|
![]() |
#80911 |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
![]() |
#80912 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2002
|
Citiraj:
Mogu sad pametovat kako klime rade, al nisam u tom dijelu strucan... IMHO, klima u modu grijanja koristi toplinu motora, sumnjam da ima inverter jer ta auto klima nije elektricna klima, vezana je remenicom na motor... Bilo bi glupo da ne koristi toplinu motora... Tu zapravo elektricni auti imaju bas lijepi problem jer moraju koristiti bateriju da bi radio grijac... ![]()
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#80913 | |
Nikad sit, uvijek žedan
Datum registracije: Jun 2005
|
Citiraj:
![]() ![]() EDIT: Predugo otvoren tab.
![]() |
![]() |
#80914 |
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
Nisam dovršio misao, bit će godine: a to je da se povremenim paljenjem klime i gašenjem tek kad se auto sparka (tj. zaboravi se) se omogući bakterijama da se namnože. I sad kad se opet krene i napravi to par puta, na to da je auto puno stajao pod drvećem pa odvodi kondenzata nisu baš 100% čisti, i eto belaja. Kod mene nije problem u meni; kad je auto kupljen rabljen i smrad je odmah nakon prvog gašenja klime prisutan, nemrem bit ja kriv ![]()
![]() |
#80915 |
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
I kod mene je kupljen takav usmrdjen. ![]() Ovo je pomoglo full https://webshop.tokic.hr/uncategoriz...l-bez-biocida/ |
![]() |
![]() |
![]() |
#80916 |
Avocado
|
E to to, time se da riješiti 90% slučajeva. Ako je isparivač već toliko začepljen, onda ići kod profića koji rade u principu isto, samo puno jačim biocidima i naprednijom aparaturom. ![]() Oni sprejevi koje kao staviš pred zic ili na tepih ne rješavaju problem, samo ga maskiraju na kratki period. ![]()
![]() |
#80917 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
Citiraj:
Jel to ušpricaš u sve prednje ventilacijske otvore? Ako i to ne uspije onda ću kontaktirati Frigoom |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#80918 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
P.S. u nijednoj od Alfi nam nikad nije smrdila klima ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#80920 |
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
Prepisano sa plocice 2.3 naprijed i nazad 2.4 naprijed i 2.8 nazad pod teretom 215/55 R17 Ja ga drzim negdje na sredini, 2.4-2.5 naprijed i 2.5-2.6 nazad
Zadnje izmijenjeno od: xlr. 23.05.2025. u 15:06. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#80922 | |
Avocado
|
Citiraj:
Kod mojih auta je uvijek bilo moguće ubaciti postrance ili zavući pod haubom. Ostaviti auto ležat bar pol sata nakon našpricavanja i prije daljnje vožnje bi bilo najbolje ga na direktnom suncu izluftat pol sata.
![]() |
![]() |
#80925 | |
prof.dr. gospodar svemira
Datum registracije: Nov 2003
|
Citiraj:
Astra - 225/45 R 17 - 2.2 bara sva 4 kotaca Cupra - 255/40 R 20 - 2.5 bara sva 4 kotaca Ne sjecam se tocno koji je tlak za full load. Imam onaj Xiaomi rucni aku kompresor, pa mi je to taman super za kontrolu i podesavanje tlaka.
![]() |
![]() |
#80926 |
Bazinga
Datum registracije: Nov 2007
|
![]() |
#80927 |
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
Odi kod Đurana. Auto Đurđan d.o.o. https://g.co/kgs/Y5GUebD Možeš pročitat recenzije, ali većina je hrpa gluposti koji su mislili da će za 10 ili 20 eura napuniti klimu. Mene je punjenje plinom R1234yf ispalo 150e s računom. Došao sam nenaručen, poslao me na kavu i za sat vremena auto je bio gotov. Ako imaš klimu sa nekim starim plinom punjenje je oko 50e. Par slika sa godišnjeg odmora. ![]() ![]() ![]()
Zadnje izmijenjeno od: Amdejac. 25.05.2025. u 13:52. |
![]() |
![]() |
![]() |
#80928 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Dakle recept je uzet Panameru, nabacit prednju BMW masku i skinut par vrata ![]() Ali ajd, ako ništa drugo barem nisu nakeljili dva metra dugu LCD tacnu prek komplet konzole. ![]() https://www.bmwblog.com/2025/05/23/b...eveal-details/
![]() |
#80931 |
(-(-(-(--)-)-)-)
Datum registracije: Sep 2009
|
Dolazi mi novi auto.. Pošto bu bio večinom parkiran na suncu cijeli dan, kak zaštititi lakirane plastične dijelove (branike, lajsne,...), svjetla i lak od UV zračenja? Dal je profi detailing jedino riješnje il ima nekaj drugo za napraviti Ne želim dat hiljade novaca za neki detailing jer nisam takav ekstrem, al bi ipak nekak htio zaštiti lak. Nabasao sam na sonax xtreme ceramic spray ili Sonax BSD ili Sonax polimer netshield Gledam reviewe i kažu da je OK, al ne znam dal je to i za UV zaštitu. Zadnje izmijenjeno od: zgmmax. 25.05.2025. u 21:42. |
![]() |
![]() |
![]() |
#80933 |
The mighty pirate
|
Dobro, pa nisi valjda kupio crveni Opel iz 2000. ![]() Nemaš se što brinuti, neće ti ništa izblijediti na suncu. Bar ne dok trljanjem kemikalija i poliranjem ne stanjiš lak do te mjere da više ne štiti boju.
![]() |
#80934 | |
Premium
|
Citiraj:
A ovo ispod je Alfa Romeo Brera... ![]()
![]() |
![]() |
#80935 |
The mighty pirate
|
Kad smo kod Brere, nedavno mi je ovo iskočilo. Čovjek je uzeo 159 i napravio Breru s 4 vrata. Ima tome već ohoho, ali možda netko nije dosad vidio https://www.carmag.co.za/news/local-...a-romeo-brera/ https://www.carscoops.com/2024/09/al...oor-hatchback/
![]() |
#80936 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Roadtrip alert ![]() Gospođa i ja, 2 torbe, ručna prtljaga i 70L benzine u tanku. Krenuli u subotu oko 11, starom cestom prema Jastrebarskom. Bilo je vjetrovito ali iza Knina smo išli topless jer smo vidjeli da tako stranci. ![]() ![]() Kvalitetno smo se smrzli preko Plitvica gdje je naglo pala temperatura uz konstantan vjetar. Janjetina kod Savića nam je vratila energiju. Cilj nam je bio festival pjenušca i jagoda na Plešivici. Volimo taj kraj i rado ga posjećujemo. Prvi put smo bili 2017. kad smo išli pogledati jednog Spidera za kupiti. Čovjek je bio odustao od kupnje, pa ga je kasnije prodao prije nego smo uspjeli reagirati. Tad smo kupili Vitaru za duplo manje para, što je ispalo dosta dobro. Obilazak vinarija je pametnije odraditi sa organiziranim prijevozom, autu je najbolje na parkingu ![]() Veliki dečki ipak radije biraju svoj prijevoz ![]() Subotnja večer je bila za lokanje, a nedjeljno jutro za laganini vožnu po brežuljcima ![]() Oko podne je upeklo sunce, pa smo zatvorili krov i upalili klimu. Pošto smo kasnili u povratku, kod Udbine smo ipak skrenuli na auto cestu, nekih 200km do Splita. To je bilo tlaka. Preko 120km/h je užasna buka u kabini i loče gorivo na očigled ali smo lovili vrijeme, pa je platio komfor i benzin. Na kraju se upalila rezerva ispred kuće. ![]() ![]() Jedan ovakav izlet mi vrijedi troška osiguranja i tehničkog. Za opravdati ostale troškove, treba mi više izleta P.S. Pirelli univerzalke funkcioniraju P.P.S Klima ne smrdi Sent from my iPhone using Tapatalk Zadnje izmijenjeno od: murina. 25.05.2025. u 22:51. |
![]() |
![]() |
![]() |
#80938 |
Premium
|
![]() |
#80939 |
(-(-(-(--)-)-)-)
Datum registracije: Sep 2009
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#80940 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Nikako, kako su ti kolege već napisali. Garaža/cerada/nadstrešnica, plastika će dobiti kad-tad. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|