Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 02.11.2015., 23:03   #7651
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
i noga u guzicu je korak naprijed
syss je offline   Reply With Quote
Staro 02.11.2015., 23:09   #7652
dh41400
Señor Audiophile
Moj komp

dh41400's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:
Autor Sam Fischer Pregled postova
Hahahaha, tko bi rekao da sa buđetom od 30k kn imaš toliku pregovaračku moć
Shopu takav jedan kupac ne znači previše naspram recimo 100 konfi od 3k kn, ali naravno na većim ciframa se i više osjeti tj. isplati cjenkati

S druge strane na ventilatoru od 100kn ili kućištu od 500kn tih 10% popusta i nije nešto zbog čega se gubi san

Citiraj:
Autor Imagine Pregled postova
Ikea ZG.
Njoj se svidila lampa od 500kn
Ispalo da je nema na skladistu. Bio samo taj izložbeni primjerak...i to bez ambalaze.
Pitali za popust.

Popust bio 1 posto!!
Bitna je dobra volja ... iako je ovo bio više vic prodavača/čice
dh41400 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 08.11.2015., 20:31   #7653
De5tr0yer
Avocado
Moj komp

De5tr0yer's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Odlučio sam da je došlo vrijeme da se oprostim od PC-zvučnika i priuštim nešto iz svijeta prave akustike, a kako sam potpuni laik što se zvučnika i pripadajuće opreme tiče, nadam se da će netko moći savjetovati.

Da se razumijemo, znam što znači ona kolko para tolko muzike, ali smatram kako ću i s nekakvim entry level sustavom biti korak više od nečega poput Logitech Z2300.

Dnevni boravak je nekih 35 kvadrata, radi se o stanu u zgradi => ne treba mi nešto snažno, mišljenja sam kako će RMSovskih 60W već biti dovoljno, a da bi duplo od toga već bilo previše.

Traži se 2.0 sustav s pojačalom/receiverom.

Izvori zvuka će biti PC i televizor.
Prvenstvena namjena slušanje glazbe => bitna ujednačenost spektra. Kako nisam ljubitelj prejakog bassa, subwoofer sam izostavio iz kombinacije, međutim volio bih da se jedan Dr. Dreovski beat fino osjeti. To ne znači da se primarno sluša hip hop ili rap, dapače, sluša se sve.

Ako ikome pomaže, volio bih da je zvuk sličan Ultimate Ears 700 slušalicama koje posjedujem nekoliko godina i imaju odličan zvuk na svemu što sam slušao, a nekog manjka spektra na njima nisam primjetio. One imaju mekši slabiji bass, no svejedno primjetan, pogotovo ako se preko EQ doda decibel-dva.

Cijena za dva zvučnika i pojačalo/receiver: 500 jura, uz dodatak da ako se ne može dobiti nešto u toj cijeni, može i 50% više...

Ono što bi bio uvjet:

Drvene kutije svjetle boje (bež, svjetlo smeđa, bijela).
Receiver srebrni (bijeli?).

Uz to, a recimo da nije vezano uz gore navedenu cijenu, volio bih lijepe stalke za te iste zvučnike manjeg tlocrta, boje brušenog alu ili bijele.

Idejno sam u glavi imao bookshelf zvučnike sa stalcima umjerene visine (nekih 50-70cm, ovisno o dimenzijama zvučnika).

U dugoročnom planu nije nikakvo proširenje na više zvučnika, tako da će dvosistemsko pojačalo biti sasvim u redu.

Imate li nešto za preporučiti?
Staro 08.11.2015., 22:46   #7654
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

imao bi ti ultimativni sistem za preporučiti, ali ide prek 500€ nažalost... stereo amp, bio lampaš ili neki "sirupasti" marantz i predivni ma silveri 2 sa 8" midbassom... naravno može rabljeno i starije serije, ista je priča u white gloss finišu.

uz to si uzmi neki tuner rabljeni za parsto kn čisto da daje zvuk, tak i onak tu nemaš kruha jerbo svi guraju neke inferiorne formate kroz eter.

sub ti neće trebat.
Staro 08.11.2015., 23:32   #7655
De5tr0yer
Avocado
Moj komp

De5tr0yer's Avatar

Rabljeno će se jako teško naći... Dva silvera 2 su kilu eura, tolko ne dam za zvučnike jer ih nemam gdje adekvatno akomodirati u smislu zvučne kulise. Di je još amp, puf pant.

Al su lijepi, to da.

Pretpostavljam da je to vrh ponude, ima li nešto za "početnike"?
Staro 08.11.2015., 23:58   #7656
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

ha imaš rabljene rx2... ako ih nađeš.

nije zato kaj ja imam silvere, nego zato kaj sam dobro istražio kaje oke za te novce, a to su silveri.

white gloss finiš i magnetski grillovi su samo plus na to sve.

eventualno neke radiuse da nađeš rabljene, ali to je prilično daleko (zvučno) gledano od ovog o čemu pričamo.

ništa drugo mi ne pada na pamet u bijeloj boji da ima neke kvalitete koje onak imalo karakteriziraju stereo kao takav.
Staro 09.11.2015., 00:57   #7657
bor1s
Premium

bor1s's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Ja bi na tvom mjestu ušparao malo i uzeo KEF LS50 i neko adekvatno pojačalo za njih. Bijeli su mi estetski jako oku ugodni.
Za neki budžet koji si ti naveo pogledao bih MA Bronze 2 ili Dali Zensor 3. Ovo sam gledao pod novo, naravno ako tražiš nešto polovno da se naći više klase zvučnik.

Zadnje izmijenjeno od: bor1s. 09.11.2015. u 01:04.
bor1s je offline   Reply With Quote
Staro 09.11.2015., 01:07   #7658
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

ja šta god sam slušao od tih novih uni-q drivera, to imho ništa nije valjalo u konzumnoj klasi.
Staro 09.11.2015., 07:33   #7659
smirnoff
Premium
Moj komp

smirnoff's Avatar

Datum registracije: Dec 2009
za to što njemu treba B&W serije 6 će u potpunosti ostaviti dojam - ima i u bijeloj/maple izvedbi...kakvi bakarači sa 12/13 cm zvučnikom????
koliko vidim on je iz nemčije a tamo ima toga na tone po povoljnim cijenama...
za amp nek uzme Rotel 5,6,10...silver i opleti...
odličan entry sistem. to je moja preporuka.
smirnoff je offline   Reply With Quote
Staro 09.11.2015., 07:40   #7660
Lewis
Freelancer
Moj komp

Lewis's Avatar

Bas htjedoh spomenuti B&W DM 685 S2.

Ima u bijeloj boji i jos ima stalci u crnoj ili inox/srebrnoj boji ako zeli
http://www.bowers-wilkins.eu/Speaker...eries/685.html
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 09.11.2015., 08:43   #7661
Tomek85
Registered User

Datum registracije: Mar 2013
Za tu veličinu sobe i te zahtjeve mislim da je i 1000eura klimavo,moje mišljenje.

Standmounte zaboravi,eventualno gore spomenute rx2 mada je po meni prostor čak i za rx8 kad se već MA spominje,samo oni debelo izlaze iz budžeta.

Receiver odma izbaci iz cijele priče pošto ideš na stereo sistem,uz to obavezno ubaci neki DAC za jer bez njega ne bude kvalitetnog zvuka sa kompa,normalno uz korištenje lossless formata.

Moj ti je savjet da ne kupuješ "na pamet" nego ak je ikak moguće da probaš doma prije kupnje pošto ti je ovo ajmo reć prvi sistem da nebi bilo razočaranja,jer u većini slučajeva to tak završi.
Tomek85 je offline   Reply With Quote
Staro 09.11.2015., 08:51   #7662
dh41400
Señor Audiophile
Moj komp

dh41400's Avatar

To sam baš htio napisati ... ako pričamo o novim komponentama.

Koliko kvalitetno takav zvučnik može napuniti zvukom sobu od 35m2?

Znam da ima vrhunskih malih zvučnika, ali malo mi se čini nategnuto za tu kvadraturu i headphones-like kvalitetu zvuka.

Pogotovo ako se traži zvuk nalik sluškama .. npr. da bi u svojem slučaju dobio zvuk nalik ovim svojim Sennheisericama, morao bih se debelo isprsiti, a imam osjetno manju sobu od tih 35m2.

Naravno, stalci podižu ukupno cijenu osjetno, ako pričamo o kvalitetnijim modelima.

Također, preporuka za kvalitetno stereo pojačalo (+ nekakav bestbuy DAC) naspram receivera.
Staro 09.11.2015., 09:57   #7663
De5tr0yer
Avocado
Moj komp

De5tr0yer's Avatar

Hvala svima, fino ste me usmjerili na što da obratim pažnju.

Citiraj:
Autor syss Pregled postova
ha imaš rabljene rx2... ako ih nađeš.

nije zato kaj ja imam silvere, nego zato kaj sam dobro istražio kaje oke za te novce, a to su silveri.

white gloss finiš i magnetski grillovi su samo plus na to sve.

eventualno neke radiuse da nađeš rabljene, ali to je prilično daleko (zvučno) gledano od ovog o čemu pričamo.

ništa drugo mi ne pada na pamet u bijeloj boji da ima neke kvalitete koje onak imalo karakteriziraju stereo kao takav.

Nije bijela boja primat, samo da nije crna ili jako tamno smeđa/tamno crvena. Svjetlija smeđa, primjerice MA walnut boja je isto odgovarajuća. Bitno je samo da boja ne zatvara.

Primjerice, da gledam towere, onda bih se najvjerojatnije ograničio na bijelu, eventualno tu walnut smeđu koja bi se trebala savršeno podudarati s namještajem.

Citiraj:
Autor bor1s Pregled postova
Ja bi na tvom mjestu ušparao malo i uzeo KEF LS50 i neko adekvatno pojačalo za njih. Bijeli su mi estetski jako oku ugodni.
Za neki budžet koji si ti naveo pogledao bih MA Bronze 2 ili Dali Zensor 3. Ovo sam gledao pod novo, naravno ako tražiš nešto polovno da se naći više klase zvučnik.
Da se razumijemo, nema tu šparanja, tj. predodžbe da sad imam samo 500€, a da bih za godinu dana imao 1500. Da želim odriješiti kesu najvjerojatnije ne bih postavljao pitanje što da kupim, već bih direkt do hifi shopa i pitao tamo šefa da mi da najbolje...

Želio bih ući u hifi 2.0 svijet na vrata srednje veličine, pri tome mi ne trebaju RX6/8. Kako kolega kaže, preslabi će biti RX1/2, silveri1/2, ali mogu potvrditi da meni neće biti preslabi.

Sam Fischer ima neke towere, ne sjećam se koje, što se snage tiče su definitvno za moj pojam previše, tj. ne treba mi tolika snaga. U glazbi uživam pri glasnoći uz koju se još uvijek normalno može razgovarati u sobi.

Citiraj:
Autor smirnoff Pregled postova
za to što njemu treba B&W serije 6 će u potpunosti ostaviti dojam - ima i u bijeloj/maple izvedbi...kakvi bakarači sa 12/13 cm zvučnikom????
koliko vidim on je iz nemčije a tamo ima toga na tone po povoljnim cijenama...
za amp nek uzme Rotel 5,6,10...silver i opleti...
odličan entry sistem. to je moja preporuka.
Citiraj:
Autor Lewis Pregled postova
Bas htjedoh spomenuti B&W DM 685 S2.

Ima u bijeloj boji i jos ima stalci u crnoj ili inox/srebrnoj boji ako zeli
http://www.bowers-wilkins.eu/Speaker...eries/685.html
Sviđaju mi se i dosta su jeftiniji od dosadašnjih preporuka

Citiraj:
Autor Tomek85 Pregled postova
Za tu veličinu sobe i te zahtjeve mislim da je i 1000eura klimavo,moje mišljenje.

Standmounte zaboravi,eventualno gore spomenute rx2 mada je po meni prostor čak i za rx8 kad se već MA spominje,samo oni debelo izlaze iz budžeta.
Gore sam spomenuo, ne treba mi ništa više od bookshelf veličine, sve više je overkill i bespotrebna potrošnja prostora, a za budžet vrijedi isto: ne tražim vrh ponude, makar požalio što u startu nisam potrošio "malo" više.

Citiraj:
Autor Tomek85 Pregled postova
Receiver odma izbaci iz cijele priče pošto ideš na stereo sistem,uz to obavezno ubaci neki DAC za jer bez njega ne bude kvalitetnog zvuka sa kompa,normalno uz korištenje lossless formata.

Moj ti je savjet da ne kupuješ "na pamet" nego ak je ikak moguće da probaš doma prije kupnje pošto ti je ovo ajmo reć prvi sistem da nebi bilo razočaranja,jer u većini slučajeva to tak završi.
Rado bih isprobao prije kupnje, međutim vrlo teško.
Razočaranja u odnosu na Z533/Z2300 ne može biti

Citiraj:
Autor dh41400 Pregled postova
To sam baš htio napisati ... ako pričamo o novim komponentama.

Koliko kvalitetno takav zvučnik može napuniti zvukom sobu od 35m2?

Znam da ima vrhunskih malih zvučnika, ali malo mi se čini nategnuto za tu kvadraturu i headphones-like kvalitetu zvuka.

Pogotovo ako se traži zvuk nalik sluškama .. npr. da bi u svojem slučaju dobio zvuk nalik ovim svojim Sennheisericama, morao bih se debelo isprsiti, a imam osjetno manju sobu od tih 35m2.

Naravno, stalci podižu ukupno cijenu osjetno, ako pričamo o kvalitetnijim modelima.

Također, preporuka za kvalitetno stereo pojačalo (+ nekakav bestbuy DAC) naspram receivera.
Zvuk mi ne treba za "cijelu" sobu, dapače, pozicija i razmještaj sobe je akustički loša. Meni treba da kad se zavalim ispred TV/zvučnika da si malo odčilam uz par pjesama. To će reći da mi ne treba zvuk 7m daleko od zvučnika, već nekih 2-3m ispred njih.

Još jednom ću naglasiti da je Logi Z533 koji trenutno koristim u redu, tj. ne fali mi zvuka u sobi.

Kvadratura sobe je tu ako bi se pokazala kao relevantan podatak, međutim, vidim da je donijela više štete nego koristi.

---

Receiver prekrižih, osim zvučnika rado prihvaćam prijedloge za amp i DAC.

Zadnje izmijenjeno od: De5tr0yer. 09.11.2015. u 10:02.
De5tr0yer je offline   Reply With Quote
Staro 09.11.2015., 10:17   #7664
jean luc
Premium
Moj komp

jean luc's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
Napisaše kolege više-manje sve.....činjenica da ti je soba stvarno velika, i da će zvučnici biti ključni dio priče. U tom kontekstu bi 500 Eura budžeta bio prilično ograničavajući faktor ukoliko se cilja na dugoročniju kvalitetu, čak i na second hand tržištu.......uz to, imaš i neke estetske zahtjeve (sasvim relevantno) No, više-manje svatko tko ima neki kvalitetnji setup prošao je upravo tu priču, jer se radi o prilično uobičajenoj situaciji.
Rijetko tko za svoj prvi hi-fi - koji se gradi od nule- ima priliku ulupati solidne novce koji se traže za kvalitetne sustave (što je danas još intenzivnija razlika u odnosu na ranije)......
Onda počneš sa komponentama koje si možeš priušititi, pa pomalo mijenjaš jednu po jednu komponentu......i dok se okreneš, već boluješ od upgradetis-a i kupuješ "još samo malo bolje"........
Zato bi bi bilo bolje objektivno sagledati svoje financije i rastegnuti se kolko je moguće u trenutku u kojem kupuješ - bez da ugrožavaš egzistenciju naravno, pogotovo ako imaš obitelj. Ključ za tako nešto je da iskoristiš akcije i povoljne ponude, malo se snađeš i na kraju napraviš pokoji kompromis.
Kao posljedicu takvog pristupa, ja sam osobno imao jedne zvučnike više od 10 godina, pa mislim da mi se "zalogaj" (čitaj: g....o) kojeg sam progutao u trenutku kupnje ipak isplatio.

No, ajde da vidimo što se dade napravit……….

Spomenuo si da bi se mogao protegnut na 50% više od 500 ojra. Predlažem da dodaš na to 10%, i onda se držiš tog budžeta kao pijan plota – tako ćeš ostat unutar razumnog izdatka, a preostaje ti puno kombinacija za izrotirat unutar tog iznosa.

To je dakle 5.500 kn. Razumno je najviše novaca izdvojiti za zvučnike, jer su oni najvažnija karika lanca.

Predlažem da taj iznos podijeliš na 3.000 kn za zvučnike (sa stalcima, ako su bookshelfi u pitanju) i 2.500 za pojačalo i izvor zvuka. Bez Dac-a na koji ćeš spojit PC i TV se ne isplati – samo ćeš kompromitirat kvalitetu ostalih komponenti u lancu – pravilo No.2 je „garbage in – garbage out“ (pravilo No.1 je „kvaliteta sustava = kvaliteta naslabije karike“).
Za početak zanemari kablove, odnosno uloži do cca. 200 kn i zažmiri na taj iznos. Poslije će biti veselja i sa tim, jer je to logičan nastavak priče.

E sad malo prosurfaj, ne žuri…………probaj poslušat sve što ti paše u budžet prije nego što išta kupiš, ako je ikako moguće.

Ja ću ti sad dati jedan prijedlog koji razmotri zajedno sa ostalim prijedlozima i (apsolutno) svojim zapažanjima.

Bez obzira na veliki prostor, uz dobar smještaj ipak bih ti preporučio bookshelfe, jednostavno zato što mi se čini da su ovi za trenutnu cijenu za par kopalja iznad svih ostalih u toj klasi, i uklapaju se u iznos.
Radi se o modelu Quad 11L, koji se kod provoxa nudi za 2.300 kuna. Za tu lovu ćeš dobiti izvanredan zvučnik koji može jako nisko za svoje dimenzije, pravi furnir i visoki sjaj…….povremeno ih gledam i mislim si da bih trebao kupiti jedan par sebi, da se nađu…....no naravno, i da su spremljeni u kutiji nemam gdje s njima.

Mislim da ga nema u bijeloj verziji, ali ova verzija u bird-eye javoru u visokom sjaju izgleda tako da bi mogao koštat i pet puta više (pogotovo što tak i svira – slušao sam, nemaš beda sigurno…..)

http://www.audioasylumtrader.com/ca/...ye-Maple/33531

Ako provox ima i takvu varijantu za tu cijenu, eto ti eye-candy

Stalci te mogu doći i do 1.000 kuna, pa preporučam da na Njuškalu pogledaš oglase gdje se oglašavaju stalci po mjeri. Ima ih mislim nekoliko, i cijene su oko 500 kuna, a možeš se sa čovjekom dogovorit finiš i detalje.

To je dakle, 2.700 kuna, ostaje ti još 2.800………

Iz prve ruke ti preporučam S.M.S.L Sanskrit dac – došao me je oko 800 kn sa dostavom (Amazon.uk), ima tri ulaza (USB, toslink, coax), ima srebrnu verziju, i svira bolje nego što košta….jest da je kinez i da ima i boljih, ali svira za moje standarde u najmanju ruku prihvatljivo, pa mislim da ni ti nećeš naći zamjerke.

Ostaje ti još 2.000 kuna za pojačalo. Imaš svakako opciju da uzmeš novog osnovnog Onkya, Denona, Yamahu ili nešto slično, ali ja bi ti preporučio da ovu komponentu kupiš second-hand.
Quadovi su prilično gladni konkretne snage (dobar trafo, veliki kondići) , pa mislim da osim garancije ovi novi nemaju neke prednosti u odnosu na neko pojačalo cca. 10 tak godina starosti a dvije-tri klase više, iz oglasa.
Trenutno vi preporučio jednog Denona 1500R, koji nije prestar, srebrn je (!!!) i totalni je high-end iznutra u odnosu na početnu klasu iz dućana. Čovjek na njušci traži za njega 2.100 kn, i mislim da vrijedi toliko ako je ispravan.

Eto, jbg, malo mi je jutro na poslu u praznom hodu, pa sam natipkao rečenicu –dvije…….

Nadam se da će ti pomoći, kad uspiješ pročitat sve

Zadnje izmijenjeno od: jean luc. 09.11.2015. u 10:23.
jean luc je offline   Reply With Quote
Staro 09.11.2015., 10:32   #7665
Tomek85
Registered User

Mislim da ćeš se stvarno razočarat sa standmountima,nije pozicija ni bitna jer će ti soba "pojest" cijeli bas spektar i to će bit prdež u savu

To igra u mojih 15 kvadrata,u tvojih 35 jok.

Znam da te svrbi(i mene je ) al bolje poslušaj uštedjet ćeš i novce i živce,iste greške sam nekad radio samo meni nitko nije davao savjete nego sam kupovao sistemom pokušaja i pogrešaka i to je najgori način,kad se sjetim dođem doma s novim zvučnicima i već nakon prvih taktova čujem da je u mojoj sobi totalni promašaj,onda počinje skidanje sveca s nebesa i sl. kaj mi je to trebalo

@ jean luc

Sad vidim da si spomenuo quad 11l2,ja ih imam već preko 3 godine i nebi mu ih preporučio jer su i u mojih 15 kvadrata dosta tanki u basu,zafali i meni safta ponekad,a imam problematičnu sobu koja u praksi pumpa bas.

Za pogon i nisu nekaj zahtjevni bez obzira na deklariranu nižu osjetljivost.

Zadnje izmijenjeno od: Tomek85. 09.11.2015. u 10:41.
Staro 09.11.2015., 10:39   #7666
Lewis
Freelancer
Moj komp

Lewis's Avatar

Citiraj:
Autor jean luc Pregled postova
Mislim da ga nema u bijeloj verziji, ali ova verzija u bird-eye javoru u visokom sjaju izgleda tako da bi mogao koštat i pet puta više (pogotovo što tak i svira – slušao sam, nemaš beda sigurno…..)

http://www.audioasylumtrader.com/ca/...ye-Maple/33531
Vjerujem da sviraju dobro ali majko mila al su gadni .
Staro 09.11.2015., 10:47   #7667
dh41400
Señor Audiophile
Moj komp

dh41400's Avatar

Neću sve kvotati, samo ovo ...
Citiraj:
Autor jean luc Pregled postova
Onda počneš sa komponentama koje si možeš priušititi, pa pomalo mijenjaš jednu po jednu komponentu......i dok se okreneš, već boluješ od upgradetis-a i kupuješ "još samo malo bolje"........
Zato bi bi bilo bolje objektivno sagledati svoje financije i rastegnuti se kolko je moguće u trenutku u kojem kupuješ - bez da ugrožavaš egzistenciju naravno, pogotovo ako imaš obitelj. Ključ za tako nešto je da iskoristiš akcije i povoljne ponude, malo se snađeš i na kraju napraviš pokoji kompromis.
Kao posljedicu takvog pristupa, ja sam osobno imao jedne zvučnike više od 10 godina, pa mislim da mi se "zalogaj" (čitaj: g....o) kojeg sam progutao u trenutku kupnje ipak isplatio.
Ovo je ključni dio ... najviše ljudi "padne" na ovakav način i na kraju kihne višestruko više love.

Svi misle, imao sam neki šrot prije, pa će mi bilo kakav napredak dobro doći ... ali začudili bi se koliko se čovjek brzo navikne na dobar zvuk (ili preraste osrednji).

Činjenica je da je najbolje rastegnuti se malo u početku i biti zadovoljan kroz duži period. Ovo uključuje i akcije, povoljne ponude, kvalitetne "used" komponente itd.

Za DAC se slažem, također imam S.M.S.L. (headphone amp combo) i vrlo sam zadovoljan. Za tu lovu jednostavno nema boljeg.

Također kvalitetno pojačalo (u tom cjenovnom rangu) će se najprije naći u oglasnicima. Znam da je novo-novo, ali ovdje je to malo drukčije za navedenu cifru.

O obradi sobe, da niti ne pričamo (izolacija, namještaj, raspored, bass traps itd. itb.), to će doći s vremenom

@Destroyer
Zvučnike, po preporuci kolega, je vrlo poželjno poslušati prije kupnje, ako ništa drugo barem u prostoriji iste veličine. Pritom obrati pažnju na što su dotični spojeni prilikom slušanja.

Još jedna stvar nije naodmet za spomenuti, veličina zvučnika ne znači uvijek bolji zvuk, ali kvalita znači - a to u pravilu košta.

Evo npr. meni ovo prekrasno zvuči, a čak nije ni nešto posebno veliko po dimenzijama, ali košta odvratno puno

A kablovi te trenutno ne bi trebali zamarati ... u usporedbi sa Logitech Z533, uho ti još nije istrenirano, tako da ti je tu gotovo svejedno za sad. Naravno, do 200-300kn max.

Zadnje izmijenjeno od: dh41400. 09.11.2015. u 10:58.
Staro 09.11.2015., 10:47   #7668
Tomek85
Registered User

Je,taj ptičji javor je ogavan ko vrag,ovaj finiš je već bolji

http://patsaudioart.klau.webfactiona...ad_11L_2_0.jpg
Staro 09.11.2015., 10:56   #7669
jean luc
Premium
Moj komp

jean luc's Avatar

He, he, barem znam da mi vas dvojica nećete pokupiti zadnji par ispred nosa
Znate kak vele, ljepota je u oku promatrača.

Netko klika na slikice Kate Bush (u mlađim danima, dajmo si malo dostojanstva ipak ), netko na avanture Maje Šuput po egzotičnim destinacijama
- sve je to za ljude..........
Staro 09.11.2015., 11:01   #7670
Tomek85
Registered User

Za manje sobe je odličan,stvarno nekak iskače iz cijelog čušpajza samo nije za one koji traže neki atraktivan zvuk,meni je na prvu isto bila reakcija nit smrdi - nit miriši,al sam ga imao 5 dana na posudbi pa je odluka na kraju pala.

Samo treba ga kvalitetno sparit da zasvira kak spada.
Staro 09.11.2015., 11:08   #7671
jean luc
Premium
Moj komp

jean luc's Avatar

A čuj, činjenica da kvalitetan spiker za 35 kvadrata košta više od cijelog njegovog budžeta......no možda nisam dovoljno naglasio, u tom prostoru bi mogao složit solidan nearfield sa mjestom za slušanje npr. u sredini sobe. Ionak ih mora malo izvuć van zbog zadnjih bas-refleksa, pa bi u sweet spotu mogao dobit solidan monitor. Sa jačim ampom bi mogao dobro potegnut membranu (ja sam ih slušao tamo sa Quadovim izlazom), pa možda ni ne bi bio tako tanak u poziciji za slušanje.

No kao što rekoh, samo moj prijedlog obzirom na stvarno super cijenu.
Staro 09.11.2015., 11:57   #7672
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

quad je svakako dobra preporuka, ali u 35m2 neće biti dostatna za ono kaj naručitelj želi... ni približno.

e da... još jedan prijedlog bookshelfa koji može "izbjeć" woofer tj. dodatno ulaganje u isti - dynaudio.
Staro 09.11.2015., 11:59   #7673
rock00
Premium
Moj komp

Datum registracije: Feb 2011
ako se ima mjesta u garazi i 2tjedna slobodnog vremena, lijepo si sam slozi samogradnju. Ima ih malo more na netu gotovih (za te novce tipa 1k eura samogradnja) neces naci u trgovini za 20 000kn

Imas gro toga: seas, dayton, visaton, scan speak itd...

Naravno mozes i jeftinije proc (ovisno o zeljama i novcu)
rock00 je offline   Reply With Quote
Staro 09.11.2015., 12:06   #7674
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

nije ni samogradnja baš neki raj + moraš imat to kaj veliš - garažu i par tjedana vremena.

čuo sam dobrih samogradnji, ali puno više sam čuo katastrofalnih i treba za to imat malo više iskustva, definitivno nije za početnika.
Staro 09.11.2015., 12:23   #7675
jean luc
Premium
Moj komp

jean luc's Avatar

E baš ubismo čoeka u pojam

kajjaznam, sad sam malo gledo i po oglasima (stvarno mi je dan.....), i osim jednog TDL RTL 2 za 3 soma i nema baš nešto za velike prostore, a da je unutar budžeta.
A pitanje i koji bi amp to potjero. Em je još i crni (onaj crvenkasti nije kompletan)......
Novi floorstand dakle nula, a da je ćemu, polovni isto nikak, DiY možda ak se čovjek zna ufatit hoblića.....

Ne znam, možda neki veliki bookshelf? MA Bronze? Sad vidim da kolega živi u prijateljskoj SR Nemačkoj - tam su cijene možda još malo više.....

Drama.
Staro 09.11.2015., 12:34   #7676
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

kao što napisah meni je prvo pao na pamet rx2 sa 8" midbasom jer ako se ne varam bronze ne dolazi sa takvim driverom + ima bijele.

gore spomenuti, zapravo generalno gledajući, b&w meni ne daje dosta bang za buck... zapravo imam osjećaj da kod njih entry zvuk kreće negdje tamo gdje ostale firme već zalaze u malo ozbiljnije zvukovne dosege u odnosu na uložen novac. mislim slušao sam ja svašta od njih, na duže staze čak i monstruozno skupe signature diamond koji su stvarno 4k zvučnici što se rezolucije tiče, ali opet fali sub ili par poštenih lavora u njima.
Staro 09.11.2015., 12:43   #7677
Lewis
Freelancer
Moj komp

Lewis's Avatar

Da, nema mu druge nego podebljati budzet na 500-600 EUR samo zvucnici a onda moze uvatiti neke polovne floorstandere i ostatak utuc u pojacalo a onda ce poslije kupovati receiver, sub, centar, surround kad shvati da se zeznuo u startu i za to sto je ogranicio na 2.0(1) system .
Staro 09.11.2015., 13:12   #7678
dh41400
Señor Audiophile
Moj komp

dh41400's Avatar

U svako slučaju tj. koji god par odabrao, bez slušanja uživo (u prostoriji slične veličine) nije preporučljivo davati veću lovu na zvučnike.

Nekome se može sviđati zvuk određenog zvučnika, a da se Destroyeru takva vrsta zvuka ne svidi, pogotovo jer je recimo navikao na in-ear sluške sa podebljanim niskim tonovima.

Citiraj:
Autor syss Pregled postova
gore spomenuti, zapravo generalno gledajući, b&w meni ne daje dosta bang za buck... zapravo imam osjećaj da kod njih entry zvuk kreće negdje tamo gdje ostale firme već zalaze u malo ozbiljnije zvukovne dosege u odnosu na uložen novac. mislim slušao sam ja svašta od njih, na duže staze čak i monstruozno skupe signature diamond koji su stvarno 4k zvučnici što se rezolucije tiče, ali opet fali sub ili par poštenih lavora u njima.
Ovo me vraća jedno desetak godina unatrag kada sam imao priliku čuti 800-tke ... zvuči to jako lijepo, pokriva cijeli spektar i vokali (pogotovo žemski) su fantastični, ali brate mili 20k € nedam
Staro 09.11.2015., 13:14   #7679
Lewis
Freelancer
Moj komp

Lewis's Avatar

ovaj review nahvalio 685 pravski .
http://tooloud.co/bowers-wilkins-685-s2/#more-4067
Staro 09.11.2015., 13:16   #7680
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

ma velim ti i kada sam sebi kupovao sistem i ono slušajući naokolo b&w bi ja izbjegavao za sitnije pare... daleko od toga da velim da su loši, ali jednostavno imam osjećaš da plaćaš više badge do nekih ozbiljnijih para.

identično mislim i o focalu recimo.

edit: @lewis... brate pogledaj ti na šta je to spojeno
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke