|
![]() |
#77642 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Jebiga vise nije na akciji. Zna se nac na akciji za 100-120€ https://webshop.tokic.hr/servisna-op...-svjetlo-gb40/
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#77643 |
Premium
Datum registracije: Aug 2014
|
U Tokicu je bio 137 do nedavno i na akciji za majstore i poznanike 82 eura. Sad je 107 eura preko poznanika nekog majstora ako se možete snaći a inače tonus 134 https://www.ronis.hr/pokretac-noco-g...29912/product/ Poslano sa mog |
![]() |
![]() |
![]() |
#77644 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2022
|
Ukucaš u aliexpress "car jump starter", nećeš fulat ni s jednim. Ja koristim ovaj koji je među jeftinijima: https://vi.aliexpress.com/item/10050...Cquery_from%3A Ovaj kod Tokića je malo precjenjen, sve je to Čajna i upalit će auto i onaj najjeftiniji. Kod nekih piše da su samo za benzince, ali to nije istina, pale ti starteri sve aute. Nedavno sam baš susjedu upalio hyundai tucson koji je bio 'mrtav' i u garaži. Da smo ga trebali paliti na kablove prvo bi ga morali izgurati iz garaže i dvorišta jer se ne može prići drugim autom, tako da su ovi starteri spas i 100x praktičniji. P.S. Za black friday je na mall.hr bio Villager starter za 14 eura: https://www.mall.hr/odrzavanje-autom...js-2500-056226 Uzeo jednog neka stoji, nisam ga još probao ali ne sumnjam da će raditi posao.
![]() |
#77646 | |
Moderator
|
Citiraj:
Gle Noco sam preporučio jer smo ih svi mi tehničari koristili u firmi. Dok sam održavao car share flotu znao sam odradit i po desetak boostova dnevno. Nije me ni jednom izdao i svakom ću ga bez bada preporučit. Ona igračkica s 300 peak ampera... ove male litrene mlince bude okrenulo no good luck na nekom većem dizelu. I da, uletio si u raspravu oko bostanja auta preko kablova ko Marija Antoaneta. Uopće nije upitno da li je elegantnije i jednostavnije boostat auto preko boostera. To je jasno svakom s dva grama mozga. No kad nemaš booster, korisno je znat kak ispravno boostat auto preko kablova, a to je upravo bio slučaj s kolegom tu pa je tako i započela ''rasprava''.
![]() |
![]() |
#77647 | ||||
Registered User
|
Citiraj:
Ima sigurno i još skupljih i profesionalnijih uređaja od nekoliko stotina eura, pa tko može... Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Trebao bi valjda imati napisano na nekoliko A4 papira što je ispravno i kako se to radi na kojem autu. Sa boosterom auto upali domaćica.
![]() |
![]() |
#77648 |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
https://a.aliexpress.com/_Ex5OwHm Ja sam koristio ovog jedno godinu dana na 3.3l motoru (Grandeur) čak i nekoliko puta svaki dan dok mi se jednom nije napuhnula baterija, ali dotad sam ga sigurno 100 puta iskoristio. (Akumulator mi je bio totalno kaput pa sam zato toliko često koristio..) Nisu te igračke napravljene za toliko često korištenje, piše gore i da treba pola sata pauze napraviti između svakog paljenja, nema dugog verglanja i slično. Taj mali shit mi je upalio tatin coupe 2.0 motor (na kojeg nije akumulator uopće bio spojen) nakon što je auto par mjeseci stajao u garaži sparkan |
![]() |
![]() |
![]() |
#77649 | ||
Moderator
|
Citiraj:
Ne trebaju ljudima ni auti s 500konja pa ih kupe. Neki je dan netko stavio link na 1000A booster sa alia od 100€ pa reko radije das cca120€ za Noco u Tokicu pa ak i krepa mos ga jednostavnije reklamirat. Citiraj:
Ali ga eto, vidi vraga, nemaju. Ili bude prazan, ili su u sumi Velis, cak i ti ga boosterom mos kresnut ![]() Sto mu je ujedno i olaksalo posao.
![]() |
![]() |
#77650 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Khm... odrzavajteautedapalebezboostera khm... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#77652 |
Premium
|
Sve znam, sve jasno, moja krivica ![]() Dva akumulatora sam sje.ao u godinu dana na način da sam OBD priključak ostavljao uštekan i nakon tj dana akumulator gecrk. Prvo sam mislio da je do aftermarket radia kojeg sam ubacio, ali ipak nije, do OBD adaptera je bilo. Kad smo već kod održavanja, baš sam jučer pokupio auto od Birta, mjenjao remen koji je puko po duljini (još se držao na okupu, odvezo me takav od Zg do Rijeke i nazad do Dugog Sela ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#77653 | |||
Registered User
|
Citiraj:
A da bi bilo dobro imati uvijek skuplje proizvode - bi. Baš kao što bi bilo dobro imati i kablove od 150 eura pa svejedno 99% ljudi ima i koristi one iz konzuma. Citiraj:
Ovaj drugi nisam ali ne sumnjam da bi radio bez problema, sve je to isto. Citiraj:
Pa ne dolaze oni defaultno s autom, i njih moraš kupiti, onda je bolje kupiti booster, cijena ionako nije puno veća.
![]() |
![]() |
#77654 | |
Moderator
|
Citiraj:
Ali ti ne citas pa nisi vidio da sam te citirao di si naveo onaj manji kaj je ko powerbank za mobitel. Ali kuzim, problem je citat s razumjevanjem. Glavno da se tjera kontra.
![]() |
![]() |
#77655 |
Registered User
|
I taj od 600 je pitanje jel točno, zato i kazem da je nebitno, to su kinezi i spec. cesto nisu točne. Navode i određene motore koji se mogu startati, a ja sam startao i jače... A ako netko tjera kontru onda si to ti, doslovno iz ničega praviš rasprave i mudruješ nepotrebno. Po tebi ne valja ni jedan booster osim onoga koji si ti koristio, daj get a life jbt ![]() Da netko pita kako se pumpaju gume ti bi valjda oko toga razvio filozofiju na 15 stranica, jer vi u firmi tako radite, lol.
![]() |
#77656 | |
Moderator
|
Citiraj:
Daj sisi vesla majmune i sjasi mi s vrata. Jebote zivot dao sam preporuku jednako kao ostali. Di sam napisao da valja samo moj tj da ostali ne valjaju. Daj odjebi vise. Blokiraj me i bok. Ionak si najpametniji. Pusa, bok
![]() |
![]() |
#77657 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Kakvih 170 eura za starter, eto ga. https://www.bauhaus.hr/punjaci-akumu...-81/p/25958324 Veli punac da ga je 2 puta koristio i ostao je 3/4 pun. Di ces bolje. Kakve kleme i kablovi, olaksajte si zivot ljudi. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#77658 | |
Registered User
|
Ne, ja sam dao preporuku za booster nakon čega si ti uletio sa nekom mariom antonetom i kolačima. Kao da su boosteri kolači koje si rijetko tko može priuštiti, čime si dokazao da lupetaš. Na ovaj nivo ostatka posta se neću spuštat, 9 je ujutro, radi nešto pametnije u "firmi" umjesto da po forumu trolaš. Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#77659 |
Premium
|
A sta fali onom kondezatorskom sto je Zanklod Vandam iz Gajnica preporucio par stranica prije? Ima li nekih nedostataka u odnosu na onaj sa baterijama? Nekako mi se ono cini kao bolje rjesenje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#77660 |
Bazinga
Datum registracije: Nov 2007
|
Na VW-u mi se dezintegrirala ekspanzijska posuda tekućine za kočnice. Mislio sam samo izvući tekućinu van iz posude, staviti novu i doliti svježu tekućinu. Pretpostavljam da neće trebati odzračiti sistem?
![]() |
#77661 | |
Moderator
|
Citiraj:
Osim sto volis provocirat vidim imas i pamcenje zlatne ribice. ![]() Naveo sam Mariju Antoanetu jer si ko prava domacica uletio u raspravu oko boostanja preko kablova s "ja to odradim s boosterom". Ono, no shit sherlock. Ko da netko pita kak motikom okopat vrt a ti velis ma ja to frezom za 5min. Kao sto bi neki rekli, omasio si ceo fudbal. Jasno da boosterom to odradis elegantno kao sto sam vec i napisao. No to nije bila tema. I nije poanta bila u cijeni vec u tome sto ocito kolega nema booster da njime upali auto. Ali trebas imat dva zdrava grama mozga u glavi da shvatis sto je pisac htio reci. Dalje, daj mi molim te citiraj gdje sam napisao da 300-400A ne moze okrenut nis osim mozda romobila. Ak vec seres, seri posteno. I da tvojim rijecima vratim, prestani gledat u tude dvoriste, nek te ne brine sto ja radim u firmi. Mada mi je uljepsala jutro izjava lika, koji kurca konstruktivnog na forumu napisao nije, da ja trolam.
![]() |
![]() |
#77662 |
Premium
|
Imate kakvu preporuku za servis/autoelektričara na području središnje RH da mi ugradi andrid radio sa rikverc kamerom u Dobloa 2022. g.? Čuo sam da nije najzdravije ugrađivati one jeftine sa ebaya i sličnih jer se hoće grijati i zapaliti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#77663 |
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#77664 | |
Registered User
|
Citiraj:
Niti sam ikoga savjetovao niti znam tko je sto pitao, pisem opcenito. Vidio sam samo zamarajucu raspravu oko nacina paljenja kablovima gdje ima 5 razlicitih misljenja. U toj kolicini dezinformacija najbolje je koristiti starter. A ti nastavi flejmat.
![]() |
![]() |
#77665 |
Moderator
|
![]() |
#77666 |
Premium
|
Kad smo vec kod tih boostera, imam jedan u garazi vec nekoliko godina. Dobio sam ga od nekoga i od tada stoji nekoristen. Napunim ga s vremena na vrijeme, cisto ako zatreba. Radi se o nekom velikom cudu, pa me zanima ima li nekih prednosti nad tim malim "dzepnim" verzijama. Ovaj model konkretno: https://www.amazon.de/APA-16644-Powe...07Z85MGQV?th=1 |
![]() |
![]() |
![]() |
#77668 | |
Moderator
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#77670 |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Pa ako nisi mijenjao unazad 2 godine tekućinu, odzračivanjem tu novu protjeraš kroz lajtunge.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|