|
![]() |
#8132 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
@Ante M Dobro si mislio, samo da budemo tehnički ispravni, oni već puštaju DVB-T Mux A na 690 Mhz, kao u zraku samo je premješten na drugu frekvenciju, digital kabelska je DVB-C i tu je sada "otvoreno za gledati" prvih 9 kanala. Kod većine TV - a prilikom podešavanja moraš odabrati hoćeš li Antena = DVB-T ili Cable = DVB-C, tako im je složena pamet upravljanja tunerom, samo rijetke imaju mogućnost za oboje istovremeno tj. za šaltanje moda u letu. @all Fali im frekvencija ? - je, sve su se pretrgli u nabavci i implementiranju DOCIS 3.1 (preciznije rečeno EuroDOCIS 3.1) kako bi mogli ponuditi 500 / 200 kao na optici ? koga interesira neka pogleda > https://en.wikipedia.org/wiki/DOCSIS - upravo zbog "digitalizacije" moraju dodavati gomilu dodatnih routera uz dodatni STB a svaki se treba sinhronizirati na mrežu (čitaj treba uhvatiti DN / UP kanale) šta je još veća "gužva" i manjak frekvencija - ovo nas dovodi do slijedećeg veselja a to je stanje instalacije u svakom stanu / objektu > od kvalitete kabela, spojeva do nivoa i kvalitete signala na svakoj toj točki (TV - u) - sada imaju cca 360 kanala, šta TV, šta radija > treba prostora za cca 500 i po mogućnosti svakih 5 kanala u neki paketić po "pristupačnih" 25 - 40 Kn ?? Najviše me nervira trenutno složeni sistem autorizacije, a to je da svaki put kada "šaltaš" kanale traži provjeru preko modema / routera na server a to dovodi do čekanja / zastajkivanja ako im je sustav opterećen (da ne kažem u tujcu). Ako modem / router ne "vidi" server nema gledanja TV - a (ne računajući onih 9). Moglo se to složiti na drugačiji način, recimo da STB periodički sam provjerava šta ti je "otvoreno" i zadrška kod šaltanja bi bila manja (samo dok STB uhvati stream). |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#8133 |
Premium
Datum registracije: Mar 2010
|
A mogu i ponovno uvesti kartice i prodavati ili davati u najam module pa niti im fali frekvencija niti korisnik treba čekati autorizaciju, niti je mreža preopterečena... ali kako na taj način uvaljati druge usluge koje korisnik ne želi ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8134 | |
Registered User
Datum registracije: Jan 2010
|
Citiraj:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8135 | ||
Premium
Datum registracije: Jul 2007
|
Citiraj:
Citiraj:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#8136 | |
Premium
|
Citiraj:
Ne mogu oni korisnicima dozvoliti što žele jer korisnici ne znaju što žele... zašto?!... pa zato jer su oni novi oblik života ![]() Novom obliku života ne treba stari oblik života (koji misli svojom glavom) već novi (stado koje ne misli) ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8137 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8138 |
Registered User
|
Ubee EVW32C
Koje boje dolazi Ubee router i da li se može držati polegnuto? |
![]() |
![]() |
![]() |
#8139 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2018
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8140 |
Registered User
|
Hvala. Imaš li možda 150 Mbit/s net preko njega? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#8141 |
Moderator
|
Ubee je trenutno aktualan, montira se i za 150 Mbit/s, pri mjerenju na "žicu" dobiješ oko 120 Mbit/s ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8142 |
Registered User
|
Samo 120 Mbit/s ? Imao sam kod njih net od 8,16,20,30,50 i 120 Mbit/s. Uvik mi je bila full brzina, stabilna i bez pucanja. Ormarić do kojeg je dovućena optika je 20 metara od moje zgrade. U petak su mi aktivirali novi ugovor i s njim net 150. I od onda sranje. Više puta samo pukne net ( žuti uskličnik) i moram restartirat router. Router je Tehnicolor koji u dvije godine ( zadnja godina 120 net) nisam resetirao niti jedan put. To je jedan problem. Drugi je da prilikom mjerenja brzine u onih 10-tak sekundi koliko traje test brzina tri puta ode od 140 do 7-8 i nazad. Ti ogromni skokovi su primjetni čak i u običnom surfanju. Sve je spojeno žično. Ne pričam o wi-fi. Je li netko imao ovakav problem sa prelaskom na 150 net i bili Ubee riješio problem? Ugovor je dogovoren telefonski, pa imam onih 14 dana za otkazat ga. Ne bi cijeli ugovor, ali bi 150 net i vratio ga na 50 (2D paket). Bitnije mi je da bude stabilan i bez pucanja, kao što je bio do petka, nego sama brzina. Evo slika kako ''skače'' net pri testu: ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8143 |
Moderator
|
Dobro sad, 120 - 140, kako kad, kako koja lokacija ... svakako je u okviru onih 70%. To "skakanje" je problem, vjerojatno je TC7200 ili stanje mreže krivac. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8144 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2012
|
Je li zna netko koliko iznos rok u kojem se treba vratiti terminalna oprema nakon raskida ugovora? |
![]() |
![]() |
![]() |
#8145 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8146 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8147 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2016
|
Dobio sam Ubee modem. Zanima me da li se u njemu može vidjeti kolika je maksimalna teoretska brzina linija preko mog koaksijalca i koliko je pušteno sa centrale? Znači kao što na HTovim modemima preko obične parice piše maximalni bandwidth koji je teoretski moguć. Hvala! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8148 |
Registered User
|
Radi Ubee ko veliki ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8150 |
Moderator
|
Kolega za WiFi koristi svoje AP - ove, brzine su obično ok, osim ako imaš sreće sa nekom nekompatiblnosti, napomena da je dual band. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8151 |
Registered User
|
2,4 Ghz oko 55 Mbit/s, 5 Ghz oko 130 Mbit/s. Najbitnije mi je da nema onih skokova. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8152 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8154 |
Registered User
|
Pozdrav svima, jedno pitanje za vlasnike bneta preko koaksijalnog... Kod mene je ovakva situacija, bnet se spaja preko antenskog ormarica na koaks kabel koji ide u stan, a prilikom toga iskljucuje u tv ormaricu spoj sa antenom. Da li postoji mogucnost da se stavi neka vrsta t prikljucka ili nesto slicno pa da kroz koaksijalac do stana idu oba signala i internet i dvb-t signal? Imam proveden antenski kabel po svim sobama i ako uzmem bnet necu vise moci gledati tv u drugoj sobi osim u boravku gdje ce biti prijamnik,a placati dodatno 30/60kn za dodatni prijamnik mi bas nije o glavu... |
![]() |
![]() |
![]() |
#8155 |
Premium
|
Pa ako želiš zadržati antenski priključak moraju ti povući novi kabel od mjesta gdje ulaze u zgradu do stana. Antenska instalacija u zgradi je vaše vlasništvo i po tome vam ne smiju ništa dirati osim ako im ne dozvolite ili ako prethodno kao suvlasnici niste sklopili sa njima ugovor da vam ništa ne smiju kopati po zgradi i da smiju koristiti postojeću antensku instalaciju tako da to moraš sam vidjeti sa susjedima i predstavnikom stanara. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8156 |
Moderator
|
Zavisi kako je izvedeno u pojedinoj zgradi, najčešće je varijanta: a) spojeno na ZAS (DVB-T, satelit ako kuća ima) b) spojeno na Bnet oboje istovremeno ne može jer se drugačije koriste frekvencije, kod nekih kuća / stanova zna biti po 2 - 3 priključka, istina vrlo rijetko, tada se može samo 1 prebaciti na Bnet a ostale ostaviti na ZAS - u. Ovisno o izvedbi može se tražiti bušenje i provlačenje coax kabela (obično poviše ulaznih vrata), pa kanalicama po stanu do željene lokacije (u jednostavnijoj varijanti dnevni boravak kod TV - a). Kako rekoh, ovisno o izvedbi, nekad se ovako NE radi ako se u zgradi nije bušilo i stavljalo kanalice po hodniku nego je razvod na centralnom mjestu i na nekom drugom katu ... Uvijek ti ostane opcija da na "ostalim" TV - ima imaš 9 digitalnih domaćih + cca 96 dig. radija + analogija (dok ide). |
![]() |
![]() |
![]() |
#8157 |
Registered User
|
oni na zahtjev korisnika imaju pravo iskoristiti koaksijalni kabel koji ide od antenske kutije do u stan. To znaci da je samo jedan kabel u uporabi te ne smiju instalirati nove kablove po zgradi. Logika je da kad se kabel odspoji od antene da nema dvbt signal i ide samo internet preko kabela, ali me zanima kako to u praksi radi i dali se moze iskoristiti taj kabel kako bi se u drugim sobama vidio dvbt na tv? |
![]() |
![]() |
![]() |
#8158 | |
Registered User
|
Citiraj:
mislim da imamo ZAS (antenski prikljucak - koaksijalni te satelitski prikljucak - neznam kako se zove kabel), dali u toj opciji se bnet moze spojiti na satelitski prikljucak a da antenski ostane za dvbt? Uvijek ti ostane opcija da na "ostalim" TV - ima imaš 9 digitalnih domaćih + cca 96 dig. radija + analogija (dok ide) Kako ovo misli, da prikljucim sobnu antenu na tv i hvatam to sto ima? ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8159 |
Premium
|
Bnet ti kroz jedan kabel do stana pušta sve i onda u stanu razdvaja na tv i internet+telefon. ![]() (slika nije moja, netko ju je već ranije stavio u ovu temu) Znači ti si u stanu (ili ti oni ako im kažeš) od splittera spojiš TV izlaz na postojeću TV instalaciju koja ti ide po svim sobama i imaš TV programe koje je Nikky naveo. PS. Tak je kod mene nekad davno spojio DCM, a onda sam si kasnije sam podžbukno razveo i složio svoju instalaciju... da li sad rade nekako drugačije ne znam, ali ako oni i rade ti si možeš sam naknadno spojiti kako ti odgovara. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8160 |
Registered User
|
pretpostavljam da je spliter na ulazu u stan i da se grana na 3 dijela: boravak + soba + soba. E sad, ako u boravak stavim prijemnik, po ovome znaci da u sobama i dalje mogu gledati programe na tv spojen na koaksijalac kao i prije bneta bez ikakvog dodatnog prijamnika? Druga opcija bi bila u antenski ormaric staviti 'obrnuti spliter' pa da antena i bnet idu u isti koaksijalac do stana... teoretski mislim da bandwidth dopusta ali nisam siguran u ovo u praksi... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|