|
![]() |
#751 |
Treba kaj skurit??
Datum registracije: Jan 2004
|
Sad sma malo testiral tu 46xx seriju i gigabytica sa zalmanovim cooler je predobra. Hladna i potpuno nečujna...onaj ko skine taj cooler i metne nekaj drugo treba u vrapce ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#752 |
Magnum P.I.
Datum registracije: Jan 2009
|
za sto kuna na tržnici može se naći i ZALMAN VF900 koji je rođen za tu karticu i one kojima ne stane S1/S2 u kutiju. Ja sam ga svojevremeno imao na HD4670 i u idlu bez venta hladi bolje od stock coolera (club 3D) full speed.... Oriđiđi vent sam skinuo (cvrčao je) i stavio vjerovali ili ne, neki megaširoki 80mm vent izvađen iz starijeg napajanja. Stavio ga na 5V i milina, nije se čuo ništ a protok je bio bolesno dobar, odnosno hlađenje je bilo izvanredno. Ne sjećam se temp veće od 55 stupnjeva u bilo kakvom loadu osim furmarka u kojem mi temp nije išla preko 65 za oko 1h rada.... Sam propeler sam odvoio iz onog okvira i pričvrstio vrlo tankim bakrenim žičicama na tri mjesta za bakrena perca ZALMANA.... Nžlst u to vrijeme sam naglo postao švorc pa je sve otišlo u zaborav, jer sam karticu i hladnjak prodao, a da bi hladnjak išao morao sam sve razmontirati i vratiti original vent. ![]() Ali još sam ponosan na to svoje djelo. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#754 |
Magnum P.I.
|
EEEE, al baš sad nema ![]() Kad bude, odmah ti javim.... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#757 |
Premium
Datum registracije: Feb 2008
|
ide. ali aukcija za njega je gotova (bio je korišten i imao je odličnu cijenu, koja je skupa sa poštarinom iz engleske bila 100 kn, novi su svi po 150 kn plus 20-40 usd shippinga jer su iz amerike), već mislim da bi uzeo onu pasivnu ciglu, ima jedna verzija gigabyte 4670 sa poprilično malim pasivnim coolerom, tako da ona gromada bi uredno trebala hladit ovu grafiku. u svakom slučaju ako netko negdje nađe accelera s2 , ili jednog od ova 2 zalmana po ok cijeni neka mi pošalje pm. jer u puli, ali ni u rijeci neću nać bogznašta. |
![]() |
![]() |
![]() |
#758 |
Premium
Datum registracije: Jul 2004
|
Ja sam na 4650 montirao VF700Cu, samo sam na nosaču probušio po jednu rupu promjera 3mm, između one dvije koje su tvornički probušene. Stavio ga na 5V, i milina. Prodao sam ga kasnije zajedno sa grafom. |
![]() |
![]() |
![]() |
#760 |
Osobni opis - pitaj me
Datum registracije: Jul 2008
|
sasuke; Accelero S1 rev.2 za 100 rakuna. ja ti osobno ne garantiram da ide na 4670, ali covjek par postova iznad da. eto, prakticki najbolje sto mozes nakalemiti na 4670 ![]()
Hey love crusader, I want to be your space invader. For you I will descend the deepest moon crater. I is most stronger than darth vapor. Obey me, I is your new dictator. For you is Venus, I am Mars. With you I is more richer than all the czars. Make a wishes on a shooting stars, then for you I will play on my cosmic guitars! |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#762 |
Premium
|
cooler stigao, i montirao sam ga pred 3 sata. hladi kako hladi, trenutno na 70 stupnjeva, iako čini mi se da se ventilator jedva vrti, a od kako sam instalirao finalnu verziju win7 mi ati ccc više ne radi, pa pretpostavljam da ne radi niti automatska regulacija vrtnje. moguće da sam nešto krivo napravio, s obzirom da je došao bez ikakvih uputsva o montaži, iako sam stavio novu termo pastu (šta imam zayebat? 4 rupe, provukao vide od coolera i zavidao, neš ti kompleksnosti). ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#764 | |
Baja!
Datum registracije: Jul 2007
|
Citiraj:
Trenutno nemam rivu tuner na kompu, ali ako nekome bude trebalo, skinem ju pa ti napisem kako ide. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#765 |
Premium
|
ok, instalirao sam nove drivere i dobio nazad ati ccc. podesio sam na 100% vrtnju, i za sad je palo na 56 stupnjeva. i dalje previše, sa stock coolerom je bilo na 40tak stupnjeva. iako ispod 30% je vent nečujan, tako da ću ga držat na 30. |
![]() |
![]() |
![]() |
#769 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Možda netko ima iskustva sa dotičnom karticom Sapphire HD 4670 Ultimate http://www.overclockersclub.com/revi...4670_ultimate/ |
![]() |
![]() |
![]() |
#770 | |
Baja!
Datum registracije: Jul 2007
|
Citiraj:
Nije losa grafa, koliko se sjecam temperatura je bila oko 50-60C u idlu naravno, dok u loadu nisam ni gledao. Cist pristojna grafa ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#771 | |
Premium
|
čisto pristojno za peći čevapčiće -->
![]() Citiraj:
Znači load 90C ----> čisto pristojno za peći čevapčiće ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#772 |
Osobni opis - pitaj me
|
ne, uz pristojno provjetreno kuciste - temperature su ok. ali zato je apsolutna tisina u pitanju ![]() ili uzeti gigabyte 4670 sa zalmanom, ili uzeti vtx koja dolazi sa AC-om. obje jako tihe kartice, cijenom nize od safirke ultimate.
Hey love crusader, I want to be your space invader. For you I will descend the deepest moon crater. I is most stronger than darth vapor. Obey me, I is your new dictator. For you is Venus, I am Mars. With you I is more richer than all the czars. Make a wishes on a shooting stars, then for you I will play on my cosmic guitars! |
![]() |
![]() |
![]() |
#773 | |
Premium
|
Citiraj:
Imaš dotičnu karticu ili pričaš napamet. Mene zainimaju prave temperature jer mi se grafa čini ok. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#774 |
Osobni opis - pitaj me
|
nemam doticnu, ali imam 4670. ako ti sto znaci. inace kako sam ti rekao vec, temperature nisu jednake kod mene, marka, alena i joze. tako da lakse malo, samo ti pokusavam pomoci. ako smatras da pricam gluposti, lako se ja maknem ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#775 |
Premium
|
Nemoj se ljutiti, jer ja tebe ne napadam. Ljudi na ovom forumu svašta pričaju jer su nešto čuli, pročitali itd. Mene zanima iskustvo nekog iz prve ruke za grafu. Cijela je poanta u tišini i kakve su temp. pri tome. A čovjek može staviti i dva 120mm venta da pušu po njoj, ali to nije to. |
![]() |
![]() |
![]() |
#776 |
Guest
|
|
![]() |
![]() |
#777 | |
Magnum P.I.
|
Citiraj:
Baš na ovom threadu imaš puno vlasnika ultimate kartice, pa bolje pročešljaj thread, da se nebi ponavljali odgovori. Ja sam imao HD4670, i ako se negdje ne moraš brinit o temperaturi, to je HD4670. P.S. Ne vjerujem da je na ultimatici temperatura 50-60 u idleu. Spuste se taktovi i kartica se ništa ne grije, ja sam radio u idleu sa crappy hladnjakom od CLUB 3D-a sa 4cm ventom na 5V (čitaj 50-100rpm ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#779 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#780 |
Premium
|
ja sam svoju skinuo, pogledao, skinuo cooler i vratio ga nazad. everest je prije gašenja pokazivao 70 stupnjeva, ali na dodir je bila mlaka. sad sam sve vratio nazad, i temperatura sa početnih 45 konstantno raste već 15tak minuta, trenutno na 60. brzinu vrtnje neznam, ati ccc ne radi. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|