Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Gaming
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 14.11.2007., 00:15   #781
jurbAs
Premium
Moj komp

jurbAs's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor matija84 Pregled postova
Evo ja dana snabavio 8800 gt, grafa je mrak, stavio crysis sa onom patchom da je sve na very high, 1280-1024, igra radi, ali me hebe kada su mi shaderi više od high, kada me netko pogodi, ili tak nekaj, u tom trenutku mi je plavi ekran na kojem piše "shader error", to odmagh nestane, ali u zaru borbe iritira, ma iritira svejedno. Stavio stare drivere, beta, isti k...c. Ima li ko kakav savjet?
Nemrem o4vako igrati jer me pereviše smeta.

Igru igram na hard, i nekako mi je lagana, odjelo je prenabrijano.

a da skines patch?! mozda bi ti tako pomogao ni ljudi sa GTX.icama ne mogu igrat na very high hmmm ajde dobro.... btw smanji detalje a i vidim da i drugi ljudi imaju problema sa tim GT.karticama btw novi driveri od nvidie bas nevaljaju ti beta ne znam koji vec al dobro nebitno....
jurbAs je offline   Reply With Quote
Staro 14.11.2007., 00:20   #782
McG
-------

Datum registracije: Aug 2005
Citiraj:
Autor jurbAs Pregled postova
jeste vi nekaj skontali tko u opce komentira ovu temu ljudi koji imaju GTX.ice i evo ja sa 8800GTS 640mb, al dobro vidi se da je ova igra radena za elitno drustvo....
Jesi ti skužil da pričaš takve gluposti da to nije humano? Jesi ti skužil da masa ljudi radi tebe, tvojeg tepanja samom sebi i brutalno besmislenih postova čita neke druge teme, a ovu zaobilazi u širokom luku? Jesi ti skužil na prethodnim stranicama na kakvim sve karticama/konfiguracijama se ta igra može igrati? Kolko ti godina imaš (retoričko tak da se ne zaletiš)? Čist sumnjam da neko ko je student i ko ima određenu predodžbu o svijetu oko sebe more pričati bajke o "eliti".

Tješiš se da je igra dobra jer ti radi na ~30FPS (ko i većini bez obzira dal su "elita" ili ne) i da bude danas-sutra bude izašel patch koji bu dodal onih ~70FPS koji ti sad fale s obzirom na mašinu, kupljenu (od strane roditelja?) samo radi te igre. Žalosno da zbog jedne igre/poluproizvoda pričaš ovakva sranja.
McG je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 14.11.2007., 00:32   #783
Caligula
Premium
Moj komp

Caligula's Avatar

Datum registracije: Oct 2003
Citiraj:
Autor Matth€w Pregled postova
Kad stavim shadere na medium, ostalo sve na high + onaj tweak za DX 10 fensi look + et
Caligula je offline   Reply With Quote
Staro 14.11.2007., 00:34   #784
nino
PizzoZder
Moj komp

nino's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Vidio sam da je McG navratio ovdje pa da bacim oko, inace sam odustao kad je pocelo ja imam, ja imam, ja cu imat...a skoro svaki drugi post ud jurbAs-a. Ima McG pravo i ovaj put. NHF djeco,

NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera
nino je offline   Reply With Quote
Staro 14.11.2007., 00:38   #785
maX
Banned
Moj komp

maX's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
yep, ima ima =)
maX je offline   Reply With Quote
Staro 14.11.2007., 01:00   #786
BladeRunner
Type R
Moj komp

BladeRunner's Avatar

Datum registracije: Oct 2003
Citiraj:
Autor VulcanRaven Pregled postova
Evo malo iz mog kuta gledanja,pogledi na Crysis.

Slazem se sa nekim postovima,igra je fantasticna sve dok se boris sa ljudima.Mutanti i alieni su isfurani i iskoristeni do kraja.Mozda i nebi bili da se netko sjeti neceg originalnog.
Meni osobno,odijelo ovog Nomada iz igre je osmisljeno i izvedeno fantasticno.Napokon nesto novo u pucacinama.
A sad nesto o igranju na mojoj konfi:
Resolution:1680X1050
Anti-aliasing quality:16X

Texture quality:HIGH Object quality:HIGH Shadows quality:HIGH Physics quality:HIGH Shaders quality:HIGH Volumetric effects quality:MEDIUM Game effects quality:HIGH Postprocessing quality:MEDIUM Particles quality:HIGH Water quality:HIGH

Eto,one slike koje sam vam predocio,su na ovakvim postavkama na XP-u,a sad ono najvaznije.Uz ovakvu rezu,AA,postavke detalja,ovakva konfa ko moja,sa overclockom,krece se izmedu 17-25 FPS-a,ali neka vas ovih 17 ne plasi,jer kako ste imali prilike procitat u nekim prijasnjim postovima,igra na toliko FPS-a se ponasa fenomenalno.Stekanja nema,mozda u iznimnim situacijama,ali to je jako kratko i jako zanemarivo,inace ju nebi igrao na tim postavkama i psovao da me cijelo susjedstvo cuje.
Pozdrav i uzivajte u igri.Oni koji mogu!Steta
Po mom mišljenu, loše ti izgleda igra, stabla su mi nekako zbrljana,a teksture po podu zamuljane..
Bolje probaj stavit sve na high i maknut AA..
Staro 14.11.2007., 01:10   #787
nexus-6
Pero_Snajper

nexus-6's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Citiraj:
Autor The Satara Pregled postova
Nije

Sjećam se ko danas... Kad je stigao Far Cry imao sam Athlona 2400+, 1gb rama i 9000pro grafu. Instaliram igru, a grafika...užas! Srećom imao sam nešto love pri ruci, bacim oko na cjenike i vidim u Info-Gami Club3D 9600xt za 1200kn. Trk u dućan po nju, vratim se, upknem ju, pokrenem igru, kad ono...raj za oči
1024x768, full detalji i 30+ fpsa na grafi od 1200kn. Ajd danas kupi grafu za te novce pa stavi max detalje u Crysisu i probaj igrati...štanga! Treba ti barem 8800gt (2000kn) za nekakvo iole pristojno igranje
9600xt FC sve na max? Nekad stvarno pozelim sebi takve kriterije (nhf )... Ja sam FC tada vozio na 9800pro@XT na mid teksturama i doticna se u pojedinim segmentima igre (za moje pojmove) prosto receno - davila. Onako da mi je sve po gustu (sve na max uz odvinuti AA @ 60 FPS) sam Far Cry odigrao tek na x800xl (1024x768) te na x1900 (1280x1024). IMHO sad je potpuno ista situacija, tako da ce me ovo novo Crytekovo djelo jos malo pricekat. Jbg, jednostavno mi ne pase moderna nabrijana grafika upakirana zajedno sa retro detaljima u obliku nazubljenih rubova. I jadnim framerate-om.
Btw, zanimljiv mi je fenomen kako ekipa ovdje pljuje po igri (zakljucujuci da se radi o neoptimiziranosti) koju su mahom svi dobili "besplatno". Mozda bi bilo realnije stvari sagledati iz aspekta famoznog g80, ako nista drugo, njega vecina ljudi nije dobila bas besplatno. Ili mozda je?

Da se razumijemo, ne branim Crysis (nisam ga ni probao), ali mi ss-ovi cisto primamljivo izgledaju.
Staro 14.11.2007., 01:12   #788
jurbAs
Premium
Moj komp

jurbAs's Avatar

Citiraj:
Autor McG Pregled postova
Jesi ti skužil da pričaš takve gluposti da to nije humano? Jesi ti skužil da masa ljudi radi tebe, tvojeg tepanja samom sebi i brutalno besmislenih postova čita neke druge teme, a ovu zaobilazi u širokom luku? Jesi ti skužil na prethodnim stranicama na kakvim sve karticama/konfiguracijama se ta igra može igrati? Kolko ti godina imaš (retoričko tak da se ne zaletiš)? Čist sumnjam da neko ko je student i ko ima određenu predodžbu o svijetu oko sebe more pričati bajke o "eliti".

Tješiš se da je igra dobra jer ti radi na ~30FPS (ko i većini bez obzira dal su "elita" ili ne) i da bude danas-sutra bude izašel patch koji bu dodal onih ~70FPS koji ti sad fale s obzirom na mašinu, kupljenu (od strane roditelja?) samo radi te igre. Žalosno da zbog jedne igre/poluproizvoda pričaš ovakva sranja.

meni nitko nedaje lovu za komp sve zaradim svojim rukama. a ovak i onak to tebe netreba brinut moja stvar sto cu radit sa svojom lovom....
ovo je OT pa ako nekome smeta neka ga brise

po pitanju 70FPS-ova nisam nigdje napisao da bi htio to imat niti mislim da je to potrebno cist okey je oko 40 nista previse...ono sto su sami autori rekli u jednom interview da ce napravit podrsku za quad ali je to izostalo nazalost na to sam mislio....
pogledaj temu o 8800GT i sve ce ti biti jasno zasto ljudi kupuju tu karticu jer misle da ce im se crysis normlano vrtit... i to za relativno malo novaca.... bilo tko tko ima 88xx karticu je kupio sa namjerom da se igra eto toliko o tome svemu... znalo se i prije sto ovo zahtjeva a o tome da igra nije optimizirana bas nevjerujem... jer ljudi sa 8800ultrom imaju oko 45FPS.ova tako je i supreme commander nije bio optimiziran po vasem... kao sto nece biti svaka nova igra koja zahtjeva malo jace racunalo....
Staro 14.11.2007., 01:31   #789
McG
-------

Datum registracije: Aug 2005
Citiraj:
meni nitko nedaje lovu za komp sve zaradim svojim rukama. a ovak i onak to tebe netreba brinut moja stvar sto cu radit sa svojom lovom....
ovo je OT pa ako nekome smeta neka ga brise
Meni je svejedno dal ti te novce zaradiš, dal tih ih daje tata i dal ih trošiš na zelenooke brinete (samo one su malo skuplje od G80). Ono kaj je iz tvojih postova jasno, je to da ti svoj (a kamoli tuđi) teškom mukom zarađeni novac ne znaš cijeniti. Zato pišeš priče o "eliti".

Citiraj:
po pitanju 70FPS-ova nisam nigdje napisao da bi htio to imat niti mislim da je to potrebno cist okey je oko 40 nista previse...ono sto su sami autori rekli u jednom interview da ce napravit podrsku za quad ali je to izostalo nazalost na to sam mislio.
Rekli su autori puno toga, a ko zna dal tu podršku za quad nisu namjerno izbacili skupa s onom za SLi/CrossFire. Tak da poslije mogu stavljat patcheve od par GB, pa da ljudi i to skidaju (ili još bolje - plaćaju).

Citiraj:
pogledaj temu o 8800GT i sve ce ti biti jasno zasto ljudi kupuju tu karticu jer misle da ce im se crysis normlano vrtit... i to za relativno malo novaca.... bilo tko tko ima 88xx karticu je kupio sa namjerom da se igra
Ili ju kupuju zato jer ju imaju svi ostali, pa ne bi bil red da susjed ima bolje. Tak i tak se samo mali postotak ljudi s G80/92 zapravo i igra. Velika većina samo vrti 3DMark, žali se na temperature, kupuje aftermarket coolere, clocka i posta screenshote. Primjeti da skoro svaki kupac nove kartice obavezno baca rezultate 3DMarka, a kad ga/ih se pita za igre, najčešće se prave da nisu vidjeli post ili nabrzinu daju neki screenshot s Frapsom.

Citiraj:
o tome da igra nije optimizirana bas nevjerujem... jer ljudi sa 8800ultrom imaju oko 45FPS.ova
Si čital prijašnje postove ili samo gledaš slikice? Crysis je u DX9 (s AA i AF) radil bez ikakvih problema s dvojzegrenim procesorom i karticama starije generacije. Izašel demo, za dva dana izlazi igra na tržište, a mašine koje su nekolko puta jače od onoga kaj se koristilo za interne testove, odjemput nisu dovoljno dobre za DX9 sa svim do kraja iliti sforsirani (kopirajmo sadržaj datoteka) DX10. I veliš da je igra optimizirana, tj. sumnjaš da je neoptimizirana?
McG je offline   Reply With Quote
Staro 14.11.2007., 01:31   #790
matija84
Premium
Moj komp

matija84's Avatar

Datum registracije: Oct 2005
Citiraj:
a da skines patch?! mozda bi ti tako pomogao ni ljudi sa GTX.icama ne mogu igrat na very high hmmm ajde dobro.... btw smanji detalje a i vidim da i drugi ljudi imaju problema sa tim GT.karticama btw novi driveri od nvidie bas nevaljaju ti beta ne znam koji vec al dobro nebitno....
A kakav patch? Ako misliš na dx9-dx10, več jesam i radi, ali me shaderi za***avaju kako sam napisao. Budem probo s nekim starijim, makar mi na jednima isto to delalo.
matija84 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 14.11.2007., 02:40   #791
jurbAs
Premium
Moj komp

jurbAs's Avatar

ovo za 8800GT je mozda istina i stvarno je zalosno ako je tako ja sam ogromni fan FPS-ova a zna se da u pravilu te igre najvise zahtjevaju i najvise gutaju svega....
crytekove igre opcenito su next-gen po pitanju grafike i nekako se covjek navikne da u njihovoj igri nemos lupit sve na max detalje i AA i AT (kad izadu)... makar mislim da cak i nvidia ima tu svoje prstice da kad se izdaju top modeli od g92 cipa da ce igra odjednom poletit i na tih famoznih +60FPS.ova sve to ima svoje zasto.... vrijeme ce pokazat svoje.....

ono sto sam ja gledao za quad bilo je govora mozda 1mj prije izlaska igre... tako da... i govorio je jedan od glavnih ljudi na projektu...

Ovo za patcheve je malo smjesno da netko naplacuje to... a od par

FEAR kad je izasao isto je igra bila WOW ali i po tome da se nije mogla vrtiti na max postavkama jednostavno se covijek privikne na to sve...

to sto su oni napravili kod prebacivanja iz dx9 u dx10 bog zna mozda su stvarno zeznuli stvar.... ili su ti detalji koji se prikazuju na dx10 toliko zahtjevni...
Staro 14.11.2007., 08:27   #792
LAcy
Pink Floyd fan
Moj komp

LAcy's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Citiraj:
Autor nino Pregled postova
Vidio sam da je McG navratio ovdje pa da bacim oko, inace sam odustao kad je pocelo ja imam, ja imam, ja cu imat...a skoro svaki drugi post ud jurbAs-a. Ima McG pravo i ovaj put. NHF djeco,
Već neko vrijeme "pratim" fenomen jurbAs i nisam htio komentirati ali vidim da nisam jedini koji je zamijetio anomaliju. Ako je zaista iz Osijeka možda se jednom vidimo na Osječkim žderonjama. Do tada će se valjda smiriti, splasnuti oduševljenje quadom i Crysisom te shvatiti u čemu griješi.

Gigabyte Z170MX-Gaming 5 LGA1151
Core i7-6700K LGA1151 Skylake
Thermalright Le Grand Macho RT
Patriot Viper 4 Series DDR4 64GB (4 x 16GB) 3200MHz
RTX 2080 TI 11GB GDDR6
Samsung 850 EVO M.2 1TB SSD
Samsung 32" (2560x1440) CHG70 Gaming Monitor with Quantum Dot
MacBook M1 Pro
MacBook Air M2
Moto Edge

LAcy je offline   Reply With Quote
Staro 14.11.2007., 09:12   #793
VulcanRaven
Premium
Moj komp

VulcanRaven's Avatar

Datum registracije: Oct 2007
Citiraj:
Autor matija84 Pregled postova
Evo ja dana snabavio 8800 gt, grafa je mrak, stavio crysis sa onom patchom da je sve na very high, 1280-1024, igra radi, ali me hebe kada su mi shaderi više od high, kada me netko pogodi, ili tak nekaj, u tom trenutku mi je plavi ekran na kojem piše "shader error", to odmagh nestane, ali u zaru borbe iritira, ma iritira svejedno. Stavio stare drivere, beta, isti k...c. Ima li ko kakav savjet?
Nemrem o4vako igrati jer me pereviše smeta.

Igru igram na hard, i nekako mi je lagana, odjelo je prenabrijano.
Ako imas ovu konfu koja ti je prikazana u potpisu,forsiras ju daleko iznad mogucnosti,cak i sa novom GT-icom.A ako ti vec vrti to sta kazes,makni taj patch,stavi sve na high+nabrij AA.Pogledaj kako kod mene to izgleda,u postu iznad,samo na widescreenu.
VulcanRaven je offline   Reply With Quote
Staro 14.11.2007., 09:47   #794
VulcanRaven
Premium
Moj komp

VulcanRaven's Avatar

Datum registracije: Oct 2007
Citiraj:
Autor BladeRunner Pregled postova
Po mom mišljenu, loše ti izgleda igra, stabla su mi nekako zbrljana,a teksture po podu zamuljane..
Bolje probaj stavit sve na high i maknut AA..
Probat cu jos malo kombinirat,ali sve mi je iovako na HIGH,osim one dvije opcije.A njih kad stavim,ne dobijem bolje teksture poda,niti mi se drva poprave.Primjetio sam da su mi,cini mi se na prvoj slici,drva zamucena u daljini.Ima tko jos kakav savjet kako da sredim grafiku u igri.Napisao sam vam sve svoje namjestene postavke.Ima li gdje u igri za ukljucit AF?
Inace,vecinom svi hvale Crysis,ali u jednoj stvari nije niti blizu FEAR-u.Borba,reakcije neprijatelja na primljeni metak.To je moje misljenje.

VulcanRaven je offline   Reply With Quote
Staro 14.11.2007., 09:54   #795
The Satara
Premium

The Satara's Avatar

Datum registracije: Jul 2005
Citiraj:
Autor nexus-6 Pregled postova
9600xt FC sve na max? Nekad stvarno pozelim sebi takve kriterije (nhf )...
Moji su kriteriji uvijek u skladu s mogućnostima. Tada nisam imao više novca za bolji hardver pa se i kriterij snizio
Citiraj:
Ja sam FC tada vozio na 9800pro@XT na mid teksturama i doticna se u pojedinim segmentima igre (za moje pojmove) prosto receno - davila.
Slab proc ili premalo rama možda? Ili neki softverski problem? U svakom slučaju, sjećam se da je u to vrijeme ekipa s bartonima, gigom rama i 9800pro vrtila igru na max ko od šale.
Citiraj:
Onako da mi je sve po gustu (sve na max uz odvinuti AA @ 60 FPS) sam Far Cry odigrao tek na x800xl (1024x768) te na x1900 (1280x1024). IMHO sad je potpuno ista situacija, tako da ce me ovo novo Crytekovo djelo jos malo pricekat. Jbg, jednostavno mi ne pase moderna nabrijana grafika upakirana zajedno sa retro detaljima u obliku nazubljenih rubova. I jadnim framerate-om.
Ha čuj, o ukusima se ne raspravlja. Osobno volim odigrati igru kad izađe, a za godinu ili dvije uživati u novoj igri koja će u to vrijeme biti vani. Čekati godinu ili dvije zbog "zaobljenijih rubova" ili par frejmova više po meni je besmisleno.
Citiraj:
Btw, zanimljiv mi je fenomen kako ekipa ovdje pljuje po igri (zakljucujuci da se radi o neoptimiziranosti) koju su mahom svi dobili "besplatno". Mozda bi bilo realnije stvari sagledati iz aspekta famoznog g80, ako nista drugo, njega vecina ljudi nije dobila bas besplatno. Ili mozda je?

Da se razumijemo, ne branim Crysis (nisam ga ni probao), ali mi ss-ovi cisto primamljivo izgledaju.
Ma igra je čist ok, isprobaj ju svakako
The Satara je offline   Reply With Quote
Staro 14.11.2007., 10:28   #796
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
No ekipa, čemu toliko žuči
Ajd malo lakše i bez spamanja. Igra je doba i ima se o čemu pričati na tu temu, ostala naklapanja ostavite po strani.
tor je offline   Reply With Quote
Staro 14.11.2007., 12:58   #797
jurbAs
Premium
Moj komp

jurbAs's Avatar

evo link za par review o crysisu i gledanje opce javnosti na tu igru...
link
Staro 14.11.2007., 13:13   #798
Newmie
Premium

Datum registracije: Aug 2006
Citiraj:
evo link za par review o crysisu i gledanje opce javnosti na tu igru...
link
Pa dobio je svuda dosta visoke ocjene bez obzira na neoptimiziranost.. to me malo iznenadilo...
Newmie je offline   Reply With Quote
Staro 14.11.2007., 13:29   #799
nexus-6
Pero_Snajper

nexus-6's Avatar

Citiraj:
Autor The Satara Pregled postova
Moji su kriteriji uvijek u skladu s mogućnostima. Tada nisam imao više novca za bolji hardver pa se i kriterij snizio
Citiraj:
Ha čuj, o ukusima se ne raspravlja. Osobno volim odigrati igru kad izađe, a za godinu ili dvije uživati u novoj igri koja će u to vrijeme biti vani. Čekati godinu ili dvije zbog "zaobljenijih rubova" ili par frejmova više po meni je besmisleno.
Ma sve 5. Jbg, moji kriteriji za ugodno igranje, bas nasuprot, cesto izlaze iz okvira budzeta koji sam spreman pljunuti za graficku. Zato mi nije bed pricekat. Cijene padnu, igre se pokrpaju i onda igram kak Bog zapovijeda. Meni je sve osim toga besmisleno. Al eto, bas kako si rekao, o ukusima s ne raspravlja.

Citiraj:
Slab proc ili premalo rama možda? Ili neki softverski problem?
Ne. Prescott@3.6, 1GB ram. Apsolutno nikakav problem bilo kojeg tipa.

Citiraj:
U svakom slučaju, sjećam se da je u to vrijeme ekipa s bartonima, gigom rama i 9800pro vrtila igru na max ko od šale.
Blago njima.

Citiraj:
Ma igra je čist ok, isprobaj ju svakako
Hocu svakako. Kad dodje vrijeme za to . Samo se nadam da nisu zbog pomanjkanja ideje, narajcanog trzista i zelje da ju lansiraju sto posto-poto, previse pretjerali s onim vanzemaljcima. Sudeci prema ss-ovima, to mi djeluje na silu ubaceno.
Staro 14.11.2007., 21:15   #800
Mar
Suit up!
Moj komp

Mar's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Evo priša sam SP (cca 16-18h "polaganog" igranja) na hard, nije igra loša, ima soldinu prezentaciju, neke inovantne grafičke điđe ali u osnovi je klasična koljačina u stilu kvake.
Igra koja se instalira, jednom prijeđe i gotovo...

Prvi dio do aliena je dosta bolji jer su Koreanci opasniji i pogubniji od debilnih elijena.

Ima nekoliko stvari koje mi se baš nisu dopale:

- izgled kamenja/okoline na medium/high koji je bljak (za razliku od likova, efekata, aliena itd)
- malo oružja od kojih je većina beskorisna (SCAR, sačma, pištolji, smg).
- užasno iritantan snajper te rukovanje pušama sa scopeom kad se nemože stabilizirati nišan niti kad legneš na pod nego non-stop pleše.
- vrlo loš sistem korištenja odjela (na kraju sam koristio onaj quick, tj pritiskanje određene tipke nekoliko puta ovisno o potrebi) jer radialni meni nevalja ništa.
- beskorisnost nekih mogućnosti odjela (snaga i jednim dijelom brzina)
- neuništivi Koreanci u pancirkama (čak i metak u šljem niti da dezorijentira neprijatelja).
- vrlo linearno te puno ne toliko suptilnih hintova
- elijeni su teški rip-off od Matrixovih "čuvara"
- radnja/priča prožvakana 1000000 puta
- Alyx 0wna Dr. Rosenthal

Zadnje izmijenjeno od: Mar. 14.11.2007. u 21:48.
Mar je offline   Reply With Quote
Staro 14.11.2007., 21:17   #801
Codiac
bycod

Codiac's Avatar

Datum registracije: May 2004
Citiraj:
Autor Newmie Pregled postova
Pa dobio je svuda dosta visoke ocjene bez obzira na neoptimiziranost.. to me malo iznenadilo...
kako je to igra neoptimizirana ? po meni je savrseno optimizirana... na prvom stroju
1280x1024 sve midium osim shadera (low) i igra ide bez trzanja ikakvog....

po meni to je fenomenalno...

i da igra je full prekratka... cini mi se da je ovo bilo isto kao i doom3 da se prodaje engine a ne da se "raja" igra.... Takodjer me smetao premali arsenal oruzija... cca nekih 5 puska i to je to ... sa obzirom da sa puskom provedemo najvise vremena po meni ful premalo...

nadalje far cry mi je ipak dosta bolji sto se tice price i sad cu ga skinuti (besplatan je da se netko nebi ponadao :P ) i preci ponovo...

Sto se tice same igre ja bi joj dao 8 usprkos svemu jer dugo nisam sjeo za igru i odvrnio u komadu 6 sati .

i da jurbas koliko ti imas godina ovak informativno cist... ?

Intel-i5-760 / Cooler-Master-Hyper-212 / Gigabyte P55-USB3
GSkill -2x4gb / MSI R7 370 2GB / Audigy SE Xtreme
Samsung EVO850 250GB / Samsung HD204UI / WDC 1TB/Samsung SH203b
Seasonic-430w / Chieftec-LCX-2x120 / DELL U2412M
Logitech Illuminated Keyboard / Logitech-G9 / Steelpad 4D / Rumble-pad-2 / Logitech-Z4

.i.

Razer Blade 15
Codiac je offline   Reply With Quote
Staro 14.11.2007., 21:20   #802
Boro Butcher
Assassin
Moj komp

Boro Butcher's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
?

teške riječi za malu novu revoluciju..pa shvati da se puno napravilo na dx9 planu.....po meni nije od far cry-a nije tak nekaj igrivo izašlo...jedino ak ti fali b vitamina i životnih otopina u mozgu...
Staro 14.11.2007., 21:31   #803
Boro Butcher
Assassin
Moj komp

Boro Butcher's Avatar

..to je bilo za Mara....mislim kaj covjkek brije
Staro 14.11.2007., 21:35   #804
svebee
/

Datum registracije: Oct 2006
@Boro Butcher
ej, ej..smiri malo... i btw. koristi EDIT

ja još nisam prešao igru...želim uživati sad sam tam na snježnim alienima...valjda nije još kraj

ONtopic: jer ko našao još neke tweakove? ili za sad još uvijek oni stari? btw. vidio sam nove drivere mislim BETA 169.09...
svebee je offline   Reply With Quote
Staro 14.11.2007., 21:39   #805
SniperWolf
Premium

SniperWolf's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
Vulcan - imaš pravo za borbu. Najrađe bi izkombiniro FPS - podijeljeno dijelove od nekoliko FPS-ova
npr kombinaciju fear-a i Crysisa

inače, jel ima šta pametne fizike na visti (DX10?)
Staro 14.11.2007., 21:52   #806
Mar
Suit up!
Moj komp

Mar's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
@svebee, da to ti je vrlo blizu kraju
@boro butcher - meni je farcry bio neigriv zbog čudnog i "zdrmanog" kontroliranja lika (nišanjenje, pucanje, čak i kretanje), a šta se tiče igrivosti vidi pod a)Half-Life 2 (i epizode) i b)Call of Duty 4.

Već vidim multiplayer: brdo Renesisa sa Gaussom i cloaking armorom 24/7 u žbunju
Staro 15.11.2007., 00:38   #807
@bLd@
I AM an NS
Moj komp

@bLd@'s Avatar

evo da i ja pokazem svoj video.frend sa ogamea uploadao..kad sam kupio 2X XFX 8800GTX
evo vam jedan moj video iz beta multiplayera
pa je malo i laggao al evo da vam pokazem kako je to funkcioniralo jos kad sam imao amd X2 6000+ EDIT:http://www.youtube.com/watch?v=3u_X4...eature=related

Zadnje izmijenjeno od: @bLd@. 15.11.2007. u 01:03.
@bLd@ je offline   Reply With Quote
Staro 15.11.2007., 01:01   #808
Razer
.

Razer's Avatar

Lijepa konfa, daj baci koji rez, a ne neke YouTube filmiće
Razer je offline   Reply With Quote
Staro 15.11.2007., 02:07   #809
greg SE
Premium
Moj komp

greg SE's Avatar

Datum registracije: Oct 2001
***le vas elita-neelita rasprave. nema tu elite - imas love i kupujes najbolje ili nemas i kupujes ono sto mozes. postoje stvari koje neki od nas ne bi kupili ni da imaju love jer ne vole bacati novac u vjetar ali to je vec stvar nacina na koji se lova zaradjuje (vidim da neki teskim radom smatraju sjedenje ).

ono sto mene zanima je jel ima itko problema kojih nije imao s demo verzijom igre. recimo ja imam i to poprilicnih, detalje igra automatski stavi na medium sve (tako je bilo i u demu) ali - krenila igra, onaj skok i to i sranje, pocmem padati i shvatim da mi fali audio, ona spika preko radia. nekako izronim iz vode i izadjem na plazu i jos uvijek tisina, samo odijelo pocme raditi. kolega sjedi kraj mene i pogleda onu kornjacu sto je tamo na pocetku na plazi i pita zasto tako lose izgleda, jel bolesna
pogledam ja malo bolje i shvatim sta joj je - nema shadera na njoj uopce. u panici se pocinjem osvrtati i shvatim da ih nema nigdje, kamenje, stijene....sve shader-free. framerate u isto vrijeme losiji nego u demu.
rekoh koji k.....opalim sve na high. isti k s tim da frame rate padne na neigrivu razinu (u demou na high s onim ultra postavkama je islo tako da bi netko jaceg zeluca rekao da je to igrivo i igrao, meni osobno prenizak framerate iako nije doslovno slideshow). odjedno sav onaj audio koji je nedostajao manicno se krene redati. kompletan uvodni dijalog odjednom, glas preko glasa. kolega i ja se pogledavamo, nikome nije jasno koji k.
nist, u menu i spustim sve na low. odjednom evo shadera, cini mi se da sve ide ok. ubijem onim par prvih neprijatelja i odem se naci s clanom tima. tada on upali lampu na oruzju. kao da su se upalila sva svjetla ovoga svijeta. milijarde luxa izlaze iz te male lampe i cine mi gotovo nemogucim igrati dok je lik blizu mene. aj, to sam nekako prezivio
takodjer kako mjenjam "moci" odijela glas kasni s obavijesti o aktiviranoj ili kaze krivo te me totalno zbuni. odem na cloak a on izvali maximum armor i slicno.

sve u svemu nakon sto sam demo presao nekoliko puta, vozao se uzduz i popreko, rusio sve sto se dalo rusiti itd sve ovo me.....ma malo je reci iznenadilo. ne znam sta da mislim. za ove graficke probleme mogao bi okriviti drivere (iako kako su valjali za demo?) ali u spoju s ovim audio glupostima, zbunjenom igrom, cudnim ponasanjem neprijatelja.....vec je post previse dug da bi sve sto ne valja opisivao.
dakle, neka ideja? ("imas preslab stroj, kod mene sve radi ok" me ne zanima )
greg SE je offline   Reply With Quote
Staro 15.11.2007., 02:26   #810
WeD@
Space Cadet

WeD@'s Avatar

Datum registracije: Feb 2005
Citiraj:
Autor greg SE Pregled postova
***le vas elita-neelita rasprave. nema tu elite - imas love i kupujes najbolje ili nemas i kupujes ono sto mozes. postoje stvari koje neki od nas ne bi kupili ni da imaju love jer ne vole bacati novac u vjetar ali to je vec stvar nacina na koji se lova zaradjuje (vidim da neki teskim radom smatraju sjedenje ).

ono sto mene zanima je jel ima itko problema kojih nije imao s demo verzijom igre. recimo ja imam i to poprilicnih, detalje igra automatski stavi na medium sve (tako je bilo i u demu) ali - krenila igra, onaj skok i to i sranje, pocmem padati i shvatim da mi fali audio, ona spika preko radia. nekako izronim iz vode i izadjem na plazu i jos uvijek tisina, samo odijelo pocme raditi. kolega sjedi kraj mene i pogleda onu kornjacu sto je tamo na pocetku na plazi i pita zasto tako lose izgleda, jel bolesna
pogledam ja malo bolje i shvatim sta joj je - nema shadera na njoj uopce. u panici se pocinjem osvrtati i shvatim da ih nema nigdje, kamenje, stijene....sve shader-free. framerate u isto vrijeme losiji nego u demu.
rekoh koji k.....opalim sve na high. isti k s tim da frame rate padne na neigrivu razinu (u demou na high s onim ultra postavkama je islo tako da bi netko jaceg zeluca rekao da je to igrivo i igrao, meni osobno prenizak framerate iako nije doslovno slideshow). odjedno sav onaj audio koji je nedostajao manicno se krene redati. kompletan uvodni dijalog odjednom, glas preko glasa. kolega i ja se pogledavamo, nikome nije jasno koji k.
nist, u menu i spustim sve na low. odjednom evo shadera, cini mi se da sve ide ok. ubijem onim par prvih neprijatelja i odem se naci s clanom tima. tada on upali lampu na oruzju. kao da su se upalila sva svjetla ovoga svijeta. milijarde luxa izlaze iz te male lampe i cine mi gotovo nemogucim igrati dok je lik blizu mene. aj, to sam nekako prezivio
takodjer kako mjenjam "moci" odijela glas kasni s obavijesti o aktiviranoj ili kaze krivo te me totalno zbuni. odem na cloak a on izvali maximum armor i slicno.

sve u svemu nakon sto sam demo presao nekoliko puta, vozao se uzduz i popreko, rusio sve sto se dalo rusiti itd sve ovo me.....ma malo je reci iznenadilo. ne znam sta da mislim. za ove graficke probleme mogao bi okriviti drivere (iako kako su valjali za demo?) ali u spoju s ovim audio glupostima, zbunjenom igrom, cudnim ponasanjem neprijatelja.....vec je post previse dug da bi sve sto ne valja opisivao.
dakle, neka ideja? ("imas preslab stroj, kod mene sve radi ok" me ne zanima )
nadji neku sb karticu i ustekaj je u komp za probu, na mom proslom kompu nisam moga igraf far cry na high, osim u zatvorenim prostorima , kad bi izasa vanka resetira bi se stroj, a na medium je bilo sve ok, nakon nekoliko dana mozganja, ubacio sam sa starog kompa sb awe 64 i sve je proradilo ok...
Nemora bit u tvome slucaju, ali vridi probat, takodjer provjeri jeli imas zadnje drivere od zvucne, ako nista ne uspije morat ces cekat patch...
p.s. predpostavljam da je sve u redu sa kompom i windowsima...

e4300@3.2, 965p-ds3 rev 3.3, (kingmax 667 ddr2 1gb)x2
9600gso 768mb, 1tb wd, 500gb wd, sb live!
fortron 500w

WeD@ je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno