Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > AMD Radeon
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 18.10.2009., 00:44   #751
vga killer
Treba kaj skurit??

vga killer's Avatar

Datum registracije: Jan 2004
Sad sma malo testiral tu 46xx seriju i gigabytica sa zalmanovim cooler je predobra. Hladna i potpuno nečujna...onaj ko skine taj cooler i metne nekaj drugo treba u vrapce
vga killer je offline   Reply With Quote
Staro 18.10.2009., 02:42   #752
Tomtam
Magnum P.I.
Moj komp

Tomtam's Avatar

Datum registracije: Jan 2009
za sto kuna na tržnici može se naći i ZALMAN VF900 koji je rođen za tu karticu i one kojima ne stane S1/S2 u kutiju. Ja sam ga svojevremeno imao na HD4670 i u idlu bez venta hladi bolje od stock coolera (club 3D) full speed....

Oriđiđi vent sam skinuo (cvrčao je) i stavio vjerovali ili ne, neki megaširoki 80mm vent izvađen iz starijeg napajanja. Stavio ga na 5V i milina, nije se čuo ništ a protok je bio bolesno dobar, odnosno hlađenje je bilo izvanredno. Ne sjećam se temp veće od 55 stupnjeva u bilo kakvom loadu osim furmarka u kojem mi temp nije išla preko 65 za oko 1h rada....

Sam propeler sam odvoio iz onog okvira i pričvrstio vrlo tankim bakrenim žičicama na tri mjesta za bakrena perca ZALMANA....

Nžlst u to vrijeme sam naglo postao švorc pa je sve otišlo u zaborav, jer sam karticu i hladnjak prodao, a da bi hladnjak išao morao sam sve razmontirati i vratiti original vent.

Ali još sam ponosan na to svoje djelo.
Tomtam je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 18.10.2009., 13:36   #753
sasuke_the_king
Premium
Moj komp

sasuke_the_king's Avatar

Datum registracije: Feb 2008
Citiraj:
Autor Tomtam Pregled postova
za sto kuna na tržnici može se naći i ZALMAN VF900
može link?
sasuke_the_king je offline   Reply With Quote
Staro 18.10.2009., 18:14   #754
Tomtam
Magnum P.I.
Moj komp

Tomtam's Avatar

EEEE, al baš sad nema ...... strpi se malo, stavi se pod kupujem, biti će, ja sam svog prodao za 100kn, poslije toga vidio jo barem 5-6 komada koji su išli od 80-150kn ovisi o tome koliko je tko opreme stavio uz njega (fanmate, ježići)...

Kad bude, odmah ti javim....
Staro 18.10.2009., 19:12   #755
sasuke_the_king
Premium
Moj komp

sasuke_the_king's Avatar

ok. ebay item ističe za 20 dana, ako se u tom periodu ne nađe neki vf700 ili vf900 na tržnici , kupujem na ebayu.
Staro 18.10.2009., 22:17   #756
Tomtam
Magnum P.I.
Moj komp

Tomtam's Avatar

mislim da VF700 ne ide na HD4670. ne štimaju rupe
Staro 18.10.2009., 22:34   #757
sasuke_the_king
Premium
Moj komp

sasuke_the_king's Avatar

ide. ali aukcija za njega je gotova (bio je korišten i imao je odličnu cijenu, koja je skupa sa poštarinom iz engleske bila 100 kn, novi su svi po 150 kn plus 20-40 usd shippinga jer su iz amerike), već mislim da bi uzeo onu pasivnu ciglu, ima jedna verzija gigabyte 4670 sa poprilično malim pasivnim coolerom, tako da ona gromada bi uredno trebala hladit ovu grafiku.
u svakom slučaju ako netko negdje nađe accelera s2 , ili jednog od ova 2 zalmana po ok cijeni neka mi pošalje pm. jer u puli, ali ni u rijeci neću nać bogznašta.
Staro 18.10.2009., 23:26   #758
Jablan
Premium
Moj komp

Jablan's Avatar

Datum registracije: Jul 2004
Ja sam na 4650 montirao VF700Cu, samo sam na nosaču probušio po jednu rupu promjera 3mm, između one dvije koje su tvornički probušene. Stavio ga na 5V, i milina. Prodao sam ga kasnije zajedno sa grafom.
Jablan je offline   Reply With Quote
Staro 18.10.2009., 23:44   #759
Tomtam
Magnum P.I.
Moj komp

Tomtam's Avatar

Ma tu HD4670 mora dobro hladit ta cigla... Ako je ona club 3dova predviđena za rads onim drekom od coolera, onda ju ovo čudo mora držat prilično hladnim
Staro 21.10.2009., 11:45   #760
Burko
Osobni opis - pitaj me
Moj komp

Burko's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
sasuke; Accelero S1 rev.2 za 100 rakuna. ja ti osobno ne garantiram da ide na 4670, ali covjek par postova iznad da. eto, prakticki najbolje sto mozes nakalemiti na 4670 .

Burko je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 21.10.2009., 15:01   #761
sasuke_the_king
Premium
Moj komp

sasuke_the_king's Avatar

ebiga, već sam naručio cooler sa ebaya. nekakvu kopiju zalmana, sliči na vf900. kad stigne za mjesec dana okačim sliku.
Staro 05.11.2009., 20:01   #762
sasuke_the_king
Premium
Moj komp

sasuke_the_king's Avatar

cooler stigao, i montirao sam ga pred 3 sata. hladi kako hladi, trenutno na 70 stupnjeva, iako čini mi se da se ventilator jedva vrti, a od kako sam instalirao finalnu verziju win7 mi ati ccc više ne radi, pa pretpostavljam da ne radi niti automatska regulacija vrtnje.
moguće da sam nešto krivo napravio, s obzirom da je došao bez ikakvih uputsva o montaži, iako sam stavio novu termo pastu (šta imam zayebat? 4 rupe, provukao vide od coolera i zavidao, neš ti kompleksnosti).
Staro 05.11.2009., 20:08   #763
pingmachine
machine that goes ping!
Moj komp

Datum registracije: Jul 2007
ima neki (kompliciran) način da se rivatunerom podesi varijabilna brzina vrtnje ventilatora, pa probaj tako.
pingmachine je offline   Reply With Quote
Staro 05.11.2009., 20:19   #764
Apacer ft Bozja
Baja!
Moj komp

Apacer ft Bozja's Avatar

Citiraj:
Autor pingmachine Pregled postova
ima neki (kompliciran) način da se rivatunerom podesi varijabilna brzina vrtnje ventilatora, pa probaj tako.
Nije uopce kompliciran, i mozes sve srediti u roku 5 minuta, ne vise.
Trenutno nemam rivu tuner na kompu, ali ako nekome bude trebalo, skinem ju pa ti napisem kako ide.
Apacer ft Bozja je offline   Reply With Quote
Staro 05.11.2009., 20:28   #765
sasuke_the_king
Premium
Moj komp

sasuke_the_king's Avatar

ok, instalirao sam nove drivere i dobio nazad ati ccc. podesio sam na 100% vrtnju, i za sad je palo na 56 stupnjeva. i dalje previše, sa stock coolerom je bilo na 40tak stupnjeva. iako ispod 30% je vent nečujan, tako da ću ga držat na 30.
Staro 05.11.2009., 20:31   #766
pingmachine
machine that goes ping!
Moj komp

ako imaš volje, skini cooler pa vidi kako se razmazala pasta. možda ne sjedi dobro...
pingmachine je offline   Reply With Quote
Staro 05.11.2009., 21:56   #767
sasuke_the_king
Premium
Moj komp

sasuke_the_king's Avatar

skinut ću ga sutra pa vidit šta je s time, jer je temperatura previsoka za idle.
moguće da cooler nije dobro sjeo.
Staro 06.11.2009., 19:54   #768
Tomtam
Magnum P.I.
Moj komp

Tomtam's Avatar

trebalo bi to hladit, možda si previše paste stavio.... baš bad...

ne grije se ta kartica, ali kad nema cijevi, nema ni hlađenja nekog preposebnog...

ajd baš me zanima šta će bit...
Staro 07.11.2009., 10:04   #769
iggi
Premium

Datum registracije: Sep 2007
Možda netko ima iskustva sa dotičnom karticom
Sapphire HD 4670 Ultimate

http://www.overclockersclub.com/revi...4670_ultimate/
iggi je offline   Reply With Quote
Staro 07.11.2009., 19:58   #770
Apacer ft Bozja
Baja!
Moj komp

Apacer ft Bozja's Avatar

Citiraj:
Autor iggi Pregled postova
Možda netko ima iskustva sa dotičnom karticom
Sapphire HD 4670 Ultimate

http://www.overclockersclub.com/revi...4670_ultimate/
Frend mi ima tocno tu. Kako u ovom sugavom Sisku nije bilo nista pametnije, odlucili smo to uzeti.
Nije losa grafa, koliko se sjecam temperatura je bila oko 50-60C u idlu naravno, dok u loadu nisam ni gledao.
Cist pristojna grafa
Apacer ft Bozja je offline   Reply With Quote
Staro 08.11.2009., 00:23   #771
iggi
Premium

čisto pristojno za peći čevapčiće
-->
Citiraj:
Autor Apacer ft Bozja Pregled postova
Frend mi ima tocno tu. Kako u ovom sugavom Sisku nije bilo nista pametnije, odlucili smo to uzeti.
Nije losa grafa, koliko se sjecam temperatura je bila oko 50-60C u idlu naravno, dok u loadu nisam ni gledao.
Cist pristojna grafa

Znači load 90C ----> čisto pristojno za peći čevapčiće
Staro 08.11.2009., 00:39   #772
Burko
Osobni opis - pitaj me
Moj komp

Burko's Avatar

ne, uz pristojno provjetreno kuciste - temperature su ok. ali zato je apsolutna tisina u pitanju . no, lako ti uzmes 80mm ventilator, spojis za ga 7V i sa npr plasticnim vezicama pricvrstis na hladnjak. hladit ce bolje, a opet se nece nista cuti od same graficke.

ili uzeti gigabyte 4670 sa zalmanom, ili uzeti vtx koja dolazi sa AC-om. obje jako tihe kartice, cijenom nize od safirke ultimate.

Staro 08.11.2009., 00:58   #773
iggi
Premium

Citiraj:
Autor Burko Pregled postova
ne, uz pristojno provjetreno kuciste - temperature su ok. ali zato je apsolutna tisina u pitanju . no, lako ti uzmes 80mm ventilator, spojis za ga 7V i sa npr plasticnim vezicama pricvrstis na hladnjak. hladit ce bolje, a opet se nece nista cuti od same graficke.

ili uzeti gigabyte 4670 sa zalmanom, ili uzeti vtx koja dolazi sa AC-om. obje jako tihe kartice, cijenom nize od safirke ultimate.

Imaš dotičnu karticu ili pričaš napamet. Mene zainimaju prave temperature jer mi se grafa čini ok.
Staro 08.11.2009., 01:03   #774
Burko
Osobni opis - pitaj me
Moj komp

Burko's Avatar

nemam doticnu, ali imam 4670. ako ti sto znaci.

inace kako sam ti rekao vec, temperature nisu jednake kod mene, marka, alena i joze. tako da lakse malo, samo ti pokusavam pomoci. ako smatras da pricam gluposti, lako se ja maknem .

Staro 08.11.2009., 01:11   #775
iggi
Premium

Nemoj se ljutiti, jer ja tebe ne napadam. Ljudi na ovom forumu svašta pričaju jer su nešto čuli, pročitali itd.
Mene zanima iskustvo nekog iz prve ruke za grafu.
Cijela je poanta u tišini i kakve su temp. pri tome. A čovjek može staviti i dva 120mm venta da pušu po njoj, ali to nije to.
Staro 08.11.2009., 02:22   #776
Nybelung
Guest

Citiraj:
Dobra je kartica. Iskreno, nemam pojma kolike su bile temperature, ali nema nikakvih problema u radu.
  Reply With Quote
Staro 08.11.2009., 12:22   #777
Tomtam
Magnum P.I.
Moj komp

Tomtam's Avatar

Citiraj:
Nemoj se ljutiti, jer ja tebe ne napadam. Ljudi na ovom forumu svašta pričaju jer su nešto čuli, pročitali itd.
Cijela je poanta u tišini i kakve su temp. pri tome. A čovjek može staviti i dva 120mm venta da pušu po njoj, ali to nije to.

Baš na ovom threadu imaš puno vlasnika ultimate kartice, pa bolje pročešljaj thread, da se nebi ponavljali odgovori. Ja sam imao HD4670, i ako se negdje ne moraš brinit o temperaturi, to je HD4670.

P.S. Ne vjerujem da je na ultimatici temperatura 50-60 u idleu. Spuste se taktovi i kartica se ništa ne grije, ja sam radio u idleu sa crappy hladnjakom od CLUB 3D-a sa 4cm ventom na 5V (čitaj 50-100rpm ) i pored toga kartica u idlu nije prelazila 50. tako da nema šanse da su na ultimatici temperature u idlu tako visoke.
Staro 08.11.2009., 14:26   #778
agm7007
noise freak
Moj komp

agm7007's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Imam ja Sapphire Ultimate. U Catalystu na ono Overdrive mi kaže 46-48 °C.
Ne koristim komp za niš prezahtjevno u smislu grafike, neznam za load.
agm7007 je offline   Reply With Quote
Staro 08.11.2009., 20:30   #779
iggi
Premium

Citiraj:
Autor agm7007 Pregled postova
Imam ja Sapphire Ultimate. U Catalystu na ono Overdrive mi kaže 46-48 °C.
Ne koristim komp za niš prezahtjevno u smislu grafike, neznam za load.

To je OK temperatura. Sutra je i u mome compu ta grafa.

Zahvaljujem na konkretnim odgovorima.
Staro 08.11.2009., 20:42   #780
sasuke_the_king
Premium
Moj komp

sasuke_the_king's Avatar

ja sam svoju skinuo, pogledao, skinuo cooler i vratio ga nazad. everest je prije gašenja pokazivao 70 stupnjeva, ali na dodir je bila mlaka.
sad sam sve vratio nazad, i temperatura sa početnih 45 konstantno raste već 15tak minuta, trenutno na 60. brzinu vrtnje neznam, ati ccc ne radi.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno