Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Tableti
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 01.09.2012., 00:23   #781
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Uzeo sam jučer onaj 7" NoviTab koji sam spomenuo par postova iznad.

Stvar je ovakva...

1. OS

Dolazi s Androidom 4.0.3.
Iskreno, ja ne vidim nikakve razlike između toga i 3.0 kojeg sam imao na Transformeru osim što radi brže. Da, brz je u otključavanju, otvaranju aplikacija i tranzicijama između ekrana.

Ono što malo potraje (oko 2-3 sekunde, ali vjerojatno zbog par widgeta) je okretanje homescreena između portrait i landscape dok u aplikacijama to napravi instantno (Adobe Acrobat s PDF-om od 15-ak stranica), a renderiranje teksta jedva potraje sekundu.

2. Google Play/Market

Mana je nedostatak Marketa, što i navode na stranici kao rezultat neplaćanja licence i rezanja troškova... Zato ima beskorisni GetJar.
Uglavnom, uspio sam iskemijati Market 3.1.1, ali na bilokakav pokušaj instalacije novijeg, ili Google Playa, baca da se aplikacija ne može instalirati, ili ako se već instalira, onda se odmah i sruši. Sve radi preko 3.1.1. pa nemam primjedbe, ali ako netko je li moguće staviti Play i kako, nek se javi.

3. Izrada - plusevi i minusi

Stražnja strana je od nekakve mat gumirane plastike (podsjeća me na U8650), što je dobro jer ne ostavlja otiske prstiju i ima grip, ali svejedno izgleda prljavo nakon što prođe par puta po rukama. Zasad još nemam ideje kako to očistiti.

Stražnji poklopac na rubovima završava ravno, a ne zaobljeno, pa se fino osjeti prijelaz. Završna obrada zato dobiva mali minus ako volite puno pipati tablet Meni ne smeta. Nisam ni očekivao da bude nešto osobito za tu cijenu.

Bitna stvar je da ne škripi i nema uvijanja. Sklopljen je izuzetno dobro.

4. Prokleta plava LED-ica

Netko se pametan sjetio da postavi iritantnu plavu LED-icu na prednju desnu stranu ispod kamere. Ne bi to ni bio takav problem, da ona ne radi cijelo vrijeme kad je tablet uključen. Znači, čak i kad ga stavim u sleep pritiskom na power tipku. LED-ica se gasi kad i tablet, a u slučaju punjenja svijetli ljubičasto.

5. Multimedija

MKV direktno sa sticka radi savršeno, skupa s titlovima. Muzika također. Ima i pristojan zvučnik. HDMI izlaz nemam kako i na čemu isprobati, mada sumnjam da ne bi radilo.
USB stickovi rade bez eksternog napajanja, dok diskovi neće proraditi dok nije

6. Korištenje

Format mi savršeno odgovara.
Kod većih tableta 10"+ nemam osjećaj da mi čvrsto leže u rukama. Ne mogu ni palcima doseći sve tipke, a split keyboard mi nikako ne paše. Ovdje mi se palci dodiruju, i sve tipke su mi lako dostupne. Ako ga okrenem u portrait mode, širinom i debljinom me podsjeća na Kindle i ugodno ga je držati u rukama.

Rezolucija mu je minus tj. gustoća piksela, ali ionako ga ne stavljam na nos kad pikam po njemu. Na udaljenosti ruke je super vidljiv.

Asus Eee je imao bolji ekran iste rezolucije i veličine, ali opet...za tu cijenu, teško da je moglo bolje.

Na kraju krajeva, zadovoljan sam omjerom uloženo - dobiveno.
Za mail, prosurfati portalima, pogledati pokoji PDF, teško da može bolje za te novce, a mislim da će i dobiti funkciju prijenosnog media centra. Splashtop također super radi pa mogu i komp kontrolirati iz kreveta. Divota

Ako koga zanima, mogu nabaciti i koju fotku kasnije.

CPU: Intel Core i7 8809G
MBO: Intel NUC8i7HVK
RAM: 2x16GB Crucial DDR4 2400
GPU: Radeon™ RX Vega M GH

SSD: 2x Samsung 970 Evo Plus 500 GB M.2
LCD: BENQ PD3200Q
Periferija: Microsoft Sidewinder X6, Logitech Performance MX
1v@n je offline   Reply With Quote
Staro 03.09.2012., 22:02   #782
Sonim
Premium
Moj komp

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
Autor xlr Pregled postova
@SilentException, Sonim: zanimala me prvenstveno baterija, kako vam se pokazala kroz malo duže cjelodnevno korištenje. Ako ga koristiš za po doma kao svojevrsnu zamjenu za komp (surfanje, društvene mreže, music player, čitanje, mail) vjerujem da bez beda izgura cijeli dan? Teško da može potpuno zamijeniti komp, ali svakako ga planiram vucarati po kući umjesto moba i napraviti od njega "media center".

I ja uzeo 16GB verziju, ali sad treba dočekati frenda koji se vraća tek za par mjeseci, huh.
Ja još nisam potrošio bateriju u jednom danu. Stavio sam si gore seriju da pogledam baš zbog baterije i s isključenim wirlessom, svjetlinom na nekih 30% jer mi je ekran presvijetao, pogledam 2 nastavka od nekih 40-45min i potrošim oko 20% baterije.

Mislim da bi morao izdržati nekih 7h bez beda s upaljenim wirlessom...
Sonim je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 04.09.2012., 19:54   #783
Rodjo2
Premium
Moj komp

Rodjo2's Avatar

Datum registracije: Jul 2010
E jeli neko otključavao motorolu xoom (MZ601) ili acer iconiu a501?Zanima me dali je moguče samostalno softwerski to napravit?
Našao sam za a501 3 stranice za otključavanje preko imeia, naravno plača se, iako jedna mi se čini da je samo za kanadu koliko sam shavtio. Dok sam za motorolu našao svašta i čini se da se može bez problema otključat.

I ako je zaključan na tmobile ili vip koji sim card mogu stavit od ostalih providera (bon bon (imam trenutno sim int. carticu njihovu), tomato ....)?

Sad ču kupit jedan od ta 2, isti je rang cijena 2k+ kuna pa koji nađem kupim, posebno ako je taj u Rijeci.
Rodjo2 je offline   Reply With Quote
Staro 04.09.2012., 20:32   #784
viking.software
Premium
Moj komp

viking.software's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
rodjo2, nemoj me 100% uzet za riječ, ali jedan dio vipovih a501 je bio otključan! često su vlasnici (govorim za tablete iz oglasnika) koristili samo vip jer su kupili tablet u nekoj internet tarifi, pa nisu ni imali potrebe za provjeravanjem da li je ili nije zaključana. tako da bez probe na licu mjesta nema prevelike koristi. osim ako vlasnik želi sam provjeriti.
inače je jako teško, čak mi se čini nemoguće otključati tablet sa vipa odn. uopće te a501. jedino ti ostaje pitati da li vlasnik (ako kupuješ iz druge ruke) ima valjani račun, pa se prošeći do vipa i pitaj da li otključavaju i tablete. pogotovo sada kada su dobili tu obavezu za mobitele. za homebox znam da ne otključavaju, a za tablete nisam ni pitao.

eventualno ti ostaju one unlock sim kartice. samo pitanje je da li ima mjesta za sim karticu + unlock karticu.

inače, a501 ti najvjerojatnije neće dobiti službeni ICS, a customi nisu pretjerano stabilni.

što se tiče kartica - tmobile-simpa-bonbon-multiplus konzum kartica, vip-tomato i tele2 nema virtualne mreže.
viking.software je offline   Reply With Quote
Staro 04.09.2012., 20:40   #785
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
ICS je stigao za A501, samo ne kod nas i pitanje je hoće li tj. kad će obzirom da naši ne da kasne nego im treba vječnost za update bilo čega.
Imam VIP-ov A501 (kupljen preko oglasnika), ali još nisam probao je li otključan obzirom da 3G nisam još nikad koristio.
Staro 04.09.2012., 20:48   #786
viking.software
Premium
Moj komp

viking.software's Avatar

ma da, kanada, meksiko, sve tržišta da te zaboli glava.

ovo kažu iz vipa:
"Nažalost, ne raspolažemo informacijama o dolasku novih verzija software-a za Tablet uređaje.
S poštovanjem
*Vinka Smiljanić *
VIPnet d.o.o."

sa tvitera, isto od vipa:
"@vipnetHRV može pitanje? da li će acer A501 kupljen kod vas dobiti nadogradnju na ICS?

In reply to
@L****c Za sada još nemamo informacija. ^AK"

tako da osim da ga proba sam nadograditi sa nekim romom "s one strane bare", nema druge mogućnosti. ili raditi na HC ili tražit' model 500.
Staro 04.09.2012., 22:25   #787
Rodjo2
Premium
Moj komp

Rodjo2's Avatar

Ok super hvala na info
Ako je tab na tmobile onda mi paše jer imam bon bon a provjerit ču dali su otključani kad kupujem. Što se icsa tiče samo mi je bitno da dolazi, kad tad nije mi žurba. A gledat ču da kupim xoom, po mogučnosti nešto otključano i sređeno ako se može. Više ima a501 od xooma u ponudi ...
Vidit čemo ... plača stiže 10og pa kupujem najbolje šta nađem od ponuđenog jer več se odugovlači dosta

Edit: tj na njuškalu je samo jedna motorola xoom

Zadnje izmijenjeno od: Rodjo2. 04.09.2012. u 23:26.
Staro 05.09.2012., 07:10   #788
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Našao sam i skinuo ICS koji su neki Rusi pustili na net Acer_AV041_A501_1.021.00_WW_GEN1 (200Mb). Moj trenutni je Acer_A501_4.484.01_EMEA_VIP.
Staro 05.09.2012., 11:11   #789
viking.software
Premium
Moj komp

viking.software's Avatar

Citiraj:
Autor Rodjo2 Pregled postova
Ok super hvala na info
Ako je tab na tmobile onda mi paše jer imam bon bon a provjerit ču dali su otključani kad kupujem. Što se icsa tiče samo mi je bitno da dolazi, kad tad nije mi žurba. A gledat ču da kupim xoom, po mogučnosti nešto otključano i sređeno ako se može. Više ima a501 od xooma u ponudi ...
Vidit čemo ... plača stiže 10og pa kupujem najbolje šta nađem od ponuđenog jer več se odugovlači dosta

Edit: tj na njuškalu je samo jedna motorola xoom
nisam siguran da je tmobile imao acere u ponudi. samsung, huawei, xoom i htc flyer su bili kod njih. vip je imao acere. čak se ne sjećam što je tele2 nudio. samsunga sigurno, ali ostatak - isparilo mi iz glave.

ics će možda doći, tako da se tu ne nadaš posebno, jedino nešto prepravljeno. evo, coconut ima više informacija. inače nije nešto čudno što je malo xooma, jer ih se malo prodalo. pa ni podrška kod nas nije nešto. malo vidi na strainim forumima kakva je situacija.

ako si već na tabletima sa 3g modulom, onda pogledaj samsunga kojeg je imao vip. to ti je sigurnija kupovina i podrška. imho.

kako bi to rekli na televiziji ili u 24sata novinama:

BREAKING

info za rodju2, mene, ostale zainteresirane za a501, a molba za coconuta - ako ti nije problem, možeš probati ovu proceduru, molim te.

dakle, na pitanje o updateu na ICS, za kojeg u hrvatskoj ni servis ni vip nemaju pojma, dobio sam ovaj mail od acer supporta:

In order to solve your problem please

Yes this unit will update but you may need to download and run Iconia the "Tab Update Enhancement" file from the Acer website first.
After the apk is installed, instruct customers to initiate a manual check for system updates on the tablet:

1. go to "Settings"
2. navigate to "About Tablet"
3. tap "Syst em Update"
4. tap "Check Now"

The system should now find the update to ICS.

pa molba za tebe coconut. ako već nisi i sam pronašao tu aplikaciju, daj ju instaliraj i provrti i vidi da li će naći službeni ics update.

inače, taj "tab update enhacement" je app koja se instalira na teblet pod HC-om i onda ona traži ima li ili ne update. LINK na GP.

hvala unaprijed!!

edit 2

brejknuo mi brejking. u međuvremenu sam našao na acerovom siteu tablicu sa datumima ics-a za tablete. 501 nije u planu. e, sad. tko mulja, tko ne zna o čemu govori.... ništa čudno, očito nisu samo naši agenti u korisničkim službama čisti prepisivači unaprijed napisanih odgovora.

no. bez obzira na to, coconut, ako nije problem, probaj ovo gore.
thx!

Zadnje izmijenjeno od: viking.software. 05.09.2012. u 13:13.
Staro 05.09.2012., 14:17   #790
Rodjo2
Premium
Moj komp

Rodjo2's Avatar

Ah mislim da če mi bit svejedno nakraju koji ču uzet kad budem imao novce ali evo našao sam i za istu cijenu ovaj tako da uzmem ga ako bude još u ponudi LINK
Iconia a501 je oko 2000 do 2500kn na njuškalu a koliko sam malo gledao ovaj je isto jako dobar čak mi se čini i bolji.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 05.09.2012., 14:21   #791
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Ta aplikacija mi je odavno skinuta na tablet. I svaki put kad ga palim idem dodatno ručno provjeriti ima li updatea na način kako si opisao. I uvijek dobijem isto 'Your device is up to date'.

Vjeroajtno ću se ići rješavati A501 jer nisam zadovoljan njome. Naime, laga mi kod gledanja videa. Čekam da na tržište dođe Nexus 10, a najavljeno je da hoće do kraja godine. Samo da ima utor za sd karticu i uzimam ga bez razmišljanja. btw, najavljen je N7 sa 3G modemom. A N7 se pojavio u Europi po cijeni od 250 EUR u MediaMarkt lancu. Meni je njegov ekran premali (hebiga, navikao sam na 10") i zato čekam Nexus 10.

Zadnje izmijenjeno od: coconut. 05.09.2012. u 14:31.
coconut je offline   Reply With Quote
Staro 05.09.2012., 15:28   #792
viking.software
Premium
Moj komp

viking.software's Avatar

a ne znam. ovaj ace mi sve više liči na naše službe za korisnike. par minuta kasnije, na ponovljeno pitanje da li je to 100% točna informacija, kažu ovo:

In order to solve your problem please

The Acer servers in that part of the world will.< BR>If you follow the instructions I sent you, you will be able to download the update for ICS.

tako da sve mi se čini da ipak ništa od toga.

što se nexusa tiče, 7" nema sd utor, a kako sada stvrai stoje, što sam pročitao, neće ni on. za 3g model znam, no pitanje je za koje zemlje. ali kada i ako dođe kod nas nabit će mu cijenu.

btw, danas sam vidio jednog 7" na njuškalu za 2300kn.
Staro 05.09.2012., 16:58   #793
Rodjo2
Premium
Moj komp

Rodjo2's Avatar

Evo upravo dogovorio samsung galaxy tab 2 10.1 p5100 za 2500 kn star mjesec dana s garancijom onaj iz predhodnog posta. Tako da neče bit problema s icsom i ničim i od tmobila je tako da moj bonbon ide ...
Javim se za tjedan 2 kad dobijem neke utiske o njemu.
Staro 05.09.2012., 17:18   #794
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Pametno si napravio. Samsung ima odličnu podršku za multimedije i od samog Samsunga što se tiče updatea softwarea.

@viking
Znam da N7 nema sd utor i nadam se da će ga N10 imati jer su dobili dosta kritika zbog toga. Doduše, bojim se da si u pravu jer teško mogu održati tako nisku cijenu ako stave i sd utor.
Staro 05.09.2012., 20:27   #795
viking.software
Premium
Moj komp

viking.software's Avatar

cijenu neće podići sd utor, nego naši trgovci. ali, treba čekati, možda nas iznenade.
Staro 06.09.2012., 21:45   #796
SilentException
Premium
Moj komp

SilentException's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
'bemti, ovi novi vatreni kindli nisu za bacit. jedva cekam docepat 9" verziju da vidim kako sljaka.

| Dell XPS m1530 Red | 15,4'' UltraSharp WSXGA+ (1680x1050) | Intel Core2Duo T7500 2.2GHz 4MB | 3GB RAM (1x2GB + 1x1GB) | nVidia GeForce 8600M GT 256MB DDR3 | Seagate 200GB 7200RPM | Slot Loading Dual-Layer DVD+/-RW | 6-cell (2.5 sati) & 9-cell (4.5 sati) batteries | Media Remote Control IR | Intel 4965AGN Wireless (2.4GHz & 5GHz Radio), Bluetooth, Fingerprint Reader, 8in1 Card Reader, 2 MegaPixel WebCam, LAN, HDMI 1080p connector, 3xUSB, Firewire, S-Video, VGA, ExpressCard slot | Windows Vista Home Premium | Logitech VX Nano Cordless Mouse | Logitech Alto Cordless Notebook Stand & Keyboard | Logitech AudioHub Notebook Speakers |

| TBA |

| Silverstone GD01B-MXR | Corsair HX620 620W Modular PSU | ASUS P5W DH Deluxe | Intel Core2Duo E6600 2.4GHz (3.0GHz) | nVidia GeForce 8800GTX 768MB DDR3 | AverMedia AverTV Hybrid Duo PCI-E | Creative Labs X-Fi Elite Pro | 200GB Seagate Barracuda 7200.8 7200RPM | BenQ DW1650 | Scythe Ninja Mini & Sharkoon Silent Eagle 92mm | 2x Sharkoon Silent Eagle 80mm | Case separated in two termal zones (CPU, HDD, DVDRW, TV Card & PSU, GPU, Sound Card) | AZiO BTD603-132 USB 2.0 Bluetooth Adapter | Logitech MX Revolution Cordless Laser Mouse | Logitech diNovo Edge Keyboard |

| D-Link DNS-323 A1 v1.05 fun_plug-ed + many mods | 2 x 320GB Seagate Barracuda 7200.10 7200RPM RAID0 | Cat6 Gigabit Network | 9k Jumbo Frames | Average (WRITE): 19,32 MB/sec | Average (READ): 28,60 MB/sec |

| D-Link DNS-323 B1 v1.05 fun_plug-ed + many mods | 2 x 1TB Samsung HD103UJ F1 7200RPM | Cat6 Gigabit Network | 9k Jumbo Frames | Average (WRITE): XX,XX MB/sec | Average (READ): XX,XX MB/sec |

| TBA (work in progress ) |

SilentException je online   Reply With Quote
Staro 07.09.2012., 05:03   #797
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Ako mogu za istu cijenu kupiti Nexusa i Kindla, radije bi Nexusa. 'em je jači, 'em ima bolju podršku, 'em na njega možeš instalirati bilo koju droid aplikaciju dok je Kindl sustav sa vlastitom verzijom Androida na koju vjerojatno ne možeš instalirati sve što hoćeš.
Staro 11.09.2012., 15:45   #798
georgy
Premium

georgy's Avatar

Datum registracije: Sep 2008
Može li mi netko preporučiti tablet koji bi se koristio u firmi za pokazivanje prezentacija i slične "uredske" stvari- do 2000 kuna?
Pošto vidim da ima tableta koji to mogu i za manje novca- ciljam na nešto kvalitetno (firma plaća- pa se ne treba suzdržavati )
Naravno, treba ga se moći kupiti u Zagrebu
georgy je offline   Reply With Quote
Staro 11.09.2012., 23:28   #799
Rodjo2
Premium
Moj komp

Rodjo2's Avatar

Ja sam u zadnje vrijeme gledao i kupio nešto pa ti mogu reč da češ neki tablet sa dual corom, vjerovatno ti treba 10.1 ekran do 2k kuna u dučanu teško nač ... na njuškalu več možeš nač neku motorolu xoom,galaxy10.1 ili iconiu 500, 501 (nema upgrade kao što vidiš u postovima prije)... pošto to nedolazi u obzir .... meni se svidio lg power miru -1 tyon to ti je oko 1500kn (meni je trebao 10.1 sa 3g mogučnosti a on ima 3g dongle i ima 1 ghz i 1gb rama radio na njemu i ljepo radi)
Imaš u chipoteci , neznam dali je još popust od 20%,coby kyros svi su do 2000kn kuna ima sa 3g bez , 16:9 , 4:3 ekranom svakakvi modeli . Za ostale neznam pogledaj možda prestigio modele. Toliko od mene. Nisam gledao baš taj rang tj jesam ali malo ih je bilo sa 3g mogučnostima pa ti možda neko drugi više može reč. Ali mislim da za tu cijenu češ se morat zadovoljit sa jednim procesorom i 500mb ili 1gb rama ovisno šta nađeš.
Staro 12.09.2012., 13:06   #800
georgy
Premium

georgy's Avatar

Puno hvala- našao sam sada par tih koje si mi preporučio i trenutno mi se Leonovo Ideapad K1 čini kao najbolji izbor.
Samo- ne nalazim taj LG koji spominješ... Može neki link?
Staro 12.09.2012., 16:26   #801
Rodjo2
Premium
Moj komp

Rodjo2's Avatar

Citiraj:
Autor georgy Pregled postova
Puno hvala- našao sam sada par tih koje si mi preporučio i trenutno mi se Leonovo Ideapad K1 čini kao najbolji izbor.
Za k1 neznam apsolutno ništa tako da ti nemogu pomoč, ali pogledao sam spec i čini se ok ako je cijena prihvatljiva sad ics root podrška... neznam.

Evo link od linksa tamo imaju LINK
A ja sam ju kupio za 1438kn ili 1468 u internet trgovini. Probao sam nač sad ali nisam uspio ali ima
LG miru je dobar (nisam našao bolji) low cost ali ako moš uzet dual core uzmi dual
Staro 12.09.2012., 20:38   #802
viking.software
Premium
Moj komp

viking.software's Avatar

Citiraj:
rodjo je krivo napisao, radi se o LC-power-u. s time da mire1 najvjerojatnije neće više biti, danas je došla mira 2, sve isto osim druge kamere, kučišta. cijena 1599.

k1 ti 99,9% neće dobiti nadogradnju na ics. sad, jel' ti to nešto znači u životu ili ne... ali nisam siguran koliko bih ti ga preporučio. pogotovo jer nisam siguran da ima podršku za 3g stickove. moram priznati da ga dugo već ne uzimam u razmatranje i ne savjetujem, ali, sumnjam da su nešto napravili po tom pitanju.
Staro 13.09.2012., 00:05   #803
Rodjo2
Premium
Moj komp

Rodjo2's Avatar

Da, sorry nije LG već LC i da miru 2 je izašlo ali je sve isto (osim kamere...).
Staro 13.09.2012., 08:17   #804
georgy
Premium

georgy's Avatar

Gledao sam i sad su rekli da im (u firmi) treba 3G.
Tako da K1 otpada.
I preostaju Prestigo MultiPad PMP5097CPRO i Coby Kyros 1125-3G
Jedino što Prestigo podržava 3G samo preko nekih donglova, pa nisam siguran da je to prihvatljivo (tj. ne znam koji će dongle oni koristiti).
A, mira 2 mi se čini super ali za nju piše isto da samo preko dongla...
Onda ona ide sa svim donglovima ili?

Ili je i ona lista podržanih donglova kod Prestiga napisana samo za one sa kojima su oni isprobali (a radit će sa svima)?
Staro 13.09.2012., 10:37   #805
Rodjo2
Premium
Moj komp

Rodjo2's Avatar

Da to su ti 3 opcije (neznam koju da ti preporučim) a koji stickovi ti idu na njih imaš tema u ovom threadu di je sve viking lijepo objasnio. Coby u chipoteci ima 500 mb dok ova 2 imaju 1 GB!.
Imaš još jednu mogučnost preko vipa ili t mobila uzmeš pretplatu na mobilni internet i imaš ovakav izbor t-mobile Link ili Vip Link . Jedino je šta moraš uzet pretplatu na 2 godine. Ja sam uzeo ovaj samsung galaxy tab 2 p5100 (njuškalo) i jako sam zadovoljan. A ovaj samsung galaxy 7500 je jako sličanrazlika je u tome što je 5100 malo jači i malo više jede bateriju ali neprimjetno je napram 7500 (evo ti linkovi od spec. Link5100 i Link7500), flayer je 7"-a a ovaj od lg optimus neznam opet ništa ali mislim da je i on 7" HEHE

Nadam se da sam pomogao
Staro 13.09.2012., 11:33   #806
viking.software
Premium
Moj komp

viking.software's Avatar

Citiraj:
Gledao sam i sad su rekli da im (u firmi) treba 3G.
Tako da K1 otpada.
I preostaju Prestigo MultiPad PMP5097CPRO i Coby Kyros 1125-3G
Jedino što Prestigo podržava 3G samo preko nekih donglova, pa nisam siguran da je to prihvatljivo (tj. ne znam koji će dongle oni koristiti).
A, mira 2 mi se čini super ali za nju piše isto da samo preko dongla...
Onda ona ide sa svim donglovima ili?

Ili je i ona lista podržanih donglova kod Prestiga napisana samo za one sa kojima su oni isprobali (a radit će sa svima)?
tako je. pres. zahtjeva 3g stick za koji ti nitko ne može garantirati da će raditi. napisano je već sto puta - stickovi koji su navedeni kao podržani ne rade, oni koji nisu oni prorade iz prve. dakle - ili sa stckom u trgovinu, ali teškoda će ti netko dati da ga kopčaš. pogotovo ako nemaju otg adapter ili port.
kyros ima ugrađeni 3g modul. ovisno za što će ti trebati tablet, kao i mnogo puta prije napisano, nemoj napraviti update na ics. dobiti nećeš NIŠTA, a izgubiti ćeš dosta toga. prvenstveno prostor, pa brzinu i fluidnost androida 2.3. update je jednostavan, no, downgrade je pain in the ass.

kako je rodjo napisao, ili uzeti nešto kod naših providera, mada je ponuda siromašna i slična. e, sad da li ti odgovara skupi uređaj ili 24 mjeseca pretplate... s time da su ti tableti uglavnom zaključani.

e, sad. obzirom da je za firmu, pa neke finese nisu toliko bitne, rješenje su ti archos G9 tableti. hoćeš model 80 (8") ili 101 (10"). dakle-stvar je u tome što oni ne dolaze sa ugrađenim 3g modulom nego uz tablet dobiješ/kupiš njihov stick koji se prilikom korištenja utakne u samo tijelo tableta i viri 0,5-1cm. čisto radi signala. znači nema punog komoditeta kao kod kyrosa, samsunga ali ni zafrkancije sa stickom kao kod prestigia-hoće ispast, hoćeš ga zaboraviti, kresnuti sa torbom i slično.
inače archos isto na žalost ima 512mb rama ali ima ics ali i dvojezgreni procesor. kako se vjerojatno neće igrati na njemu, taj nedostatak memorije neće biti toliko osjetan.

tako da... sve ostaje na tebi. izbora ima, sad samo treba "odrješit' kesu" ;-)
Staro 13.09.2012., 19:31   #807
georgy
Premium

georgy's Avatar

U firmi već imaju stick i karticu, pa im pretplata ne treba.
A, Archos sa stickom dođe oko 2500 kuna, pa je to ipak previše.

Onda ispada da će biti Kyros.
Hvala na upozorenju za ICS- definitivno sam mislio napraviti update

Hvala vam obojici
Staro 13.09.2012., 20:16   #808
viking.software
Premium
Moj komp

viking.software's Avatar

eh sad... prvo kažeš nije lova bitna, plaća firma, sad je 2500 puno. no, dobro. ;-)

kyros je šteta što nema i ovaj 4:3 model sa 3g.om.

nemoj raditi update jer ćeš ga zagušiti. i još jedno - kyrosi ti nemaju google play! ali da se srediti. ima dosta uputa. pogledaj si ih malo.
Staro 14.09.2012., 07:26   #809
georgy
Premium

georgy's Avatar

To sam napisao jer sam vidio da ima puno jeftinijih (na kojima PowerPoint i Word sigurno nromalno rade), ali je budžet 2000 pa ne treba što manje potrošiti (tj. ništa se ne dobije ako se kupi neki za 800)
Staro 14.09.2012., 13:50   #810
viking.software
Premium
Moj komp

viking.software's Avatar

PP i word će raditi na skoro pa svemu. razlika je samo u kvaliteti aplikacije, i da li se koristi kao view-only ili treba biti moguće i editiranje i izrada novih dokumenata. e, sad. ako već misliš na to, onda trebaš misliti i kako ih prezentirati. jer, neće se valjda vas šest gurati iznad tog malog tableta ili misliš frknut izlaz nakakav projektor, tv. znači, tv-out je must-have. da ne bi bilo "a šta sad?" kada ga kupiš. ;-)
sad, jedini problem je što je firma u pitanju. jer, pretpostavljam, treba postojati i kakav račun? jer, na njuškalu ima zanimljivih primjeraka za te novce.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno