|
![]() |
#80701 |
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
Prosao CC, CC+ i CC2 na jednom autu (225/45 R17), sad opet imam CC2 na drugom (215/55 R17), zero complains osim sto mi CC+ nije volio makadam, trgao ih je nakon par godina. Ovog sad malo vise vozim i po makadamu pa cemo vidjeti kako dise CC2. Sad su na 8t km, cakum pakum. Gume mijenjam svake cca 3 godine pred cetvrtu zimu.
![]() |
![]() |
#80702 |
Vocna iglica u mudante
Datum registracije: Oct 2005
|
meni treba 175(165) 65 R14.. kad sam vidio felgicu, mislio sam staroj uzet bar R15 felge, neće ni da čuje.. kad je mijenjala sad gume u HAKu, momak tamo joj je sjebao gumu pri skidanju i samo ubacio u gepek i rekao da je sve ok.. vidjela je tek kad je došla kući.. uz rub je guma bila skroz pokidana vratio sam se nazad tamo, tj prvo otišao svom vulkanizeru da pitam jel moguće da je vozila tako ili su sjebali pri skidanju.. jedan pogled i kaže ma to je pri skidanju.. tamo su se izvrtali da nisu.. rekoh im da je momak vidio takvu gumu pri skidanju valjda bi rekao staroj i upozorio na čem je vozila.. ovako je bila app metoda. srećom pa su stare gume i za baciti, ali eto HAK sigurnost na cestama |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#80703 | ||
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#80704 |
Premium
Datum registracije: Oct 2002
|
Meni su dobre, nakon 3 godine moraju nove ici, nema tu mijenjanja prednje/straznje... Voze po najvecem suncu, najgadnijoj kisi, po snijegu i ne bas jer ga ionako nema na cesti, ali po hladnom skroz pristojno idu...
![]() |
#80705 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#80706 | |
Premium
|
Citiraj:
Vredestein sa time nema nikakvih problema...
![]() |
![]() |
#80710 | |
Premium
|
Citiraj:
Kod nas u pravilu kupujes macka u vreci... Vani imas ovlastene partnerske mreze koje prodaju rabljena vozila vracena sa leasinga i to su jako fini auti... Imas isto takve stranice od VW, Skode, BMW, Mercedes, itd itd itd... Kljucna rijec je 'gebrauchtwagen'... Nekako naginjem prema Nijemcima jer gore sve mora bit pic-pic kada kupujes kod ovlastenog inace ga mozes tuzit pa ce najeb*at ko zuti jer su kazne za vracene kilometre grozne, mislim da je 2EUR po vracenom kilometru... https://audi-boerse.de https://www.volkswagen.de/de/modelle...fahrzeuge.html https://fahrzeugangebote.skoda-auto.de Itd itd... Zanemari ove lokalce, potrudi se pa ces si ubost auto koji ce bit u super stanju i u kojem ces se vozat, a ne ic na servise... Govorim iz iskustva... ![]()
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#80711 | |
49%winner
|
Citiraj:
Na 215 sirini sumnjam da cu uspjeti dozivjeti aquaplaning, ako na 225 nisam. Valjda jer po kisi vozim 100-110 po ac.
![]() |
![]() |
![]() |
#80712 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#80713 | |
Pod naletima kopita zla
|
https://www.avto.net/ https://www.mobile.de/ https://www.autoscout24.com/ https://www.index.hr/oglasi Za uvoz berlinga/partnera mi je čovjek Robert Petrač iza email adrese tražio 1000 eura. Na kraju sam odustao od kupnje takvog auta i čekam da nadjem vremena za ugradnju kuke i kupnju prikolice. lauruslogistic@gmail.com Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#80714 |
Premium
|
![]() |
#80715 | |
Pod naletima kopita zla
|
Pa lijepo sve piše. ![]() Citiraj:
To je bilo za taj automobil, a neki drugi koji sam našao jebila 1000 eura iako je bio skuplji. Očito da je bilo bliže tj. jeftinije doći po njega. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#80716 |
The mighty pirate
|
Ajmo nazad na aute za mase. Ovo su rabljeni s liste 3, tj. liste zdravi razum. ![]() Natjerao sam AI da mi izvuče 20 rabljenih auta (do 6 godina starosti, do 80 000 km, do Ł20k, ne SUV), benzince ili hibride, i da mi ih poreda po troškovima (gorivo, osiguranje, održavanje, porez) i po statistikama pouzdanosti, a da ne uzima u obzir gubitak vrijednosti...i sve to pretoči u cijenu po...u mom slučaju milji. Za poslovnu upotrebu, 40p/mile je porezna olakšica, tako da auto ne bi trebao generirati trošak osim u slučaju izvanrednog kvara. Evo, ovo je izbacio. Crvene ne mogu probaviti zbog izgleda ili je nešto drugo dealbreaker, žuti su prolazni, zeleni su prolazniji od žutih. Da ću se za nečim od tih okrenuti na parkingu, neću. Eventualno RC, ali ono što sam našao izlazi iz budžeta. Što bi izabrali? Lexus i Toyote iskaču iz mase zbog garancije. 10 godina ili 100 000 milja. Svaki redovni servis koji odradim u ovlaštenom servisu aktivira godinu dana jamstva na cijeli auto i tako sve do isteka 10 godina/100k. Ta garancija me vuče na njih. Jedino što Toyotin dizajn ne mogu probaviti. Corolla mi odlično izgleda izvana, iznutra je bljuv.
![]() |
#80717 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2018
|
zivio Japan i Juzna Koreja! ko je kriv balkancima sta su zatupljeni mrtvim svabama |
![]() |
![]() |
![]() |
#80718 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Citiraj:
Za budžet od 7000-8000. Da gledam u tim okvirima uopće ili da se ne zamaram? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#80719 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2018
|
kad smo vec kod okretanja za autom...koji auto ovaj lik vozi?i zasto ga svi gledaju,nije da je nesto posebno,barem ne iznutra...u cem je fora ![]() https://www.tiktok.com/@nightrider_srb |
![]() |
![]() |
![]() |
#80720 | ||
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Citiraj:
Poslano sa mog Samsung S23 Ultra koristeći Tapatalk Citiraj:
Vidiš da neki mašu rukama u ritmu muzike. Poslano sa mog Samsung S23 Ultra koristeći Tapatalk
Everything is sooooo slow... Why? Oh, why? Zadnje izmijenjeno od: Hamm. 19.05.2025. u 23:25. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#80721 | |
Registered User
Datum registracije: Oct 2013
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#80722 |
Nikad sit, uvijek žedan
Datum registracije: Jun 2005
|
![]() |
#80723 |
Premium
Datum registracije: Nov 2010
|
ja sam uvoz radio "sam", a pod navodnicima sam jer sam imao kontakt iz Njemacke koji je preko poziva provjerio vozilo i odradio prvu osnovnu komunikaciju s njima, a nakon toga sam ja komunicirao s njima sve do uplate. dovoz sam platio i dalje rjesavao papirologiju ovo govorim samo da imas otprilike uvid - 550 EUR je bila dostava iz Falkenstein, Germany (relativno daleko i nije bilo "usput" nijednom prijevozniku) i to je sve sto sam platio sto se tice necijih usluga i to je bilo 2022., a dostave iz npr. Munchena je bila cca +-400-450 EUR ajmo rec da bi danas onda cijena dostave bila mozda 700 EUR, 650?, stvarno bubam, mozda netko ima bolji uvid kolko bi bila dostava recimo Munchen, ispada da si uzimaju cca 500 EUR za usluge? meni je to nakon prvog iskustva previse i opet bi uvozio sam, jer stvarno nije komplicirano i sve su informacije dostupne po forumuma, ali opet, ja sam imao prvi kontakt s kucom s nekim tko prica Njemacki, ako ista znaci. recimo da bi nakon sto sam to prosao "sam" dao maximalno 300 EUR za te usluge u 2025.
![]() |
#80724 | |
Premium
|
Citiraj:
Sto se tice dovoza vozila, imas opciju A - sam otici po auto i dovesti ga natrag, no to je meni malo tlaka i nis ne bih ustedio jer bi em potrosio na gorivo, autoputeve, nocenja, zoll tablice, itd... Opcija B - dogovoriti sa nekim auto-transportom da ti pokupe auto i dovedu do ispred ulaza u kucu/zgradu... Meni su AC Horvat to odradili za 500EUR, s time da su auto pokupili u Flensburgu koji je na sjeveru Njemacke, blizu granice sa Danskom... Racunaj da auto koji kupujes ovako na 'nevidjeno' je prakticki ista stvar kao da kupujes u nekom salonu pa probas testnu voznju, no dobijes neki drugi auto koji je dosao ispod cekica... Otidjes tu lokalno u neki salon pa napravis testnu voznju tog modela koji te zanima i onda ga kupis gore u Njemackoj... Kod mene je situacija ovako isla: 1. Odredio sam si budzet 2. Na Audi Boerse sam si nasao auto koji me zanima 3. Zamolio sam ekipu sa servisa da nazovu gore i (s obzirom da pricaju Njemacki) da se malo raspitaju o autu. Decki su nazvali, dobili broj sasije, provjerili kod Zubaka, auto je bio tiptop i sve cisto, unfallfrei. 4. Nakon toga su mi rekli - gle, nazovi gore i dogovori cijenu i trazi da ti posalju ponudu po kojoj ces platiti 5. Odradio sam sa prodavacem Whatsapp video poziv, pokazivao mi je auto izvana/iznutra, nije sad to neka kvaliteta, ali je napominjao cijelo vrijeme da je auto za nepusace (doslovno nije uopce imao upaljac ni pepeljaru) 6. Dogovorio sam sa prodavacem cijenu i zamolio da mi posalju ponudu 7. Dobio ponudu, otisao u banku, napravio konverziju HRK u EUR i platio po ponudi 8. Poslao potvrdu placanja i zvao servis da pitam sta dalje 9. Dali su mi kontakt od AC Horvata da se dogovorim oko transporta 10. Zvao AC Horvat, ovi rekli 500EUR da otidju po auto, ja pristao, dobio ponudu, platio, superdivnokrasno 11. Iz AC Horvata pitali da li imam sredjenu papirologiju za preuzimanje vozila tako da oni mogu preuzeti vozilo. Od nekoga (da li AC Horvat ili prodavac) sam dobio PDF koji sam trebao potpisati i vratiti nazad pa sam tako i napravio. 12. AC Horvat osli po auto i dovezli ga do ispred zgrade. Auto prakticki nov. 13. Nakon toga su mi sa servisa dali kontakt od nekog lika sa carine jer auto nisam mogao po carinskim tablicama uvesti posto se ovaj model u ovoj kombinaciji nije nikada prodavao u Hrvatskoj. Tako da sam morao ici na carinsku procjenu pa smo se tu dosta zivkali dok smo skuzili gdje trebam ici. 14. U Eurohercu sam dogovorio da mi pripreme trodnevno osiguranje i kasko osiguranje zajedno sa probnim tablicama tako da mogu sa autom otici do carine na procjenu. 15. Pokupio probne tablice i osiguranja, sjeo u novi auto i otisao na procjenu na carinu. 16. Na carini se prijavio, lik dosao i rekao gdje da odem parkirati auto, izasao on, poslikao auto, poslikao metalnu plocicu sa podacima o autu, kilometrazu i stajaznam sta mu je sve bilo zanimljivo. 17. Nakon par dana na mejl dobio rjesenje kolko moram platiti troskove unosa vozila. Sve to platio i sa papirologijom otisao na tehnicki registrirati auto i pokupiti plocice. Eto... Nije tesko, samo je malo tlaka ako nikad nisi radio... Da idem sad drugi auto kupovat, znao bih puno bolje sto gdje i kako... ![]()
![]() |
![]() |
#80725 |
Pod naletima kopita zla
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#80726 |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Dva put sam unio auto sam, osobno sam išao po auto,.al blizu, Slovenija Prvi put bilo sve gotovo u dva dana. Drugi puta u jednom danu,.od kupoprodajnog ugovora do auta s našim tablicama.
![]() |
#80727 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Najvažnije je da se auto plati, dalje ide brzo. Osobno, dofurao sam par komada zadnjih par godina iz Njemačke. Tek kada sjedne full iznos, oni će krenuti raditi papire, tablice, tehnički i slično. Do onda, kapara i ostalo samo rezerviraju auto, jedan papir se neće pomaknut s stola. Nakon što je auto plaćen, probne se čekaju barem 2-3 dana u Njemačkoj. E sad, rizik plaćanja auta prije pa ići na dan po njega, postoji, auto može isti dan biti doma. Ja nisam tako nikad radio, odem gore, uzmem Airbnb koliko treba, čekam auto 2-3-4 dana i vozim ga doma. U RH je kamilica, carina, homologacija, registracija, 4 sata posla sve skupa. I biti oprezan, banke ne daju uplate veće od 10k po danu na drugi IBAN osim ako se drugačije ne dogovori u banci. Treba to otići dogovoriti. Citiraj:
Ne ispalati se sam ići po njega kada to usporediš s ovim da ti ga netko uveze. Zašto? Ja kad idem, idem gore vidjeti odmah auto. Gorivo do gore je od 100-150EUR u jednom smjeru svakako + vinjete + tunelarine + hrana itd. To je jedan auto. Onda nađemo taj auto, kreće papirologija. To se čeka 2-4 dana, ovisno o tehničkom. Onda moraš spavati gore 2-4 dana, to je nekih 250-400EUR (Airbnb). Pa uzmeš taj auto, pa odeš doma s 2 auta sada, sada je trošak 2 auta oko 200-300EUR + vinjete za novi auto + tunelarine. Na kraju si gore 4 dana, potrošio si 1000EUR s hranom i svim i izgubio si 4 dana. Jedino što se može napraviti je uplatiti auto unaprijed (rizik postoji) i onda otići na dan gore po auto. Ali opet, to košta 300-400-500EUR (2 auta svakako moraju ići). Svakako ako imate opciju da imate provjerenog čovjeka koji uvozi i može vidjeti/preispitati auto, idite na tu opciju. I budite oprezni, Švabi kakvi god da jesu, prodaju svašta, pitati za svaki auto, jer ako je cijena sumnjivo jeftinija od drugih, vjerujte mi, sumnjiva je s razlogom. Zadnje izmijenjeno od: Mommistake. 20.05.2025. u 08:36. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#80729 | |
Laughing Man
Datum registracije: Sep 2005
|
Neda, bez dokaza o porijeklu novca, niti jedna. I to je po zakonu o sprječavanju pranja novca, nema Zaba s time apsolutno ništa.
![]() |
![]() |
![]() |
#80730 |
(-(-(-(--)-)-)-)
Datum registracije: Sep 2009
|
A kaj ak uplačuješ preko Revoluta? Jer mi je u planu tak platit auto ![]() |
![]() |
![]() |
|
|