|
![]() |
#811 |
machine that goes ping!
Datum registracije: Jul 2007
|
http://www.silentpcreview.com/forums...ic.php?t=59886 budući da mi je računalo zaista tiho (ok, nije više 500 rpm ispušni, nego 800, a 500 je premješten na ninju preko ljeta), zvukovi diskova bi me ubili psihički. i ova dva hitachija što imam u kvazi-suspenziji (kavez na debeloj spužvi) su čujni dok ništa ne rade. ako mi nešto počne zavijati iz kompa - neprihvatljivo je. s druge strane, ako idem na nekakav WD green, to je pak sporo, i nemam nikakvog povjerenja u njihovo konstantno parkiranje glava. počeli su se pojavljivati i F4 modeli polako... |
![]() |
![]() |
![]() |
#812 | |
Antimićanin
Datum registracije: Aug 2007
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#817 | |
Antimićanin
|
Citiraj:
Bolje ti je onda za 500 kn kupiti 1TB Blue. već sam 100 puta spomenuo da je to isti disk kao i WD1001FALS ili 1TB blacky, samo sa 3 godine jamstva. no ako oćeš baš crne AALS diskove, imaš ili 500 ili 750. no 750gb je bačen novac. košta "samo" 80kn manje od 1TB i to ovo novog FAEX-a. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#818 |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#819 |
Antimićanin
|
da, taj, ali eto, u HGspotu je malo skuplji. ima ga i jeftinije na nabavi. čak i ispod 500kn. |
![]() |
![]() |
![]() |
#820 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#821 |
Proktolog
Datum registracije: Oct 2005
|
U firmi su mi "uvalili" 2 komada wd green 1TB (EARS). Diskovi su neizdrživo spori. Za storage su OK (i to samo preko 100 mbps mreže jer na 1gbps već dolazi do izražaja sporost), ali za bilo šta drugo NE!
![]() |
#822 |
Antimićanin
|
šta nismo odavno doktorirali o tome da su WD Zeleni isključivo za storage, da su za systemce prespori? a zašto misliš da su ti uvalili? šta si trebo dobit blackove ili? |
![]() |
![]() |
![]() |
#823 |
Proktolog
|
![]() |
#824 |
Antimićanin
|
neću ulaziti u politiku tvoje firme, no ne vjerujem da su baš toliko spori. sporiji jesu od blackova, ali baš da se sve vuče i jedva radi, ne vjerujem. |
![]() |
![]() |
![]() |
#825 | |
Proktolog
|
Citiraj:
I nije to politika u pitanju - to je samo neupućenost!
![]() |
![]() |
#826 |
Premium
Datum registracije: May 2009
|
heh, takvo nešto je sjebano, samo ako se radi o tabelama, onda ti je tu bitan access time ne linearno čitanje a koji su to debli za 50kn tj. 100 (za dva) su mogli uzet blue ak niš prodaj ta dva grina i kupi 1tb blue ili black ili F3. |
![]() |
![]() |
![]() |
#827 |
Proktolog
|
Ma bitno je tu sve i svašta, ali uspio sam se izboriti za to da mi kažu "dobro, sam reci koji disk hoćeš"! Mislim, ne treba mi nikakva bijesna mašinerija ali nabijem ove diskove u dupe zeleno!
![]() |
#829 |
Torrent freek
Datum registracije: Mar 2005
|
kakvi su plavci za RAID0? Prika me uvjerava da su glasniji od 2xBlacka ![]() Prvo san mislija uzet 2xBlack (500, 640, 750,... nebitno, ovisno o koliko para tad buden ima) pa su mi ljudi rekli da jel mislim bit u toj sobi? Pa san reka ajde, uzet ću Blue, 10MB/s gori-doli, pa san opet čua svakakva mišljenja ![]() šta da na kraju uzmen? SSD? ![]()
![]() |
#830 |
Antimićanin
|
ponavljam po n-ti put ![]() WD10EALS (Blue) = WD1001FALS (Black) pošto je "novi" black FAEX iliti SATA 3 disk, ovog starijeg su obukli u plavo i smanjili mu garu. a bome i cijenu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#831 |
Premium
Datum registracije: May 2009
|
Imam ja pitanje isto za ljude koji imaju WD6401AALS ali druge blekije ili blu. Naime moj dost stvara vibracije, za moj ukus previše (i nije neispravan) pogotovo u usporedbi sa drugim diskovima koje imam (sad je hitači 7k160 nutra i ne vibrira, 7200.7, 7200.10). Tražio sam po netu o tome pa najbolje što sam našo je da ovisi kako koja tura ispadne. inače je super disk po drugim stavkama, garancija, multitasking, čak mi za moj pojam nije glasan u seek-u... |
![]() |
![]() |
![]() |
#832 |
Premium
Datum registracije: Feb 2010
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#834 | |
Antimićanin
|
Citiraj:
![]() ![]() S druge strane, F3 samsung koji je brz, ako ne i brži od blackova, nit vibrira nit se čuje, osim kad radi spin up. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#835 |
Torrent freek
|
Je, s tim da san nekako izgubio povjerenje u Samsung, ko mi god kaže da mu je crkao disk taj kaže da mu je crkao Samsung. Je da su uglavnpon F1 modeli, al opet... iman fobije lagane, iako trenutno iman 2x500 GB samsunga ![]()
![]() |
#836 |
Premium
|
to je to hehe ja imam isto fobije od Seagate i Maxtora,kojeg god sam imao su crkli.Evo imam WD 20,40 i 250gb i svi dan danas rade.Ovaj od 250gb vec radi kao sistemac i storage 8 godina i dalje je performance 94%. |
![]() |
![]() |
![]() |
#837 |
Proktolog
|
Meni su u firmi 2 seagate-a crkla - jedan od 500 drugi 750 giga. Oba nakon cca godinu-godinu i pol korištenja samo radnim danom 8 sati dnevno.
![]() |
#838 |
Torrent freek
|
Od Seagate san odusta davno ![]() ![]() ![]() U zadnje vrijeme mi Samsung stvara fobije, jedino me WD još nije izda ![]()
![]() |
#840 |
Banned
Datum registracije: Sep 2010
|
Zanima me koja je caka sa tim WD-ovima green serije koje imaju samo 5400rpm-a ali 64mb cacha??? Dal to može biti brže od jednog hitachija od 1tb. Npr HITACHI HDS721010KLA330 1TB SATA-300 7200rpm 32MB VS. Western Digital, WD10EARS, 1TB, 64MB, S-ATA II, 5400 GREEN |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|