|
![]() |
#751 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Evo meni na mobu Codename Android 1.5.5 (ICS 4.0.3) i mogu samo reci da je definitivno najdoradjeniji Ics za Defy (® napravljen za Nexusa). Jako fluidan rom, dolazi s 2 launchera (CND i Trebuchet - iako sam ja instalira Apex) te ima brdo opcija za podesavanje do najsitnijih detalja.. Battery life je dosta dobar, u ovih 7 dana koristenja nije bilo nikakvih naglih padova kapaciteta. Deep sleep takodjer radi normalno (conservative governor kod mene, 300/700/1100). Wi-fi, BT, 3g rade uredno, a jedina zamjerka koju sam nasa jest HWA ![]() ![]() ![]() Zadnje izmijenjeno od: Sn4k3. 25.03.2012. u 20:13. |
![]() |
![]() |
![]() |
#752 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Stavio ADW EX, namjestio si ga kako mi odgovara, leti, i instalirao ICS temu za CM, milina. Baterija 3 dana, sve brzo i bez ikakvih problema. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#753 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Par pitanja: 1. S OneClickRoot-om dal je netko uspješno unrootao mob? - procedura roota - molim ispravke: skinem Motoroline drajvere za Windowse te OneClickRoot, instaliram, restartam. - odem u bootloader mode (upalim mob, Volume up + Power button) - spojim mob USB-om na komp, on sam instalira drivere - neki sajtevi kažu da ne mountam SD, ona se inače sama mounta, jel je onda trebam unmountat, il ne diram? - restart, normalni boot, - na kompu startam .exe, click na ROOT, kad mi kaže "Waiting for device", upalim US debugging (može potvrda da tek tada palim debugging, a ne prije?) - Instaliram i Busybox nakon tog? - To je to? Restart? 2. Koji je ROM manager naj-user friendly? - jel bilo koji rom može u bilo koji rom manager, il idu preferencije? - Jel trebam bekapirat prije flashanja? 3. Treba li unlockat prije metanja novog roma? Jedino čula za 2nd init. Može koji dobronamjerni savjet? 4. Gdje se u Defyju nalazi camera shutter sound, i kako se disejbla? Našla sam ovaj path: Code:
/system/media/audio/ui/camera_click.ogg 5. Za korisnike AirDroida: Zna li tko dal se password može maknuti da ga uopće nema? Il barem da se zapamti u browseru pa se ne mora svaki put upisivati? 6. Wallpaper za desktop: - nativna od Defyja je 960*854. Kad želim neku svoju sliku stavit, traži me da cropam, iako sam ju već resizeala na njene dimenzije. Any thoughts? Znam da postoje appovi za to, al mi se ne skida app sam za wallpaper i da mi cijelo vrijeme radi u backroundu. Hvala ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#754 |
Premium
Datum registracije: Dec 2010
|
4. = radije ga preimenuj ili jednostavno koristi alternativni camera app kod kojeg se može ugasiti zvuk 6. = kad dođeš do cropanja samo razvuci okvir da obuhvaća cijelu sliku i to bi trebalo biti to, možda ide jednostavnije s QuickPic |
![]() |
![]() |
![]() |
#755 | |||||||||||||
Pink Floyd fan
Datum registracije: Nov 2001
|
Na sva pitanja imaš odgovor ovdje. Prema linku gore unroot se napravi flashanjem SBF-a. Uz veliki oprez NIKAD ne raditi downgrade. Kao i na Atrixu, Defy ima hardverski osigurač. Jednom kad se napravi upgrade, chip promijeni interno ožičenje. Stariji firmware to provjeri i trajno bricka uređaj. Vjerojatno se može popraviti u servisu ili zamijeniti matična/chip. Preporučeno je flashati popravljeni SBF ili kao kod Desirea stock rom iz CWM-a. Edit: Čini se da se ipak neće brickati (za razliku od Atrixa) ako se flasha SBF starije verzije ali ja se ne bih s time igrao. Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
How to Root: Get SuperOneClickRoot Get and Install Motorola Drivers [32bits] [64bits] Reboot your PC Turn USB Debugging ON (Settings -> Applications -> Development on your Defy) Connect your Defy to the PC Wait for the PC to install any missing Drivers Click on Root Let it work, then it will ask if you want to install BusyBox, hit YES After it finished it will ask to make a test, click cancel and just Reboot your Defy Done, Defy rooted Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Dobronamjerni savjet: sve prouči više puta, napuni bateriju na 100%, prouči što i kako ako nešto krene krivo, nikad ne prekidaj proceduru, radi kad imaš vremena i opušteno... Citiraj:
Sretno P.S. Nakon rootanja većina stvari se može riješiti ručno bez flashanja iz recoverya. Jednostavno se otvori zip, pogleda kamo skripta kopira određene fileove, napravi se backup istih i onda pregazi s novima.
Zadnje izmijenjeno od: LAcy. 01.04.2012. u 09:59. |
|||||||||||||
![]() |
![]() |
![]() |
#756 |
Premium
Datum registracije: Nov 2010
|
Kako su jebeni ovi romovi bazirani na ICS-u, družio sam se zadnja dva dana s zadnjim verzijama i CM9 i WIUI4 i ostao napaljen na njih. Nego samo da nešto priupitam, znači na obični Defy s RED lense (Bayer) može ići i GB karnel, jel se dobiva šta s tim? |
![]() |
![]() |
![]() |
#758 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Ne igraj se, ostavi Froyo kernel. Taj mobitel ima hardware switcheve i kad jednom flashaš stick GB, više nema povratka.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#759 |
Registered User
Datum registracije: May 2012
|
Decki, ima li ko preporuku za custom rom za defy+ kod kog dobro radi tethering (a i sve ostalo)? |
![]() |
![]() |
![]() |
#760 |
Premium
Datum registracije: Feb 2010
|
usb ili wifi tethering? Wifi većinom radi bez problema, za usb treba dodatne drivere na komp od nekud instalirati većinom...preporučam općenito wiui |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#761 |
Premium
|
Radije bi preporučio Pikachu Edition EDIT: Ispravljam se,nakon jednog dana na oba roma WIUI se pokazao pouzdanijim,brzim. Zadnje izmijenjeno od: Mihael. 09.05.2012. u 08:16. |
![]() |
![]() |
![]() |
#762 | ||
super user
Datum registracije: Dec 2007
|
Stigao je novi ICS build od Quarxa .. donosi hardware-sko ubrzanje(HWA dodavanje nekih parametara u build.prop) a HWUI po defoultu Citiraj:
Citiraj:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#763 |
EMP moderator
|
Da i to dočekamo... ![]()
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#765 |
Pink Floyd fan
Datum registracije: Nov 2001
|
![]() |
#766 |
Premium
|
Hebes default ![]() Ma najbitnija je ta HWA, tako da opera radi bez problema... Zasad sam samo instalira i dojmovi su jos svjezi, sad slijedi Titanium backup i fino podesavanje roma pa javim sto i kako radi... |
![]() |
![]() |
![]() |
#768 |
Fresh Juice
Datum registracije: Sep 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#769 |
EMP moderator
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#771 |
Premium
|
Zadnje izmijenjeno od: Mihael. 09.05.2012. u 09:16. |
![]() |
![]() |
![]() |
#772 |
super user
|
Jucer je naknadno izasao v2 build koji automatski( kod onog prvog smo trebali ručno omogucit hwa) donosi HWA. Evo kod mene radi i opera mobile ,flash .. + snimanje videa na WVGA rez ![]() http://quarx2k.ru/cm9-nightly-defy+/...8-Defy+_v2.zip |
![]() |
![]() |
![]() |
#774 |
Premium
|
Imas link u njegovom postu ![]() Ako ti tribaju upute, sve je regularno -> Wipe data/cache (ovisno s kojeg roma dolazis no preporucljivo je) -> Install zip from sd card -> flashaj Rom, zatim kernel, gapps, battery fix_2 -> wipe dalvik -> reboot Btw, meni takodjer ova verzija radi odlicno, kamera, youtube, flash - zasada sve radi kako triba. |
![]() |
![]() |
![]() |
#777 |
super user
|
Chrome ne radi,neko kaze da radi ali evo meni osobno nece ucitat stranice i rusi se. To sve nakon dodavanja na whitelistu hwa. Ostalo radi dobro. DEFY(red lens)=DEFY+ Inace tu je cijela lista build-ova od Quarxa. http://quarx2k.ru/cm9-nightly-defy+/ Zadnji build je od jucer i Quarx kaze da su ovo fixevi: WVGA recording (O.o ? radilo je i prije) Data is not enabled after plug/unplug usb cable. http://quarx2k.ru/cm9-nightly-defy+/...0509-Defy+.zip P.S.Ako vam treba GPS i trenutno je jako spor na nekom romu onda bi bilo dobro da bacite oko na ovaj thread-> http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1563534 Stvar radi i prilicno se ubrza GPS nakon toga. To je odlicna stvar ako nemate neku od internet tarifa; jednostavno skinete LTO file neznam jednom u 3-4 dana i dalje se uopce nemorate brinut jel cete dobit gps signal. Oko 1 minute je dosta da vas locira drugi dan od skidanja tog filea. Zadnje izmijenjeno od: viper. 10.05.2012. u 16:53. |
![]() |
![]() |
![]() |
#778 |
420
Datum registracije: Nov 2006
|
mi može netko šibnut na PM koji ROM stavit s hrvatskim jezikom i upute? da pojednostavim, trenutna verzija gore je 2.3.5. sad me zanima, da samo rootam sa superone clickom i ubacim cm7 preko recoverija, ili se mora neš flashat s froyom sa RSD Liteom.. i ne mogu nigdje nać cm7 zip najnoviji, svi linkovi down.. molim pomoć.. uspio sam nekako stavit CM7.1 ali sad zapne na nekom Bootloaderu.. bijela slova nekakva.. i ne mrda... di sam pogriješil.. znači, rootao sam, instalirao 2nd init, ušao u recovery, obrisao data/cache, i pokrenuo instalaciju cm7.1 sve prošlo, rebootam i stane na Bootloader 09.10 Err:A5,70,00,00,23 Battery OK OK to Program Connect USB Data Cable što sad? sad vidim da je defy+.. verzija je bila 2.3.5, MB526 i koliko sad vidim, mob je brickan.. dal pomaže flashanje SBFa? EDIT: baš ste od pomoći.. u međuvremenu sam uspio preflašat sa gingerbread 2.3.5 i sad idem sve ispočetka.. to me mučilo i nisam mogo nać fajlove.. Zadnje izmijenjeno od: T0mB1ll. 22.05.2012. u 21:54. |
![]() |
![]() |
![]() |
#779 |
Premium
|
CM službeno ne podržava Defy"+", moraš potražit ako postoje posebni buildovi za njega (od Quarxa vjerojatno) ili metnut Froyo karnel. Pogledaj više o tome na XDA jer ja imam običan Defy i nisam najupučeniji za Plus verziju. |
![]() |
![]() |
![]() |
#780 |
Premium
|
Iako je Defy tenk po kvaliteti izrade jel itko uzimao silikonsku maskicu za njega pa da kaže kakvu je uzeo i kako mu stoji, uglavnom se samo 3-4 vrste vrte po eBayu? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|