|
![]() |
#76351 | ||
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Automobili
Citiraj:
Nisam rekao da ibridi nisu u stanju napraviti respektabilne kilometre. Niti sam išta rekao konkretno za tvoje očito omiljene Toyote. ![]() Citiraj:
![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#76352 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Ekipa ajd se malo korigirajte...neznam jel vam corona lupila u glavu al kaj nebremo vise normalnu diskusiju na forumu sa argumentima pro i kontra voditi bez vrijedanja, omalovazavanja ili nekog drugog oblika svade? Osobno mi je Toyota vrh sto se izbora automobila po pitanju pouzdanosti tice a i hibridi me zanimaju posto je vecina pogona istog proizvodaca bas taj tip pogona (pogotovo ako zelis dobiti malo bolju opremu). S druge strane tu i tam pogledam kanal ovog gore lika jer lik nije budala i za moje poimanje obraduje teme na znanstven i objektivan nacin. P.S. zenin Megane nema majoneze ![]()
Lenovo LOQ 15AHP9 83DX || AMD Ryzen 5 8645HS / 16GB DDR5 / 1TB Micron M.2 2242 / nVidia Geforce RTX 4050 / Windows 11 Pro Lenovo Thinkpad T540p || Intel Core i7-4700MQ / 16GB DDR3 / 240GB Sandisk SSD Plus / nVidia Geforce GT 730 / FreeBSD 14.3 |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#76353 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2009
|
Citiraj:
Onaj video gore je video od dokazanog šarlatana, koji je reklama za ulje, ko to ne vidi je onak malo sporiji Curi mi dolazi sljedeći tjedan yaris cross 1.5, baš me zanima kakav će bit |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#76354 | |
Premium
|
Citiraj:
Daj vise infa.
Lenovo LOQ 15AHP9 83DX || AMD Ryzen 5 8645HS / 16GB DDR5 / 1TB Micron M.2 2242 / nVidia Geforce RTX 4050 / Windows 11 Pro Lenovo Thinkpad T540p || Intel Core i7-4700MQ / 16GB DDR3 / 240GB Sandisk SSD Plus / nVidia Geforce GT 730 / FreeBSD 14.3 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#76355 |
Premium
Datum registracije: Jan 2009
|
https://www.youtube.com/watch?v=lJRB...DirtyGarageGuy Jedan od primjera, od pravog inženjera. Navedeni se inače fokusira na moto tematiku |
![]() |
![]() |
![]() |
#76356 | |
Premium
|
Citiraj:
Pa i Jason Fenske je pravi inzenjer. Osim ovog gore linka sto si postao nemogu naci nista sto bi ukazivalo da je lik generalno prodana dusa i da se na dosta lokacija na netu vezano uz automobile novinari oslanjaju i na njegova objasnjenja. Ne kazem da nije moguce da je oko nekih tema u krivu, ja nemam dovoljno iskustva i znanja oko motora da to procjenim ali bas me zanima zasto je lik tolko cijenjen ako je samo "jos jedan influencer koji prica samo da povuce pare".
|
![]() |
![]() |
![]() |
#76357 |
#erase startup-config
|
To je tako na Renault D4F motoru. Žuti čep za nadoljevanje ulja je izvučen sa strane motora pa je zbog toga hladniji, kondenzira se vlaga na njemu u hladnijim danima i ulje stvara majonezu. Čim dođe toplije vrijeme ta majoneza nestane jer vlaga ispari. To su baš malo glupo napravili. Mnogi to nisu znali pa su se uplašili misleći da im je motor gotov, myself included. ![]() Reci jednu stvar koju je "dokazani šarlatan" u onom videu rekao krivo. Zadnje izmijenjeno od: medo. 20.10.2024. u 09:46. |
![]() |
![]() |
![]() |
#76358 |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Ja bi rekao da je samo dokazao da je kvalitetno ulje i redovna izmjena majka svega. I onda vidiš proizvođače kak stavljaju servise na 30k i vele da je to dobro ![]() Ili još bolje, kupiš rabljeni auto koji misliš vozit duže vrijeme koji je imao servisne intervale svakih 30k ![]() Ja od kad vozim aute imam filozofiju 1 god ili 15k km, što nastupi prije.
![]() |
#76359 | |
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
Citiraj:
![]() Onda si mogao napraviti camry vs superb. Octaviu možeš staviti u usproedbu s corollom ali nikako camryem. ![]() Recimo ovo bi prije svakog camrya da radim neke kilometraže tipa 30k km godišnje. https://www.dasweltauto.hr/vehicle/1111603349 Takvi auti po gradu su maksimalno užasni zbog veličine i malih parkirališta. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#76360 |
#erase startup-config
|
Još ako Superb ima DCC… ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#76361 |
Moderator
|
Nema te Škode koju bi prije Camrya ![]() Ali iskreno onda bi radije Lexusa ili Infiniti.
![]() |
#76364 |
Strichek Moderator
|
U kojem se nisi vozio al znaš sve o tome ![]() Sve rejseri, red line svaki semafor ![]() Doduše razumljivo da vama kojima defaultna konstantna buka i trešnja nešto drugačije ne valja. ![]()
![]() |
#76365 | |
Pod naletima kopita zla
|
Na to gledam kao manu ![]() Citiraj:
![]() Ko da uspoređuješ manov kipper i romobil na baterije. ![]() I jebote cammry i tojota. Više HP, manje kg ali je zato sporija od dizelske konkurencije i manji top speed. ![]() EV su uber gay ekipa ali vi u hibridima ste odmah korak iza. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#76366 | |
#erase startup-config
|
Automobili
Citiraj:
Možda dokazao nije prava riječ već objasnio kao što ime njegovog kanala kaže ali da. Ulje je najmanje što se može napraviti na autu a najvažnije je pogotovo na modernim hibridima gdje nema kemijanja nego staviti ono što je točno propisano za taj auto. Ja mijenjam prije ljeta a to je svakih 6-7 soma km zadnjih par godina. Prije je bilo 10-12 soma kada sam radio više km. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#76367 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
![]() Prije nego sam uzeo tucsona sam ozbiljno razmisljao o camry, mislim da su bila 2 rabljena po 40k na mobile.de. Neznam kakva je sada situacija ali sam odustao jer se skoro uopce ne vozim po gradu pa mi ti hibridi nisu bili napeti... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#76368 |
Premium
|
Superb/Passat sa DCC je lijepo vozit. Ali Camry mi je bio udobniji auto. Vozio i jedne i druge kratko kao sluzbena vozila. Da su moji novci uzeo bih Camry jer je tisi iako mi se kvaliteta izrade na nekim mjestima bas nije svidjela...jedini plus kod VW asortimana je sto nude iste kao kombi varijante....Al kao sto je receno...parking u gradu je problematican kod auta tih gabarita.
![]() |
![]() |
![]() |
#76369 |
Moderator
|
![]() |
#76371 |
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
![]() |
#76372 |
Member
Datum registracije: Jul 2005
|
Tko je ono rekao da 1.5 TSI ima remen za pogon uljne pumpe? Zar nije uljna pumpa direktno na radilici? TDI motori imaju zupčasti remen za pogon uljne pumpe koji se kupa u ulju, a 1.5 TSI ima uljnu pumpu direktno na radilici. Zadnje izmijenjeno od: gil. 20.10.2024. u 20:44. |
![]() |
![]() |
![]() |
#76373 | ||
Strichek Moderator
|
Citiraj:
čuvaš da se čađavo govno ne sjebe od vožnje koja je normalna za osobni automobil ![]() Otvaram šampanjac dan kad krene provjera DPFa da govna prestanu smrdit. ![]() Citiraj:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#76374 | ||
Pod naletima kopita zla
|
Citiraj:
![]() Nazivaš poštena vozila kramwagen, a kupio si KOREJSKI SUVAG VOZILO. ![]() ![]() Inače hyundai = korejski kadet. ![]() Ajde da imaš genesis ili makar i40..ali suv... ![]() Citiraj:
Alo momak imam dva auta, a vozim tri, a uskoro će i četvrti. ![]() ![]() ![]() Još vam i elektronia ne radi kak spada. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Na mojim kolima je sve stock stoga dakle mogu provjeravati dpf koliko im je god volja. ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#76376 |
#erase startup-config
|
Ili kao 20-godišnjaci ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#76377 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Citiraj:
![]() Zadnje izmijenjeno od: MAGARAC. 21.10.2024. u 00:10. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#76378 | |
Pod naletima kopita zla
|
Citiraj:
![]() Ne volim suv vozila, a hibridi su jedino dobri za vucaranje po gradu za što bi se trebao koristiti javni prevoz. ![]() Ovo oko elektornike pa evo bude buljo ispričao kako se sa all mighty toyota sense radarskim sustavom zaletio u kamion, a ja odo u štasni ostati bez 450 eura. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#76379 | |
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#76380 | ||
Strichek Moderator
|
Citiraj:
![]() ![]() ![]() Citiraj:
![]() ![]() Buš ti hodao pehe kak da ne ![]()
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|