Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro Danas, 11:51   #84481
Bono
Uptime 99.99%
Moj komp

Bono's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Citiraj:
Autor generic Pregled postova
U Zagrebu ti je praktički nemoguće nikad ne proći na crveno ako voziš po propisima jer semafori rade na principu dugog žutog, a ne blicajućeg zelenog. Veća raskrižja imaju oko 55-60 metara od početka zebre do kraja druge zebre, a 60 na sat je 16,6 metara u sekundi. Dakle treba za prolazak preko 3 sekunde, a tako nekako je upaljeno i dugo žuto. Kod skretanja je zbog manje brzine i luka skretanja situacija još i gora.
A tek rastelani semafori koji su sad centralno kontrolirani, kad vozis po ogranicenju svaki slijedeci semafor je crveno, a kad vozis brze imas zeleni val, nigdje logike. A kad jednom zapnes, onda si u zrendi, kad ti se upali na tvom zeleno, na iducem se odmah pali crveno.

Sent from my SM-S931B using Tapatalk
Staro Danas, 12:02   #84482
lowrider
Premium
Moj komp

lowrider's Avatar

Datum registracije: May 2008
Citiraj:
Autor generic Pregled postova
U Zagrebu ti je praktički nemoguće nikad ne proći na crveno ako voziš po propisima jer semafori rade na principu dugog žutog, a ne blicajućeg zelenog. Veća raskrižja imaju oko 55-60 metara od početka zebre do kraja druge zebre, a 60 na sat je 16,6 metara u sekundi. Dakle treba za prolazak preko 3 sekunde, a tako nekako je upaljeno i dugo žuto. Kod skretanja je zbog manje brzine i luka skretanja situacija još i gora.
Prolaz kroz crveno je, kada u trenutku paljenja crvenog svjetla na semaforu, ti se s autom nalaziš ispred zaustavne crte ili početka pješačkog prijelaza.

A to je minimalno 5-10 metara prije početka ruba poprečnog kolnika.
A prije toga trenutka imaš još i upaljeno žuto svjetlo koje isto traje koju sekundu.

Daklem prolaz na crveno može biti radi toga jer se semafor uopće ne gleda ni ne prati nego idem samo zato jer ovaj ispred mene ide, a drugi način je čisto namjerno prolaženje kroz crveno s uključenim BMK modom s kojim ne mijenjaš brzinu kretanja, ili ubrzavanjem.

Zadnje izmijenjeno od: lowrider. Danas u 13:31.
lowrider je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro Danas, 12:09   #84483
Hamm
Pod naletima kopita zla
Moj komp

Hamm's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Citiraj:
Autor Amdejac Pregled postova
Prokleta stvorenja. DaBogDa im se mobitel zapalio. 😂
Budem se vozio iza tebe i snimio kako ne daješ žmigavce i to ću poslati muriji.

Citiraj:
Autor spawn Pregled postova
Covjek ubio obitelj u srbiji radi crvenog svjetla. Kazna za prelazak na crveno bi trebala biti bar 5x veca od današnje minimalne a ne 150€. Bravo za onoga tko je slikao. I one frajere s 2 i vise promila bih ubacio u ćuzu mjesec dana na trežnjenje i nabio kaznu do besvijesti. A ovi gangsta koji misle da je to snitching, pitali bi se da je taj udario nekog iz svoje obitelji. Drvlje i kamenje po mupu
https://www.index.hr/vijesti/clanak/...vijesti_prva_d

A da opet BIH crew čudo. Baš kao i kod nas.

Ali da nije svako crveno isto. Razlika je debelo crveno, brzina i alkohol.

Za ovo treba odgovarati za trostruko ubojstvo s predumišljajem i bok.
Hamm je offline   Reply With Quote
Staro Danas, 12:12   #84484
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor Bono Pregled postova
Mup neka radi svoj posao, svi bi bili u uredu, a nitko nije na terenu.
Imamo rekordan broj kamera, lezecih policajaca, kobri, presretaca, uskoro dronova i drasticno smanjena ogranicenja brzina, a nikad vise nesreca sa smrtnim posljedicama.
Ubijamo aute sa svim mogucim porezima tako nam je starost voznog parka skocila sa 12 na skoro 15 godina, to i vidimo u poginulima na cesti.

A ti isti koji bi prijavljivali vjerojatno voze 120km u lijevoj traci i ne micu se nikome jer voze po ogranicenju. Mup vapi za novim policajcima, neka se slobodno prijave, a ne da na cesti glume nesluzbene policajce.

Stara boljka balkana, svatko gura nos u tude poslove, zato se vecina i veseli chat controlu.

Ti stvarno misliš da bi stvari bile bolje da je više policije na terenu? Koliko bi ih to trebalo biti da se ništa negativno ne dogodi u zemlji? 1:1 s civilima?

Ne, nemaš rekordan broj ničega od toga što si naveo, a ograničenja brzine su i dalje među najvišima u EU + idiotska "tolerancija".

Starost voznog parka je nebitna, ima država sa starijim voznim parkom, ali razrađenim prometnim pravilima i provođenjem istih.

Razlog nesreća je nepostojeća društvena odgovornost i bahatost

Nemam u Londonu patrole i akcije zaustavljanja. Policija se bavi bitnijim stvarima. Cijeli sustav prevencije su kamere (nema 50% popusta ako platiš odmah i nema sustava žalbi i kmečanja o lošim financijskim uvjetima) i sami građani koji će to prijaviti.

Evo: balkan klasik
https://www.index.hr/vijesti/clanak/...vijesti_prva_d

Sad zamisli da ga je prijavio susjed, prijatelj, konobar kad je odlazio iz kuće/birtije

Jebiga, takvi se voze 120 u lijevoj, treba ih biti sram

CPU: Intel Core i7 8809G
MBO: Intel NUC8i7HVK
RAM: 2x16GB Crucial DDR4 2400
GPU: Radeon™ RX Vega M GH

SSD: 2x Samsung 970 Evo Plus 500 GB M.2
LCD: BENQ PD3200Q
Periferija: Microsoft Sidewinder X6, Logitech Performance MX
1v@n je offline   Reply With Quote
Staro Danas, 12:27   #84485
Hamm
Pod naletima kopita zla
Moj komp

Hamm's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Obijest, ego i manjak inteligencije. Ljudi na ovim prostorima su većinom granično retardirani.

Ako si već pijan pa kaj se baš moraš voziti ko idiot? Ne možeš se voziti normalno ili mrvicu sporije? Pa gle FB grupe koje se odnose na promet, pa to je sve prepouno imbecila. Kiša noć i eto kretena žali se zašto netko vozi 65, a ne 80 kako je ograničenje.

Pojam i ideja da se vožnja prilagodi uvjetima na cesti ne postoji.

Citiraj:
Autor Wolverine Pregled postova
Ak ti je Conti ASC2 glasna onda ti ni CC nebu niš tiša.
A da čini se da su tu negdje. :/ Ne znam činilo mi se sve to tišim sa continental premiumcontact 6 i bridgestone LM005. :/

Citiraj:
Autor Amdejac Pregled postova
Baš gledam. 70 do 71 db. Njemu je izolacija auta loša.
Je, tebi je dobra u tom "njemačkom" šrotu.

Zadnje izmijenjeno od: Hamm. Danas u 12:38.
Hamm je offline   Reply With Quote
Staro Danas, 12:56   #84486
Visage
8-bit Gen.
Moj komp

Visage's Avatar

Datum registracije: May 2004
Evo kako EPA sefica odgovara na temu CO2:

...
Visage je offline   Reply With Quote
Staro Danas, 13:00   #84487
bertone
Premium
Moj komp

bertone's Avatar

Datum registracije: Mar 2010
Citiraj:
Autor Bono Pregled postova
A tek rastelani semafori koji su sad centralno kontrolirani, kad vozis po ogranicenju svaki slijedeci semafor je crveno, a kad vozis brze imas zeleni val, nigdje logike. A kad jednom zapnes, onda si u zrendi, kad ti se upali na tvom zeleno, na iducem se odmah pali crveno.

Istina sve što si napisao osim da semafori nisu raštelani, oni su sad (otkako je "MožemoVas" preuzeo vlast i ZG) tako podešeni jer je cilj bolesnih umova stvarati sve veće gužve kako bi prisilili ljude na bicikle,... i nije samo problem što su ubili "zeleni val", problem je što su isključili odnosno promijenili način rada dodatnih strelica za skretače na križanjima gdje one postoje - primjer skretanje iz Vukovarske desno u Miramarsku, nekad se dodatna strelica za desno palila odmah kad bi auti iz Miramarske krenuli u Vukovarsku jer je pješacima/biciklistima tad crveno na semaforu (taj interval je trajao 30-40 sekundi), sad se strelica upali 5 sekundi prije nego se otvori promet Vukovarskom kada se i pješacima pali zeleno na pješačkom preko Miramarske i onda naravno nitko iz Vukovarske nemre desno u Miramarsku jer se moraju prvo propustiti pješaci/biciklisti (i romobili naravno) pa prođe samo par auta na zeleno i još par na žuto/crveno jer drugačije ne ide.
bertone je offline   Reply With Quote
Staro Danas, 13:12   #84488
Wolverine
Moderator
Moj komp

Wolverine's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Citiraj:
Autor lowrider Pregled postova
Prolaz kroz crveno je, kada u trenutku paljenja crvenog svjetla na semaforu, ti se s autom nalaziš ispred zaustavne crte ili početka pješačkog prijelaza.
Ovisi o policajcu
Mene je pred koju godinu, taman došao iz Kanade i još imao njihovu vozačku, lik uvjeravao da sam prošao na crveno na av V Holjevca dolje kod Tokića. Reko nisam, prošao sam na žuto. Veli lik meni to ti je isto, to ti se gleda kao polazak na crveno.

Nego kak neće bit sranja po cestama kad ekipa ne zna pravila a sad imamo i pun kufer ekipe koja ima vozačke iz Indije i kurcapalca. Evo sad sam pred valjda 15 min skoro složio glovo musavca sa skutera na križanju Lastovske i Prisavlja gdje falabogu mogu svaki dan razbit auto jer ekipa misli idem ravno imam prednost a ne gleda znakove. I tak mi sad lik još maše da koji kurac ja ne gledam. Smijem se i liku velim nek se vrati i pogleda znak.

Ili ono od neki dan kad sam vidio na FB gdje se lik žalio kak ga je kod SC-a skoro taksist pobrao koji se vozio žutom trakom i da je taxi trebao stat da ga pusti dok on njemu sječe traku i ulazi u parking SC-a.

A vezano za fotkanje i sničanje, to uredno radim ovoj tealdi koja si zabrijava da je neka privilegirana ''znaš ti ko sam ja'' ekipa pa im je teško protegnut noge 3min do ulaza u zgradu i onda svoje aute ostavljaju po nogostupu, cesti, zebri, unutar kružnog i tako.

Intel Core i5 2520
8GB DDR3 Patriot
Intel HD3000
256GB LiteOn LMH-256V2M mSATA
NEC USB 3.0 ExpressCard
14" 1366x768
Windows 10 Pro x64

Asus P6T SE w/P6T WS Pro BIOS mod
Intel Xeon X5650 @ 4,0 GHz + TT Frio OCK
4x 2GB Mushkin SilverLine Stiletto 1600
Gigabyte GTX 560Ti
Kingston V300 120GB + 640GB WD AAKS + 1TB WD EARS + 2,5'' Hitachi 500GB
DVD-RW LiteOn SATA
Corsair HX520
TT Chaser MK-1
Philips 200WP7ES / LG 32LG6000 Scarlet
Samsung ML-2160 / CL I-Trigue 5600
Logitech MX3200
Windows 10 Pro x64

Intel DP67BG
Intel G1610
2x 2GB Kingston HyperX Limited Edition 1600 MHz
Hitachi 250GB
VTX3D HD6670
DVD-RW Asus SATA
FSP 350 PNF
CoolerMaster Cavalier
ViewSonic VX922
Win7 x64 SP1

Wolverine je offline   Reply With Quote
Staro Danas, 13:19   #84489
generic
Premium
Moj komp

generic's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
Citiraj:
Autor lowrider Pregled postova

A to je monimalno 5-10 metara prije početka ruba poprečnog kolnika.
A prije toga trenutka imaš još i upaljeno žuto svjetlomojr isto traje koju sekundu.

Daklem prolaz na crveno može biti radi toga jer se semafor uopće ne glena ni ne prati nego idem samo zato jer ovaj ispred mene ide, a drugi način je čisto namjerno prilaženje kroz crveno s uključenim BMK modom s kojim ne mojenjaš brzo u kretanja, ili ubrzavanjem.
Ok, super. Vjerujem ti po defaultu jer si policajac, a i bacio sam oko na ZSPC. Za crveno je navedena "zabrana prolaska", očigledno (iz tvog odgovora) prolaska samo crte, a ne prolaska raskrižja. Kao što rekoh, malo mi je to problematično na velikim raskrižjima na aveniji kad uđeš na sam kraj žutog u raskrižje i nekom normalnom brzinom od 50-60 ćeš biti taman kod pješačkog na suprotnoj strani, a poprečnima (ali i pješacima, a penzići odmah zakoračuju na pješački) će se upaliti zeleno.

Ukratko, nekad davno kad sam polagao je bilo "ne ulazi u raskrižje ako nisi siguran da ćeš iz njega izaći za trajanja zelenog+žutog". Ja sam to nekako defaultno izjednačio s prolaskom na crveno jer je zabrana ulaska izričita i na žuto (ako se može zaustaviti na vrijeme).
generic je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno