|
![]() |
#811 |
Debeli gad
Datum registracije: Jun 2010
|
@hqueen @mirZ4 Kod slaganja vasih racunala prvenstveno treba voditi racuna o procesorskoj snazi (za rendere) i o kolicini RAM-a (prvenstveno za 3dsmax). U nedostatku novca za pro karticu najbolje vam je za pocetak ici na integriranu grafiku. Dakle, ono sto trebate je intel i7 2600K (najbolji odnos cijene i visokih performansi), min. 8 GB RAM-a (koje jedino Artlantis nece iskoristasvati jer zvanicna verzija jos uvijek radi iskljucivo na 32-bit). Oboje navodite AutoCAD kao najbitniju aplikaciju a ono sto se vecinom u njemu radi (po mojim iskustvima) moze bilo koje racunalo staro 5-6 godina. |
![]() |
![]() |
![]() |
#812 |
Premium
Datum registracije: Jun 2006
|
@coconut: buđet je onaj sa naziva teme. ako je moguće složiti konfu da savršeno vrti gore navedene programe za 3k para, sjajno ![]() @skitnica: čeprkam po benchmarkovima za tu integriranu grafu na i7. vidim da je ok po komentarima. jel postoji usporedba sa nekom običnom GPU? i kako funkcionira taj proc i7 2600K sa još jednom grafom na matičnoj? e sad, pročitajte moju konfu staru 6-7 godina iz potpisa. pošto se ne kužim u matične, jel mi se isplati kaj nadograđivati na to? RAM je na 800MHz 1Gbx2. I jel bi mi ta grafa dobro vrtila na 22''-24'' monitoru? edit: ovo sam nabrao u linksu. vidim da su neke komponente tipa i7proc skuplje i po 400kn od nekih dućana. ovo je bilo na prvu ruku. pretpostavljam da se može skinuti nekih 600-700kn sa ovog ? Napajanje 500W, CHIEFTEC A-80 Series, CTG-500-80P, ATX v2.3, 120mm vent., PFC 399,00 KN Kućište CHIEFTEC Giga DF-01B, MIDI, crno, bez PS 359,00 KN DVD±RW SAMSUNG SH-S222AB, 22x, crna, SATA, Dual layer, DVD-RAM, bulk 159,00 KN Tvrdi disk 1000.0 GB SAMSUNG SpinPoint F3, SATA, 32MB cache, 7200 okr/min, za desktop 449,00 KN Matična ploča ASUS P8H61-M LE, iH61 Rev B3, DDR3, zvuk, S-ATA, G-LAN, PCI-E, VGA, D-SUB, DVI, mATX, s. 1155 549,00 KN Memorija PC-12800, 8 GB, G.SKILL Ripjaws X series, F3-12800CL9D-8GBXL, DDR3 1600MHz, kit 2x4GB 429,00 KN Procesor INTEL Core i7 2600K BOX, s. 1155, 3.40GHz, 9MB cache, GPU, Quad Core 2.499,00 KN ukupno gotovina: 4.843,00 KN
gigabyte ga-8i945p-g-rh pentium D 930 3.00GHz 2x2Mb leadtek gt 7600gt 256Mb ddr3 ram 2GB kingmax monitor SAMSUNG 931bf Zadnje izmijenjeno od: mirZ4. 19.09.2011. u 11:55. Razlog: dodavanje konfe |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#814 |
Debeli gad
|
@mirZa ovako bi trebala izgledati tvoja ikonfiguracija: http://imageshack.us/photo/my-images/831/konfw.jpg/ eventualno mozes nesto ustedjeti na kucistu ali ispod ovog navedenog nemoj ici. |
![]() |
![]() |
![]() |
#815 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Iskreno, meni je malo glupo da pola konfe 'pojede' proc. Ne bi li bilo bolje uzeti neki i5 2500/2500k koji je skoro duplo jeftiniji? Links zbog cijena treba izbjegavati. Vidi ADM, MagazinRS i sl.
![]() |
#816 |
Debeli gad
|
Maticna ispunjava sve njegove potrebe, pa i vise. Graficka mu ne treba. Ostalo su sve kvalitetni komadi izabrani po sistemu best buy s obzirom na zahtjeve korisnika koji su u ovoj situaciji specificni. Dapace, za brzi render ce i OC-ati procesor inace bi maticna bila H61. No hladnjak moze kupiti naknadno ako je sad tanak s lovom. Moze kasnije i graficka ako se zazeli igrati. Procesor mora odmah uzeti najjaci. |
![]() |
![]() |
![]() |
#817 |
Premium
Datum registracije: May 2009
|
Nekužim izbor matične, ako uzimaš najskuplji proc mogo bi barem skucat za 800kn matičnu ili 1000 sa Z68 čipsetom, pogotovo ne kužim čemu K verzija proca kad se nemože koristit taj K sa H čipsetom (dobro ajd kužim nema baš razlike u cijeni). Uzmi jeftiniji proc i bolju matičnu, bolje napajanje, a izbaci svakako dvd i tako možeš uštedit još 150kn, radije uzmi usb stick od 8/16GB ako već nemaš što čisto sumljam. |
![]() |
![]() |
![]() |
#818 |
Debeli gad
|
Maticna je Z68PRO3 mu je optimalna. Meni sutra stize Asus P8Z68-V pa mogu napisati dojmove (ne recenziju). Dosla me 1 142kn sto je, mislim, odlicna cijena. i5 2500K i i7 2600K na istom clocku daju do 15% razlicitu brzinu rendera. Kao studentu to mu i nije bas presudno tako da moze ici i na i5. |
![]() |
![]() |
![]() |
#819 |
Premium
Datum registracije: May 2009
|
E baš to, uzeo je najjeftiniju matičnu koju je vidio i pitanje je da li bi i koliko izdržala veće opterećenja budući da su takve matične nacilajne na 65W celerone i pentiume. A kad u takvom slučaju, još u kombinaciji sa slabijim hlađenjem, ode matična-naponska, ode i proc to sam već vidio više puta. |
![]() |
![]() |
![]() |
#820 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2011
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#821 |
Bot Maker
Datum registracije: Dec 2005
|
Trebao bih pomoc oko ovih komponenti i dali bi bilo bolje nesto promjeniti i podesiti. 1x Procesor AMD Phenom II X4 955 Black Editon, socket AM3, BOX,C3 3 x DDR3 4GB (1x4GB) Kingmax, 1600MHz, FLGF 1 x MSI R6670, 1GB DDR5 128 bits, Dual-Link DVI+HDMI+D-Sub, DirectX 1 x HDD SAMSUNG SpinPoint F3 1Tb 7200rpm 32MB cache Serial ATA II 1 x Napajanje XFX Core Edition 80+ 450W PSU - EasyRail technology 1 x Thermaltake V4 Black Edition, VM30001W2Z, Middle Tower, 4,5 kg 1 x LG Flatron W2240T 22" ,black, full HD, LCD, DFC 70000:1, new ! 1 x Logitech MK250, Bežična Tipkovnica + Miš , Miš : Senzor optički 1 x Asrock 970 Extreme4, AM3+, AMD 970 + SB950 - 4 x DDR3 2100(OC) 5.164,00Kn Jel trebam jos neke ventilatore?Oce li ovaj ram ici u ovu maticnu?Jel HDD dobar? Graficka bi trebala biti da moze ustekat 2 monitora jer mislim korsititi 2 monitora, ako nemoze dajte mi neku koja moze. I jel ide ova graficka u ovu maticnu? P.S. i ovaj ram mi nije jasan, jel bolje jos dodat tih 200 kuna pa imat 4x4GB rama? jer mislim na tom kompu surfat s vise otvorenih prozora a firefox zdere memoriju, au pozadini bi se trebali vrtjeti nekolicina programa. neki malo i zahtjevniji... Hvala.
![]() |
#822 | |
Debeli gad
|
Citiraj:
@dada-as HDD ti je odlican. Istina da Firefox zdere memoriju ali 12GB je previse. I nije bas obicaj na AMx platformu stavljati 3 keksa RAM-a. Graficka ti podrzava multi output samo nemoj mislit da ces moci nesto zahtjevno igrati na 2 ekrana. Koji zahtjevni programi u pozadini? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#823 |
Bot Maker
|
Ok hvala, znaci sve stima. A ventilator za procesor netrebam? Ja imam istovremeno otvoreno i do 30 stranica. A u pozdaini bi bili programi, no mozda nisu toliko zahtjevni, ali u kombinaciji s firefoxom bi mogli pozderat memoriju? Mislim 12GB zvuci ok, ali akd vec kupujem nebi li bilo bolje stavit sve 4 utore pa iamt 16?
![]() |
#824 |
Premium
|
I 8Gb ti je previše, a 16 totalno nepotrebno. Inače, kućište ti je s**nje. Grafička ti baš ne puca od snage, ali se mogu priključiti 2 monitora na nju.
![]() |
#825 | |
Debeli gad
|
Citiraj:
sto se tice RAM-a, 16 GB ce biti ko da u automobil ugradis rezervar od 1000 litara. Nikad neces ici tako daleko da ti treba 1000 litara a auto ti vise trosi jer je tesko. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#826 |
Banned
|
@dada-as Kupi si hladnjak za procesor. Reci u kojem dućanu budeš kupio komp, pa ti tamo pogledamo što se nudi od hladnjaka. U opisu grafičke piše da ima: DVI+HDMI+D-Sub, koje priključke imaš na monitorima?...pretpostavljam da ti budu trebali adapteri. Slažem se sa komentarom od coconut-a u postu #832. |
![]() |
![]() |
![]() |
#827 |
Bot Maker
|
u ADMu cu kupovat. Ova kucista su skupa ko sam vrag, Dajte neko jeftino a da je dobro. Ovaj monitor koji kupujem ima dvi ulaz mis e cini, a ovaj stari ima onaj normalni plavi. RGB ili kako se zove. Znaci trebam konektor? U vezi rama: Ja imam u ubuntu novom 5 prozora po 5 tabova cijeli dan otvoreno i nakon 5-6 sati osjetim sporost. Evo vec sad je firefox potrosio 700mb. A na tom novom kompu mislim imat firefox i chrome, pa ce valjda trosit duplo memorije. Al i ja mislim da je 16 previse, ostat cu na 12. 8 mi zvuci malo. A ovi hladnjaci, pa kako to da original nije najbolji? Neko mi je preporucio scythe katanu pa cu to pogledat ako imaju. Al jeli to stvarno poterebno?
![]() |
#828 |
Premium
|
Spusti se malo na zemlju s tim ramom - 8Gb rama ti ne mogu potrošiti 100 tabova FF-a i 100 tabova Chrome-a zajedno, a ti bi 12Gb. Znam da je jeftin, ali šta je previše je previše. Jeftino, a dobro kućište ne postoji. Jedine komponente na kojima ne valja štediti su baš kućište i napajanje jer oni mogu preživjeti nekoliko promjena ostalih komponenti. Uzmi neki CM umjesto TT-a i nećeš požaliti.
![]() |
#829 |
Debeli gad
|
Tvrdoglav si. To je nekad dobro ![]() AM3+ (sve novije AMD platforme, Intel 775, 1156, 1155) platforma radi u dual channelu i ako zelis da ti sva memorija radi u dual channelu onda kupujes ili 2 ili 4 keksa memorije. 8 GB sa svojim "mozda zahtjevnim" aplikacijama i browserima neces nikad napunit, a radit ce ti onako kako je i predvidjeno za tu maticnu. To sto je ram jeftin ne znaci da ga treba besmisleno kupovati i opterecivati racunalo jer dodatni keks rama znaci i vecu potrosnju (simbolicno) te vece opterecenje na sistem, slabiji overclock potencijal, moguce probleme pri bootu.... 3 keksa memorije optimalna su jedino za Intelovu 1366 platformu. a ti kako zelis. |
![]() |
![]() |
![]() |
#830 |
Banned
|
Ako je ovaj Thermaltake koji košta 320kn (ne vrijedi ni tolko) skup onda ne znam šta predložiti jeftinije, a dobro. Što se tiče spajanja 2 monitora, jedan se monitor spoji na DVI a drugi na D-Sub, tako da nebudu trebali adapteri. Za memoriju i dalje tvrdim da je previše, a za hladnjak preporučam ovaj dolje. Stock hladnjak je dosta bučan, vrti se na velikim okretajima da bi dobro ohladio CPU, čak i bez OC-a, dal ti bude glasan ili ne, budeš vidio, ako ne bude OC-a predlažem još spustiti voltažu procesora u biosu. http://www.adm.hr/product_info.php?c...oducts_id=8421 |
![]() |
![]() |
![]() |
#831 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Lol, ljudi pa vi se prepirete sa "neznalicom" NHF, koji trazi savjet pa ga jos i nagovarate da kupi manje rama ![]() ![]() Dajte da ja pokusam ![]() @dada-as Nema tog firefoxa sa ne znam koliko tabova koji moze pozderati 4Gb rama kamoli 8 i vise.. Meni je opera znala raditi sa ~100 tabova i ne zauzeti niti 2Gb rama (s tim da windowzi sami popapaju 1,2Gb). Kolega, takve kolicine se koriste za druge stvari, mnogo ozbiljnije od obicnog surfanja u ff-u ![]() - totalno neisplativa kupnja. Cak se i ne radi o potrosnji koliko o stabilnosti sistema, mogucem oc-u itd. I tih 8Gb ti je previse, ali to mogu preporuciti posto su cijene dosta niske trenutno. Btw, ako ti firefox zdere "puno rama" prebaci se na drugi browser... Za kuciste mogu samo ponoviti sto ti kolege vec govore, okani se Thermaldreka - neces se usreciti. Uzmi CM kuciste poput ovog i to XFX-ovo napajanje. Cooler preporucujem ovaj. |
![]() |
![]() |
![]() |
#832 |
Premium
Datum registracije: Jun 2006
|
back to my topic ![]() ![]() pržilicu mogu ukrast sa starog kompa. ![]() OCom se nisam nikad bavio i trenutno me ne zanima (ipak, jel to pametno izjaviti kad je u pitanju i7?) kad bih ga i nabijavao, ne bih 'gurao granice'. dakle, trebam najeftiniju matičnu koja će moći iskoristiti potencijal tog proca. i naravno, zbilja se ne razumijem u chipsete, to ostavljam vama da preporučite ![]() i jedno bitno pitanje: na koji način funkcionira i7 2600K grafika sa pravom uparenom grafičkom? rade skupa ili ne? i jel možete reći otprilike koji je rang te integrirane sa nekom normalnom grafom?
![]() |
#833 |
Premium
|
Ako imaš 'normalnu' grafičku, integrirka se sama isključi. Inače, ta integrirka je slaba za igranje najnovijih igara, ali za nezahtjevne namjene tipa surf i net kao i za starije igrice, je dovoljna. I još jednom ti ponavljam da je besmisleno kupovati i7 pored duplo jeftinijeg, a samo 15% slabijeg i5.
![]() |
#834 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2011
|
molim vas da mi predložite intel procesor a ne Cpu: AMD Phenom II X4 955 BE - 800kn rečeno mi je da su dotični puno bolji. ne? i kaj nije jedan od najvažnijih dijelova moje konfe grafička? Ram ću uzeti i ovak i onak najviše kaj se da za razumnu cijenu, kolko vidim 2 je trenutno standard, 4 još bolje, ne znam kakv je razlika u cijeni. |
![]() |
![]() |
![]() |
#836 | |
Debeli gad
|
Citiraj:
da li je nekome to potrebno to je drugo pitanje. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#838 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#839 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2011
|
jel onda jeftinije kupovati laptop? ja sam mislila da bi stolno trebalo biti jeftinije. a ekipa kupuje laptope za 4000 bez problema. pa kakve oni to imaju procesore? a grafička ti je ok? |
![]() |
![]() |
![]() |
#840 |
Premium
|
Zaboravljaš jednu sitnicu - kod laptopa dobiješ ekran, a kod konfe ne. Konfa od 4k kn je hardverski bolja od laptopa iste cijene i trajat će duže.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|