Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Smartphone uređaji i mobiteli
Ime
Lozinka

Zaključane teme

Uređivanje
Staro 21.05.2014., 14:43   #8011
Slav3n
Premium

Datum registracije: May 2014
Citiraj:
Autor pokra89 Pregled postova
Evo stigla i toliko cekana cola. Prvi put je vidim u ovim "nasim" dućanima, a na mobitelu sam, pa se ispričavam ako je negdje već od ranije ima ili ako je jeftinija negdje http://www.1949deal.com/dakele-small...een-white.html

Nema jeftinije, bar ne u shopovima koji salju k nama. Na to2c je 249 zelembaca.
Slav3n je offline  
Staro 21.05.2014., 14:47   #8012
džek bauer
Registered User

džek bauer's Avatar

Datum registracije: Apr 2014
Citiraj:
Autor Drug Brko Pregled postova
Nebi vjerovao, ali moj Jiayu je i doveden da bi služio primarno za pozive i poruke koristeći oba broja u mom posjedu, te internet. Sve ostalo mi je manje bitno
I za to je kao rođen.
Evo ti si očito znao za što će ti točno služiti mob i onda nisi razočaran! Samo koliko je danas takvih, većina se uglavnom pogubi u onim napisanim karakteristikama s papira, a onda nastupi teški očaj i razočaranje Recimo slučaj famoznog ZTE V967S (kojeg i sam imam i više sam nego zadovoljan), pojedini ljudi su plakali i kukali zbog kamere prešućujući da je taj mob bio (tada) jedna od boljih kupnji. Sve je stvar osobne potrebe i očekivanja koja često nisu usklađena s tim potrebama.
džek bauer je offline  
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 21.05.2014., 15:00   #8013
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Haha, drago mi je da si spomenuo taj ZTE uređaj je meni solidan, imao sam ga 5 dana prije nego sam ga predao vlasniku. Imao sam zamjerku na taj mob samo na ekran. Staklo mi se činilo mekano i tanko. No baterija, dual SIM i to mi je bilo odlično.

Ajde, i kamera je bila užas jer je to ona druga loša serija nakon nestašice. No, kao što neko reče, za 100-tinjak EUR-a koliko je koštao tada, bio je bomba.

Meni je zeru prevelik pa sam odustao od kupnje istog a i kamera je ipak neprihvatljiva (naravno, opet ponavljam, noviji modeli imaju taj problem).

Drago mi je vidjeti da se situacija popravlja, kako sa mobitelima, tako i sa ljudima. Dobar dio ljudi kaže što ne valja na mobu i što oni misle da ne valja na mobu te da je manje ekipe kao što je to bila skoro pa praksa da dobiju mobitel, razočaraju se, ne kažu ama baš ništa o mobitelu i prodaju/poklone/nemaju ga više. Lani dobit slike sa recimo Jiayu G3 ili nekog mobitela sa odron kamerom je bilo nemoguće ili su ti korisnici nestali sa foruma ili su bile isprike "nemam vremena, budem, slike su ok za koliko meni mob treba". To je ono "zahebo sam se ja, nek se zahebe i još netko, po mogućnosti da ga kupi od mene". Ili recenzije sa mobitelima bez mane i na dnu recenzije link na tržnicu da se prodaje

Eto, osobno tvrdim da onaj kome treba iznadprosječno dobra kamera i pouzdan GPS, NE kupuju Jiayu G4C, kao što sam i objasnio kroz review za sve drugo je mobitel izvanredan, oš muziku, oš internet, oš klasiku (poruke, pozivi), oš ekran, oš bateriju, oš more toga kaj imam od toga da pričam bajke o mobitelu koji košta 780 kn
Brko je offline  
Staro 21.05.2014., 15:27   #8014
tutom
Registered User

da u potpunosti se slažem... evo ja sam kupio onaj famozni Newman N2 sa pande za 99 usd...
telefon lijepo izgleda, ja mislim da ima i dobru kameru, brz, može se odigrati koja igrica ( kćer) i tako to....
no čini mi se da se baterija malo više grije... kroz pola sata igre dođe do cca 38C... e sad jel to uistinu jako zagrijavanje ne znam ( možda netko od vas zna bolje)...

nisam napomenu da je telefon došao sa rom-om koji je bio neupotrebljiv... dakle proradio dobro tek nakon stavljanja 3 roma....
tutom je offline  
Staro 21.05.2014., 15:57   #8015
Ag008
RESPECT MY AUTHORITAH
Moj komp

Ag008's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
I to je problem za neke korisnike jer ljudima poput mene nije problem rootati, staviti cwm pa zamijeniti rom. No postoje ljudi koji su mislili, kupiti ću N2 za 100$, super cijena, karakteristike... I onda su dobili uređaj koji zahtjeva dosta mijenjanja oko softvera i optimizacije da bi radio onako kako je trebao. A oni ne znaju to raditi, prvi put bi im bio. Po meni to nije to.
Staro 21.05.2014., 16:12   #8016
Necronomicon
सच्चाई यह है कि वहाँ से ब
Moj komp

Necronomicon's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Citiraj:
Evo stigla i toliko cekana cola. Prvi put je vidim u ovim "nasim" dućanima, a na mobitelu sam, pa se ispričavam ako je negdje već od ranije ima ili ako je jeftinija negdje http://www.1949deal.com/dakele-small...een-white.html
Citiraj:
Autor tutom Pregled postova
znači dobra kamera? slično nešto kao i Honor 3c?
Citiraj:
I bolja. Bar bi trebala bit. Po najavama.

Ima ga i na en.jd.com za 175$.

On je meni bio među izborom za kupnju ali na kraju je prevagnuo Amoi A928W.

Našao sam na nekim kineskim forumima usporedne slike sa Huaweiem 3C i nije mi se činilo da postoji neke velike razlike.

Ako sam ja dobro shvatio kinezi kao manu ističu plastiku, bateriju i izgleda da nema GG. Onda sam negdje naletio na video pa mi se učinilo da ekran ima dosta bleedinga i odustao.
Staro 21.05.2014., 16:19   #8017
hrvoje29
Registered User

hrvoje29's Avatar

Citiraj:
Autor Drug Brko Pregled postova
Nebi vjerovao, ali moj Jiayu je i doveden da bi služio primarno za pozive i poruke koristeći oba broja u mom posjedu, te internet. Sve ostalo mi je manje bitno
I za to je kao rođen.

Zašto? Pred neko vrijeme, kolega Ag008 je prezentirao koliko Jiayu G3 i G4 imaju problema sa ekranima. Nije ništa izmislio, nego ukazao na problem koji je i bio. Bila se duplala slika ili su se pojavljivale ljubičaste linije i još svakakvih problema.

No eto, uzeo sam mobitel jer je proizvođač rekao da ih je otklonio i počeo stavljati LG panele u nove modele.

Ista stvar sa Lenovom. Ako je Gulsu krepala hrpica, vjerojatno iz iste serije, zašto bi krepala tebi iz serije koja je mlađa pola godine ?

Istina, vratio si mi vjeru cekam neku akciju lenova. Uzeo bi max 4.7". Preporuke i savjeti oko modela su dobro dosli . Premda me tvoja recenzija odusevila mob mi triba za pozive poruke i malo neta .
hrvoje29 je offline  
Staro 21.05.2014., 16:29   #8018
rom-obil
Registered User

Kod kuće ne smijem reći da sam kupio kineza jer bi me živa pojeli (ime mi je isto ko u jednoj reklami) a opet puko bi da se ne pohvalim jer dugo pratim ovaj forum (samo čitam)
ako stigne odron Amoi A928W, a ne cigla, pokušati ću napisati koju pametnu o mobu.
rom-obil je offline  
Staro 21.05.2014., 16:31   #8019
Eyekool_CN
n00bmate
Moj komp

Eyekool_CN's Avatar

Citiraj:
Autor Guls Pregled postova
Ako ćeš kupiti Lenovo, daj probaj piknuti nešto iz novije S serije. Navodno vrlo kvalitetni telefoni. Znači ne izrašpani izrod aka A820.
Prijatelj mi ima A820 od rujna prošle godine, nikakvih problema s njim.nema - jedino mu je došao s "kineskim" firmware-om pa sam.
Eyekool_CN je offline  
Staro 21.05.2014., 16:31   #8020
hrvoje29
Registered User

hrvoje29's Avatar

Mali offtopic, da ljudima bude jasnije kakav mi mobitel treba . U pet godina sam promjenio 2 uređaja iphone 3g i sada imam 4s. Znaci investicija u 5 god cca 4500 kn zapakirani mobiteli sa njuske . Imao sam u rukama par mjeseci alcatel idol telefon mi bio skroz ok. A sa xperiom sp sam se razocara koliko je trzala. E sad meni treba mobitel nemora biti ni dual sim, da je od 4 pa do 4.7", da je relativno fluidan i da pozivi i poruke rade ok , sinkronizacija gmaila i malo surfanja po portalima. Hvala svima ! 👷
hrvoje29 je offline  
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 21.05.2014., 16:37   #8021
Eyekool_CN
n00bmate
Moj komp

Eyekool_CN's Avatar

Citiraj:
Autor Guls Pregled postova
Ako ćeš kupiti Lenovo, daj probaj piknuti nešto iz novije S serije. Navodno vrlo kvalitetni telefoni. Znači ne izrašpani izrod aka A820.
Prijatelj ima A820 od rujna prošle godine, nikakvih problema s njim nema, jedino je došao s "kineskim" firmware-om pa sam mu stavio custom rom (lambda rom ili tako nešto).
Talijani su mi shebali narudžbu Jiayu G4S, sad gledam Lenovo S860, jedino mi se ne sviđa što nema slot za memorijsku karticu.

Zadnje izmijenjeno od: Eyekool_CN. 21.05.2014. u 16:54.
Eyekool_CN je offline  
Staro 21.05.2014., 16:38   #8022
tutom
Registered User

Citiraj:
Autor tutom Pregled postova
jiayu ima gorillu
Citiraj:
Autor Necronomicon Pregled postova
Ima ga i na en.jd.com za 175$.

On je meni bio među izborom za kupnju ali na kraju je prevagnuo Amoi A928W.

Našao sam na nekim kineskim forumima usporedne slike sa Huaweiem 3C i nije mi se činilo da postoji neke velike razlike.

Ako sam ja dobro shvatio kinezi kao manu ističu plastiku, bateriju i izgleda da nema GG. Onda sam negdje naletio na video pa mi se učinilo da ekran ima dosta bleedinga i odustao.

ako sam dobro popratio JD nema dostave u HR!? jel to još uvijek tako?
tutom je offline  
Staro 21.05.2014., 17:00   #8023
Necronomicon
सच्चाई यह है कि वहाँ से ब
Moj komp

Necronomicon's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Ima dostava za HR.
Registrirao sam se i kad se ubaci nešto u košaricu na sljedećem koraku se bira država i ima HR za odabir.

PS Evo review za Amoi ako nekog zanima, ima i galerija slika.

Zadnje izmijenjeno od: Necronomicon. 21.05.2014. u 17:05.
Necronomicon je offline  
Staro 21.05.2014., 18:16   #8024
kosjenko2
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Sep 2013
Citiraj:
Autor hrvoje29 Pregled postova
E sad meni treba mobitel nemora biti ni dual sim, da je od 4 pa do 4.7", da je relativno fluidan i da pozivi i poruke rade ok , sinkronizacija gmaila i malo surfanja po portalima. Hvala svima ! 👷
Ako ti je bitno da baterija traje dva dana idi na Brkin jiayu G4C, ako nije onda imaš jeftiniji thl t5s, ili još jeftiniji elephone p7 mini..

Citiraj:
Autor Eyekool_CN Pregled postova
Prijatelj ima A820 od rujna prošle godine, nikakvih problema s njim nema, jedino je došao s "kineskim" firmware-om pa sam mu stavio custom rom (lambda rom ili tako nešto).
Kod mene identična stvar s lenovom A820, čak je i padao nekolicinu puta.. jedini realan minus je što nema flash.. sve ostalo na reprezentativnom nivou.
A i gledajući strane forume(dakok je stavio link), izgleda da je Guls bio slabe sreće..
kosjenko2 je offline  
Staro 21.05.2014., 18:27   #8025
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
@hrvoje
Pogledaj si Xiaomi Hongmi (Red Rice) 1S. Obrati pažnju jer postoji i verzija bez S, ali je stara i dosta slabija. Razlik aje u tome što S verzija ima Snapdragon čipset, a stari model je imao MTK 6589 čipset.
Staro 21.05.2014., 18:31   #8026
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Drugovi, još jedanput molim i apeliram da pitanja o slanjima, pošiljkama, narudžbama, sellerima pišete u OVU temu.
Brko je offline  
Staro 21.05.2014., 19:44   #8027
GoodLooker
Premium

GoodLooker's Avatar

Datum registracije: Jun 2008
Citiraj:
Autor kosjenko2 Pregled postova
Ako ti je bitno da baterija traje dva dana idi na Brkin jiayu G4C, ako nije onda imaš jeftiniji thl t5s
T5S baterija drži preko dva dana. Punjena u ponedjeljak u 9 ujutro, pa danas u 18:00. Istina nema intenzivnog korištenja ali u pozadini skype i viber stalno aktivni, dnevno po desetak razgovora, malo surfanja i prčkanja po mobu, par okinutih slika, par testova gps-a.

btw. Evo napravio sam neki dan test video sa Newmanom N2:

GoodLooker je offline  
Staro 21.05.2014., 19:51   #8028
wooden
Registered User

Datum registracije: Dec 2013
Citiraj:
Autor GoodLooker Pregled postova
Preloše i negledljivo zbog konstantnog trzanja.
wooden je offline  
Staro 21.05.2014., 20:11   #8029
pokra89
Premium

pokra89's Avatar

Datum registracije: Sep 2013
Citiraj:
T5S baterija drži preko dva dana. Punjena u ponedjeljak u 9 ujutro, pa danas u 18:00. Istina nema intenzivnog korištenja ali u pozadini skype i viber stalno aktivni, dnevno po desetak razgovora, malo surfanja i prčkanja po mobu, par okinutih slika, par testova gps-a.

Bez obzira na sve, mene je na t5 baterija isto prilično ugodno iznenadila. Moze 5 sati sot-a bez "ikih" problema, rekord je bio preko sedam, uz korištenje samo wifija
pokra89 je offline  
Staro 21.05.2014., 20:26   #8030
GoodLooker
Premium

GoodLooker's Avatar

@wooden, slažem se, to je taj famozni Xperia ROM s kojim newman radi "ko urica".
Jednostavno ima lag i nije u stanju procesurati video već gubi frejmove.
GoodLooker je offline  
Staro 21.05.2014., 22:55   #8031
kasandro
Premium
Moj komp

kasandro's Avatar

Datum registracije: May 2008
Dobar je video, samo treba twitching effect /feature isključit
Staro 22.05.2014., 00:16   #8032
prileee
laser
Moj komp

prileee's Avatar

Datum registracije: Oct 2009
Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
@hrvoje
Pogledaj si Xiaomi Hongmi (Red Rice) 1S. Obrati pažnju jer postoji i verzija bez S, ali je stara i dosta slabija. Razlik aje u tome što S verzija ima Snapdragon čipset, a stari model je imao MTK 6589 čipset.
http://www.to2c.com/xiaomi-hongmi-1s-redmi-basic.html

Ovaj model?
Cijena mu je super, nije mtk 1/8gb i 4.7'' display 1280x720, i popularna je marka. U cemu je kvaka, koje su mane ovog modela? Slaba baterija?
Kakav je miui?

Zadnje izmijenjeno od: prileee. 22.05.2014. u 00:33.
prileee je offline  
Staro 22.05.2014., 07:44   #8033
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Citiraj:
@wooden, slažem se, to je taj famozni Xperia ROM s kojim newman radi "ko urica".
Jednostavno ima lag i nije u stanju procesurati video već gubi frejmove.
Jel postoji ROM za taj Newman koji nema takvih problema, a da radi ko urica?
Brko je offline  
Staro 22.05.2014., 07:50   #8034
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
@prileee
Baš taj. MIUI traži malo navikavanja i ima par sitnih bugova, ali je jedan od ROM-ova koji se najčešće updatea. MTK modeli su se dosta kvarili, a za ovoga se još ne zna jer je relativno malo vremena na tržištu. Obzirom da ima Snapdragon, mislim da će ovaj biti puno pouzdaniji.
Staro 22.05.2014., 07:51   #8035
GoodLooker
Premium

GoodLooker's Avatar

@Brko, ukratko...ne postoji. Postoji rom s kojim newman radi recimo korektno ako nisi prezahtjevan korisnik, osim problema sa slabim signalom i pregrijavanjem pri punjenju/korištenju.
To je neki portani rom xperie ali to nije ona fluidnost kakva treba biti, ima laga, ne rade sve postavke i tako...jadnjikavo sve u svemu.
GoodLooker je offline  
Staro 22.05.2014., 08:04   #8036
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Ne kužim kako/zašto nema kakvog porta ili custom ROM-a sa/za Galaxy S3. Po specifikacijama, to su skoro pa identični uređaji.
Brko je offline  
Staro 22.05.2014., 08:22   #8037
tutom
Registered User

Citiraj:
@Brko, ukratko...ne postoji. Postoji rom s kojim newman radi recimo korektno ako nisi prezahtjevan korisnik, osim problema sa slabim signalom i pregrijavanjem pri punjenju/korištenju.
To je neki portani rom xperie ali to nije ona fluidnost kakva treba biti, ima laga, ne rade sve postavke i tako...jadnjikavo sve u svemu.
Da ja sam na tom Rom- u! i jedino ajmo reć koliko ja kužim situacija je grijanje baterije pri dužem igranju igrica, surfanja i sl( kao što sam napisao već cca 38C)!
kakvo je stanje Vaših baterija kod igranja, surfanja cca 30-45 min?

što se tiče signala nisam primjetio slabiji ili loš signal!
tutom je offline  
Staro 22.05.2014., 08:37   #8038
tintin
Premium

tintin's Avatar

Citiraj:
Autor kasandro Pregled postova
Dobar je video, samo treba twitching effect /feature isključit
Gdje je ta postavka?
tintin je offline  
Staro 22.05.2014., 08:43   #8039
GoodLooker
Premium

GoodLooker's Avatar

Kod mene se pri punjenju preko punjača grije na +49, kad punim preko laptopa onda držim temperaturu pod kontrolom. Ne igram se pa ne mogu reči koliko se grije, ali prilikom dužeg skype razgovora ili puštanja videa od 5-6 minuta ugrije se do +39.

U vezi wifi i 3g signala, možda imaš sreće ali to je poznati problem sa newmanom.

Citiraj:
Autor tintin Pregled postova
Gdje je ta postavka?
Zeza se čovjek, to je video efekt kad se slika onako brzo pomakne, ne znam dobro objasniti.
GoodLooker je offline  
Staro 22.05.2014., 08:44   #8040
Guls
Premium
Moj komp

Guls's Avatar

Datum registracije: Nov 2004
Srećom ga nisam upiknuo, kod mene je i ovako loš signal.

iNew mobiteli nisu baš sinonim kvalitete jel?

HP Obelisk Desktop PC - 875-0040ny
Intel i7 9700F
32GB Hyper-X DDR4-2666
2TB 970Pro PCIe NVMe M.2
Palit GeForce RTX 3060 StormX 8GB
Windows 11 Professional

Periferija
2 x 27" Dell P2723D
Corsair SP2500 2.1
Logitech MK270

Lenovo Legion 5 17ACH6H 82JY007GSC
17,3 FHD IPS 144Hz