Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Overclocking > Hlađenje
Ime
Lozinka

Zaključane teme

Uređivanje
Staro 21.10.2008., 01:12   #811
Bullet1
Premium
Moj komp

Bullet1's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
S čime pratiš temperature jezgri? Malo si prevelik raspon dao tu, al ako su jezgre max na toliko, ok je.
Bullet1 je offline  
Staro 21.10.2008., 01:30   #812
ZeljaOs
Premium
Moj komp

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
Autor Bullet1 Pregled postova
S čime pratiš temperature jezgri? Malo si prevelik raspon dao tu, al ako su jezgre max na toliko, ok je.
core temp 0.99.3, imas neki drugi za preporuciti mozda ?

ovaj proc moja maticna na papiru ne podrzava(rev 1.0), ali radi sa najnovijim biosom, s programima u windowsima je dosta blesavo posto ih dosta iscitava razlicite multipliere i brzinu samog procesora...
ZeljaOs je offline  
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 21.10.2008., 09:52   #813
žile
Banned

žile's Avatar

Datum registracije: Feb 2005
Citiraj:
Autor ZeljaOs Pregled postova
core temp 0.99.3, imas neki drugi za preporuciti mozda ?
Probaj Realtemp koristit.
Jel to beta bios?Ja sam koristio 45nm proc na 965P-DS3 jedno vrijeme,i nije mi se to pokazalo kao najsretnije rješenje.
žile je offline  
Staro 21.10.2008., 15:22   #814
ZeljaOs
Premium
Moj komp

Citiraj:
Autor žile Pregled postova
Probaj Realtemp koristit.
Jel to beta bios?Ja sam koristio 45nm proc na 965P-DS3 jedno vrijeme,i nije mi se to pokazalo kao najsretnije rješenje.
probao sam i taj i speed fan ,svi pokazuju iste temp znaci 8stupnjeva razlike medju jezgrama, nije beta bios - mogu znati kakvih si ti imao problema? meni je za sada sve ok, ploca je detektirala o kojem se procesoru radi , samo sam morao korigirati defaultne postavke jer mi je mnozitelj stavila na 7 bila...
cak mi je i nesto tipa fine processor tweaking ponudila pa sam dobio i ovih 0.5 razlike u mnozitelju izmedju njega i e8400
ZeljaOs je offline  
Staro 21.10.2008., 16:51   #815
žile
Banned

žile's Avatar

Datum registracije: Feb 2005
Povremeni BSOD-ovi,znatno niži maksimalan FSB za razliku od 65nm proca,većina djelitelja za memoriju nije htjela raditi npr.,sada se više ni nemogu sjetiti ako je bilo još šta,davno sam ju zamjenio.
žile je offline  
Staro 21.10.2008., 19:13   #816
ZeljaOs
Premium
Moj komp

Citiraj:
Autor žile Pregled postova
Povremeni BSOD-ovi,znatno niži maksimalan FSB za razliku od 65nm proca,većina djelitelja za memoriju nije htjela raditi npr.,sada se više ni nemogu sjetiti ako je bilo još šta,davno sam ju zamjenio.
za sada radi kao podmazano , planiram mjenjati za mjesec, dva...
makar neznam jeli potrebno uopce....
ZeljaOs je offline  
Staro 05.11.2008., 20:01   #817
FreestyleJoe
Registered User

Datum registracije: Jan 2008
E6700 sa stock coolerom.
Everest kazhe 50-54 stupnjeva na CPU dok se nishta ne radi..
To ne valja, jel tako?
Te, koji je moguchi problem?

edit: Vent se vrti na oko 1200 rpm
edit2: Vent otishao?

Zadnje izmijenjeno od: FreestyleJoe. 05.11.2008. u 20:24.
FreestyleJoe je offline  
Staro 05.11.2008., 20:32   #818
Dizel
3.14zda ®
Moj komp

Dizel's Avatar

Datum registracije: Nov 2005
Koji hladnjak?

U idleu ne bi trebao prijeci 50°C ako ga normalno hladis, osim ako ne zivis u sauni
Dizel je offline  
Staro 05.11.2008., 20:36   #819
FreestyleJoe
Registered User

Citiraj:
Autor Dizel Pregled postova
Koji hladnjak?

U idleu ne bi trebao prijeci 50°C ako ga normalno hladis, osim ako ne zivis u sauni
Stock.
Naime, do unazad par sati sam imao gore D935 i HP-ov hladnjak ( cijela mashina je HP-ova).
Taj vent mi smrdi.. Da je neshto oko njega :/
Jel sigurno staviti na njega HP-ov ( koji je bio na proshlom procu ) ?
FreestyleJoe je offline  
Staro 05.11.2008., 20:44   #820
Dizel
3.14zda ®
Moj komp

Dizel's Avatar

Ako se ne varam, HP-ovi strojevi imaju onaj BOX za BTX, dakle ventilator nakeren sa strane hladnjaka i nije bas neka premija. Ako budes prodavao taj D 935 javi na PM
Dizel je offline  
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 05.11.2008., 20:48   #821
FreestyleJoe
Registered User

Citiraj:
Ako se ne varam, HP-ovi strojevi imaju onaj BOX za BTX, dakle ventilator nakeren sa strane hladnjaka i nije bas neka premija. Ako budes prodavao taj D 935 javi na PM
DX2300, ima obichan hladnjak, samo shto je bio na D935.
Stoga, pitam da li ga mogu slobodno vratit gore na E6700 ( tj. oche li ga hladit :/ )
FreestyleJoe je offline  
Staro 05.11.2008., 21:00   #822
Dizel
3.14zda ®
Moj komp

Dizel's Avatar

D 935, ako pricamo o Pentium D 935 Presler core procesoru je duplo, ako ne i vise hladniji od tog Core 2 Duo E6700...moj D945 je imao stock hladnjak s oniom bakrenom jezgrom unutra(doduse nisam ga nikad stavio ) i trebao bi biti puno ucinkovitiji od C2D minimalistickih stock hladnjaka...
Dizel je offline  
Staro 05.11.2008., 21:18   #823
FreestyleJoe
Registered User

Citiraj:
D 935, ako pricamo o Pentium D 935 Presler core procesoru je duplo, ako ne i vise hladniji od tog Core 2 Duo E6700...moj D945 je imao stock hladnjak s oniom bakrenom jezgrom unutra(doduse nisam ga nikad stavio ) i trebao bi biti puno ucinkovitiji od C2D minimalistickih stock hladnjaka...
Yep, bakrena jezgra je unutra.
Evo, vrachen taj hladnjak, komp nije spojen u kutiju vech van nje u hladnoj sobi.
Temepratura u biosu dok se bezze vrti je 43 stupnjeva, opet nekako previshe..

Edit: Istina, sada se vent vrti na 3.5k
FreestyleJoe je offline  
Staro 05.11.2008., 21:29   #824
Dizel
3.14zda ®
Moj komp

Dizel's Avatar

a sto si ocekivao, da bude hladniji od okolne temperature? 40-ak celzijusa je i vise nego dobro za idle temperature u idleu @stock hladnjak kod E6700.
Dizel je offline  
Staro 05.11.2008., 21:33   #825
FreestyleJoe
Registered User

Citiraj:
a sto si ocekivao, da bude hladniji od okolne temperature? 40-ak celzijusa je i vise nego dobro za idle temperature u idleu @stock hladnjak kod E6700.
Everest sada kazhe 39 stupnjeva CPU, 28 prva i 28 druga jezgra.
Idle u windowsima, tako stoji vech neko krache vrijeme..

Dakle, sve u svemu, sa HP-ovim hladnjakom ( koji je sada gore ) ovo se chini u redu?

ps. Sry ako su debilna pitanja, ali nije da sam previshe upuchen u ove stvari..
FreestyleJoe je offline  
Staro 05.11.2008., 21:36   #826
Dizel
3.14zda ®
Moj komp

Dizel's Avatar

Eh, pa ta CPU temeratura je od maticne ploce i vjerovatno je sjeban senzor. Core temperature su uvijek tocnije; ne trebas brinuti i spusti obrtaje hladnjaku
Dizel je offline  
Staro 05.11.2008., 21:53   #827
FreestyleJoe
Registered User

Citiraj:
Eh, pa ta CPU temeratura je od maticne ploce i vjerovatno je sjeban senzor. Core temperature su uvijek tocnije; ne trebas brinuti i spusti obrtaje hladnjaku
E, to nisam znao. Dakle, zanemarujem ovu CPU temepraturu i gledam po jezgrama?
Evo, stoji vech pol sata i tem se jedva digla za jedan stupanj
FreestyleJoe je offline  
Staro 05.11.2008., 23:21   #828
Mejzlik
tha pilot
Moj komp

Mejzlik's Avatar

Datum registracije: May 2008
Imam jedan problemcic...
Imam E8200 i temp u Everestu i RealTempu su mi core0=46°C, core1=36°C u Idle-u.
Malo mi je sumnjiva ta temperatura prve jezgre, jer imam Box cooler ali promijenjena pasta i sjeo je OK...Da nije mozda senzor prve jezgre malo u banani jer mi se cini temperatura druge jezgre puno normalnije za taj proc.
Da vjerujem drugoj ili???

Hvala unaprijed
Mejzlik je offline  
Staro 06.11.2008., 08:48   #829
Kristijan1
Premium
Moj komp

Kristijan1's Avatar

Datum registracije: Jun 2006
Moje mišljenje je da ti hladnjak ipak nije baš najbolje sjeo na proc !
Skini ga i ponovo ga stavi ( možda će se situacija promjeniti ) to ti je 5 min posla .
Pogledaj kakva ti je baza hladnjaka i dali si ravnomjerno nanio pastu .

Ako ni to ne uspije promjeni verziju Everesta ( različite verzije znaju davati i različite rezultate ) .
Kristijan1 je offline  
Staro 06.11.2008., 11:58   #830
Melani
Banned

Datum registracije: Jun 2008
Citiraj:
Autor Kristijan1 Pregled postova
Moje mišljenje je da ti hladnjak ipak nije baš najbolje sjeo na proc !
Skini ga i ponovo ga stavi ( možda će se situacija promjeniti ) to ti je 5 min posla .
Pogledaj kakva ti je baza hladnjaka i dali si ravnomjerno nanio pastu .

Ako ni to ne uspije promjeni verziju Everesta ( različite verzije znaju davati i različite rezultate ) .
slažem se sa svime i još bi nadodao da razmisliš i o ovome "Kako polirati procesor, hladnjak, vodeni blok..."
sve skupa te dojde sitnu lovu cca 20kn i malo vremena ovisno o tome kolko si vješt,a rezultati su više nego zadovoljavajući.
Melani je offline  
Staro 06.11.2008., 14:17   #831
Mejzlik
tha pilot
Moj komp

Mejzlik's Avatar

Evo skinuo hladnjak, pasta je ok i ponovno ga vratio (sva 4 klika), ne mrda nikamo, i opet ista stvar...
Takve temperature su od prvog dana (mislim na razliku), jer sam prije imao drugu matičnu Intel DQ35MPE ali nije valjala pa sam mijenjao za DFI i na toj ploći opet ista razlika cca 10°C...Tri puta nemrem krivo stavit hladnjak, nisam tolko glup i blesav...
Najviše sumnjam u senzor, u DFI-om u SmartGuardianu pokazuje temp proca upravo sada 31°C što je točno napola od vrijednosti jezgri u Everestu i RealTempu (u RealTempu TJ Max je nastimano na 100, tako sam ovdje procitao negdje za 45Nm procesore...)

U Everestu i Real Tempu su 40°C i 30°C
Mejzlik je offline  
Staro 06.11.2008., 17:29   #832
Kristijan1
Premium
Moj komp

Kristijan1's Avatar

Datum registracije: Jun 2006
Pokušaj staviti par različitih verzija everest-a i vidi dali će pokazivati drugačiju temperaturu jezgri .
Moguče je i da ti je proc konkavan ( to bi bilo loše ) provjeri i to , ako everest pokaže ponovo tu razliku u temperaturama jezgri .
Kristijan1 je offline  
Staro 06.11.2008., 19:26   #833
Mejzlik
tha pilot
Moj komp

Mejzlik's Avatar

Provjerio u razlicitim verzijama everesta (4.5, 4.6), temperature su iste, a temp proca je tocno na pola razlike ~35°C...
Za proc koliko sam ga vec puta vadio i kada sam stavljao novu pastu mi se cinio sasvim ravnim....Glavno je da radi...a za temperature koliko vidim nema rijesenja....pa ako radi nek radi (zaboravljam na temperature...) nije OC-an sve na default pa nek tak i ostane...necu nis dirat !!

Svejedno hvala na odgovorima
Mejzlik je offline  
Staro 18.11.2008., 22:15   #834
Ementaler
Premium
Moj komp

Ementaler's Avatar

Datum registracije: Dec 2007
Evo ja imam jedan cudan problem sa system temperaturom. Kako sam čitao još davno to nije temperatura NB-a jelda? nego čist neka nezavisna dioda postavljena na neko optimalno mjesto na matičnoj gdje će najbolje moći očitati temperaturu unutar kućišta.

E ako je tako zašto mi onda pokazuje da mi je u kućištu 38-39C u idle-u

brijem da se dioda nalazi negdje blizu nekog heatsinka il nes pa krivo ocitava jer nema to puno smisla. Ovaj E8500 sa stock coolerom intelovim drzim na 3.8ghz bez dizanja voltaze, proc radi u idleu na 27C. PRema tome je temperatura u kucistu veca od temperature procesora, sto nije bas moguce.

Kuciste je Sharkoon Rebel 9 Value kojemu sma dodao naprijed još dva 80mm upuha i dva 80 mm ispuha ( uz onaj 250mm bočni vent i jedan prednji 120mm). Stavim ruku u kućitše i sve je hladno, ventovi rasturaju. Kejblovin g đab sam si napravio itd.. tako da tu nema problema sigurno.

Jedina sumnjiva stvar mi je NB hladnjak, to malo veci pasivac od onih standardnih četvrtastih, ali opet ništa posebno. On je ujedino i jedina bas topla stvar u kucistu, čak i dok idleam on bude prilicno topal, nije baš vruć al nije ni ugodno za drzat. Ali opet čini mi se da je to veća temperatura od 38C. Osim toga niej bas jako dobro pricvrscen za maticnu, drze ga ona dva plasticna vijka sa federom i ako ga se mrvicu jace gurne u jednu stranu "odljepit" ce se od NB-a ( al se ne da kompletno izvaditi ).

Temeprature sam ocitavao u Real Tempu za proc, everestu za tu system temp i u BIOS-u provjerio system temp, ocitavanje se slaze sa everestom.

Sta mislite do cega je to? Kako to rijesiti i imali kakve opasnosti od kakvog izgaranja necega? Sumanjam da mi to ništa ne znači i da je čisto bug pri očitavanju, al niš me ne košta pitat
Staro 18.11.2008., 23:48   #835
Dizel
3.14zda ®
Moj komp

Dizel's Avatar

Uglavnom je senzor u donjem dijelu ploce, oko donjih PCI slotova. Meni se posebno kuri kad se ukljuci CrossFire i donja graficka pici drito po njemu. Ali to me ne jebe previse u zivotu, samo podesis veci treshhold senzora i boli te kita
Dizel je offline  
Staro 19.11.2008., 02:06   #836
Ementaler
Premium
Moj komp

Ementaler's Avatar

Datum registracije: Dec 2007
Znaci nije da se pregrijava northbridge il nes? Sve do senzora i njegova kriva ocitavanja... Jer koliko je njegov hladnjak vrel čini mi se da mu nije baš ugodno...

al nema veze, ima se garancija
Staro 23.11.2008., 14:43   #837
Bicko686
Registered User

Datum registracije: Nov 2008
moj northwood 2.4 (oc na 3.1) bez stranice, s 2 coolera na kucistu i g-force-om na procu u windowsima ne prelazi 40 a full opterecenje max 50 pri cca 2500rpm a da ga stavim na 3200 vjerojatno bi jos koji stupanja pala temp.. tak bar speed fan kaze.
Bicko686 je offline  
Staro 23.11.2008., 15:16   #838
Chome
TK
Moj komp

Chome's Avatar

Datum registracije: Mar 2004
Evo mojih temp, u idle. U sobi je oko 22°C.

Everest kaže jedno, speed fan drugo. Kome vjerovati? I koja je ono temp CPU u everestu?

Chome je offline  
Staro 23.11.2008., 17:00   #839
Bravo
Premium

Bravo's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
Temperatura zraka u kučištu + 5-10° = temperatura u idle.
Bravo je offline  
Staro 06.12.2008., 12:59   #840
Skorn
Premium
Moj komp

Skorn's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Boxani E8600 i cudne temperature

uglavnom, trzio sam jucer jedan E8600 E0 stepping (SLB9L batch), stavim ga da se pece na torture testu i ukljucim Core Temp 0.99.3. na loadu je 69-70 po jezgri a na idle oko 44-45. proc nije klokiran, sve je na defaultu, ostatk setupa mi pise pod Moj Komp. wtf is going on? temperature u sobi su cca 21-22

igre za PS ONE / PS2 koje me zanimaju

Zadnje izmijenjeno od: Skorn. 06.12.2008. u 13:31.
Skorn je offline  
Oglas

Oglas
Oglasni prostor

Zaključane teme

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno