|
![]() |
#841 |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
opet neodlučan za moj budući komp najvjerojatnije e8400 i gtx 260 već me savjetovali za corsair vx 450 iz linksa za 580 kn ali gledam Corsair napajanje, VX series, 550 W za 659 tih 70 kn mi ne čini neku veliku novčanu razliku a dobijem 100w više ili,ja bi uzeo ovaj?? Napajanje 750 W ATX 2, CHIEFTEC, CFT-750-14CS iz hgspot za 649kn, kolko je taj chieftec750 jači od corsira 550?? |
![]() |
![]() |
#842 |
Guest
Datum registracije: Jul 2008
|
Nebih znao dali je jači, i ako je, koliko je jači, al znam da je imeđu 450W i 55W corsa velika razlika... 550W izdrži mnogo veća opterećenja, 2X 4870 Cross bez beda... ![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#843 |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
onda uzimam Corsair napajanje, VX series, 550 W još dobijem 5 godina garancije a za ćifa 2,a za Napajanje 450W, CORSAIR VX Series CMPSU-450VXEU je 2 godine garancija,onda se debelo isplati dat 80 kn više za 3 godine dužu garanciju. super wolverine ipak će biti corsair 550w zbog 5 godišnje garancije i skuplje cjene od samo 80 kn u odnosu na 450w corsair,što je zanemarivo. |
![]() |
![]() |
#844 | |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
Pa sad .... dal je tebi ovo tak veeeelika razlika ne znam, no za 70kn se naravno isplati uzet snažniji model http://www.jonnyguru.com/modules.php...=Story&reid=64 http://www.jonnyguru.com/modules.php...=Story&reid=62 HD4870X2 i kvada drži i VX450W i Ener 425W Modu82+ tak daaaa....
![]() |
#845 |
Premium
Datum registracije: Aug 2008
|
400w napajanje
Jel dosta ovo napajnje Mode Com power supply FEEL 400W, PFC, AFC za 8800GTS 512mb, Intel pentium D805, HDD 160GB, 2x DVD i neka maticna od gigabyta za 300kn. To bi bilo za prvu silu ak ne dajte vi nekaj preporucite do 250kn |
![]() |
![]() |
#850 |
Premium
Datum registracije: May 2004
|
Smatram da bi izbjegli ovoliku silu pitanja, a odgovori bili odavna prije. Neki sticky sa onim koje napajanje u kojem cijenovnom rangu se najbolje isplati i što max može držati. Napravil bi ja sam to, ali se ne kužim toliko u napajanja, i nisam ih imal toliku količinu istestirati da znam kako koji diše, tako da netko iskusniji bi to za 20ak min mogal riješiti. |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#851 |
The Last Akkadian
Datum registracije: Apr 2008
|
A mozda bi i search po "xxx (k)W" bio dostatan za sada. ![]() Sala, nego imam jedno pitanje, trebat cu novi PSU, nisam nasao odgovora u dosadasnjim postovima, a nadam se da ce iskustvo usera biti najbolja referenca. Konkretno, kalkulator mi je izracunao kako mi treba PSU: - sa min. 730W - koji daje 55A na 12V kombinovano, tj. bar 660W i - ne ide vise od 1000 kn, ak je ikako moguce. (- beta uvjet jest da je modularno, ako je ikako moguce, ali nije o glavu...) Nego, glavni i najbitniji uvjet, mada se radi o vise od 700W jest da je TIHO. Vrrrrrlo tiho. Ne znam koliko je to u koliziji cijena/snaga/dB, eventualno, ali svaki savjet i preporuka su dobrodosli. Unaprijed hvala.
#853 | |
Moderator
|
Citiraj:
Daj navedi konfu jer bi se začudio kaj sve trebaš da bi ti trebalo 700+ W
![]() |
#854 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Citiraj:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#855 |
The Last Akkadian
|
Konfa je, recimo, high-end AMD, bit ce hrpa diskova, 5-6 komada, 4-8GB DDR2 RAM-a, 4-5 ventova, 9950BE, vjerojatno ce se oveclockati, a moguce je da ce ici i kakav Crossfire u dogledno vrijeme... nije moja ideja, iskreno, drugacije bih to izveo, ali eto, nemam izbora. Uglavnom, MOJA osnovna ideja jest da se napajanje kupi i da potraje duuugo vremena, mozda i prezivi 2-3 konfe tj. nadogradnje, bio sam uvjeren da bi neki VX o kojima svi pisu, 500-650W max bio dosta, ali cak i pocetni apetiti su pokazali slijedece: ![]() Uspio sam to nekako srezati. Nije ovo za mene, moji apetiti su manji. Ali bih bio jaaako zahvalan na preporuci. Ipak... Hvala.
#856 | |
Agent 0
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj:
![]() Ovako, najveći potrošači su GPU i procesor. Kao što smo sumnjali, nema govora da trebaš 700W+ napajanje. Standardi se mjenjanju velikom brzinom, pa se ne isplati ulagati u nešto presnažno i preskupo. Današnji disk troši između 6 i 10W, tak da nema frke da ubaciš i 30 komada. ![]() Recimo jedan TX650W će držati bilo koju konfu da spojiš gore. Tako da uzeti skuplje/snažnije napajanje je bacanje novca. ![]() |
|
![]() |
![]() |
#857 |
Moderator
|
Citiraj:
Ovako Ako fakat želiš 750W PSU uzmi A) Corsair TX750W -standardni kablovi B) TT ToughPower 750W -modularni kablovi No iskreno ne treba ti toliko snage jer pazi kaj sam pogonio sa TX750W X48 ploča sa 4GB RAM-a (4 keksa po 1GB), dva diska, optika, ... to je od sitnih potrošaća od velikih Intelov QX6850 na 3,8GHz i dvije ATI HD4870X2 (dakle praktički četiri obične HD4870) u CFX polju i mislim da bi moglo komotno tjerat još bar jednu HD4870 uz sve ono Čisto sumnjam da ćeš tako nekaj slagat Sve to ali sa QX6850 na 3,5GHz i jednom HD4870X2 je tjerao Enermax Modu82+ 425W Mislim da sam sve reko ![]()
#858 | |
The Last Akkadian
|
Citiraj:
![]() Skoro padoh na "1,2kW elektrana" trik... ("Moj komp" radi bez problema na ovom "starom" HIPER-u.) Puno hvala na savjetu.
![]() |
#859 |
Moderator
|
#860 | |
The Last Akkadian
|
Citiraj:
![]() Mada, onaj SS od gore je u igru i ukljucio 2*4870X2 + Phenom 9950BE + 790FX MBO + 8GB RAM-a, i to sve jos malo iscijedjeno, tj. overclockano... No, kako god, najbitnije je da radi i da radi TIHO. Ne znam koje su sanse da ih negdje mogu cuti u radu... ove koje ste naveli... ![]() Sumnjam da ce mi igdje shortati pinove samo da cujem kako zuje. ![]() Nis, idemo citati spekse. Znam. ![]() ![]() Jos jednom, svima hvala.
![]() |
#862 |
The Last Akkadian
|
#863 | |
te je a...
Datum registracije: Dec 2007
|
Citiraj:
sorry na off topicu, al nešto me zanima jer nisam to uspio nać, daj mi samo reci na kojem monitoru ćeš vrtit dve 4870X2? |
|
![]() |
![]() |
#865 | ||
The Last Akkadian
|
Citiraj:
Citiraj:
![]() Opet, nije komp za mene. I biti ce vjerojatno jedna 4870x2. I mada mene ovaj Sams710 sluzi tek kratko vrijeme i samo je privremeno "rjesenje". Iako za surfanje, fakat nije los. Labavije je u igrama, ali su filmovi tiha jeza... no za to ga niti ne koristim, proshvikao bih inace. Sto se tice ove uber-konfe, izbor monitora ce pasti ne neki Samsung(SMT240HD ili slicno) ili, vjerojatnije, Dell (E248WFP ili 2408WFP, valjda), u svakom slucaju ce biti 24". Mislim da to otklanja moguci overkill po pitanju graficke i rezolucija. A i za drugi forum je... ![]()
![]() |
#866 |
Moderator
|
iskreno dovoljna ti je i obična HD4870 ili GTX260 216sp ako niš drugo bar je tiše i hladnije rješenje tebe brine dal je Corsair dovoljno tih a pikiraš HD4870X2 ![]() vjeruj mi sa takvom konfom buka Corsaira te treba najmanje zabrinjavat P.S. na SPCR-u imaš recenzije napajanja sa zvučnim zapisima pa baci oko btw ako možeš bit uz taj Hiper TypeR 580W, Corsair TX650/750 će ti se činit ko da je ugašen
#867 | |
The Last Akkadian
|
Citiraj:
![]() ![]() I ak je Corsair fakat tak tih, mislim da ce moj Hiper na Trznicu. ![]() ![]() ![]() Once again the day is saved...i hvala.
![]() |
#868 |
Moderator
|
evo pa slušaj http://www.silentpcreview.com/article813-page1.html Od grafa pogledaj si npr Force3D HD4870 koja ima accelero na sebi
#869 | ||
The Last Akkadian
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
![]() ![]() Fala.
![]() |
#870 |
Premium
Datum registracije: Jul 2007
|
Mozete li mi reći koje od ova dva napajanja da kupim: http://www.vemil.hr/opis.aspx?prikaz...te=0&Sifra=752 http://www.vemil.hr/opis.aspx?prikaz...&Sifra=7710018 Hvala |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|