|
![]() |
#781 | |
Hejter
Datum registracije: Mar 2005
|
Citiraj:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#782 | |
driver
Datum registracije: Oct 2004
|
Citiraj:
Ako imaš jaku grafu, lako je obuzdaš ( iz tebi, očito nerazumljivih razloga ) a ako imaš, kako ti pišeš, 4 puta jeftiniju, nju ne trebaš obuzdavati, ali je, što je najvažnije, ne možeš ni navinuti... Očito nisi shvatio smisao svega ovoga... ![]() ![]()
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#783 |
Banned
Datum registracije: Feb 2005
|
Smisao je da smisla nema. Koliko ona manje troši i manje grije je zanemarivo u istom kontekstu sa smislom samog postupka downclocka.Ako je ona na tim taktovima deklarirana da će radit 100000 sati,nećete poduplat taj broj ako joj budete vadili žuč tako.. ![]() Ako je za grafu zdravo i normalno da radi na 50°,ne znači da je zdravije da radi na 25°,niti da će duplo više trajati nego je u potpunosti jednako.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#785 | |
Banned
Datum registracije: Dec 2007
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#786 | |
Agent 0
Datum registracije: Feb 2007
|
Ne, ako ne shvacas da su dobici veliki (tišina, smanjeno zagrijavanje i potrošnja), onda nemamo o cemu pricati. Nitko nije rekao da to radi iz straha od prerane smrti komponente. Kaj je sramota imati 2D profil? LOL, sram me bilo onda ![]() Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#788 |
freak
Datum registracije: Aug 2006
|
![]() |
#790 |
freak
Datum registracije: Aug 2006
|
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#792 | |
Hejter
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#793 |
Cars & Tunning
Datum registracije: Jul 2007
|
Gura taj RaptoxX sve lol, znam da nije nista posebno to jest, mrvicu iznad MS-a lol. Dobio sam ga od PC Play-a kao nagradu, kazu gamersko napajanje lol Grafa se i ne grije toliko p.s. znam ja puno o grafama lol, samo jos nisam imao grafu koja zahtjeva dodatno napajanje pa nisam imao iskustva sa time. u idle radi 37-40 a max dok sam igro Crysis se popela do 57
![]() |
#794 | |
driver
Datum registracije: Oct 2004
|
Citiraj:
![]() ![]() Ma to ti je kao i nabrijani auti, gušt se polako vozit po gradu, poštivat propise a kad izađeš na otvorenu cestu, onda udri po gasu...ak' voziš Renault 4 , onda to ne igra.. ![]()
![]() |
![]() |
#795 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
U pravilu, ako se naponi ne mjenjaju nego samo frekvencije, nije neka ušteda. ~10W na procesoru otprilike. Na grafi stvarno pojma nemam. Mislim da je još manje.
![]() |
#796 | |
Hejter
|
Citiraj:
![]() a iznad mene je i Vuco napisao nesto konkretno o cem se i ja razmisljao ali nisam znao konkretnu brojku , a to je da ako nije smanjena voltaza bas i ucinak nije jako bajan ... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#797 |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
Treba napraviti vmod (povećati otpor, da bi se smanjila voltaža), jer kako Vuco reče, samim spuštanjem takta se neće dobiti neki rezultati (smanjenje potrošnje/grijanje). |
![]() |
![]() |
![]() |
#798 |
|
Eh, kako bi bilo lijepo kada bi proizvođači grafičkih kartica po defaultu omogućili mijenjanje voltaže GPU-a i VRAM-a. Ovako nam samo ostaje raditi voltage modove. |
![]() |
![]() |
![]() |
#799 |
Hejter
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#800 |
.
|
Moguće je sa nekim serijama ATi-jevih kartica...zadnje s tom podrškom su 2900XT, dok je situacija sa 3870 još u razvoju, naravno pričam o mijenjanju voltaža, softverski, preko ATiToola. |
![]() |
![]() |
![]() |
#802 |
.
|
To već odavno nije moguće ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#804 |
Premium
Datum registracije: Feb 2008
|
XFX ili Gigabyte
Molim Vas hitno odgovor (sad bi otisao po nju) sto znate o XFX-ovim karticama. Nije mi dostupna Gigabyte pa bi uzeo XFX (100 kn skuplja) jer mi se zuri. Do sad nisam cuo za XFX, mada to ne mora znaciti nista ![]() Hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#807 |
Banned
Datum registracije: Feb 2005
|
XFX je super.Nemaš brige oko toga.Jedino ukoliko postoji znatna razlika u garanciji onda se probaj strpit. |
![]() |
![]() |
![]() |
#808 |
.
|
Kad ćete prestati s ovakvim temema, pobogu? Jel ih nema dosta? Da otvori svatko jos deset istih (uz ~40 postojećih)? Bi li onda dosta? |
![]() |
![]() |
![]() |
#810 |
volveraš
Datum registracije: Oct 2007
|
Ja bil zadovoljan sa svojom XFX-icom dosad a prije i sa tri Gigabyte kartice....
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|