|
![]() |
#841 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Citiraj:
Nakon toliko postova koliko imaš i ti izjavljuješ gluposti. Čovjek bi reko da nepratiš uopče F1. |
|
![]() |
![]() |
#842 |
(-(-(-(--)-)-)-)
Datum registracije: Sep 2009
|
Sezona je bila super zanimljiva. Zapravo se RB i Vettelu ne moze osporiti naslov nikako jer su ga i zasluzili jer od pocetka su imali najbolji bolid i zahvaljujuci pogreskama tima i vozaca mozemo zahvaliti da se je naslov odlucivao u zadnjoj trci, da nije bilo tih gresaka sezona bi bila dosadna jer bi netko iz RB bio prvak nakon 10 utrka. Sto se tice voznje FA ne moze mu se nista zamjeriti, jednostavno je Petrov bio brzi na ravnim dijelovima i tu Alonso nije mogao nista napraviti, isto kao i Hamilton sa KUbicom. Alonso je izgubio naslov jer su oni isli zatvarati Webbera, prvo sa Massom, a onda sa Alonsom jer sa Massoe uspjelo, a predvivjeli su valjda Rosberga i Petrova. Da su ostali sa Alonsom duze, ko kak je ostao i Button, bio bi prvak. Jedva cekam da pocne sljedeca sezona ![]() Za pola ekipa se ne zna ko ce vozit, a i ponovo dolazi KERS i tu vidim prednost Ferraria i McLarena jer od jacih/vecih momcadi su jedino one to koristile jednu sezonu. Treba vidjeti sa RBom kak ce se oni snaci sa kersom. |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#843 | ||
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
Za mene je Alonso picica (koliko god ja navijao za Ferrari) jer se radilo o naslovu prvaka a on nije pokazao ni volje ni želje... Moje mišljenje. Mogli bi se kladiti u kaj hoćeš da bi na njegovoj poziciji bilo tko od prve trojice iz borbe za naslov napadao i stiskao do kraja ![]() U tih jeli 39 krugova... Gluposti su kaj se odjednom bolidi koji su bili 10 i 11 u kvalifikacijama i imali preko sekunde po krugu iza Alonsa sad proglašavaju supermenima jer su eto 4 km/h brži na pravcu ![]() Petrov je sklon pogreškama, nije jednom zasrao pa zato i ima na kraju priče samo 27 bodova,. A vi tu sad tupite kak je Alonso vidio da ga ne može proć pa eto nije ni pokušavao, ko da je početak sezone a ne borba za prvaka ![]()
![]() |
#844 | |
(-(-(-(--)-)-)-)
|
Citiraj:
A i Petrov je valjda odvozio najbolju utrku do sada tak da je i to jedan od razloga Probaj voziti neku simulaciju di si ti brzi di su zavoji, a ovaj na ravnici pa ga probaj prestic ![]() Nazalost Alonso je najmanje kriv, kriv je pitwall jer su isli pokrivati Webbera |
|
![]() |
![]() |
#845 |
Super Moderators
|
Budući da sam navijač-kao takvog me smeta način na koji su jučer popušili. Kao što sam rekao-moje mišljenje. I dalje sam uvjeren da se trebao više podtruditi i stiskati.
#846 | |
Osobni opis - pitaj me
Datum registracije: Jul 2008
|
Citiraj:
plus masina je poprilicno dala svoje, previse je to za toliko izbrijane masine. jel drug brko jos prije o-ho-ho rekao kako alonso vise nema motora, pa je lik uspio pobjediti tri puta i jednom biti treci ili cetvrti. plus jelc, ako je alonso pičić, sta je onda massa? kako god - prestizat se moglo kroz malo duzu ravnicu, pa kasnije kocit. tu ni mclaren ni ferrari nisu mogli nista renaultu, tesko da tu ne igra bolid ulogu. renault je dobar, nije vrh, ali ako ovako nastave - bude.
Hey love crusader, I want to be your space invader. For you I will descend the deepest moon crater. I is most stronger than darth vapor. Obey me, I is your new dictator. For you is Venus, I am Mars. With you I is more richer than all the czars. Make a wishes on a shooting stars, then for you I will play on my cosmic guitars! |
|
![]() |
![]() |
#847 | |
(-(-(-(--)-)-)-)
|
Ja sam isto navijac Ferrari-a i isto zalim sto Alonso nije doso do titule, ali jednostavno nije mogao vise. Njemu ne zamjeram nista. Nisam bio nesto odusevljen kaj je doso u Ferrari ali se je pokazao vecim vozacem od Masse za kojega sam i navijao. Po meni je Alonso najbolji vozac trenutno na gridu jer je i sa slabijim blidom uspio u zadnjih 6 trka biti najbolji i stvarno je steta sta je takticka odluka upropastila ovu utrku. Jbga, ovo razdoblje je dugo sada i mislim da ce Fry i Costa dobro sloziti bolid i da cemo gledati jedu jako zanimljivu sljedecu sezonu EDIT: Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
#848 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() ![]() Nevjerujem da je ferrari štedio motor, upravo suprotno, sigurno je radio na max. maxova. Al baš mi je glupo da se Petrov išao vadit na zadnjoj utrci kad do sada nije ništa pokazao i dogodine vjerojatno neče vozit za renault. |
|
![]() |
![]() |
#849 |
(-(-(-(--)-)-)-)
|
Ma nije tolko bitno dal si brzi na pravcu, mozes biti i podjenak negdje, ali je on bio sporiji 4km/h sto je jako puno jer mu se nije mogao niti priblizit da ga na kocenju dobije, a tolko kasnije kocit nije niti mogao. Sljedece sezone ponovo dolazi KERS, a tu vidim priliku Ferraria i McLarena jer su ga oni dosta dobro razvili |
![]() |
![]() |
#850 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
![]() O tom i pričam. Jer sam uvjeren da netko iz Red Bulla ili McLarena pokušao puno više u tih 39 krugova...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#851 |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
|
![]() |
![]() |
#852 |
Casual Racist
Datum registracije: Jul 2006
|
Massa je, 2008. kada se borio za naslov, u zadnjoj utrci u Brazilu demolirao konkurenciju. Da nije bilo cike brijatorea i "proklizavanja" Glocka naslov bi vjerojatno osvojio on, a ne Hamilton kojeg je, usput budi receno, Vettel s inferiornim bolidom u toj utrci izvozao ko mladog majmuncica. Ove sezone nije nesto u formi bio, ali u dosta utrka nije imao ni srece. Vjerujem da ce iduce sezone biti pravi Massa. Isto ocekujem i od Schumija ![]() Vettel apsolutno zasluzeno osvojio naslov. Drago mi je da je on sad najmladji world champ, a ne crni ![]() |
![]() |
![]() |
#853 |
Super Moderators
|
Da je iza Petrova bio mali švabo ili nedajbože matori ![]() ![]()
#854 |
Bannija :D
Datum registracije: Feb 2008
|
Drago mi se zbog Vettela, bolje on nego itko drugi, kad već Alonso nije uspio. Premda Alonsa ne volim kao vozača, a volim propetog konjića što je malo kontradiktorno al hebga, ovaj put su iz boksa stvarno usrali motku. Jednostavno neoprostiva greška što nisu čekali da i RBR i Mercedes krenu u boks na izmjenu guma. U svakom slučaju, meni je utrka bila zanimljiva, čekao sam da se nekome od vodećih, ili Alonsu pokvari motor, pa da prebacim program, ali ovako sam gledao do kraja ![]() |
![]() |
![]() |
#855 |
Super Moderators
|
#856 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Očekivanja za iduću sezonu: povratak Schummija na postolje, brži Ferrari, brži Mercedes GP i veći pritisak ostalih na RBR ![]()
__________________ |
![]() |
![]() |
#857 | |
Casual Racist
Datum registracije: Jul 2006
|
Citiraj:
Onaj gif je bio eto tako poziv na mali saljivi flejmwar, ali naravno da ce neka nabrijana muva doletit i uljepit se. btw. taj fejspalm shit je davno postala otrcana fora ONT: I ja preferiram Ferrari, ali isto tako Alonso mi nije neki. Nemam nis protiv njega, al mi je onak - mlak, bez zara ![]() |
|
![]() |
![]() |
#858 |
Premium moderator
|
I ja mislim da je KERS dobra stvar, ali momčadi jednostavno nisu imale dovoljno vremena razviti to kako spada i na kraju je KERS bio praktički nepotreban teret. Kako KERS spada u "zelene" tehnologije, tako ćemo vjerojatno gledati turbo motore po nekim špekulacijama od sezone 2013. Iako vjerojatno ne budu (nažalost) bili motori poput onih iz slavne turbo ere... BMW-ova četverocilindrična turbo beštija koja je debitirala već davne 1983. bila je sposobna iz 1.5 litre obujma izvlačiti oko 1500 ks pri 11 000 o/min. Obratite pozornost na omjer veličine turbo punjača i samog motora ![]() Turbo motorima se naravno veselim, a kako F1 predstavlja sam vrh motorsporta i postignuća u tehnologiji, čudi me što još nisu uveli turbo motore. Ipak atmosferski motori polako prelaze u prošlo-svršeno vrijeme a budućnost je u motorima s prednabijanjem.
__________________ |
![]() |
![]() |
#859 | |
Nikad sit, uvijek žedan
Datum registracije: Jun 2005
|
Citiraj:
Neće ti turbo motori imat više od 950ks, nema šanse. Opet će im sterat da motor mora izdržat 2-3 utrke i to je to. Jedino što više neće biti karakterističnog zvuka formule ![]()
![]() |
#860 | |
Premium moderator
|
Citiraj:
Kad pogledaš ni danas nije "karakterističan" zvuk formule kakav je bio prije 20 godina kad su žarili i palili V12 motori. Pa ni kakav je bio prije pet i više godina sa V10. No dobro, manja je razlika u zvuku između V12 i V8 nego V8 i četverocilindričnog turba ![]() Ali opet...neće F1 bolidi zvučati kao Honde Civic sa turbo punjačima, to je sigurno ![]() @ Brko, agreed ![]()
__________________ |
|
![]() |
![]() |
#861 |
Premium
|
U neče biti tako velika turbina. Otprilike če biti veličine šake ![]() Nažalost ovak nekaj više nečemo čuti http://www.youtube.com/watch?v=lbKWPPYbM2w |
![]() |
![]() |
#862 | |
Premium moderator
|
Citiraj:
![]()
__________________ |
|
![]() |
![]() |
#863 |
Nikad sit, uvijek žedan
Datum registracije: Jun 2005
|
Nije toliki problem malo cilindara, al nema više ni okretaja. Oko 11k max će biti. @Brko jesi gledao TG il šta je to već bilo kad je hamilton vozio staru hondu sa turbom i ručnim mjenjačem? To su bila vremena a ne ova digitalija
#864 |
Premium
|
Ma sve ide u qjurc.. Koja gužva u Monzi, Šumi umalo da nije nekog zgazio ![]() http://www.youtube.com/watch?v=xqz0w...eature=related |
![]() |
![]() |
#865 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
GPWeek Sad znamo zašto je Alonso izgubio naslov. ![]() Veli Petrov: Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
#866 |
Premium
Datum registracije: Mar 2003
|
Kaze Petrov: "If he got close enough to attack quite aggressively, I would maybe not fight too much because I did not want to touch with him because he is fighting for the championship. He was just once close enough for attacking. Dobro je i reko. Alonso je napao, tj probao napasti jednom nakon toga nula. Mozda i je izvukao maksimum iz sebe da proba proci naprijed ali ono mahanje na kraju trke prema petrovu je jadno. Dam se kladiti da ga vecina ljudi i nevoli radi takvih ispada njegovog karatera. Navijam za ferrari ali Alonso mi uopce nije drag, a Vettel je zasluzeno odnio titulu sebi u regal. Cestitke |
![]() |
![]() |
#867 | |
Banned
Datum registracije: Aug 2010
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
#868 |
Premium
|
Brko,ne ne ![]() Svatko ima ispade svatko griješi, svatko ima karakter, svatko nekad popusti, zar je svatko od njih manje čovjek ili vozač ako nešto kaže ili napravi, e pa nije. Mislim da je Schumacher po tome onda manje čovjek od Alonsa, no ja se s time nezamaram, ne mrzim nikoga a favoriziram samo jednoga ![]() Volio bi kad bi formula 1 bila formula 1, kad nebi bilo glupe FIA-e, kad bi se sve rješavalo na stazi, kad bi se šakama šorali u boksu ili na konferenciji za novinare, radi nečije krive izjave ili nesportskog poteza na stazi. Opčenito mi f1 izgleda premirno i dosadno, ali ju zbog toga neču mrziti. ![]() |
![]() |
![]() |
#869 |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Trebalo bi uvesti pravilo da je vozač obavezan u jednoj momčadi provesti najmanje 2 sezone prije prelaska u drugu. To bi već neke stvari malo začinilo. Alonso i Hamilton pa sad Vettel i Webber. Taman kad su se stvari počele sve više zakuhavati, sezona je gotova i slijede rošade, bezveze.
#870 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2007
|
|
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |