|
![]() |
#781 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2004
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#782 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
Citiraj:
nije da procesor,graficka ili ram odredjuju dali mozes staviti disk |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#783 |
Premium
Datum registracije: May 2005
|
Zašto? Kolko vidim ekipa govori da je F3 u rangu WD Bluea, a Blue je malo jeftiniji (50-ak kn). I kako WD Black stoji u usporedbi s F3? Je osjetno brži ili su tu negdje? Pošto će ovo biti sistemski disk, a buraz kojem to kupujem uglavnom koristi kompjuter za igranje (ne drži sve sezone Star Treka na disku), možda bolje da uzmem manji (500-640 GB) WD Black za iste pare? I da, Black ima 5 god. jamstva pa i to treba uzeti u obzir. Zagrijavanje me ne dira baš previše, samo da nije baš jako bučan. Znači F3 vs. Black usporedba. Cijene: F3 500GB 3 god. jamstvo - 332,31 kn (nema od 640) Black 640GB 5 god. jamstvo - 426,00 kn F3 1TB 32MB 3 god. jamstvo - 534,10 kn Black 1TB 64MB 5 god. jamstvo - 640,84 kn Znači 640GB Blacka je 110 kn jeftinije od 1TB F3. |
![]() |
![]() |
![]() |
#784 | |
Antimićanin
Datum registracije: Aug 2007
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#786 | |
DUH KOJI HODA
Datum registracije: Aug 2010
|
Citiraj:
trenutni hdd mi je 250gb, planiro sam ovaj od 1tb samo na njega spojit ili moram direktno na matičnu ![]()
![]() |
![]() |
#787 |
Hejter
Datum registracije: Mar 2005
|
Nemozes spojiti na drugi hard jer to je nemoguce. Spajanje jedino na plocu ili na kontroler. |
![]() |
![]() |
![]() |
#788 |
DUH KOJI HODA
Datum registracije: Aug 2010
|
![]() |
#789 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2008
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#790 |
Premium
Datum registracije: Oct 2009
|
Molio bih nekog da mi preporuci sistemski hdd i hdd za pohranu podtaka i torrenta. Za pohranu sam mislio Western Digital Caviar Green 1500 GB WD15EARS ali jos neznam koji za sistemski da uzmem. Gledao sam malo ove ssd ali to je jos preskupo, raptor je dosta jeftiniji ali mislim da mi to nije potrebno. koliko mi otprilike treba za sistemski hdd? Mislio sam oko 500GB uzet da imam i za igre mjesta. 1. Western Digital Caviar Black, 500 GB, SATA II, 32 MB, WD5001AALS 2. WD Caviar Black 1TB 6 Gb/s; Caviar Black , SATA3, 1002FAEX Ovaj drugi je sata3, a maticna mi podrzava samo sata2 ? > http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=G31M-GS - 4 x SATAII 3.0 Gb/s connectors (No support for RAID and "Hot Plug" functions) znaci da ce ovaj pod 2. radit na sata2 sa tom maticnom? LP |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#791 |
Torrent freek
|
Iskreno ne znam hoće radit kao sata2 pa neću pisat nepotvrđene informacije, samo ne vidin smisao u uzimanju sistemskog diska od 1TB jer će ti ga onda opet polovina služit za pohranu ![]() Ako ti baš treba više od tih 500 + 1500, uzmi 500+2000 kombinaciju
![]() |
#792 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2010
|
Da, radit će ti kao sata2. Hoće li koristiti auto-negotiation ili ćeš morati koristiti jumper, to ne znam. Pretpostavljam da će to odraditi auto-negotiation, budući da se to događalo u sličnoj situaciji između sata2 diska i sata1 matične. |
![]() |
![]() |
![]() |
#793 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2009
|
Citiraj:
za sistemski onda 500gb wd black a za pohranu 1550gb wd green. Jel ima neki jeftiniji disk za pohranu (a da je dobar i pouzdan) od greena tj da za manje para dobijem vise gb ? Jel bi se to isplatilo sad uzet pa kad uzmem drugu plocu kroz godinu dana da disk brze radi ili kad budem uzimao plocu uzmem i taj jedan brzi hdd tj sata3? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#794 |
Registered User
|
![]() Ne znam koja je trenutno razlika u cijeni između diskova iste klase i veličine ( npr: wd black faex/sata3 i fass/sata2), a i ne znam šta znači to jel se isplati. Ako misliš da ćeš dobiti osjetno bolje performanse kupujući ovu prvu generaciju sata3 diskova, prilično sam siguran da nećeš. Puno bolje vjerovatno neće biti ni sa drugom generacijom, ipak su to mehanički diskovi koji ne iskorištavaju ni trenutni sata2 standard potpuno. Ne isplati se davati neku veću sumu za nešto što nećeš osjetiti. Doduše, ako je razlika minimalna, a disk već misliš uzimati, i mirnije ćeš spavati ako uzmeš najnovije... navali ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#796 | |
Antimićanin
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#797 |
R.I.P Mitzek
Datum registracije: Feb 2006
|
decki ja nisam pametan,pa ako se neko trenutno osjeca bolje od mene,pomagaj!! dvojba,ili bolje receno TROJBA!! WD Caviar black 1TB 32MB WD Caviar black 1TB 64MB Samsung Spinpoint F3 1TB 32MB Koja je uopce razlika izmjedju 32 i 64mb?? koristio bi kao sistemac.. dakle koji je bolji,brzi,kako god,buka mi ne igra neku ulogu??
![]() |
#798 | |
Antimićanin
|
Citiraj:
razliku u kešu ćeš teško primjetiti. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#801 |
Premium
Datum registracije: Aug 2008
|
Pitanje http://www.hgspot.hr/44573/tvrdi-dis...reen-wd10ears- Vrijedi li tih para, isplati li se uzet? Dobra, losa iskustva? Sluzio bi iskljucivo za storage. EDIT: Sorry na double postu, nije mi se pokazivo prvi pa sam napisao jos ovaj.
![]() |
#802 | |
Torrent freek
|
U veličini keš memorije u teoriji, u praksi u ničem pametnom... Po meni skroz svejedno uzea 32 ili 64 Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#804 |
► Play ▌▌ Pause ■ Stop
|
![]() |
#805 | |
Hala Madrid!
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
![]() ![]() ![]() Zadnje izmijenjeno od: Mogy. 02.09.2010. u 14:46. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#806 |
Antimićanin
|
pa po tim bojama su i označeni. Green najsporiji i najštedljiviji/hladniji, dakle low performance, Blue su kao neki mainstream, a Black najbrži no i "najrastrošniji", najtopliji i najglasniji i imaju 5 godina garancije. |
![]() |
![]() |
![]() |
#807 |
machine that goes ping!
Datum registracije: Jul 2007
|
ok, ja još uvijek nisam kupio diskove... htio sam uzeti F3, ali onda sam negdje pročitao da im se često dešava cikličko zavijanje iznutra (dakle, ne kroz interakciju s kućištem). poludit ću više. |
![]() |
![]() |
![]() |
#808 |
Banned
Datum registracije: Sep 2010
|
Trebam savjet. -Trenutno imam 1x Hitachi 320gb 16mb i 1x Samsung 250gb 8mb diskove -S obzirom da sam počeo raditi arhivu sa HD filmovima ponestalo mi je prostora pa trebam vašu pomoć što uzeti -Imam 400kn i trebam što veći disk,a ni brzina nije na odmet jer kao što vidite imam spore diskove pa bi za taj novi uzeo 30gb za glavnu particiju di bi bili windowsi Kaj i gdje uzet? Dodat još koju kunu ili ne?? |
![]() |
![]() |
![]() |
#809 | |
► Play ▌▌ Pause ■ Stop
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#810 |
Proktolog
Datum registracije: Oct 2005
|
F3 radi ko urica. Brz, tih i hladan ko špricer! I nema nikakvog zavijanja. Pročitao sam puno review-a prije nego sam ga uzeo i nisam nigdje pročitao da se netko žali na to. Čak štoviše, svi hvale kako je tih!
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|