Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > ISP > A1
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 01.10.2007., 23:37   #781
Bono
Uptime 99.99%
Moj komp

Bono's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Citiraj:
Autor Router Pregled postova
Danas sa amisom samo problemi , nije me smetalo sto mi internet svako malo radi pa ne radi , ali u par navrata nisam mogao telefonirati , to im definitvno zamjeram .
Majstore nije ovo zbog Amisa nego T-comovci drmaju po centralama. Naravno da ne radi telefon onda kad ide preko iste parice, j..... ih povecanje brzine i kad se sjetim da ce ovako biti narednih 20 godina T-com
Bono je offline   Reply With Quote
Staro 01.10.2007., 23:42   #782
dos dvd
Registered User

Datum registracije: Nov 2006
tocno i meni na t shitu isto steka net cijeli dan
dos dvd je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 02.10.2007., 12:30   #783
Relja
Premium
Moj komp

Datum registracije: Mar 2007
jedino na kaj se mogu zaliti kod amisa .. mislim da zvuk na telefonu nije jednako kvalitetan kod onog od t-coma. ili sam si ja to umislio, nisam siguran. i kod igranja.. igram starcraft na netu.. kad sam otvorio portove ponovo ako udjem u igru sa 4 igraca laga.. jedino ako ja budem host onda nema laga..
Relja je offline   Reply With Quote
Staro 02.10.2007., 12:48   #784
Ladybug
Premium
Moj komp

Ladybug's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Meni je bezveze kaj je kod T-Coma telefon bio kul, ok, sve pet. I onda kad pređeš kod Amisa, all ov a sudden parice su u lošem stanju, stare su, trebalo bi ih mjenjati, simo tamo :S Ma bježi
Ladybug je offline   Reply With Quote
Staro 02.10.2007., 16:53   #785
marauder16
upgrading...
Moj komp

Datum registracije: Jun 2006
Citiraj:
Autor Ladybug Pregled postova
Meni je bezveze kaj je kod T-Coma telefon bio kul, ok, sve pet. I onda kad pređeš kod Amisa, all ov a sudden parice su u lošem stanju, stare su, trebalo bi ih mjenjati, simo tamo :S Ma bježi
druga tehnologija prijenosa glasa?
Staro 02.10.2007., 17:05   #786
Router
Hejter

Datum registracije: Mar 2005
Citiraj:
Autor Bono Pregled postova
Majstore nije ovo zbog Amisa nego T-comovci drmaju po centralama. Naravno da ne radi telefon onda kad ide preko iste parice, j..... ih povecanje brzine i kad se sjetim da ce ovako biti narednih 20 godina T-com
Hvala , nisam znao , ne pratim aktualnosti sa rozom bandom , sinoc skoro 3 sata i danas vec jedno sat vremena sam bio odsjecen od svijeta , polagano mi se puni prag tolerancije , a onda dalje cemo drasticno .
Router je offline   Reply With Quote
Staro 02.10.2007., 19:01   #787
hash
Premium

Datum registracije: Nov 2005
Citiraj:
Imas telnet ali se samo admin moze spojit tako da ne.
ako netko zna kako se spojit sa admin passwordom nek mi se javi na pm,
hvala!

hash je offline   Reply With Quote
Staro 02.10.2007., 19:17   #788
Ladybug
Premium
Moj komp

Ladybug's Avatar

Citiraj:
Autor marauder16 Pregled postova
druga tehnologija prijenosa glasa?
a je? a kaj ja znam. to je već druga šalica čaja...
Ladybug je offline   Reply With Quote
Staro 02.10.2007., 20:24   #789
marauder16
upgrading...
Moj komp

Citiraj:
Autor Ladybug Pregled postova
a je? a kaj ja znam. to je već druga šalica čaja...
koriste VoIP, zato su internet problemi jednako telefon problem, u vecini slucajeva (recimo)
Staro 02.10.2007., 23:46   #790
Bono
Uptime 99.99%
Moj komp

Bono's Avatar

Citiraj:
Autor marauder16 Pregled postova
koriste VoIP, zato su internet problemi jednako telefon problem, u vecini slucajeva (recimo)
korisnik > DSLAM > Amis > maribor > Internet
korisnik > DSLAM > Amis > lokalni softswitch

Znaci nije problemi sa internetom = problemi sa telefonom. Ali ako se pocne drmat po centralama onda ta konekcija vise nije savrsena. Treba pricekat par dana mozda napokon rijese to.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 03.10.2007., 00:26   #791
Mr. M
Premium
Moj komp

Datum registracije: May 2006
Citiraj:

T-comovci nemaju sto drmati po paricama od AMIS-a, ako oni povecavaju brzine...AMIS ima samo kolokaciju svoje opreme u t-com centrali, ali je potpuno odvojeni port, nema veze jedno s drugim. Kad je pala centrala T-com-u na kojoj sam ja bio preko njih spojen, ja sam imao uredno telefon i net, dok svi koji su na t-comu su cekali, tako da ovo ne stoji... A i sad nemam nikakvih problema vecih, osim sto se dogadja, kao sto je Ladybug rekla, da je kvaliteta glasa na telefonu tu i tamo losija...na tome moraju poraditi...

Mr. M je offline   Reply With Quote
Staro 03.10.2007., 00:30   #792
Bono
Uptime 99.99%
Moj komp

Bono's Avatar

Citiraj:
Autor Mr. M Pregled postova
T-comovci nemaju sto drmati po paricama od AMIS-a, ako oni povecavaju brzine...AMIS ima samo kolokaciju svoje opreme u t-com centrali, ali je potpuno odvojeni port, nema veze jedno s drugim. Kad je pala centrala T-com-u na kojoj sam ja bio preko njih spojen, ja sam imao uredno telefon i net, dok svi koji su na t-comu su cekali, tako da ovo ne sto... A i sad nemam nikakvih problema vecih, osim sto se dogadja, kao sto je Ladybug rekla, da je kvaliteta glasa na telefonu tu i tamo losija...na tome moraju poraditi...
Da tako sam i ja mislio dok nisam dobio drugacije informacije. Kako to da sada svi ISP-ovi imaju problema sa brzinom kad svaki od tih ISP_ova ima svoj izlaz na Internet.

A sto se tice kvalitete razgovora bilo je problema sa onima sto opice full puno konekcija recimo na torrent pa dolazi do problema sa telefonom jer procesor u modemu nije toliko jak da moze sve "handlati"
Staro 03.10.2007., 00:36   #793
Mr. M
Premium
Moj komp

Datum registracije: May 2006
Citiraj:
Da tako sam i ja mislio dok nisam dobio drugacije informacije. Kako to da sada svi ISP-ovi imaju problema sa brzinom kad svaki od tih ISP_ova ima svoj izlaz na Internet.
Cini mi se da je neki svjetski link zagusen...ja nisam uspio trace route do t-com-a napraviti, i treba malo preivse hopova (dosao sam do 17-og, tu je poceo bacati request timed out)... Gle, ja nemam nikakvih problema sa brzinom, vucem puni download i upload koji sam imao i prije nego je t-com poceo s povecanjima, tako da uopce ne kuzim da se ista radi...

Citiraj:
A sto se tice kvalitete razgovora bilo je problema sa onima sto opice full puno konekcija recimo na torrent pa dolazi do problema sa telefonom jer procesor u modemu nije toliko jak da moze sve "handlati"

To mi je jasno, i sumnjao sam na to, pa sam ugasio komp, tako da nije bilo nikakvih konekcija prema netu, ali je telefon svejedno imao neke svoje musice (prekidi u razogovru)

Mr. M je offline   Reply With Quote
Staro 03.10.2007., 12:24   #794
marauder16
upgrading...
Moj komp

Citiraj:
korisnik > DSLAM > Amis > maribor > Internet
korisnik > DSLAM > Amis > lokalni softswitch

Znaci nije problemi sa internetom = problemi sa telefonom. Ali ako se pocne drmat po centralama onda ta konekcija vise nije savrsena. Treba pricekat par dana mozda napokon rijese to.
zato sam i stavio 'recimo' jer nisam bio siguran u to, ali istina je da su problemi ponekad povezani, ma nije bitno...

nego, ja nemam problema, brzina nekad na torrentu potegne i 254KB/s (inace 234 u prosjeku, a znam da bi teoretski trebalo bit 256) sto je super, cak i kad ogranicim uplaod na 10KB/s, a telefon radi uredno.
Staro 04.10.2007., 09:34   #795
B3mt1
Chipokemon
Moj komp

B3mt1's Avatar

wtf, odkako je t-com poceo povecavati brzine (a i tjedan dana prije) sve samo neke pizdarijice, danas poslije ponoci net i tel. krepali i proradili tek oko 6 sati ujutro, download s 2mbps pao na 1mbps a i IP adresa mi pocinje s 90.157... (tj. slovenija)
Piracy helps stop global warming.Insted of driving to get CDs, buying pre-packaged software from megacorporations and wasting energy,you can help fight Global Warming by using P2P.Help save resources,fight pollution and save the enviroment.
-It`s what Jesus would do.
B3mt1 je offline   Reply With Quote
Staro 05.10.2007., 01:10   #796
pigo1973
Premium
Moj komp

pigo1973's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
meni vec par dana navecer OPAKO sere veza...

Ping prema Mariboru opet 70-80!!!

Od 4 Mbit/s nemam ni 1Mbit/s ...

Zagreb / Kustosija
Staro 05.10.2007., 01:48   #797
mikimikic
Premium

Datum registracije: Dec 2005
Citiraj:
Autor pigo1973 Pregled postova
meni vec par dana navecer OPAKO sere veza...

Ping prema Mariboru opet 70-80!!!

Od 4 Mbit/s nemam ni 1Mbit/s ...

Zagreb / Kustosija

neznam ali meni je ok, jedino danas malo veza pala na 0.9mit-a inace imam 1mbit
ali i to je popravljeno kasnije, pingovi su super, maribor je cca 20ms

EDIT: takoder Kustosija
Staro 05.10.2007., 09:42   #798
pigo1973
Premium
Moj komp

pigo1973's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
sad je i kod mene OK....
cesto igram navecer CoH i ovo se previse puta ponavlja da bi bila slucajnost.

Morat cemo malo SZK zagnjavit!
Staro 06.10.2007., 01:11   #799
Bono
Uptime 99.99%
Moj komp

Bono's Avatar

Ajde valjda ce zavrsiti T-com uskoro svoje proklete radove, kad sam vec bio na telefonu sa SZK saznao sam da bi krajem godine ili pocetkom iduce IPTV mogao biti dostupan. Jedva cekam ako ce raditi dobro da otkantam adriatic.
Staro 06.10.2007., 01:19   #800
mikimikic
Premium

Citiraj:
Ajde valjda ce zavrsiti T-com uskoro svoje proklete radove, kad sam vec bio na telefonu sa SZK saznao sam da bi krajem godine ili pocetkom iduce IPTV mogao biti dostupan. Jedva cekam ako ce raditi dobro da otkantam adriatic.
IPTV??? prvi puta cujem da bude Amis tako nesto uveo to su bas potvrdili u SZK-u? (nemislim na vrijeme nego IPTV)
Staro 06.10.2007., 01:29   #801
Bono
Uptime 99.99%
Moj komp

Bono's Avatar

Citiraj:
Autor mikimikic Pregled postova
IPTV??? prvi puta cujem da bude Amis tako nesto uveo to su bas potvrdili u SZK-u? (nemislim na vrijeme nego IPTV)
Naravno bilo bi cudno da ne uvedu jer Iskon i Optima spremaju isto IPTV.
Staro 06.10.2007., 10:40   #802
tomifish2002
Honda Prelude 2.0i driver

tomifish2002's Avatar

Datum registracije: Jul 2006
pa amis u sloveniji nudi iptv , valjda će i kod nas

tomifish2002 je offline   Reply With Quote
Staro 06.10.2007., 19:54   #803
bakaideda
Premium
Moj komp

bakaideda's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Citiraj:
Autor B3mt1 Pregled postova
wtf, odkako je t-com poceo povecavati brzine (a i tjedan dana prije) sve samo neke pizdarijice, danas poslije ponoci net i tel. krepali i proradili tek oko 6 sati ujutro, download s 2mbps pao na 1mbps a i IP adresa mi pocinje s 90.157... (tj. slovenija)
Nije problem zbog povećanja T-Comovih brzina nego međunarodni link u Austriji šteka... To se taman dogodilo u isto vrijeme pa izgleda da je zbog toga... ali nije...
bakaideda je offline   Reply With Quote
Staro 07.10.2007., 13:59   #804
MisterM
1oo1 NooB

MisterM's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Citiraj:
Autor bakaideda Pregled postova
Nije problem zbog povećanja T-Comovih brzina nego međunarodni link u Austriji šteka... To se taman dogodilo u isto vrijeme pa izgleda da je zbog toga... ali nije...
Neki dan je i meni sve riknulo oko 20 sati pa su mi rekli da rade upgrade na centrali - trajalo je nekih 4-5 sati.
A bogme taj link šteka do bola....
Good judgment comes from bad experience and a lot of that comes from bad judgment.
MisterM je offline   Reply With Quote
Staro 08.10.2007., 15:13   #805
Punio4
Premium

Punio4's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Eto, puko i meni film, pa se odlučih prebaciti na AMIS. No, prvo sam išao pročitat ugovor i naletio na stavak koje mi se nimalo ne sviđa:
Citiraj:
(5) Operator zadržava pravo promjene Ugovora, Općih uvjeta, važećeg cjenika, ponude i sadržaja usluga, i/ili drugih parametara. Operator će obavijestiti o promjenama sve pretplatnike najmanje 30 (trideset) dana prije početka primjene, na svojoj web stranici www.amis.hr. Ukoliko se pretplatnik ne slaže s predloženim promjenama, ima pravo u istom roku bez otkaznog roka i sankcija raskinuti Ugovor nakon što je podmirio sve ugovorne obveze prema Operatoru. Pretplatnik Ugovor raskida tako da u roku i na način određen u ovim Općim uvjetima pošalje raskid pisanim putem. Ako pretplatnik ne otkaže ugovor u navedenom roku, smatra se da prihvaća promjene.
Da li ovo znači da oni mogu povećati cijene, throttlati promet ili nešto deseto, a da ja moram platiti ostatak ugovora na 12-24 mjeseca ako želim otići?

Također, kakvi su dojmovi s tim VOiP-om? Da li ima laga u razgovoru, ili općenito nekakvih problema?
I koji router uzeti? Iako nemam laptop, da li se isplati uzimati wifi router?
Punio4 je offline   Reply With Quote
Staro 08.10.2007., 15:22   #806
mikimikic
Premium

Citiraj:
Autor Punio4 Pregled postova
Eto, puko i meni film, pa se odlučih prebaciti na AMIS. No, prvo sam išao pročitat ugovor i naletio na stavak koje mi se nimalo ne sviđa:

Da li ovo znači da oni mogu povećati cijene, throttlati promet ili nešto deseto, a da ja moram platiti ostatak ugovora na 12-24 mjeseca ako želim otići?

Također, kakvi su dojmovi s tim VOiP-om? Da li ima laga u razgovoru, ili općenito nekakvih problema?

raskid ugovora se placa 400kn tako da nebrini za to

VOIP je ok, nema nicega sve ok, samo koji puta ima malo jeke

ja mislim da se neisplati uzimat wif, jer tako i onako nije u tvojem vlasnistvu
Staro 08.10.2007., 20:05   #807
tomifish2002

tomifish2002's Avatar

Citiraj:
Autor Punio4 Pregled postova

nažalost takve ćeš stavke pronaći u ugovorima bilo kojeg operatera.

Staro 10.10.2007., 12:04   #808
maky_zg
Premium
Moj komp

Datum registracije: Aug 2006
Pozdrav svima!
-evo nakon dugo vremena ja se jos uvijek ne mogu odluciti od koga da uzmem ADSL ali sve mi nekako vuce na amis.
-procitao sam bezbroj postova (99% beskorisnih) jer svi provideri imaju nekakve mane i nedostatke
-volio bi da mi skroz ukratko napisete dali mi se isplati (u odnosu na druge ponude ostalih providera i cijenu) uzeti AMIS 2u1, tocnije 2Mbps/384kbps, sad daju prvih 6mj. u pola cijene
- i koliko se realno ceka da me spoje (imam obicnu 56k vezu od t-com zasad)
maky_zg je offline   Reply With Quote
Staro 10.10.2007., 13:11   #809
MisterM
1oo1 NooB

MisterM's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Citiraj:
Autor maky_zg Pregled postova
...-volio bi da mi skroz ukratko napisete dali mi se isplati (u odnosu na druge ponude ostalih providera i cijenu) uzeti AMIS 2u1, tocnije 2Mbps/384kbps, sad daju prvih 6mj. u pola cijene
- i koliko se realno ceka da me spoje (imam obicnu 56k vezu od t-com zasad)
Imaš u stickiju odnose cijena svih pa sam moraš odlučit da li ti se isplati.

A čekanje - kad podmiriš sve račune t-comu i one koji su izdani a još nisu dospijeli - podneseš papire za prijenos broja i ostalo - meni su riješili u roku 7 dana.
Dobio sam doma modem City Expressom...

0800 50 10 BESPLATNI INFO TELEFON pa će ti sve reči...
Good judgment comes from bad experience and a lot of that comes from bad judgment.
MisterM je offline   Reply With Quote
Staro 10.10.2007., 14:45   #810
tomifish2002

tomifish2002's Avatar

ne samo da je internet jeftiniji nego i telefonski račun. mi smo doma smanjili sa 500-600 kn na 250-300 kn za telefon. nema onih glupih pretplata i naknada kao kod t-scuma + kaj su sve moguće tarife jeftinije 25-50 %

Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno