|
![]() |
#83071 | |
Brat od Đon Vejna
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
To je tak jasno, otprilike kao kad žene idu kupit nešto na akciji da bi uštedile ![]() Kaj kad iza EV agende i tak ne stoji čišći planet, nego kontrola i $$$, kako bi porez na co2 trebao pročistiti zrak? Tako što će oni koji ga se ne mogu priuštit biti prinuđeni ograničiti svoju slobodu kretanja? A oni koji mogu će i dalje uživat ![]()
![]() |
![]() |
#83072 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Citiraj:
![]() Pa ti trubi sada. Strojnica 1 : 0 truba ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#83073 |
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
Da kompenziram malo ove ev i trocilindraške vegan eko homo ljevičare, upravo sam si nabavio Mercedes ML 320 V6 dizel. ![]()
![]() |
#83074 |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Bar ćeš imati o čemu pisati kad krenu problemi ![]() Ako je to taj koji mislim da je, susjed je prošle godine proveo dosta vremena pod njim. Nešto vezano za ulje voli procuriti, a nalazi se duboko u motoru i košta ohoho. Hladnjak? Prije toga je imao problema sa strujom dosta često pa smo se zabavljali i s klemama. Uglavnom, nema ga više ![]() Sretno svakako
![]() |
#83075 |
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
![]() |
#83076 | |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Automobili
Citiraj:
Sad si se ti primio jednog motora koji se nalazio debelo u jednoznamenkastom postotku njihovih auta na cesti dok je bio aktualan a ne proizvodi se već godinama ![]() I to su kupovali ono koji su se ciganili za 2.0dCi |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#83077 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Nisu se ciganili za 2.0dci jer je 1.6 bio zamjena za njega a navodno je taj motor u v2 verziji puno bolji od tih prvih koji su imali problema sa glavom motora. Njih ima vise po kombijima nego u autima. Trafic, Vivaro .. |
![]() |
![]() |
![]() |
#83078 | ||
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
Citiraj:
![]() ![]() ![]() Svaka čast. ![]() ![]() Iako čak i ja ljubitelj dizela sve sam nekak blii benzincima kako ide vrijeme i kako se sve manje vozim, Citiraj:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#83079 | ||||
Omicron Alpha resident
Datum registracije: Jun 2009
|
Citiraj:
Velim, niš nema a da ne delam neki kompromis u tom smislu. Citiraj:
Citiraj:
![]() Računaj da sam auto platil 21,5k prije uvoza tak da je na kraju auto me koštal 24k sa svim uvozima, davanjima, putovanjem, registracijom, osiguranjem, servisom. Citiraj:
Danas smo išli doma od kumova pa sam na jednom komadu ceste (ono iza Westgate-a) stisnul auto od 0 do xxx. Žena me psovala prvih 5 sekundi i onda je rekla da joj je toplo oko... srca nakon, i da bolje da nisam uzel mainstream auto. Eto, bar nekaj pozitivno bude od Kie danas.
95% of the world is retarded, I'm glad I am the 10%. Zadnje izmijenjeno od: Mario92. 28.08.2025. u 20:33. |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#83080 |
Nikad sit, uvijek žedan
Datum registracije: Jun 2005
|
Izgleda da sam ja jedini kojemu su "stare" kazaljke ljepše. Ne kažem da nema digitalnih prekrasnih, ali daj mi old skul kazaljku za obrtaljku ![]() Da ne govorim kako se digitalni kokpit može maestralno usrat kao na Octaviji 4, s onim odvratnim temp i fuel pokazivačima sa strane.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#83082 | ||
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
Iako svakodnevno vozim 2.0d ingenium 132kw, busso V6 iz moje garaže neće nikada i uvijek će biti auto za vikende i putovanja kad baš želim uživati u vožnji. Bravo na izboru, tko nije vozio šestaka ne zna zašto ti nije žao ni potrošnje ni održavanja. Citiraj:
Nisi! Zadnje izmijenjeno od: Hamm. 28.08.2025. u 21:07. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#83083 |
Owner
Datum registracije: Sep 2008
|
Večer svima, zamolio bi savjet/mišljenje te koje bi vi odluke donijeli na mom mjestu. Redom. Vozim puga 3008 1.5hdi trenutno na 170k km, proizvodnja 12/2019 godine. Kupljen sa 90k km, godišnje između 25-30k km prelazim. auto je kod mene 3 godine i da pokucam odično me služi. Apsolutno nikakvih problema, redovni servisi svakih 10k km, u garanciji promjenjen lanac sa 7 na 8mm bregaste(inače boljka tog motora), potom veliki servis(svo remenje, vodena itd), nedavno komplet sve kočnice i mogu reći da me auto stvarno odlično služi te znam kompletnu povijest održavanja. počeo sam lagano škicati mlađe aute uz uvjet da ovog prodam te zamijenim te dodam između 10-13k eur za nešto noviji auto. situacija je slijedeća a i pitanje što bi vi. Pežo vozim dnevno cca 70km otvorene ceste svakodnevno zagreb velika gorica radi posla i tako još naredne cca 3-4godine jer se potom selimo. Da li ima smisla kupovati ponovno rabljeno vozilo, dodati 10k eur samo da dobijem nešto mlađe, rabljeno sa cca 100-150k km ili nastaviti sa pežo koji i malo troši. servisi nisu skupi, znam sve o autu, ali.. približavam se 200k km, pa i preko toga te me malo frka kako ću ga nakon toga prodati jer im cijena užasno pada tj. gube na vrijednosti.. aute koje gledam su xc60, bmw serija 3, superb, kodiak, prioritetno mazda cx5 benzin(potrošnja oko 8-10), audi a4 avant ... što bi vi na mome mjestu? hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#83084 | |
#erase startup-config
|
Citiraj:
1.6dCi je razvijao 130KS dok se biturbo od 160KS raspadao. 2.0dCi je s druge strane bez problema išao do 190KS, kasnije 200KS. 1.6dCi nikada nije bio zamjena za 2.0dCi osim u marketingu. Nije išao skoro ništa bolje od 1.5dCi motora bar u 130KS verziji. Maknuli su 2.0dCi iz Meganea i Scenica. Laguna/Talisman i Espace su uvijek imali 2.0 dCi kao i cijela svita gospodarskih vozila. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#83085 | ||
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
Citiraj:
https://www.njuskalo.hr/auti/talisma...oglas-47746188 Makar ja bi rađe 2.0dci. Možeš i karavana uzet. https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/d...dfc7f10&vc=Car Citiraj:
Prvo, šta ti se sviđa. Stavljaš i SUVage, limuzine, karavane. Da li tražiš auto za guštanje ili radni auto. Da li ti je bitna potrošnja, cijena registracije. Superb može biti 1.6TDi i R36. Prvi je dizel sa potrošnjom od 5 litara, a drugi benzinac od 260hp i potrošnjom od minimum 13. Da li ti je bitna oprema. Sjedala mogu biti tvrda koja žuljaju ili grijano/ventilirajuća sa masažom.
Zadnje izmijenjeno od: Amdejac. Jučer u 00:28. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#83087 | ||
Brat od Đon Vejna
|
Citiraj:
![]() Ali ne "kockastu" verziju iz facelifta nego onu stariju. Obradovao me kompić koji se bavi kodiranjem da mi ne treba drugi ekran multimedije za Carplay, pa ostaje para za kokpit ![]() Citiraj:
![]() Naravno kod nas to nebuš našo, a uvoz je cca 2000€ Samo kaj dobiješ kako spada mokri DSG, "stage 1" motor ide na 260ks i u Superbu to ide nekih 17 sekundi 100-200kmh, u Siroccu ga kompić ima na 280ks sa 100 oktana mapom i auto je sa nas 3 u autu (+250-280kg) i ručnim mjenjačem išao 15 sekundi 100-200. Meni je žao da se nisi na nešto takvo odlučio radije ali ne treba žaliti za prolivenim mllijekom, barem dok je garancije ![]() Imam ga i u Ateci koju frend meho i ja slažemo iz karambola, pa kad bude gotova baš me zanima kako će ići, svako iskustvo sa 1.5 i 2.0 TSI mi je bilo iznenađujuče pozitivno...vuku ko dizeli, a skoro da tako i troše.
![]() |
![]() |
#83088 | |
no fear
Datum registracije: Jan 2003
|
Citiraj:
Nakon godinu dana mogu reći da za moje potrebe to je pun pogodak i prema svemu nema nazad na ICE. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#83089 |
Premium
|
Ne treba ti drugi ekran, što točno misliš? Možda kompić ugrađuje BT u auto? ![]() @mario Ja sam ti baš s Kie prešao na Superb Sportline, 2019. Ne mogu u istu rečenicu, ukratko. Ako već odlučiš na tako nešto, pazi, servisi, kasko, gume, sve je skuplje i to dosta. |
![]() |
![]() |
![]() |
#83090 |
Brat od Đon Vejna
|
Na privremenom Paji sam imao "srednji" Discover media ekran sa MIB2, pa je valjda trebao ići gore 8" ekran s facelifta da bi Carplay radio. Sad je Discover Pro U Dojč je, pa ga gnjavim za remote kodiranje samo. Imaš u ZG Zvonimira Ugljara, a i dosta ljudi se bavi retrofitima za VAG...
![]() |
#83091 |
Premium
|
Hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#83092 | ||
Omicron Alpha resident
Datum registracije: Jun 2009
|
Citiraj:
E i da, Proceed nema veze sa Superbom ili Passatom, to su ipak veći auti i veća klasa auta. Proceed je više ko Octavia/Golf jer je ipak na platformi Ceeda. Citiraj:
Još uvek sam "salty" sa svim ovim iskustvom oko Žitvaja i manjim dijelom KMAG-a, ali auto ko auto mi se fakat sviđa i mislim da je podcijenjen, šteta kaj ga "Kia" logo cockblocka kod velikog komada kupaca. Možda da napravimo PCE car meet pa da si međusobno gledamo, jel, aute.
95% of the world is retarded, I'm glad I am the 10%. Zadnje izmijenjeno od: Mario92. Jučer u 10:33. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#83093 | |
Pod naletima kopita zla
|
Citiraj:
A kaj fali pugu? ![]() Deri do kad ide i onda djoraj. Inače imamo cx5 doma 160hp benz i potrošnja je 7,5 litara. Vozi žena svaki dan Samobor-Zagreb. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#83094 | |
Brat od Đon Vejna
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#83096 |
Premium
Datum registracije: Sep 2011
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#83097 |
#erase startup-config
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#83098 |
Pod naletima kopita zla
|
Jel netko zadnjih mejseci išao do lašiča po gume? Jel i dalje demontaža/montaža besplatna? BRIDGESTONE Turanza All Season 6 225/55R19 99V 153,81 eur u gumaxx Lašić 141,52 12,29 * 4 = 49,16 eura BRIDGESTONE Turanza All Season 6 205/55R16 94V XL 99,51 eur u gumaxx 88,93 eura 10,58 - 4 = 42,32 eura 91,48 eura jeftinije samo gume. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#83099 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |