Nek uzme i5 3330 ista je cijena kao i za i5 2320 |
![]() |
![]() |
![]() |
#870 |
smeghead
Datum registracije: Mar 2005
|
evo da i ja upitam u vezi upgradea koja bi bio najpametniji potez konda je sljedeca e7200@3.5 6gb rama p5k gtx560 HDD 1x250 gb(speedy) + 1x500gb xfx 550w budzet kojim raspolazem je 1000-1300kn rezolucija 1680x1050 najvise ce se igrat gw2, skyrim opcija a) ubost q6600 i neki ssd od 120 gb i cekat novu generaciju intela opcija b ) prodat cpu/mbo/mem za nekih 800kn i imat budzet od 2k kn i kupit novi cpu/mbo/mem/DvD prza b1) as rock ib75m 455 kn i5 3450 1490 kn 4gb kingstone mem 147 kn 2091 kn b2) i3 2120 918kn mbo neku kvalitetnija ploca do 1k kn 4gb kingstone mem 147 kn nisam bas previse siguran za ove ploce od 400kn, rade bi kupio neku provjerenu plocu marke asus, ali neznam jel ima smisla uzimat recimo ASUS Maximus IV Gene-Z za i3, ili i5 ako se nece clockat(koje nemam namjere) recite koje serije MBO da gledam za sandy a koje za ivy bridge b3) neka amd kombinacija mbo/cpu/mem do 2k otvoren sam za sve prijedloge |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|