|
![]() |
#781 |
Guest
|
Hvala svima na odgovorima ![]() domis, svrha te konfiguracije uz gaming je obrada videa, i raznih multimedijskih sadrzaja, tako da ne preporucis i5 4670k ![]() dadosbcro, svjestan sam da sam mogao jeftinije proci, medutim neke komponente nisu dostupne tamo gdje ih nabavljam.Ne isplati mi se pojedinacno narucivati komponente tamo gdje su najjeftinije i placati dostavu za svaku pojedinacno.nemam vremena ni zivaca za to. sve komponente su odlicne i imaju vrhunske recenzije, neke stvari nisu bezbveze skuplje, tu je odnos cijene i performansi, i sto ti kazes kako Dell ostavlja dojam kvalitetnije proizvoda, po meni je to tako isto za Samsung Pro verziju, RipjawsX Series, kao i Corsair kucistem, za napajanje svaka cast to je bio moj prvi izbor medutim nenabavljiv je po meni LG IPS monitor 23MP75HM-P s godinom proizvodnje 2014, boljim specifikacijama od potrosnje energije, ugradenim surrond zvucnicima, nadalje puno bolje rijesenje od Della. |
![]() |
![]() |
#782 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
pa kupuješ monitor zbog kvalitete slike, a ne par w razlike potrošnje ili ugrađenim zvučnicima koji su LOL kvalitete ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#783 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2011
|
Citiraj:
![]() http://www.centro.hr/detalji_proizvo...gold-550w.aspx Ja kačim za par dana GTX 760 na svoju 2500K+Z77 konfu na Seasonicu G-360W, i imat ću još prostora za značajan OC ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#784 |
Premium
Datum registracije: Feb 2010
|
Predložio sam ti kingston memu jer možeš uštedjeti 100kn i dobiti 7 godina jamstva više, razliku u performansama nećeš vidjeti, na tebi je da odlučiš što ti se više isplati, osobno bih prije uzeo ono što sam linkao ![]() Što se kućišta tiće, fractal arc midi r2 je većih dimenzija, teže 5kg, sama težina govori o kvaliteti kučišta, mislim da dolazi sa 3 venta od 140mm, koji su tihi, ima ugrađen fan kontroler za 3 venta, bolju podršku za vodeno hlađenje, filtere za prašinu na svim ventovima....kućište je kvalitetnije, a jeftinije nego taj corsair... U diskontu imaš raspoloživo napajanje, kućište i memoriju... |
![]() |
![]() |
![]() |
#786 |
Premium
|
Uvijek gledam vise je bolje...imao sam priliku dosta često vidjeti gdije je ram prducnio nakon isteka jamstva, pa gledam dodatnih 7 godina nije za bacit...ako nakon 3 godine g.skill ode na vječna lovišta, dobiješ figu, ako kingston ode, dobiješ novi besplatno ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#787 |
Moderator
|
pa upravo to... kad si već u high-end vodama onda tak jasno da ćeš gledat garanciju pošto je to maltene živi keš. recimo kad si ja uzimam neku komponentu tipa sada nedavno psu... ne, ne treba mi 5kw napajanje jedno jedino na svijetu dovučeno iz malog sela iza vijetnama, nego mi treba sisonik (u bilo kojem obliku) koji će davati dovoljno za moju konfu i koji će imat 100 godina garancije pošto tih plaćenih 1200-1300kn će uvijek vrijediti te pare i nema boga da me netko prevesla sa "ekvivalentom". tak sam prošao sa asus grafama jer sam htio najdužu garanciju i najskuplji proizvod, makar iskreno gledajući testove te asus grafe bi mi bile zadnji izbor. |
![]() |
![]() |
![]() |
#788 |
Premium
|
e baš to, u ovom slučaju razlike u performansama nema, u kvaliteti čisto sumnjam, u startu platim 100kn manje i nakon 3 godine prodajem polovni kingston ram sa 7 godina jamstva, za koji tražim više zbog jamstva, a g.skill koji je u startu plaćen 100kn više-prodaješ za manje, jer nema jamstvo... |
![]() |
![]() |
![]() |
#789 | |
Guest
|
Citiraj:
Zadnje izmijenjeno od: uzi.53nja. 19.03.2014. u 17:37. |
|
![]() |
![]() |
#790 |
Guest
|
dadosbrco, slazem se ici cu na komponente s garancijom, na duge staze se isplati kao sto kazes, hvala :-) |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#791 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2014
|
![]() pozdrav ljudi.student sam arhitekture,i treba mi savjet kako sloziti konfiguraciju.bavim se iskljucivo modeliranjem (autocad,3ds max) te vizualizacijama-renderi (vray plugin za sketchup,3ds max).ono sto bi htio istaknuti na pocetku je da sam voljan izdvojiti nekih 14 000 KN,i to bi trebala biti neka gornja granica.u startu me muci par stvari,da li da gradim workstation pc ili pak "gamerski" pc? procesori, i7,xeon? graficka kartica? u globalu bi htio neku jaku maticnu plocu gdje mogu kroz godinu-dvije sistematski nadogradivati konfiguraciju,hrpu rama (jer se rusi program prilikom renderiranja kompliciranih scena) i jaku graficku.da li je bolji izbor odraditi neki sli ili kupit graficku zasebno to ovisi do vas...veliki sam ljubitelj racunala i svega sto ima veze sa njima,ali evo-pregazilo me vrijeme,nove generacije dosle a ja hvatam konce.pa bih zamolio vas iskusne da mi podijele strucni savjet ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#792 |
Premium
|
1 x Procesor Intel Core i7-4930K Extreme Edition, Haswell, s2011 1 x MSI X79A-GD65 (8D), Intel® X79 Chipset, 8xDDR3 1066/1333/1600/18 1 x DDR3 16GB (2x8GB) Corsair, 1600MHz, CML16GX3M2A160C9, 9-9-9-24 1 x HDD WD 1TB, Caviar Blue 10EZEX, 1000 GB, SATA3,64 MB, 3,5", 24mj 1 x COOLERMASTER 690 III, CMS-693-KKN1, MIDI, crno, bez PS 1 x MSI GTX770 Gaming 2GB GDDR5, Dual-link DVI-I x 1, Dual-link 1 x Napajanje Seasonic S12G-650 Gold, 650 W, aktivni PFC, Hlađenje 1 x DVD upisivač Samsung SH-224DB SATA Bulk Black, SATA 1 x Thermaltake Contac 39, Intel Socket LGA 2011 Intel Socket 1 x Samsung 250GB 840 EVO Basic, Kapacitet 250 GB, 2,5", SATA 3 13.100,98Kn ADM Evo nešto nabrzinu jer žurim, 12-threadani procesor koji melje u renderingu+mogućnost overclocka, poveći SSD, all-round dobro i prostrano kućište. U diskontu24 bi se moglo i 32GB RAMa ugurati jer je malo jeftiniji. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#793 |
Registered User
|
sve mi ovo zanimljivo izgleda,samo me par stvari muci,naisao sam na netu na hrpu maticnih ploca,od ASUS P9X79 , ASUS Z87 DELUXE QUAD ,...ne znam kakav je msi po tome pitanju,svi mi govore da su skepticni,da uzmem asus ili gigabyte... druga stvar,ovaj twin frozr gtx 770 mi izgleda odlicno,ako bi sa vremenom odlucio dodat jos jednu (uparit ih),da li mi napajanje trpi i da li moram zbog toga nesto mijenjati? ddr3 16gb 1600mhz mi izgleda dobro,ne znam kakva je razlika kada je quad,dual channel memorije i sada koliko to pridonosi cijelome procesu...mozda neke od tih varijanti? ja bi sa vremenom nabacio da imam 32gb pa nek se nade... zatim bi osobno izbacio dvd przilicu,i to je u globalu to,monitor vec imam,uzeo bi novi,ali 2-3 mjeseca iza nakon kupovine konfiguracije hdd,nije da trpam stvari po racunalu,ali imam sa strane eksterni,mozda smanjiti popola i ssd i hdd? unaprijed se zahvaljujem na izdvojenom vremenu ![]() Zadnje izmijenjeno od: coconut. 22.03.2014. u 07:34. |
![]() |
![]() |
![]() |
#794 |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
uzmi asus, p9x79. svi procesori/ploče s 2011 socketom podržavaju 4 memorijska kanala. u praksi, dual channel je do 10% brži u odnosu na single memorijski modul. koliko je efektivno ubrzanje korištenjem quad memorije, nek odgovori neko s iskustvom ![]() naravno da napajanje trpi dodavanjem još jedne (gladne) kartice, njen deklarirani max TDP na stock vrijednostima je 230W, plus 130W proc (i više ako odlučiš za OC), pa ostatak družine u kućištu...ekipa obično zvekne 750/850W brand napajanje za SLI/cross te klase - makar taj siso ima mislim dobru zalihu snage... optimalan kapacitet ssd-a bi sam treba znat, obzirom da imaš jasan koncept šta ćeš sve radit na računalu..imaj na umu ako budeš gejma dosta, da ti instalirane igre jedu dosta prostora na sistemskom disku. a i rezat 'skladišni' disk na pola te pritom uštedit 50kn max nema baš smisla... i ne bi ja taj CM, radije FD arcXL, za neveliku novčanu razliku (obzirom na krajnji budžet) znatno bolje i prostranije kućište.
![]() |
#795 |
Premium
|
Budući da si rekao da voliš računala ![]() 1 x MSI X79A-GD65 (8D), Intel® X79 Chipset, 8xDDR3 1066/1333/1600/18 1 x Procesor Intel Core i7-4930K Extreme Edition, Haswell, s2011 1 x MSI GTX770 Gaming 2GB GDDR5, Dual-link DVI-I x 1, Dual-link 8.423,02Kn ADM.hr Kingston HyperX Beast DDR3 16GB (Kit of 2) 2133MHz CL11 DIMM XMP x2 Corsair Graphite Series 230T Grey Windowed with Blue LED KINGSTON HyperX 3K Solid State Drive 2.5" SATA III-600 120 GB MLC, Retail SH103S3/120G Hladnjak za procesor Thermaltake Frio Advanced Corsair PSU Enthusiast Series RM750 Power Supply, Fully Modular 80 Plus Gold 750 Watt, EU Version Toshiba DT01ACA100 1TB 3.5'' 5.146,89kn centro.hr Sveukupno: 13.569,91kn Imaš 32GB RAMa, smanjen SSD, nešto jače napajanje za mogućnost SLI jer ako ćeš overclockati 4930K onda 650W dolazi malo na knap u full stressu. High-end hladnjak, kućište na otprilike istoj razini. Ove socket 2011 ploče su sve high-end praktički, nema neke posebne razlike, a imaš i 8 utora za RAM, pa ti stane čak 64GB ![]() EDIT: Sad vidim kolegin post gore, možeš i taj Fractal, imaš malo lufta u ovoj kombinaciji. |
![]() |
![]() |
![]() |
#797 |
MiningMod
Datum registracije: Jun 2005
|
nadam se da se zna da tu ploču prije pikanja tog procesora mora se flashati...jer ta ploča ne dolazi sa podrškom za Ivy Bridge-E procesore...tako da moj savjet je da kupiš sve na jednom mjestu i neka ti slože računalo da to pali |
![]() |
![]() |
![]() |
#801 |
Registered User
|
i jel mi ovdje govorimo o istoj grafickoj kartici? http://www.msi.com/product/vga/N770_...#specification jer sto sam uspio pronaci ovaj msi gtx770 dolazi sa 2gddr5 dok tamo na stranici 4gbddr5? |
![]() |
![]() |
![]() |
#802 |
MiningMod
Datum registracije: Jun 2005
|
Ako imaš keša, ja bi ovako preporučio: Intel Core i7-4930K Cooler Master Hyper 212 Evo (pitaj ako imaju Noctua D14 za 2011 socket pa ako da uzmi nju) Gigabyte GA-X79-UP4 Kingston HyperX Beast 32GB DDR3-2133MHz Kit Gigabyte GeForce GTX 770 2GB Samsung 120GB 840 Evo WD Blue 1 TB SATA LEPA G650 (ako imaš love, uzmi XFX 750 - P1-750B-BEFX) LiteOn iHAS124 bulk black Fractal Design Define R4 - Black Pearl UziShop 13.690,00 Kn Besplatno ti sastave i dostave doma |
![]() |
![]() |
![]() |
#803 |
Registered User
|
nadam se da nisam pegla,ali samo pitanje,zasto ne asus ili msi maticne u kombinaciji sa asus msi grafickim? konfiguracije su stvarno super,ali eto nekako mi gigabyte izgleda kao neki autsajder za ove ostale? |
![]() |
![]() |
![]() |
#805 |
Registered User
|
sta mislis o ovome? MSI Big Bang-XPower II 2 695,00 kn Intel Core i7-4930K procesor 3 902,00 kn MSI N760 TF 4GD5/OC 2 314,00 kn Kingston Technology HyperX Beast 32GB DDR3-2133MHz Kit 2 467,00 kn Seagate 1TB SATA HDD Barracuda, Serial ATA III, 1000 GB 428,00 kn Samsung 120GB 840 Evo 841,00 kn XFX ProSeries 750W PSU 1 048,00 kn Cooler Master Hyper 212 Evo 246,00 kn Fractal Design Define R4 - Black Pearl 739,00 kn 14 680,00 kn malo je prekoraceno ali onda bi smanjio ram na 16gb.. fali li mi jos kakvih "dijelova,dodataka" osim monitora,misa i tipkovnice? |
![]() |
![]() |
![]() |
#807 | ||
Premium
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#808 |
Moderator
|
ne znam zašto bi itko uzimao išta osim gigabyte grafa... ne samo zato što je ja sad imam, nego zato što su stvarno najbolje što se hlađenja i buke tiče, a nikada nisu skupi ko asus koji brat-bratu zna biti 20-30% topliji perclock i jedini uz asus nude 3godišnju garanciju. |
![]() |
![]() |
![]() |
#809 |
Premium
Datum registracije: Jun 2009
|
Jooj, Siso nemušta, MSI radi vrhunske grafe sa TwinFrozr hladnjacima, nije Gigabyte-ov Windforce jedini dobar hladnjak. ![]() Nisam gledao, da li ovo FD Black Pearl kućište podržava ATX-XL matične odnosno BigBangII? Edit: pogledao sam, ne podržava. |
![]() |
![]() |
![]() |
#810 |
Premium
|
mda, neće moći, black pearl udomljuje atx vulgaris, iirc.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|