|
![]() |
#751 | ||
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Citiraj:
V_WebServer.WebGUI.Customization.ProviderManagementVisible = 1 V_WebServer.WebGUI.Customization.SaveRestoreVisible = 1 commit save ili dok je spojen na dsl i net kroz konzolu, sam bi se trebao rebootat: download firm http://sx76x-openwrt-danube.googleco...ndary_boot.img Citiraj:
Teško sa ddwrt jer treba kroz konzolu namjestiti vlanove da bude jedan port wan, možeš isključiti na njemu dhcp, ali mislim da bnet daje max 2 dhcp lease-a i zna zezati pa neda ponovo ip i sl. Zadnje izmijenjeno od: .Delboy. 29.01.2013. u 13:05. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#752 | |
Registered User
Datum registracije: Dec 2007
|
Citiraj:
Znaci samo udjem u ssh i izvrsim te dvije komande i save i kad udjem ponovo u ruter biti ce mi omoguceno update firmwarea i onda klasika. jesam dobro shvatio? hvala Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 05.02.2013. u 09:15. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#753 | |
Love Generation
Datum registracije: Feb 2006
|
dobro si shvatio. ako to ne radi probaj Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#754 |
Registered User
|
Omg čitajući dalje ovu temu shvatio sam da na DD-WRT-u nema voipa za T-konj (t-com) e sad sam se razočarao u piiiip ![]() a na open-wrt ima samo se trebaju iskopati podaci od voipa iz rutera jer t-konjovci ne daju? A kad bi ih nazvao i rekao da sam kupio novi ruter jer mi se ovaj sx ne svidja i zelim svoje podatke od voipa da ga mogu konfigurirati trebali bi mi ih dati? Eh piiip ti dd-wrt kad ne radi voip ![]() Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 05.02.2013. u 09:18. |
![]() |
![]() |
![]() |
#755 |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Neće ti dat podatke. Imaju podršku za svoje routere koji automatski potegnu sve što im treba, a za sve ostalo ti ne mogu ništa reć jer obični agenti ne znaju, a oni u servisu koji i znaju, ne žele ili ne smiju.
![]() |
#756 | |
Nikad sit, uvijek žedan
Datum registracije: Jun 2005
|
Citiraj:
Hvala
![]() |
![]() |
#757 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2012
|
dali postoji aplikacija za video nadzor za openwrt? |
![]() |
![]() |
![]() |
#758 |
Registered User
|
poz svima evo CROZOKI (koji je pitao za fleshanje par postova gore) i JA smo kod mene pokušali flešati moj fuc...ng sx 763 i naravno da smo negdje nešto zabrljali....ugl da krenem od početka znači ruter je bio na standardnim postavkama i net radio sve ok odem u ruter/advanced/ pa na firmware upgrade naravno da neda bla bla zaključan i dobro onda smo pokušali s onim "puty" ali mi je ostao uključen win firewall pa nismo uspjeli, zatim smo njega isključili i resetirali ruter i kad sam ušao u njega bio je otključan za firmware update i onda smo po PS-u učitali prvo onaj mali file seconadary boot i to je prošlo ok onda više nismo mogli pristupiti ruteru dok nismo skontali da treba promjeniti i onu ip adresu subnet mask i dns to smo promjenili i onda nam je dao pristup ruteru u onaj fail safe UI i tamo da odaberemo taj dd wrt firmware i odabrali samo ga i u u mozili i verziji 17.0 i verziji 3.6.10 jer chromu nije htio, ni u IE i kad smo ga u mozili odabrali taj "gigaset_sx763-webflash-firmware" i send query pojavi se kao sending request i izbaci FLASHING... i kao sad će se on flešati ako nešto nebude ok lampice će blinkati gori samo power i lan treperi i reko toooo napokon samo uspjeli aliiii mauna, on tako stoji do u nedogled niti se resetirao niti se ponovo bootao u taj novi firmware i onda sam ga par puta ugasio pa držao reset i palio i uvjek dođe na to da ubacimo taj novi firmaware onda sam popizdio i otišao u mrežne postavke i vratio ih na obtain ip adress automaticly i dns server automaticly i ukucam 192.168.1.1 i lol pojavi se sučelje od rutera i traži da ukucam lozinku probam: user NEĆE admin NEĆE operator NEĆE admin0000 NEĆE i sad nas dva gledamo u njega ![]() ![]() 192.168.1.16 255.255.255.0 192.168.1.1 dns 192.168.1.1 i pokušam mu pristupiti dođem do onog failsafe UI i pita me da učitam ddwrt firmeare ja ga učitam i opet ista priča...FLASHINg i tako stoji i stoji do u nedogled...šta dalje plizz help
of the shadow of death, and i fear no evil, because i´m the meanest motherfucker in the whole valley... Zadnje izmijenjeno od: pero_vk. 01.02.2013. u 16:18. Razlog: tipfeleri :) |
![]() |
![]() |
![]() |
#759 |
Registered User
|
Delboy pliz help ukratko ruter je bio zakljucan za update firmwera i mi smo ga resetirali na tipku dolje na dnu i nakon sto se ruter podigao usli u sucelje i opcija update firmwera je bila dozvoljena. Ucitali smo boot image i ruter se resetirao i onda smo promijenili ip od lana na 192.168.1.16 i sve druge parametre upisali i kad smo ukucali 192.168.1.1 pojavio se web server od tog ubacenog boot imagea i preko njega smo ubacili firmware od 7mb i tu je stalo sve i sad imamo samo taj web server a kad smo stavili ip adrese i dns servere da se odaberu automatski onda na 192.168.1.1 udjemo u sucelje od t-coma na ruteru ali vise pass:user ne radi niti bilo koja druga kombinacija |
![]() |
![]() |
![]() |
#760 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#761 |
Registered User
|
Pozz antivirusa na kompu nema instaliranih, windos firewall je iskljucen i na mozili 17.0 smoprvotno i radili i ucitamo mi novi software od 7mb i izbaci on nama da ga kao flesha i da treba pricekati i tu on i zasteka jer taj postupak traje u nedogled cca 30min smo cekali i nista se nedogada...i onda smo ga resetirali i ponovili postupak i ista stvar... Kad vratimo postavke mreze na automatic odemo na 192.168.1.1 onda nam nenudi opciju da ucitamo software nego da se ulogiramo u ruter i trazi lozinku koju neznamo pokusali smo sve one gore navedene i nista... Netko....itko...neka pametna...???
of the shadow of death, and i fear no evil, because i´m the meanest motherfucker in the whole valley... Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 05.02.2013. u 09:23. |
![]() |
![]() |
![]() |
#762 |
Love Generation
Datum registracije: Feb 2006
|
Probaj ponovo ubaciti secondary_boot.img kroz gui originalnog SX frimware i skinuti ponovo openwrt img. A za lozinku probaj user ili admin. Ajd daj za svaki slucaj screenshoot toga sto ti nudi nakon reseta. |
![]() |
![]() |
![]() |
#763 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2012
|
pozz..flešo sam ruter sve radi jedino nezz. kako da ga postavim u ap ili kljent način rada..znam namjestiti wwan, ali u koji port trebam uštekati net za ap a u koji za kljent..imam 2 rutera..lan mi je lan 1 a wan mi neče radit tj. nezz koji port... |
![]() |
![]() |
![]() |
#764 | |
Registered User
Datum registracije: Feb 2013
|
Napravia sam sve prema uputama i nikakvih problema nije bilo. Openwrt dobro radi, ali odlucia sam isprobat dd-wrt. Nasa sam ovaj info: Citiraj:
Dokle nisam resetira modem, vec 2 dana, normalno mi je radia Openwrt. Jel netko ima slican problem i kako je rjesia? Da li sam falia nesto u postupku za prebacivanje? Problem je rjesen. Trebalo je obrisat cache. Pa eto ako se nekome dogodi da zna sto treba uciniti ![]() Zadnje izmijenjeno od: frunc. 06.02.2013. u 00:34. Razlog: rjesen problem |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#765 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Ako može par pitanja. Imam iskon.duo (tel+internet), i Siemensa SX763. Nabavio budem si vjerojatno još jednog SX763 ali s T-Coma tak da imam jedan router s kojim mogu na net ako sjebem. Znači treba mi normalno internet i iskonov telefon koji ide preko routera. Koristim WLAN i sva 4 LAN porta. OpenWRT ili DD-WRT? Kak izvući password za spajanje iz ovog SX-a kojeg koristim?
![]() |
#766 |
Premium
Datum registracije: Jun 2010
|
Situacija: Bnet modem -> sx763 openwrt Pitanje: Kako konfigurirati siemensa da to proradi? ![]() Ili ako netko ima istu situaciju da mi kopira network postavke pa ih samo kopipejstam. Hvala. Zadnje izmijenjeno od: tomokt. 07.02.2013. u 17:15. |
![]() |
![]() |
![]() |
#767 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Trebaš ga konfigurirati kao WAN Router. |
![]() |
![]() |
![]() |
#768 | |
Premium
|
To znam, ali ne znam kako ![]() ovo je moja konfiguracija koja ne radi: Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#769 |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
option ports '1 5t' a ne option ports '1t 5t' |
![]() |
![]() |
![]() |
#770 |
Premium
|
Hvala Delboy, spasio si me! Znači tagga se samo cpu...cijeli dan sam se borio s vjetrenjačama ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#771 |
Registered User
|
kako da vratim formware od rutera pa da pokušam ponovo sa flešanjem dd-wrta nama je stalo na server gui-u i kad preko njega ubacimo dd-wrt ništa se ne događa ruter ga ne učitava i tako stoji, ne kužim što je pošlo po krivu flešanje ovog rutera je lakše nego instalirati driver za hebenu grafičku. Kako da vratim stari firmware ili bar original od sx a ne t-konjov Htio sam kupiti od prijatelja ruter za 80kn i napraviti od njega torrent klijent a ovako me strah baciti 80kn jer se bojim da mi neće zapeti na istom koraku. nismo imali ni av ni firewall znaci ubacili smo boot image kroz njegov orginal firmware kroz opciju update firmware i podigao se server gui od te slike i kroz njega odaberemo firmware dd-wrt i NIŠTA jel ruter mrtav ili se nešt može poduzeti a da nije opcija sa serijskim kablom jel moguce da je taj ruter imao neku grešku ili slično hvala ajd odgovorite nešt da ne bacam ruter ma kupio bih novi ruter od asusa ali se bojim da mi se opet ovako nešt ne dogodi |
![]() |
![]() |
![]() |
#772 |
Moderator
|
Prođi ponovo kroz temu, već je opisano. Dok god ti se javlja failsafe UI nema potrebe za "serijskim kablom". |
![]() |
![]() |
![]() |
#773 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2009
|
@crozoky: Probaj staviti openwrt i ponovo dd-wrt. Očito ostane neka particija koja ga zeza. A glede Asusa - ne znam koji model želiš kupiti, ali većina će ti biti bolji od SX-a i vjerojatno bolje podržani od X-wrt. -- Q |
![]() |
![]() |
![]() |
#774 |
Premium
|
Ne znam na koji model ciljaš, ali SX ima SIP centralu u sebi, VoIP klijent, mogućnost instalacije i open-wrt-a i dd-wrt-a (doduše još nije 100%), usb portove, mogućnost IP TV-a, i za 100-ak kuna za koliko ih se može nabaviti su definitivno best buy. Drugi je par čarapa što nije flashanje baš za svakoga, ali nažalost ljudska znatiželja ih tjera na to i onda nastaju problemi (i ja sam jedan od tih koje tjera znatiželja ![]() Ako si mislio na stabilnost uređaja, onda je najbolje staviti stock firmware gore i miran si. Evo meni je sa stockom fantastičan router, ima sve što trebam (pa čak i više) i ne znam koja bi mu bila alternativa u dućanima ispod 500 kn... |
![]() |
![]() |
![]() |
#775 |
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
Zahvaljujem Delboyu na dobrom tutorialu, i fruncu http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=243010 na pomoći kod konfiguriranja uređaja kao AP. Situacija je ovakva: B.net Thomson modem zično povezan na TP-Link 741 router, a SX763 wirelessom spojen na TP-link kao wireless extender. Za sada sve uredno radi sa dd-wrt (zadnja verzija iz OP). Pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#776 |
Registered User
|
Omg USPIO SAM!!!!! ![]() dd-wrt se vrti na sx-u znaci sad samo odem na dd-wrt firmware update i tamo odaberem noviju verziju dd-wrta i to je to jel ima netko link od najnovije verzije, ova slika je od imagea za inicijalno flashanje. http://img217.imageshack.us/img217/7773/ddwrte.jpg Zadnje izmijenjeno od: crozoki. 09.02.2013. u 03:51. |
![]() |
![]() |
![]() |
#777 |
Moderator
|
Ako ti sada DD-WRT radi na uređaju onda ne čačkaj više po fw - u. Kod fw update obrati pažnju da je bulid baš za SX - a a ne za neki drugi uređaj. |
![]() |
![]() |
![]() |
#778 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2010
|
Poštovanje , Milim te ako znaš , imam Linksys WRT54G , sa DD WRT -om . Brzina koju dobivam wireless je 4.3-4-5 , a router mi smanjuje dalje do laptopa na pola . Kako da to riješim ? Hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#779 |
Moderator
|
Kakve veze ima WRT54G sa ovom temom ? Kakve su udaljenosti ap - klijent i koji su nivoi wireless signala ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#780 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2013
|
wlan mrtav nakon vracanja s openwrt
pozdrav ljudi. svojevremeno sam sve uspjesno instalirao al sam nesto sjebao. ako vam se da pogledati ovaj moj thread na ddwrt forumu pa mozda netko ima nekakvih ideja? http://www.dd-wrt.com/phpBB2/viewtopic.php?t=167835 |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
|
|