|
![]() |
#77791 | |
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
Citiraj:
Ovisi o uvjetima na cesti pa stoga od 80 do 180. Izgorio sam ulje kada sam išao te godine SMB-Pelješac i ZG-BG. Brže sam vozio jer prvo je bilo predivno čisto, a drugo mi se više nije dalo i bližili smo se sumraku pa sam htio brže doći u okolicu ZG prije mraka. ![]() Samo velim da bi ti tojota tu popila ulja bez brige. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#77792 | |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Automobili
Citiraj:
I zato nisam napisao da su to isključivo visokoturažni motori. Čitati s razumijevanjem… BTW: na 1.6 TDI motoru ulje ode na 107-108 stupnjeva pri 130-140km/h i po ovakvoj zimi. Stanji se i više ga prođe kroz karike. Ništa strašno. Bolje tako nego obrnuto IMHO. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
#77793 | |
Vocna iglica u mudante
Datum registracije: Oct 2005
|
Citiraj:
untisumpora, ajde da uzmemo da troši pola litre na 1000km, to znači da u 10k km troši 5l ulja.. moraš limenu bačvu imat u gepeku.. 5l ulja je oko 80-90eura.. dupli mali servis se odradi u 10k km moj 1.9jtdm je više trošio Seleniu 5w40 nego Shell helix 5w40, a pod potrošnju ulja mislim na 0.5/0.7l na cca 8-10k km Zadnje izmijenjeno od: John Creasy. 26.12.2024. u 14:14. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#77794 |
NITKOV
Datum registracije: Oct 2004
|
Na passatu 1,9 tdi 130ks, morao nadosut pol litre na 10k km. Al radili nedavno neki namještaj jednom tipu i frajer vozi octaviu vrs. Veli da troši ulje ko sumanuta. Doslovce litru na soma km.
![]() |
#77795 |
Pod naletima kopita zla
|
Ima VRSica koje troše sumanuto i da to je bilo mislim kod 1.8 TSI motora ali ok bilo je failova ali ovo na kaj se buljo zakačio nije ni blizu toliko. Kada se vozi normalno i ne stišče se auto nema nikakve potrošnje ulja. To jednom kaj je javio evo nakon toga skoro godinu dana nije nije ništa tak da... |
![]() |
![]() |
![]() |
#77797 |
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
Svaki auto troši ulje ako ga gaziš. Octavia (Čađara) 1.9 TDI sa 300k km, remap na 180hp/380nm, EGR off, nonono DPF ![]() S takvom vožnjom Japanac ne bi proljeće dočekao. ![]()
![]() |
#77800 |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
I to bas onda kad si imao drugacije ulje, i sad nakon gare nemas vise to ulje, sad slobodno reci da je vodica. Moja veca vodica se ne trosi… kvaliteta reklo bi se ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#77802 |
Pod naletima kopita zla
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#77804 |
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
Sjecam se da sam 2018-te kupio litar ulja "za u gepek" za 2.0 cadjaru. Neotvorenu bocu deponirao nakon valjda 5 godina jer je istekao rok. Sad cemo vidjeti kako ce se ponasati madjarski wanabe japanac sa ovom eko svetom vodicom...
![]() |
![]() |
#77805 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
nego kada cemo mi live prodiskutirati o uljima... |
![]() |
![]() |
![]() |
#77806 |
Pod naletima kopita zla
|
Možemo sutra ako želiš tvoja familija i moja lijepo šetnja do centra Samobora, vino i dubai fritule. ![]() Ali bez automobila. ![]() Hmmmm samo 13k eura? https://www.jutarnji.hr/autoklub/akt...-eura-15536386 |
![]() |
![]() |
![]() |
#77810 |
Omicron Alpha resident
Datum registracije: Jun 2009
|
Danas mi je došel Baseus wireless carplay adapter, i koristil sam ga vuru vremena bez greške. https://baseusonline.com/product/147...2016-cars-grey Ugl, u pitanju je adapter kaj pretvara žičani carplay u bežični. Ima već hrpa adaptera na tržištu ali Baseus je kolko znam prvi od "renomiranih" kineza kaj ga ima u ponudi. Kolko vidim nema niti recenzija na youtube-u jer je tolko nov geđet, ali evo, za sad nema problema. Spojen je na pioneerov headunit jer mi auto nema nativni carplay. Zapravo, nije imal niti ekrana dok ga nisam ugradil i preporodil se ![]()
![]() |
#77812 |
Nikad sit, uvijek žedan
Datum registracije: Jun 2005
|
![]() |
#77814 |
Premium
Datum registracije: Apr 2015
|
Molim pomoć: Passat 2013g, otišao je nekakav modul iza fara (starter od fara?). Nije žarulja jer je mehaničar promijenio i dapače ukazao da je starter tako što je lupkao po njemu i ovaj kad se ugrije ili nekako dođe sebi uspije upaliti far no nakon gašenja auta se ne pali tj. upali se random i ako se upali onda žmirka. Koliko sam vidio, to je nekakv modul odmah iza ležišta žarulje iza cijelog fara E sad taj starter kaže da košta cca 150€ novi... 1. Jel tko zna o čemu pričam i ako da jel može link na taj dio da znam što tražim uopće? 2. Jel ima gdje jeftinije i jel se isplati kupiti neoriginalno ako je jeftinije? |
![]() |
![]() |
![]() |
#77815 | |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
Po opisu bi trebao biti xenon balast. Prepisi oznaku sa tog modula tu da vidimo o cemu se radi. Edit: Jel to to https://www.daparto.de/Teilenummerns...delId=35810e45 ? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#77816 |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
![]() |
#77817 |
Varilnik
Datum registracije: Jan 2008
|
Vidim svi se hvale nekim pilama pa da se i ja pohvalim formulom odnosno žena ![]() ![]() ![]() ![]() Zadnje izmijenjeno od: SaleFFS. 27.12.2024. u 14:31. |
![]() |
![]() |
![]() |
#77819 |
Varilnik
Datum registracije: Jan 2008
|
Jesam, na lijevom pragu straga ima mali komadić hrđe, možda dužine 2-3 cm, vjerujem da i iznutra ima malo po pragovima ali to ću riješiti s vremenom kako treba jer ga mislim ostaviti duže godina u upotrebi ali koliko sam skužio to im je i standardna mana. Auspuh isto ima na par mjesta kritičnih točaka i već sam našao komplet cijeli ispuh org za 100 eura pa će i to sjesti kroz koji mjesec. Ostatak od ispod je tip top. Meni je najbitnije da je motor u savršenom stanju, mjenjač kao i podvozje. Sve sam kod majstora isprovjeravao i nigdje lufta nema. |
![]() |
![]() |
![]() |
#77820 | ||
Premium
Datum registracije: Apr 2015
|
Citiraj:
nisam siguran, djelovalo je nekako više ko električni relej. Možda je bio modul koji je sadržavao taj balast? Citiraj:
Citiraj:
gledam ubost sebi neku takvu konzervicu za po gradu |
||
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|