|
![]() |
#781 |
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
Ako mislim uzeti i5-6500 .. jeli Gigabyte GA-H110M-DS2, s1151 solidan izbor? citao sam puno o tom procesoru, pozitivne ocjene je dobio, no zanima me ta maticna.. ne shvacam bas po cemu maticna vrijedi onoliko koliko vrijedi. Ima li itko jos prijedloga? |
![]() |
![]() |
![]() |
#782 | ||
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
Zadnje izmijenjeno od: Sn4k3. 20.09.2016. u 15:23. |
||
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#783 | |
tiki
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
Također i5-6500 je loš izbor, košta 200-300kn više od 6400 ili 6402P a daje par sto mhz više, razlika nezamjetna a u džepu se osjeti. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#784 |
act of God
Datum registracije: Oct 2004
|
Može preporuka za socket 1151 ITX ploču (ove male 17x17 cm) na koju bi išao i3-6100? Jedini uvjet je da ima WiFi jer se drugačije ne mogu spojiti na net i naravno da nije skupa. ![]() ![]()
![]() |
#786 | |
Asshole
Datum registracije: May 2007
|
Citiraj:
https://www.uzishop.hr/intel-maticne...70m-itxac.html |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#787 |
act of God
Datum registracije: Oct 2004
|
Hvala, vrlo ste ljubazni. Samo da još pitam je li ovu ploču isto mogu iskoristiti za i3-6100 budući da je 200 kn jeftinija jedino vidim da je drugi chipset tj. H110 a na onoj skupljoj je H170. Treba mi što jeftinije, điđi miđe su mi nebitne osim WiFi-ja.
![]() |
#788 | |
Asshole
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#789 | |
Extrema Thule
Datum registracije: Feb 2005
|
Koju Intel matičnu ploču kupiti - 5. dio
Citiraj:
Ova zvuči ok, ali layout prilično loš. Wifi stoji krivo i preblizu SATA priključaka. Bolji je kad polegnuta i zašarafljena. Poslano s kompjutera iz kreveta preko interneta
__________________ |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#790 |
Asshole
|
a cujes, nije za vraga najjeftinija od konkurencij, onaj tko zeli bolji layout, OC potencijal, rgb, hladnjake po njoj, vise prikljucaka itd onda ce to i platit |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#792 |
Premium
Datum registracije: Aug 2005
|
Ispada da je ta H170 puno lošije složena ploča od ove H110 (Wifi kartica, hladnjaci na VRM-ovima, bijeli! 20 vs 24 ATX konektor...). Nažalost Asrock zna često zasrati layout na pločama.
![]() |
#793 |
Vršni visioc
Datum registracije: Jun 2005
|
![]() |
#795 |
Aiden Fierce
Datum registracije: Jan 2016
|
Kolko vidim ima više SATA portova,USB 3.1,8 kanalni audio(naspram 7 kanalnog),M.2 slot,malo veći raspon frekvencija memorije,bolju naponsku jedinicu,bogatiji bundle i Intelov Lan.
![]() |
#796 |
Premium
|
Na Asus Z170 Pro Gaming, a vjerovatno i ostalim Asusicama ćete vjerovatno dobiti ovakvu hrpu ATEX_cmd.exe critical errora u reliability monitoru na Windows 10. Problem uzrokuje realtekov driver za zvuk (skinut sa Asusove stranice), a rješenje je instalacija AI Suitea III koji je također asusov alat. Za detalje googlajte. Također stara verzija uTorrenta 2.2.1 baca također critical error u reliability monitoru svaki put kada se ugasi ta aplikacija na Windows 10. U Event Vieweru se to ne pojavljuje začudo i naravno nema nikakvih vidljivih nuspojava. Obje stvari su samo prijavljene u reliability history/monitoru. Što se tiče same ploče Z170 Pro Gaming, jedna topla preporuka. Uglavnom osim gore spomenutog "problema", sve radi. BIOS je vrhunski, overclockanje lagano, vdrop sa LLC 3 do 4 je minimalan, brzina ventilatora se može u biosu podešavat i putem krivulje. Premišljao sam se između nje, Asrock Z170 Extreme 4, Gigabyte Z170X-Gaming 3 i Asus Z170-A, ali čitajući puno komentara, recenzija i specifikacija, na kraju sam se odlučio za nju. U suštini ASUS Z170 Pro gaming i ASUS Z170-A su iste ploče. Međutim Pro Gaming ima Realtek ALC 1150 zvučnu karticu i EMI shield preko nje, a Z170-A ima stariji ALC892. Zvuk je naočigled osjetno bolji i topliji u odnosu na ALC892 kojeg sam imao na prethodnoj matičnoj ploči, ASUS P8Z77-M PRO. Za ALC1150 još vele da je na razini jeftinijih third-party zvučnih kartica. Da budem objektivan, pročitao sam da se ALC 1150 zapravo trebao zvati ALC 900 i vjerovatno nema velike razlike između njega i ALC898, ali je 892 u odnosu na obje spomenute osjetno inferiornija. Pošto sam nisam opet htio ALC 892, dao sam 100 kunića više za ALC 1150. To naravno Hi-Fi userima ništa ne znači jer koriste eksterne DAC-ove. Pro Gaming još ima i nekakvo LED osvjetljenje. Gigabyte Z170X-Gaming 3 je slična Asus Pro Gamingu (led + ALC1150), ali ima osjetno slabiju naponsku regulaciju (duplo manje VRM-ova nego asusice). Ali ono zbog čega je nisam uzeo su često spominjani problemi sa boot loopom, ali to je više boljka samog Z170 čipseta. Spominje se i da zadnji BIOS F6 ne radi kako spada i da je F5 bolji. Opcije za kontrolu ventilatora su loše i minimalne, a i sami BIOS je navodno lošiji od većine konkurenata. ASRock pak na papiru djeluje super, ali u praksi ne baš. Spominje se lošija kvaliteta PCB-a u recenzijama i komentarima, ali overall je solidna ploča. ASRockica je ujedno najjeftinija od spomenutih modela. Na kraju vodeći se onom "Koliko para, toliko muzike" uzeo sam Asus Z170 Pro Gaming. MSi ploče nisam ni gledao, ne znam zašto, valjda loši komentari na koje sam naišao putem. Zadnje izmijenjeno od: DraŽ. 08.10.2016. u 01:51. |
![]() |
![]() |
![]() |
#797 |
Asshole
|
ja sam uzeo Asus maximus VIII Hero, i nemam zamjerke dosad, međutim, nije mi jasan ovaj boot time koji je poprilicno dug, odnosno vrijeme odkad upalim komp dok se ne pojavi logo windowsa, probao sam sve i svasta u biosu, al to im je valjda neka mana, kolko i vidim po drugim user reviewsima, al nasao sam rijesenje i za to... koristim sleep umjesto shut down ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#801 |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
Pozdrav, Namjeravam kupiti matičnu socket 1151. Prvo sam se dvoumio između ove 2 ploče: Matična ploča ASUS ROG Maximus VIII Hero Alpha ASUS Z170-Deluxe Pogledao sam reviewe i jedne i druge i nikako odlučiti koji da izaberem. Kod ROG-a mi je super jer ima taj bolji audio čip, što mi je bitno da je audio dobar, no ima malo usb portova. Deluxe ima malo "slabiji" audio čip i više portova. Sad sam u dilemi šta je bolje i kolka je razlika te dali to vrijedi tih novaca. Sada sam i naletio na ovu ploču (ASUS Z170 Pro Gaming/Aura), po kojoj ne vidim zašto je jeftinija od gore navedenih za 1000kn. Uglavnom imam i7 6700K procesor, komp se koristi za gejminig i za virtualizaciju. Svaka preporuka je dobrodošla. Hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#802 | |
Premium
|
Citiraj:
Z170-A je jeftinija verzija Deluxice. Z170 Pro Gaming je gotovo ista kao Z170-A samo što je druge boje, ima Supreme FX audio (Z170-A ima lošiji ALC892) i ledice. Ne znam zašto bi netko uzimao alpha verziju Maximusa VIII Hero koja košta još 500kn više nego obična Maximus VIII Hero, a razlika je mala (Wi-Fi, Bluetooth, RGB Strip Headeri). To je više preseravanje. Ti se najviše zapitaj da li ti trebaju featurei koje donose Deluxe/Maximus ploče pokraj ovih jeftinijih? Npr. da li ćeš koristiti njihove dodatne feature-e poput 2x LAN, dodatnog softvera, ljepšeg izgleda, premium kvalitete, dodatnog Sata Express porta odnosno 2 dodatna SATA 3 porta, ugrađenog Wi-Fia (Deluxe/Maximus Alpha ploče) itd. Dobiješ i Kaspersky antivirus i Daemon tools Pro na jednu godinu free sa Maximusom, bar tako piše na njihovoj stranici. Pro Gaming/Z170-A će bez problema obavljati svoj posao kao i one. Također će bez problema omogućiti dobar overclock, DDR4 memoriju (do 3400Mhz), 6x SATA 3 portova (Od toga 2 se koriste za Sata Express), 8x USB 2.0 portova, 6x USB 3.0 i 1x USB 3.1 (Type-C i Type-A, mislim da se oba u isto vrijeme ne mogu koristiti). Šta ti točno koristiš da ti je 15 USB portova malo? ![]() Ako već hoćeš bolji zvuk, uzmeš jeftiniju ploču i pljuneš soma i nešto kuna za bolju zvučnu karticu ili eksterni DAC. Ove su i dalje sve integrirane Realtekove zvučne i nikad neće biti ni blizu pravoj zvučnoj kartici/DAC-u. Zadnje izmijenjeno od: DraŽ. 10.10.2016. u 02:08. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#803 | |
Premium
|
Citiraj:
Ova Pro Gaming ima stvarno dosta USB-portova. Čak ne vidim nikakve nedostatke u odnosu na ROG. Što se softwarea tiče ima sve koliko vidim na Asusovim stranicama kao i ROG, jedino da taj Sonic Studio nema. Čemu on služi? Ma ne treba mi 15 USB-a, al treba mi nazad 5 za početak. Nemam ništa posebno, printer, scanner, monitor hub je spojen na usb, miš tipkovnica. Zadnje izmijenjeno od: kiki456. 10.10.2016. u 07:37. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#804 |
Asshole
|
ja sam koristio godinama audigy SE, i onda sam uzeo asus xonar dx zvucnu i nedugo nakon toga uzmem tu asus VIII Hero maticnu sa tom njihovom integriranom zvucnom SupremeFX, koja ima cak integriran headphone DAC, ali... ja nisam audiofil, al razlika je nebo i zemlja izmedju xonar dx i te supreme FX, supreme FX, istina bog ima neke infantilne efekte i sučelje, al zvuk je njesra.... i to bas primjetno losiji i na slusalicama od 100 kn i od 700 kn |
![]() |
![]() |
![]() |
#805 | |
Premium
|
Citiraj:
O Sonic Studiu si pročitaj tu -> https://www.asus.com/us/support/FAQ/1015213/ Daje ti uglavnom neke opcije upravljanja zvukom, tipa equalizer, bass boost, surround... Pro Gaming i Hero ti imaju isti broj USB-ova. Ja na Pro Gaming imam 7 USB-ova odozada: - 4x USB 3.0, u istom retku jedan do drugog - 2x USB 2.0, za miš i tipkovnicu. I baš kad sam pomislio da je PS/2 izumro, stavili su ga na ovu matičnu XD - 1x USB 3.1 (Type-A ili Type-C) Ako spojiš onaj USB 3.0 kabl od kućišta na matičnu dobivaš 2x USB 2.0 i 2x USB 3.0 (barem je tako kod mene) sprijeda. Možeš dobiti još dodatnih 2-4 USB 2.0 ako spojiš USB backplate, ali ono totalno nepotrebno. ROG matične su ti za one imućnije ljude, barem kod nas u Hrvatskoj. U Americi brijem da ni ne gledaju ništa ispod ROG matičnih ploča s obzirom na njihove niske cijene. Ako misliš samo overclockat proc na 4.4-4.6GHz, odnosno ako ne budeš ganjao neke rekorde u OC-anju i ako nemaš potrebe za tim nekim dodatnim featurima, onda nemaš potrebe za ROG-om. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#806 | |
Premium
|
Citiraj:
Što se USB-ova tiče naprijed imam samo 2 porta na kučištu, ali to mi je dosta. ne treba više. Zadnje izmijenjeno od: kiki456. 10.10.2016. u 20:47. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#807 | |
Premium
|
Citiraj:
Uz Z170 Gaming Pro se dobije i Sonic Radar II, kojeg ću možda probat u nekoj igri. (Navodno prikazuje gdje je neprijatelj u igri analizirajući zvuk) http://imgur.com/a/U1CI2 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#809 | |
Registered User
Datum registracije: Oct 2014
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |