Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 29.09.2011., 23:52   #841
Andrija M
Premium

Datum registracije: Aug 2006
Tko zna sto si ti sve radio sa siemensom nakon otkljucavanja, kreni radije otpocetka.

Ili skini sa gornjih linkova bootcode i runtime img na hard od kompa pa ga preflesiraj preko web interfejsa od siemensa (ne preko telneta)
Andrija M je offline   Reply With Quote
Staro 30.09.2011., 08:47   #842
tintin
Premium

tintin's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Citiraj:
Autor Andrija M Pregled postova
Onda ubaci u njega 4.3.52.11.300 firmware, stavi nvram da bude 4 sto sam ti gore napisao, resetiraj ga na tvornicke postavke i 100% je natrag tvornicki kakav je bio
Sa tim fw usb podržava ntsf ili ne?

EDIT:
naknadno sam vidio da ja imam 4.3.52.11.310 (on podržava ntsf)

Zadnje izmijenjeno od: tintin. 30.09.2011. u 15:35.
tintin je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 02.10.2011., 13:03   #843
voipzasve
Registered User

Datum registracije: Oct 2011
pozdrav svima

Baš je lijepo vidjeti entuzijaste ...svima svaka čast na diskusiji. Ja nisam završio etf ili fer ali ponešto znam o VOIP-u kao krajnji korisnik (nonoh-a) mama mi priča sa njemačkom a baka sa bratom u australiji, hrvatsku da ne spominjem - evo sve šljaka super više od 1 god. Radi t-com-ove i iskonove blokade sam kupio jedan mali sip uređaj koji spajam preko lan kabla ali ima mogućnost samo jednog accounta.

Imam gigaset sx763 i htio bih ga otljučati ali nemam znanja a iskreno ni vremena.

Platio bih ili bi se već nekako dogovorili ako bi mi netko od vas otljučao moj vlastiti modem koji sam već davno otplatio tako da mogu raditi sa njim šta hoću. Dolazi u obzir i prodaja modema za 200 kn

Sada sam na iskonu ali uskoro prelazim na optimu.

Puno pozdrava
voipzasve je offline   Reply With Quote
Staro 03.10.2011., 13:47   #844
EvilWorker
Premium
Moj komp

EvilWorker's Avatar

Datum registracije: Aug 2009
Dali se može nekako preko FTP protokola ili preko HTTP protokola spojiti na ovaj ruter, navodim primjer ako je ruter u Zagrebu i pukne mu W-lan i ja bi želio iz Osijeka pristupiti njemu da ga restartiram, dali je ikako moguće uštimati da se spojim ako nisam na njegovom LAN-u?

Zadnje izmijenjeno od: EvilWorker. 04.10.2011. u 01:12.
EvilWorker je offline   Reply With Quote
Staro 04.10.2011., 17:09   #845
Hackerivs
Premium

uključiš remote management, na portu 8080 recimo, i tako pristupaš.
Hackerivs je offline   Reply With Quote
Staro 06.10.2011., 13:07   #846
devil88
Registered User

Datum registracije: Dec 2010
imam taj gigaset od t coma koji sam otplatio pa me zanima jel moze se natjerati da radi kao AP, dakle spojiti kases g5000 na njega ili ne, ako moze sto treba napraviti?
devil88 je offline   Reply With Quote
Staro 08.10.2011., 00:24   #847
zuco1989
Registered User

Datum registracije: Oct 2011
Upnp

ovako kad stavim config za sve lan portove upnp radi normalno no kad stavi config sa max tv onda upnp ne radi iako je postavljen ukljucen...

dali ima kakvo rijesenje za to?
zuco1989 je offline   Reply With Quote
Staro 14.10.2011., 18:27   #848
sky_master
Registered User

grom mi je pržio router. Odnosno spžio mi je jedna telefonski i jedan LAN ulaz. Prebacio sam liniju na drugi tel i drugi LAN ulaz i sve radi OK. Pitanje je u stvari poztreba za hintom: Da li da prijavim HTu da dođu zamijeniti router, kojeg ću opet morati crackati, hoću li dobiti neki drugi ili isti model, uglavnom, obzirom da mi sad sve radi isplait li se prijavljivati ??
sky_master je offline   Reply With Quote
Staro 15.10.2011., 01:02   #849
robogo
Registered User

Novi SX, novi problemi... prošao unlock po novom tut-u, vidjet ćemo kako će se ponašati.

Zadnje izmijenjeno od: robogo. 15.10.2011. u 01:09.
robogo je offline   Reply With Quote
Staro 04.11.2011., 17:41   #850
LTOP
Sam's

LTOP's Avatar

Datum registracije: Oct 2008
Pozdrav ekipa, šta da vam kažem biće da sam baksuz i iz tog ili eventualno nekog drugog razloga kod mene pristup SSH je .

Putty stalno javlja "Network error: Connection refused!"

Sta ja napravim, pa upisem IP adresu 192.168.1.1 i port je 22 i uvijek isti rezultat, naravno rezultat je isti štogot probao a kako me već zabolila glava iprobao sam svakakve gluposti.

Ruter (siemens sx763) je otključan i nema logo provajdera T-com, frimeware je 4.3.52.6.300 verzija.
Trebam samo drugi dio tutorijala ispuniti koliko sa razumio dakle trebam "otključati" da bude sa 4 LAN porta slobodna, max-TV i slične gluposti me ne zanimaju tako da to u startu bacam napolje.

Ako može tko kako pomoći jer više neznam ni što sam započeo, možda se netko susreo sa istim problemom . Hvala.
LTOP je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 05.11.2011., 00:36   #851
Hackerivs
Premium

to je podosta star firmware. napravi sve ispočetka i cijeli tutorijal
Staro 05.11.2011., 11:43   #852
LTOP
Sam's

LTOP's Avatar

Star velis , dakle promjena juhu. Jedino sto spomenuti problem putty.a ostaje isti i od promjene nema nista dok to ne rijesim jer odmah na pocetku treba putty .

p.s. active_configfile sa linka na prvoj stranici nece da se skine u pravom obliku vec u txt pokusavao sam svakakve desne klikove itd itd al nist .

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 08.11.2011. u 13:59.
Staro 05.11.2011., 13:46   #853
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Odgovor samo za zadnje, pusti da se dl. kao txt a potom promjeni ime da bude bez ekstenzije, vidi jel to "igra".
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 05.11.2011., 13:56   #854
sninety
Premium

Datum registracije: Mar 2006
Citiraj:
Autor LTOP Pregled postova
p.s. active_configfile sa linka na prvoj stranici nece da se skine u pravom obliku vec u txt pokusavao sam svakakve desne klikove itd itd al nist .
O.K. i onda obrišeš ".txt" kada skineš file.

Da li radi (i s kojim firmware-om) na kraju NTFS disk kao NTFS? Najdalje što sam došao je prepoznavanje NTFS diska kao FAT32 i to na 4.3.52.19.00 firmware-u. Na 4.3.52.21.00 nula bodova NTFS. Help!
sninety je offline   Reply With Quote
Staro 05.11.2011., 14:49   #855
LTOP
Sam's

LTOP's Avatar

Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
Odgovor samo za zadnje, pusti da se dl. kao txt a potom promjeni ime da bude bez ekstenzije, vidi jel to "igra".
Znači pobrišem ekstenziju odnosno stavim bez ekstenzije, hm al velis neznas dal igra? Budemo vec provjerili. Al glavna boljka mi je zapravo iz gornjeg, gornjeg posta nevolja sa PuTTijem heh, baca taj eror i ne događa se ništa osim što još poslije piše na onom crnom prozoru uz Putty stoji (inactive) .

@sninety
djeluješ mi uvjerljivije tj. sigurnije u tu tvrdnju, probao pa znas ili?
Staro 05.11.2011., 14:58   #856
sninety
Premium

da. samo makni .txt (naravno, pretpostavljam da imaš uključen pregled ekstenzija).

radi ispočetka i STROGO SE DRŽI UPUTA OD SLOVA DO SLOVA. meni je otključavanje prošlo iz prve.

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 08.11.2011. u 14:01.
Staro 05.11.2011., 15:05   #857
LTOP
Sam's

LTOP's Avatar

Da uključeno(ekstenzije vidljive), narafski.
Kolega forumaš Hackerivs veli da je moja verzija freamwarea starija, ali mislim da netrebam ić od početka već od 2. dijela(jer otključan je ruter nije više pod T-com, nema logo-a) u 2. dijelu piše da je to za one kojima je otključano anemaju verziju freamwarea xxx.xx.xxx.xx ako se slažeš/slažete da od 2. djela krenem ostaje mi prvotni problem zbog kojeg sam i postao na ovoj temi a to je putty error .

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 08.11.2011. u 14:01.
Staro 05.11.2011., 15:10   #858
sninety
Premium

A što možeš izgubiti ako ideš ispočetka (od 1. koraka)?

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 08.11.2011. u 14:02.
Staro 05.11.2011., 15:23   #859
LTOP
Sam's

LTOP's Avatar

He He, neznam. Mozebit da zahebem jedini ruter sa kojim sam sve dosad (sad mi trebaju 3+ LAN slobodna) bio prezadovoljan (Sa t-comercom se nisam cul otkako ga imam) eto tog se bojim da ih opet moram slusat tj. blejat.
Osim toga zaista kako kazes nemam sto izgubiti, ne košta me više od uloženog vremena i praćenja uputa.

Putty je na samom početku, tako da dalje nemogu izmeđuostalog ja nebježim da to uradim al me putty izbacuje iz takta nakon vise pokusaja pa nadjoh thread na kojem mogu postaviti adekvatno pitanje i ili nac adekvatan odgovor.

Kako sam zapeo na tom prvom dijelu tako sam zapeo i na drugom djelu mišljahu da ja netrebam ići od početka.
Zapeo sam tako da nisam ni znao da kad browzanjem ubacim active_configfile dal trebam okinut OK poslije toga ili prvo puttya SSH-ovat pa onda okinut OK na ruter postavkama vec bih doznao i sam sto trebam OK ili ne OK jer kao sto se da primjetiti iz postova uvijek stanem na Puttyu i neznam sta da vise uradim a nebih zelio nervirat ekipu sa foruma(tebe recimo sninety) na nacin kako mene putty ili neki drugi klinac zbog kojeg putty baca kenj kenj . Uh.

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 08.11.2011. u 14:03.
Staro 05.11.2011., 15:31   #860
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Kladim se da je razlog problema sa putty - jem u W7 šroteksu, ima na netu info gdje treba uključit / omogučit telnet, putty i sl. da bi funkcionirali kako treba.
I varapci na grani već znaju da za fw update i sl. zadatke treba koristit stari dobri XP.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 05.11.2011., 15:51   #861
sninety
Premium

Citiraj:
Putty je na samom početku, tako da dalje nemogu izmeđuostalog ja nebježim da to uradim al me putty izbacuje iz takta nakon vise pokusaja pa nadjoh thread na kojem mogu postaviti adekvatno pitanje i ili nac adekvatan odgovor.

Kako sam zapeo na tom prvom dijelu tako sam zapeo i na drugom djelu mišljahu da ja netrebam ići od početka.
Zapeo sam tako da nisam ni znao da kad browzanjem ubacim active_configfile dal trebam okinut OK poslije toga ili prvo puttya SSH-ovat pa onda okinut OK na ruter postavkama vec bih doznao i sam sto trebam OK ili ne OK jer kao sto se da primjetiti iz postova uvijek stanem na Puttyu i neznam sta da vise uradim a nebih zelio nervirat ekipu sa foruma(tebe recimo sninety) na nacin kako mene putty ili neki drugi klinac zbog kojeg putty baca kenj kenj . Uh.
Mene ne nerviraš. Samo, sad mi nije jasno što radiš!?!
Staro 05.11.2011., 19:32   #862
smayoo
Registered User

Datum registracije: Nov 2011
Thumbs down

Dobra večer svima.

Uzmanjkalo mi je LAN portova na ovom routeru (MaxTV ne koristim niti ikad hoću) i to je jedini razlog zašto sam se latio ovog svraba...

I, naravno, ispalo je loše...

Prije nego sam išta počeo, FW je bio 4.3.52.11.310. Spajam se preko T-coma.

krenuo sam po uputama iz prvog posta i zaglavio već na prvom koraku jer mi active_configfile nije htio prihvatiti (izbacio bi tokom onog odbrojavanja poruku da file nije odgovarajući). Nakon toga se nije više htio spojiti na net, niti sam imao Connect button. Restore originalne konfiguracije (koju sam prethodno spremio) bi vratio stvari u normalu.

Onda sam probao active_configfile više puta uzastopce i nakon treće je uspio.

SSH dio je prošao bez problema, samo sam prije promjene pribilježio da je customer bio = 4 prije nego sam promijenio na 0

Međutim, kad sam prešao na drugi dio, iz SSH nije htio povući s neta IMG fileove, naravno, jer se nije mogao spojiti na net (surfalicom na 192.168.1.1 mi je pokazivao "Disconnected, connect loopback" ili tako nekako, i nisam imao connect button.

Onda, sam, slijedeći neke naputke iz postova u threadu, skinuo img fileove koristeći mobilnu internetsku vezu i krenuo ih uploadati preko web interfacea (sve strogo preko ethernet porta 1, wlan isključen...).

bootcode.img je prošao normalno, router se rebootao nakon toga

kod runtime.img je opet prilikom odbrojavanja negdje na cca 45 sekundi do reboota izjavio da mu file ne valja i pluć...

Onda sam napravio tvornički reset po uputama iz prvog posta.

- ugasio
- držao reset, upalio, držao i dalje dok se nisu upalile WLAN i VOIP (skoro momentalno)
- 2-3 sek bez držanja
- 10-11 sek opet držao, pa pustio

Nakon toga, web interface od routera je i dalje narančast, mogu se spojiti na net, iako mu u podešenjima piše da je provider (prazno). Sve funkcionira naizgled normalno, ali...

Konfiguracija je i dalje triple_play. Kad pokušam napraviti restore na ethernet_config, pokažem mu na file i kad kliknem na restore surfalica mi kaže URL does not exist (to je očito posljedica abortiranog flashanja?). Dakle, ne mogu više restorati konfiguraciju

Kad se pokušam spojiti SSH-om (PuTTYjem), konekcija je odbijena (očito je u konfiguraciji isključen SSH server).

Kad pokušam opet ići na flash firmwarea, kaže mi da sam na centralnoj administraciji i da nema lokalnog flashanja.

I drugih stvari po web interfaceu od routera ne radi - npr. na pola basic settings wizarda ispadne s greškom da URL ne postoji. I tako...

Najviše od svega me ljuti to što nakon cijele gnjavaže, ne samo da imam polusje... router, nego i dalje nemam 4 lan porta...

Ima li kakve pomoći?
smayoo je offline   Reply With Quote
Staro 05.11.2011., 19:33   #863
LTOP
Sam's

LTOP's Avatar

Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
Kladim se da je razlog problema sa putty - jem u W7 šroteksu, ima na netu info gdje treba uključit / omogučit telnet, putty i sl. da bi funkcionirali kako treba.
I varapci na grani već znaju da za fw update i sl. zadatke treba koristit stari dobri XP.
Mislim da bi trebali svi podrazumjevati neke stvari, jer bih inace trazio odgovore na forum.hr .
Dakle nikakav W7 ja sve gonim sa WXP i tu i tamo možda neki Linx ali ne i u ovom slučaju što bi rekli jel, ne trči pred rudu a ti odma na kladu .

Citiraj:
Autor sninety Pregled postova
Mene ne nerviraš. Samo, sad mi nije jasno što radiš!?!
Radim i radio sam na tome da dobim slobodna 4 LAN porta namjesto 2.

Kako sam već otrpije prekidao veze sa T-comerce pa je tako ruter već jel, otključan(nema logo T-comerca) ali je ostalo 2 LAN-a samo pa sam skontao da ovaj tutorijal krenem od 2. djela i da neznam jesam li dobro skontao .

Putty baca error kako sam vec gore povise bio napisao(prvi post) i da pokusao sam skinuti sa par stranica u par navrata puttija isti klinac, neznam mozda sam teksi baksuz ili se nisam dovoljno angažirao jel, potrudio.

Odoh, dalje pokusavat, kako ste dosada savjetovali svi da krenem ispocetka od 1. djela onda cu tako i napravit da ne ispadnem tvrdoglav a i da poslusam savjet jer moja glava ocito nemre nac rjesenja .

p.s. na nekim kopi pasta sajtovima ovog tutorijala pise da treba biti pod mus odspojena veza sa netom tj. lajn(telefonska linija iz rutera) a na ovom nasem pise da ruter mora imati vezu sa internetom prilikom obavljanja hacka. Nije da ne vjerujem tj. nevjerujem nekim ž stranicama al učinilo mi se da bi bilo dobro da to spomenem.

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 08.11.2011. u 14:05.
Staro 05.11.2011., 22:34   #864
Hackerivs
Premium

Citiraj:
p.s. na nekim kopi pasta sajtovima ovog tutorijala pise da treba biti pod mus odspojena veza sa netom tj. lajn(telefonska linija iz rutera) a na ovom nasem pise da ruter mora imati vezu sa internetom prilikom obavljanja hacka. Nije da ne vjerujem tj. nevjerujem nekim ž stranicama al učinilo mi se da bi bilo dobro da to spomenem.
upute su se mijenjale nekoliko puta a oni koji su kopirali imaju i dalje stare upute.
Staro 08.11.2011., 11:44   #865
LTOP
Sam's

LTOP's Avatar

E kako to kod mene inače biva, problemi sa putty rijeseni i konacno uspio cijeli postupak napraviti kako je u tutorijalu napisano i 1. i 2. dio od samog pocetka do kraja i to ne jednom vec 3 puta uradjeno i zadnji od ta tri puta sam uspio konfigurirati tj nakon obavljenog otkljucavanja navodnog postaviti postavke rutera da se konacno spoji na internet i delalo je ali i dalje samo na 2 LAN priključka na ostala 2 prema kojima je cijela stvar i usmjerena ostala su osakaćena .

Jedino što mi nije jasno kako bi trebalo izgledati kada se to na kraju ruter sam resetira i pustiš da se sve uradi ja sam za svaki put čekao sigurnosnih 20 min i ista kelja je bila.

Nadalje, u meni se čini 6. točci kada se spominje da obavimo isto što je u 3. točci nisam bas najbolje razumio dali treba bas ponoviti isti postupak sa ubacivanjem active_configfile ili se samo ulogirati u ruter. Naime kada bih se samo ulogirao u ruter na tom dijelu 6. točke tada bi putty normalno prihvaćao naredbe (root, user) ali kada bih ponovio postupak iz 3. točke kako je napisano tada bi putty odbijao naredbe ili jel "uputi mi", "kaj ti briješ".

Ugl ostavio sam ga da radi sa ona 2 lana jel od 2 lana imam 2 lana a od nijednog nemam nista.

Samo da napomenem nakon zadnjeg koraka kada jel putty nesto downloada na kraju je uvijek ali uvijek bilo download complet pa iza toga slijedi download failure imam skreen šot pa ako bude bilo potrebno okačit ću ga na nekom wb host img...
Staro 08.11.2011., 14:00   #866
Hackerivs
Premium

koristiš li max tv?
Staro 08.11.2011., 14:42   #867
LTOP
Sam's

LTOP's Avatar

mislim da sam u prvom postu napomenuo to vec , ali da direktno odgovorim:
Ne niposto ne koristim niti cu kad koristiti bilokakav TV, a kamoli nekakav MaxTV .

Mislis da je do toga ili imas neki prijedlog, u tutorijalu je najavljeno da se prvo procita cijeli pa tek onda da se krene u avanturu. Naravno i za Max TV-ovce je predložen adekvatan link, ja sam koristio onaj koji nije za maxovce.

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 08.11.2011. u 23:01.
Staro 08.11.2011., 19:47   #868
Hackerivs
Premium

ubaci active configfile ponovo i nemoj raditi tvornički reset niti vraćati stare configove.
to će otvoriti sve lan portove.
Staro 08.11.2011., 21:19   #869
smayoo
Registered User

Datum registracije: Nov 2011
Lijepo molim i meni malo pomoći (ako je ima). Hvala.

Citiraj:
Autor smayoo Pregled postova
Dobra večer svima.

Uzmanjkalo mi je LAN portova na ovom routeru (MaxTV ne koristim niti ikad hoću) i to je jedini razlog zašto sam se latio ovog svraba...

I, naravno, ispalo je loše...

Prije nego sam išta počeo, FW je bio 4.3.52.11.310. Spajam se preko T-coma.

krenuo sam po uputama iz prvog posta i zaglavio već na prvom koraku jer mi active_configfile nije htio prihvatiti (izbacio bi tokom onog odbrojavanja poruku da file nije odgovarajući). Nakon toga se nije više htio spojiti na net, niti sam imao Connect button. Restore originalne konfiguracije (koju sam prethodno spremio) bi vratio stvari u normalu.

Onda sam probao active_configfile više puta uzastopce i nakon treće je uspio.

SSH dio je prošao bez problema, samo sam prije promjene pribilježio da je customer bio = 4 prije nego sam promijenio na 0

Međutim, kad sam prešao na drugi dio, iz SSH nije htio povući s neta IMG fileove, naravno, jer se nije mogao spojiti na net (surfalicom na 192.168.1.1 mi je pokazivao "Disconnected, connect loopback" ili tako nekako, i nisam imao connect button.

Onda, sam, slijedeći neke naputke iz postova u threadu, skinuo img fileove koristeći mobilnu internetsku vezu i krenuo ih uploadati preko web interfacea (sve strogo preko ethernet porta 1, wlan isključen...).

bootcode.img je prošao normalno, router se rebootao nakon toga

kod runtime.img je opet prilikom odbrojavanja negdje na cca 45 sekundi do reboota izjavio da mu file ne valja i pluć...

Onda sam napravio tvornički reset po uputama iz prvog posta.

- ugasio
- držao reset, upalio, držao i dalje dok se nisu upalile WLAN i VOIP (skoro momentalno)
- 2-3 sek bez držanja
- 10-11 sek opet držao, pa pustio

Nakon toga, web interface od routera je i dalje narančast, mogu se spojiti na net, iako mu u podešenjima piše da je provider (prazno). Sve funkcionira naizgled normalno, ali...

Konfiguracija je i dalje triple_play. Kad pokušam napraviti restore na ethernet_config, pokažem mu na file i kad kliknem na restore surfalica mi kaže URL does not exist (to je očito posljedica abortiranog flashanja?). Dakle, ne mogu više restorati konfiguraciju

Kad se pokušam spojiti SSH-om (PuTTYjem), konekcija je odbijena (očito je u konfiguraciji isključen SSH server).

Kad pokušam opet ići na flash firmwarea, kaže mi da sam na centralnoj administraciji i da nema lokalnog flashanja.

I drugih stvari po web interfaceu od routera ne radi - npr. na pola basic settings wizarda ispadne s greškom da URL ne postoji. I tako...

Najviše od svega me ljuti to što nakon cijele gnjavaže, ne samo da imam polusje... router, nego i dalje nemam 4 lan porta...

Ima li kakve pomoći?
smayoo je offline   Reply With Quote
Staro 08.11.2011., 21:37   #870
Hackerivs
Premium

vidio sam, stvarno ne znam, pokušaj tvornički reset pa onda active configfile.
active configfile ne smije imati nikakvu ekstenziju, ne znam šta bi drugo moglo biti.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno