Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 13.09.2007., 21:21   #781
rams
80286
Moj komp

rams's Avatar

Datum registracije: Jul 2004
Hebemti, 100 mlijuna...m.m..maraka mi treba, ali ja neemam pare, jaoo ode pritisak u qrac..stevane...jaooooo...
Staro 13.09.2007., 21:22   #782
vedo
FC Bayern supporter

vedo's Avatar

Datum registracije: Mar 2002
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 13.09.2007., 21:23   #783
SRV
Premium
Moj komp

SRV's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Ron Dennis:
Citiraj:
"We have never denied that the information from Ferrari was in the personal possession of one of our employees, in his home. The issue is, was this information used by McLaren?

"This is not the case and has not been proven to date."
Pa zasto su onda kaznjeni?
Citiraj:
Why have Ferrari escaped punishment when it was the behaviour of their employee which precipitated this crisis? Put another way, if McLaren have been thrown out for receiving confidential Ferrari material, what is to prevent a double agent causing the expulsion of a rival team in the future?
Ovo je dobro pitanje.
SRV je offline   Reply With Quote
Staro 13.09.2007., 21:26   #784
vedo
FC Bayern supporter

vedo's Avatar

Citiraj:
Autor SRV Pregled postova
Ron Dennis:

Pa zasto su onda kaznjeni?
To se i ja pitam....Jedini odgovor je da je Ferrari ove sezone nešto morao osvojiti i na najmanju glupost su pritisnuli FIA-u na ovakvu odluku,a kada je Mosley čuo da se radi o Mclarenu i Ronu Dennisu,nije mu bilo uopće teško učinit ovo što je napravio.
Staro 13.09.2007., 21:37   #785
SRV
Premium
Moj komp

SRV's Avatar

http://www.f1-live.com/f1/en/headlin...13194710.shtml

Kaznili su ih samo zato sto su toboze imali te dokumente, i uopce nisu dokazali da su koristeni. Tako sam i mislio. Ako ovo nije prljav potez, onda ne znam sta je.
Staro 13.09.2007., 21:39   #786
vedo
FC Bayern supporter

vedo's Avatar

Još jednom....Ferrari International Assistance!
Staro 13.09.2007., 21:40   #787
SRV
Premium
Moj komp

SRV's Avatar

Citiraj:
Ocekujmo pljuvanje po ovoj odluci od strane svih F1 veterana.
vec je pocelo:

http://www.planet-f1.com/story/0,189...726982,00.html
Staro 13.09.2007., 22:38   #788
Freek
Premium
Moj komp

Freek's Avatar

Datum registracije: Mar 2004
Citiraj:
http://www.f1-live.com/f1/en/headlin...13194710.shtml

Kaznili su ih samo zato sto su toboze imali te dokumente, i uopce nisu dokazali da su koristeni. Tako sam i mislio. Ako ovo nije prljav potez, onda ne znam sta je.
Čisto sumnjam da je moguće dokazat upotrebu tih dokumenata.(ipak vrhunski ljudi rade tamo, sve se da zamaskirat)
Freek je offline   Reply With Quote
Staro 13.09.2007., 22:38   #789
Freek
Premium
Moj komp

Freek's Avatar

Citiraj:
Autor vedo Pregled postova
Još jednom....Ferrari International Assistance!
kad se pomago McLaren onda se šutilo ...a?
Staro 13.09.2007., 23:12   #790
svaboxxl
Premium
Moj komp

svaboxxl's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
Joj freek ali stvar je u tome da FIA nije pomogla mclarenu, sjeti se samo kada su bila slavna pitanja sa ferrarijevim fleksibilnim podovima,i sta se tada napravilo po tom pitanju???? NISTA

svaboxxl je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 13.09.2007., 23:21   #791
Milentije
Adrenaline junkie
Moj komp

Milentije's Avatar

Datum registracije: Apr 2006
Ja jesam fan Ferrarija. Samo ne znam do kada ce tako biti.
Mada za ovo Ferrari i nije nesto posebno kriv nego sama FIA sto sebi dozvoljava ovako nesto.
Staro 13.09.2007., 23:22   #792
SRV
Premium
Moj komp

SRV's Avatar

Kriv je i Ferrari jer su iz Ferrarija procurile informacije. Naravno da je kriv.
Staro 13.09.2007., 23:40   #793
Bravo
Premium

Bravo's Avatar

Citiraj:
Autor svaboxxl Pregled postova
Joj freek ali stvar je u tome da FIA nije pomogla mclarenu, sjeti se samo kada su bila slavna pitanja sa ferrarijevim fleksibilnim podovima,i sta se tada napravilo po tom pitanju???? NISTA

sva sreča što vozaći nisu ostali bez bodova..
Bravo je offline   Reply With Quote
Staro 14.09.2007., 00:40   #794
Rino
[ZA DOM]Rino
Moj komp

Rino's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
da se to desilo vjerujem da bih prestao gledati F1....a SRV pokusao sam ubiti onu tvoju bubu...opet......shebat cu si LCD....

Rino je offline   Reply With Quote
Staro 14.09.2007., 00:55   #795
SRV
Premium
Moj komp

SRV's Avatar

http://www.pitpass.com/fes_php/pitpa...s_art_id=32733

Stoddart se oglasio. Istinska legenda, prica o pokvarenjaku Max-u Mosley-u i o ovoj sezoni.
Staro 14.09.2007., 09:14   #796
peroW1
Premium

peroW1's Avatar

Datum registracije: Jun 2006
Tako im treba. Nek budu sretni sto nisu iskljuceni za 2008.godinu.
Posjedovali su 780 stranica materijala, pravili se nevini da ih nitko nije osim Coughlana vidio, a taj isti je priznao da su blizi suradnici imali uvid u to, kao i vozaci.
Pitajte se gdje su bili prosle godine? NIGDJE.
Odjednom su savrseno pogodili raspored tezine i prilagodbu na Bridgestone gume i to u samo 3mj. Sam Jergović je izjavio da su im i pravila isla na ruku, posebice ona sto se motora tice: ogranicenje okretaja na 19k, petkom se mogu mijenjati, tj, da se motor koristi kroz cijeli vikend, racunajuci treninge petkom i bez te glupe blokade okretaja, jos bi se danas dimilo iz mclarenovih ispusnih cijevi bas kao nekad. A ako se i nebi, onda bi utrke zavrsavali tamo gdje su bili i prosle godine.
Bas mi je DRAGO sto su zavrsili tako.

peroW1 je offline   Reply With Quote
Staro 14.09.2007., 10:07   #797
Momir
Premium
Moj komp

Momir's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
A kako se odvija ova sezona do sad mislim da bi vise se dimilo iz crvenih bolida da nema ogranicenja. A ta prica da nisu bili nigdje nije istina, bili jesu losiji nego inace, ali nikad nisu bili na samom kraju. A ferarijevci se uspavali i vidjeli da su napravili los bolid za ovu godinu pa su pustili te papire, pa nek ljudi gledaju kad nist nevalja. A sto se tice guma, pa mislim da imaju oni dosta iskustva sa doticnim gumama.
Kako je masa jedno pola sata prije presude znao kako ce odprilike mercedes biti kaznjen. Mislim da je vidovit.
Dalje ja gledam, pa negdje sam procitao da ferari zeli hamiltona, a predpostavljam da svi znamo da reno zeli alonsa, a uz to reno i zeli koju poziciju vise u konstruktorskom poredku. To meni sve smrdi za poludit.
Nego jedan moj stariji susjed koji neprati nis osim sapunica mi je jednom rekao sta to gledas ionako je to sve jedna velika namjestaljka. I sad vidim da je upravu.
Momir je offline   Reply With Quote
Staro 14.09.2007., 10:46   #798
ZED
a.k.a. LOPOV
Moj komp

ZED's Avatar

Datum registracije: Feb 2005
Kao prvo svi mclarenovci i svi ferrarijevci(Među njima i ja) nemogu ovdje objektivno pricat
JBga svako svog konja hvali....

Ali stavite se u ovu poziciju: Slucajno nađete vrecu punu love pa ce svaki od vas to ljepo prijavit na muriju i nece si ni lipe uzet... Mislim ono LOL, pa nije Mclaren djevica marija Tj to je isto koda kazes onaj vic da su politicari posteni
Pogotovo ona prica sa gumama sta je PeroW1 reko:
Kak se Mclaren samo tak snaso na bridgestoneu i to cak bolje nego Ferrari koji je dugi niz godina na njima
Problem renoa je recimo isti, presli s Michlena na Bridgestone pa je malo frka....nije bilo Ferrarijeve dokumentacije

@Momir

Nije Ferrarijev bolid tolko los, kolko se Mclarenov usavrsio sa podacima,a ako imalo pratis F1 onda bi znao da se detalji nekog bolida cuvaju po par godina u najvecoj tajnosti, tek tada se moze vidit po muzejima normalno i eventualno neke specifikacije, a bit tolko lud pa objavit to u tekucoj sezoni pa se shebat par sljedecih.
Nije mclaren s tim podacima profitiro samo u ovoj vec i ce profitirat i u par sljedecih

Zadnje izmijenjeno od: ZED. 14.09.2007. u 10:57.
ZED je offline   Reply With Quote
Staro 14.09.2007., 10:54   #799
Freek
Premium
Moj komp

Freek's Avatar

Citiraj:
Svake godine imaš takva pitanja za svaki top tim.Jel se itko bunio uopće il se žalio FIA-i za to.
Meni je najsmješnije to da, oni sami kažu da imali smo dokumentaciju od 780strana našeg najvećeg suparnika, al nismo ni povirili
Staro 14.09.2007., 11:09   #800
Darth Vader
Dark side Moderator
Moj komp

Darth Vader's Avatar

Mislim njihov čovjek je priznao da u prvi mah nije htio pogledati dokumente ali da je njegova konstruktorska radoznalost bila jača od sve ga te da je ipak pogledao i ugodno se iznenadio. Dakle nešto se sigurno koristilo, dali tko ili modificirano dakle radi se o krađi. I top nije nikakva tjana jer o tim informacijama raspravljali i Alonso i De LA Rosa putem maila koji su ujedno uvrštein kao dokaz jer ih je dao Alonso. McLaren nisu izbacili iz natjecanja samo zbog popularnosti natjecanja a nevjerujem ni da bi Ferrari bio presretan stim, jer bi mu se sve pripisalo. Prije da je Ferrari pucao da im se uzmu bodovi a ponajviše njihovim vozačima. Ipak 100 milijuna će ih fino unazaditi narednih par godina.
Staro 14.09.2007., 12:31   #801
ZED
a.k.a. LOPOV
Moj komp

ZED's Avatar

Citiraj:
, sjeti se samo kada su bila slavna pitanja sa ferrarijevim fleksibilnim podovima

Obratimo se malo na ovu sezonu, Mclaren je skoro cijelu sezonu koristio onu letvicu kaj je isla preko nosa bolida pa se "neko" zalio i na zadnjoj ju utrci nisu imali

2002 je na utrci u brazilu ferrari koristo pomicno zadnje krilo koje je na "neciji" prosvjed zabranjeno

Lani je Ferrari imao Pomicne letvice iznad prednjeg krila, isto je "necijom" intervencijom to zabranjeno, pa su te iste letvice morali pricvrstiti za nos bolida

Sve su to slucajevi di se zaobilaze pravila o aerodinamici znaci nit je bijelo nit crno pa se momcad nemoze kaznit nego jo se samo zabranit koristenje na sljedecim natjecanjima.

Nakon ovog lanjskog ferrarijevog izleta striktno su pravilima zabranjeni bilokakvi pomicni djelovi aerodinamike
Staro 14.09.2007., 12:49   #802
Momir
Premium
Moj komp

Momir's Avatar

Citiraj:
Autor ZED Pregled postova
Obratimo se malo na ovu sezonu, Mclaren je skoro cijelu sezonu koristio onu letvicu kaj je isla preko nosa bolida pa se "neko" zalio i na zadnjoj ju utrci nisu imali
Nisam cuo da je to zabranjeno, ali znam da to nisu koristili zbog same staze, jer je monza manje zahtjevna po pitanju aerodinamike.
Staro 14.09.2007., 13:02   #803
peroW1
Premium

peroW1's Avatar

Momire, na ono "nigdje" nisam mislio doslovno, da su medu zadnjima,nego momcad takvog kalibra kojoj je mjesto medu prva tri.
No, treba imati na umu da ono Alonsovo "donio sam im 6 desetinki" je i vrlo vjerojatno poneka stvar iz Renaulta, pa jos spojis informacije iz Ferrarija, nesto od njih samih i eto nas na vrhu. Samo na kakav nacin..sad su si posteno unistili ugled.
I u pravu ste, da su bili sankcionirani "kak spada" i to nenastupanjem u 2008. to bi bila prevelika zalost za Mclaren, Mercedes i sve sponzore, kao eventualno i dio publike. No, kao pravi fan, Formulu 1 gledao bih bez obzira pauzirali oni ili ne. A sto se tice kazne od 100mil$, vjerujte nije to njima nist strasno, ako su imali samo za ovu sezonu 500....novac njima nece utjerati strah u kosti,nego kazna.

Staro 14.09.2007., 13:51   #804
Momir
Premium
Moj komp

Momir's Avatar

E peroW1 to sto ti meni napises ja bi se samo smijo na to, vjerujem da i tebi izgleda ovo moje tako. Ja i ti nemamo pojma kakve su tocne brojke u pitanju, a niti znamo sta se sve desava u F1. Po mom sva ta prepiranja ovdje na temu kaznjavanja su debeli OT, pravimo se pametni svi odreda. Ja cu vjecito biti na mercedesovo strani i po mom svi ostali se mogu pokrit usima. I sve je to vise manje normalno. Ja se vise neplaniram ovdje javljati na temu kaznjavanja.

Nego zasto masa danas nema vrijeme na prvom treningu?
Staro 14.09.2007., 13:56   #805
ZED
a.k.a. LOPOV
Moj komp

ZED's Avatar

Citiraj:
Autor Momir Pregled postova
Nisam cuo da je to zabranjeno, ali znam da to nisu koristili zbog same staze, jer je monza manje zahtjevna po pitanju aerodinamike.
Jergović je nešto mljeo o tome na utrci u mađarskoj, mislim da je reko da ce im to bit zabranjeno, pa sad me zbunjuje ovo tvoje, moze bit da i nisu vec je bila sttvar do utrke, anyway vidjet cemo u subotu/nedelju
Staro 14.09.2007., 14:52   #806
vorda22
Guest

Citiraj:
Autor Freek Pregled postova
Čisto sumnjam da je moguće dokazat upotrebu tih dokumenata.(ipak vrhunski ljudi rade tamo, sve se da zamaskirat)
vrhunski ljudi koji padnu na upotrebi javne kopirke? ma daj ajde te spike nekom drugom prodavat
  Reply With Quote
Staro 14.09.2007., 14:58   #807
vorda22
Guest

koliko je samo kimi informacija prenio iz mclarena koje se sad koriste na ferrariju? isti K...mclaren je kaznjen zbog necega sto se u f1 desava zadnjih "100 godina"...alonso je prenio informacije iz renaulta, mclarenov inzinjer koji je presao u renault je dizajnirao sustav hladjenja koji se rabi na renaultu i to je flavio priznao i potpisao...tuzno i jadno od strane FIAe, ali nisu mogli pustiti da ferrari posteno osvoji prvenstvo na stazi, pa makar to i ne bilo bas ove godine

na kraju...to sto FIA nije imala muda skroz diskvalificirati iz natjecanja, govori dovoljno o svemu...jer, na kraju krajeva, i jedni i drugi bodovi se osvajaju na identican nacin
  Reply With Quote
Staro 14.09.2007., 15:10   #808
svaboxxl
Premium
Moj komp

svaboxxl's Avatar

Citiraj:
Nego zasto masa danas nema vrijeme na prvom treningu?
Izletio je sa staze pa se nije vise vracao prvi trening.

svaboxxl je offline   Reply With Quote
Staro 14.09.2007., 15:40   #809
Momir
Premium
Moj komp

Momir's Avatar

Citiraj:
Autor ZED Pregled postova
Jergović je nešto mljeo o tome na utrci u mađarskoj, mislim da je reko da ce im to bit zabranjeno, pa sad me zbunjuje ovo tvoje, moze bit da i nisu vec je bila sttvar do utrke, anyway vidjet cemo u subotu/nedelju

Koliko vidim po slikama sa zadnjeg treninga, spojler preko svega je opet tu. Nemam pojma zasto bi bio on zabranjen, mosilm on nije pokretan, a nije ni visok da smeta vozacima. Sad sam se sjetio onih tornjeva naprijed na bolidima BMW-a, ako se nevaram.
Staro 14.09.2007., 16:05   #810
peroW1
Premium

peroW1's Avatar

Citiraj:
E peroW1 to sto ti meni napises ja bi se samo smijo na to,
E Momire moj Momire......a sta je smijesno u postu kojeg si quotao?
Cinjenice? Meni nisu smijesne. Btw, zasto Off Topic? Radi se o aktualnoj temi i meni je trenutno zanimljivija ta spijunska afera nego gledati one tvoje srebrne ilegalce na slobodnom treningu. I da, izgubili su konstruktorski naslov.

Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno