|
![]() |
#79471 | |
gadget freak
Datum registracije: Oct 2009
|
Citiraj:
Slažem se s Cukyevom konstatacijom, mada je i obilaznica opći kaos zadnjih godina, ali izmjestiti sve 3 negdje u blizinu jednog od čvorišta obilaznica-grad, bilo bi jedino razumno rješenje koje bi pomoglo. Ali pod uvjetom da se riješi adekvatan parking, logično ![]() Jer prošli pokušaj izmještanja (na svu sreću privremeni)u zgradu nekog ministarstva pokraj zgrade di je općinski sud u sigetu i ionako već opći haos s parkingom, uzrokovao je isto što i na gornjem gradu - krkljanac koji je trajao satima jer je tamo naravno 'kružni tok' po parkingu, većinom je jednosmjerno kretanje uz te 2 zgrade, i onda ti se krenu ujutro i iza podne slagat auti roditelja koji kako rekoh, kupe djecu koja nisu baš u stanju 'ić tramvajem do klaićeve', niti hodat samostalno, kamoli šta drugo, pa stoje na jedinom mogućem prolazu. I tako auto po auto, cca 8 grupa po 8-9-10 djece x roditelj s autom, pa izračunaj koliko je to auta u tom momentu tu. H.A.O.S. Mada, tu je generalni problem bio najviše parking (gore na originalnoj lokaciji ne postoji nikakav parking, ali baš nikakav), gužve su bile velike samo u jutarnjim satima, ali ni približno tolike kao 'uspon' iz donjeg grada u gornji na originalnoj lokaciji.
![]() |
![]() |
#79472 |
Premium
Datum registracije: Mar 2010
|
Promijenili su regulaciju rada semafora, ne samo u centru nego po cijelom gradu. Primjer ili dva da ne ubijem temu nabrajanjem,... Prije "možemovas" sam rano ujutro od N.Zagreba do Črnomerca (Av. Dubrovnik - Selska - Ilica) došao skoro bez stajanja na semaforu ako sam se vozio 50--55 km/h, sad se vozim od semafora do semafora. Primjer drugi, iz Vukovarske u Miramarsku sam mogao skrenuti desno sa dodatnom strelicom čim se ovima na Miramarskoj upali zeleno za izlazak na Vukovarsku, a za to vrijeme je pješacima koji idu preko Miramarske crveno, sad ovi iz Miramarske krenu, pješacima je crveno što je i logično ali se dodatna strelica ne upali odmah nego 2-3 sekunde prije nego se otvori kompletna Vukovarsa za smjer zapad, za te 2-3 sekunde možda dva auto skrenu desno u Miramarsku s Vukovarske jer se otvaranjem Vukovarske pali i zeleno za pješake i bicikliste koje auti moraju propustiti i tako tako umjesto da sa Vukovarske u Miramarsku skrene 10-15 auta, skrene ih možda 4-5 i to ako nema puno pješaka. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#79473 | |
Premium
|
Citiraj:
Ovo sad s Rebrom mi je OK, bio nekidan, ostavio auto na parkinugu Borongaj, sjeo na autobus i prst u uho, problem su taksisti koji se voze po krugu bolnice jer njih puštaju unutra pa se svakak voze i sparkiraju. Sv, Duh je OK s garažom ako dođeš do 08,30, ako dođeš kasnije kolona je na ulazu u garažu i Dunjevac je zakrčen/neprolazan jer je jednosmjeran. Biti će da jako dugo nisi bio u Vinogradskoj, tamo je zbog obnove i radova opći kaos kako van kruga bolnice, tako i unutar (opet najveći problem taksisti sa guranjem i stajanjem na cesti bilo gdje) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#79475 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj:
Nema brže a ne na Vlašku. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#79476 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Lenovo LOQ 15AHP9: AMD Ryzen 5 8645HS / 16GB DDR5 / Micron M.2 2230 1TB / Sandisk Extreme Pro 1TB / Intel AX210 / Radeon 760M + Geforce RTX 4050 / Windows 11 Pro Acer Aspire V3-574G: Intel i3 5005U / 8GB DDR3 / Seagate 1TB HDD / Geforce GT 940M / OpenSuse Tumbleweed XFCE |
![]() |
![]() |
![]() |
#79478 | |
Registered User
Datum registracije: Feb 2017
|
Citiraj:
2016 godina https://www.jutarnji.hr/vijesti/crna...zve...-5401707 Nek ti ne bude tesko ima na inrernetu svega. https://www.index.hr/mobile/vijesti/...ca/388468.aspx Ima i voda https://www.google.com/amp/s/www.ind...e/2099839.aspx Zadnje izmijenjeno od: markotornic. 05.04.2025. u 08:33. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#79479 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Decki zaspamali ste posteno temu. Kaj nam modovi pak strajkaju?
Lenovo LOQ 15AHP9: AMD Ryzen 5 8645HS / 16GB DDR5 / Micron M.2 2230 1TB / Sandisk Extreme Pro 1TB / Intel AX210 / Radeon 760M + Geforce RTX 4050 / Windows 11 Pro Acer Aspire V3-574G: Intel i3 5005U / 8GB DDR3 / Seagate 1TB HDD / Geforce GT 940M / OpenSuse Tumbleweed XFCE |
![]() |
![]() |
![]() |
#79480 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2017
|
Imas prav, nazad na Insigniu. Kad smo kod toga znam da je bilo negdje na drugom forumu. Koliki je sada pernati dio placanja promjene one famozne gumice u karteru kaj se hoce raspasti. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#79482 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Vidio jucer pred zgradom novi A5 S-line (limuzina) bas je pojava auto Ona neka meteor grey boja i black optics paket damn kak dobro zgleda |
![]() |
![]() |
![]() |
#79483 |
Fresh Juice
Datum registracije: Sep 2007
|
Je, izvana je odličan. Unutra su mogli još koji ekran stavit, fali ih ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#79484 | ||
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
A vezano za KBC Rebro i park n ride, a kako bi rješio problem privremenog parkinga na Rebru za vrijeme rekonstrukcije podzemne garaže? Park n ride je u biti skroz dobro privremeno rješenje. Ono što se sjebalo, sjebalo se puno prije ''Možemovas'' a mislim i prije Bandića a to je regulacija prometa na bloku križanja Bukovačka/Kišpatićeva/Petrova. PRije su tamo bila dva bloka semafora i stvar je funkcionirala. Onda se krenulo s kemijanjem i svako je iduće rješenje bilo gore od prošlog. Od oduzimanja prednosti Bukovačkoj do uvođenja raznih iteracija toka prometa. Proveo sam 20 godina na 5-10 min pješice od Rebra i čak tada, pred 20 i kusur godina tamo nije bilo mjesta za parking. Citiraj:
Jesi ti realan? Imaš li pojma što je Bandić napravio od primjerice ZET-a? Ja znam obzirom da je stari cijeli život radio u ZET-u. Dakle namjerno sustavno uništavanje firme počelo od otkaza čistačica jer njegov rođo ima firmu za čišćenje. Pa preko zabrane nabavke dijelova za T3 i KT4 tramvaje jer je plan da se pokaže kako su sjebani i kako se stalno kvare da se ubrza ugovor s Končarom koji treba isporučit nove tramvaje ali i potpisat ugovor kako ZET više ne održava te tramvaje nego sve radi isključivo Končar a ZET ih samo ''udomljuje''. U međuvremenu, tramvaje krpao po stilu skini sa rashodovanog i složi ga kako znaš. A ti onda brate potpiši ispravnost tramvaja i pusti ga u promet i moli Boga da nekog ne ubije. Jok, nikad nisu iskakali sa skretnica ![]() Imaš internet googlaj. Iskakali su redovno. Što zbog stanja skretnica što zbog stanja samog tramvaja odnosno vijenca kotača. Cijevi nisu pucale? Imam preko 4 banke u guzici, cijevi vode oko Maksimira i Remeta su pucale na mjesečnoj bazi. Vidim zaboravilo se njegovo demonstrativno pijenje vode na Vrbanima ili gdje je to već bilo. https://www.telegram.hr/politika-kri...ike-ne-bandic/ FFS pa dok sam u srednjoj bio profesor je pričao kako već tada zagrebačka vodovodna mreža ima gubitke od gotovo 50% zbog stanja infrastrukture koja u nekim djelovima grada potječe još iz doba jebene austro-ugarske. Tko je bio gradonačelnik tamo 2019? Tomašević? ![]() https://www.tportal.hr/vijesti/clana...-foto-20211013 NHF uživam čitat tvoje postove vezane za IT ali brate ne znam čime se pikaš kad pišeš vezano za promet i infrastrukturu. ![]()
![]() |
![]() |
#79485 |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Automobili
Živim u širem centru, radim u centru. Svaki dan prolazim gorenavedenim pješačkim zonama s biciklom kroz cijelu godinu. Najveći problem stare Vlaške je nepostojanje policije i kamera. Dostavni furgoni i taxiji uredno ulaze u suprotan smjer i često očekuju da im se pješaci maknu - u pješačkoj zoni. Neki dan su policajci stajali u Draškovićevoj i ispred mene pod rotirkama krenuli za vozačem furgona koji je tamo prošao. Pohvalno! Inače da, Draškovićeva je IMHO nagrđena a ona ružina od klupica i žardinjera će samo smetati hitnoj i vatrogascima. Nisam nikoga vidio da tamo sjedi i chilla. Trg Europe je pješačka zona koja je prometnija od većine ulica u Zagrebu što je teški apsurd kao i Rusko bistro terasa koja baš smeta. Zelenim valom po biciklističkoj neću ići niti nakon lobotomije. |
![]() |
![]() |
![]() |
#79486 | |
gadget freak
Datum registracije: Oct 2009
|
Citiraj:
![]() Imao je crnog golfa 8 karavana, i dođe jučer u firmu, vidim noviji auto, vidim vw, opet crn, opet u jebenoj opremi. Redizajn 8ice kontam i dobro. Dok se nije krenuo preparkirat i pogledam zadnji kraj, ono piše passat na sredini ![]() ![]() ![]() Kad ono ovaj novi passat, što dolazi samo u karavanskoj izvedbi. Znači auto je od naprijed 90% golf 8 ![]()
![]() |
![]() |
#79487 | |
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
Citiraj:
To da se lakše ulazi je samo izlika.
![]() |
![]() |
#79488 |
#erase startup-config
|
Reci to starcima, debelima, ljudima sa trajnom ozljedom kralježnice… |
![]() |
![]() |
![]() |
#79490 | |||
Premium
Datum registracije: Oct 2002
|
Citiraj:
Citiraj:
![]() Citiraj:
Ovo sto se tice iskakanja tramvaja iz tracnica, to je samo jedna od stvari koje sam primjetio jer je u pola godine izletilo jedno 6-7 tramvaja sto nikad prije nisam cuo... OK, mozda sam tek sada to osvjestio, ali ne bi mi to zatitralo da ih nije toliko puno izletilo u tako kratkom razdoblju... Mozda je do medija pa sada malo vise to prenose, ili ja to malo cesce vidim, ne znam... Ali jedan clanak iz 2016 i jos jedan iz 2019 nisu bas reprezentativni... Sto se Bandica tice, daj prestanite smatrati da ga branim, bmk za njega... Lik je bio lopovcina samo takva i sirovina... Tragedija je sto je on takav kakav je radio bolji posao od ovih Mozemovaca koji su hrpa nespobnjakovica koji samo zagorcavaju zivot stanarima centra... Koliko se sjecam, to im je bila i ideja - sto vise sj*ebat promet u centru kako bi se ljudi sve vise vozili biciklima... Dodatno, danas sam bio vani od 10 ujutro do 7 navecer... Dakle, subota, toplo i suncano... Potez Maksimir-Ribnjak-Gupceva zvijezda-Tkalca-TrgJJ... Koliko sam biciklista vidio? 6 ukupno, ne brojim dostavljace kojih sam vidio jedno 15ak... Toliko o 'biciklizmu' u Zagrebu... No, dobro, dosta... Priznajem da sam zaspamao grupu Automobili sa problematikom prometa u Zagrebu... Necu vise odgovarati na replike... Ako mod zeli, nek prebaci cijelu raspravu u Razno ili negdje drugdje...
![]() |
![]() |
#79492 |
#erase startup-config
|
Najjače mi je bilo kada su nacrtali ona crvena polja za bicikle ispred semafora a nisu pomaknuli senzore za aute. Ljudi bi stajali a zeleno nikako da se upali ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#79493 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Da... ljudi prate tramvaje sa svojim autima, kud tramvaj tuda i ja...zato i imamo kolonu od Kvatrića do Grižanske ![]() Kaj bi im ja, nek barem upale navigaciju i malo istraže Zagreb. kad majstori rade kuće bez da si osiguraju vlastita parkirna mjesta...slično je i kod mene u ulici. Kod mene doma stanu gosti sa autima, nikad parkirao na cesti od srama. Ali nemaju svi srama. |
![]() |
![]() |
![]() |
#79494 |
Premium
|
Nisam mislio na mjesto za parkiranje nego da ti od Ilice do ulaza u Vinogradsku iza 8 ujutro treba 15-20 minuta,... ali da, zagadili smo temu problemima politike, kriminalom i lošim gospodarenjem urbane sredine. Zadnje izmijenjeno od: bertone. 05.04.2025. u 21:43. |
![]() |
![]() |
![]() |
#79495 |
Premium
|
To mene pitas ili? Uostalom, skroz dobro pitanje pa bi bilo super kad bi svi dali svoj odgovor... ![]() 0. Nike patike iz bosanske fabrike aka Ford pjegebus... Ovo koristim 90% vremena... 1. Audi A6 Allroad C7 serija, al njega se pali jedino za neke dulje relacije ili ako je bas neko ruzno vrijeme, a treba klince odvesti do bake i dede i vratiti ih nazad... 2. Razni ZET trajvani... 3. Bicikl Fuji Sunfire iz 1999 kojeg mi je mama kupila kad sam na faksu bio... ![]() 4. Bicikl Bianchi Kuma 5100 koji vozim kada malenu vozim na sjedalici, tako da je taj rijetko u pogonu...
![]() |
#79496 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2018
|
cemu fejk nike ako nemas za pravi? da se vidi znak? ja ne vozim nista,nemam novaca.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#79497 |
Premium
|
![]() |
#79498 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2018
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#79500 |
Omicron Alpha resident
Datum registracije: Jun 2009
|
Prvi put čujem za to sve, ali sad sam naučil... Inače valjda svi oko mene vele cipelcug ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|