Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 27.09.2013., 12:56   #7531
MAGARAC
Premium
Moj komp

MAGARAC's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Potrosnja te formule je najimpresivnija stvar. Oko 2L je moguce..

Nebi uzimao turbaka ispod 1.4 za novi auto a takvi vec kostaju. Ima Opel jeftinije modele Astre ali su teske ko tenkovi i djeluju slabije od 140ks ili 120. Za male aute koji ce najcesce teglit samo vozaca je mali turbak ok ali ta vise od toga ja nebi.

Zadnje izmijenjeno od: MAGARAC. 27.09.2013. u 13:05.
MAGARAC je offline   Reply With Quote
Staro 27.09.2013., 14:55   #7532
esc
Lynnfield
Moj komp

Datum registracije: Sep 2012
koji ti megane dolazi,koja iprema...1.5 dci? možda bi bilo dobro da ugradiš i zaštitne blatobrane na prve kotače ako ti ne smeta izgled...
koliko sam shvatio elektronika i nije neka jača stvar renaulta,i dijelovi su skupi pogotovo original ali i ostali,neznam kako je kod drugih marki
esc je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 27.09.2013., 14:57   #7533
dzajko
Premium
Moj komp

dzajko's Avatar

Datum registracije: Jul 2007
Citiraj:
Autor esc Pregled postova
mogu to sam popravit nekako ili ne?
renaulti su dosta čudne biljke ali su ajmo reć pri vrhu po kvaliteti,mislim da je benzinac najbolji izbor kod renaulta
E sad taj senzor ti se najvjerovatnije nalazi na getribi, na prednjem djelu ja mislim, stručni naziv je TDC senzor, evo tu imaš objašnjenje kako doći do njega http://www.renaultforums.co.uk/showthread.php?p=757343
dzajko je offline   Reply With Quote
Staro 27.09.2013., 15:08   #7534
esc
Lynnfield
Moj komp

Citiraj:
Autor dzajko Pregled postova
E sad taj senzor ti se najvjerovatnije nalazi na getribi, na prednjem djelu ja mislim, stručni naziv je TDC senzor, evo tu imaš objašnjenje kako doći do njega http://www.renaultforums.co.uk/showthread.php?p=757343
hvala,obično radi kad se upali auto i onda mu samo nekad dođe i samo padne
Staro 27.09.2013., 18:04   #7535
BladeRunner
Type R
Moj komp

BladeRunner's Avatar

Datum registracije: Oct 2003
Men' se čini da je ovaj Mazdin 2.0 benzinac lagano ubio te male turbake u pojam.
Staro 27.09.2013., 18:40   #7536
MAGARAC
Premium
Moj komp

MAGARAC's Avatar

Citiraj:
Autor esc Pregled postova
koji ti megane dolazi,koja iprema...1.5 dci? možda bi bilo dobro da ugradiš i zaštitne blatobrane na prve kotače ako ti ne smeta izgled...
koliko sam shvatio elektronika i nije neka jača stvar renaulta,i dijelovi su skupi pogotovo original ali i ostali,neznam kako je kod drugih marki
Da 1.5 sa 110ks i 260Nm. Ovogodisnja revizja motora, +20Nm na 250 okretaja manje. Susjed mi ima vec 4,5 godina malo slabiji model i radi mu ko urica, mada citam da ima dosta sitnica kaj znaju zezat. Ja se nadam da su ovi kasniji modeli vec dovoljno "sazreli" i da je puno toga sredeno.

Imam ja i drugu kombinaciju za novog SX4 sa jos vise opreme i sa Fiatovim Mjetom sa 120ks i 320Nm ali mi je auto malo ruzan ali imam jako veliki popust od tvornice (15k kn)tak da za slicnu lovu mogu dobit vrhunski opremljen auto, isto Xenon, dvozonska, senzori i svasta ali jbg kad mi je izvana bezveze i nemre se mjerit s Meganeom po udobnosti kaj mi je ovaj put jako bitno. Renault mogu jos uvijek zastopat jer nece u proizvodnju skoro mjesec dana. Jedino kaj bi mogao spusit 3 soma kapare.

SUper su ti skyactiv od Mazde ali ce nove trice bit skupe za poludit. 1.5 sa nekom polu-pristojnom opremom oko 140 tisuca, tak mi je rakao frajer u Mazdi.
Staro 27.09.2013., 20:05   #7537
BladeRunner
Type R
Moj komp

BladeRunner's Avatar

Datum registracije: Oct 2003
Citiraj:
Autor MAGARAC Pregled postova
Da 1.5 sa 110ks i 260Nm. Ovogodisnja revizja motora, +20Nm na 250 okretaja manje. Susjed mi ima vec 4,5 godina malo slabiji model i radi mu ko urica, mada citam da ima dosta sitnica kaj znaju zezat. Ja se nadam da su ovi kasniji modeli vec dovoljno "sazreli" i da je puno toga sredeno.

Imam ja i drugu kombinaciju za novog SX4 sa jos vise opreme i sa Fiatovim Mjetom sa 120ks i 320Nm ali mi je auto malo ruzan ali imam jako veliki popust od tvornice (15k kn)tak da za slicnu lovu mogu dobit vrhunski opremljen auto, isto Xenon, dvozonska, senzori i svasta ali jbg kad mi je izvana bezveze i nemre se mjerit s Meganeom po udobnosti kaj mi je ovaj put jako bitno. Renault mogu jos uvijek zastopat jer nece u proizvodnju skoro mjesec dana. Jedino kaj bi mogao spusit 3 soma kapare.

SUper su ti skyactiv od Mazde ali ce nove trice bit skupe za poludit. 1.5 sa nekom polu-pristojnom opremom oko 140 tisuca, tak mi je rakao frajer u Mazdi.
Vjerojatno će biti neki vječni "popust" od 10kkn. Osnovni model bi trebao bit skuplji od francuza i jeftiniji od golfa. 6ica nije preskupa.
Staro 27.09.2013., 21:14   #7538
MAGARAC
Premium
Moj komp

MAGARAC's Avatar

Taj 1.5 je isto impresivan motorcic koji ce bit idealan za neki manji model.. 150Nm na 4000 je stvarno jako dobro za tak mali atmosferac. Tolko ili manje imaju mnogi 1.6 motori ali obicno na 4500 ili sl..
Staro 27.09.2013., 21:19   #7539
Alister
Premium
Moj komp

Alister's Avatar

Datum registracije: Aug 2009
Citiraj:
Imamo ga mi za službenog, Megane 2010 godina, 1.5 DCI, a nažalost raspala se mašina. Službeno objašnjenje je da je uletio kamen u motor i pomotao remenice... ali recimo to je bio jedini kvar u 200k km, a sve redovno održavano u ovlaštenom servisu.
Alister je offline   Reply With Quote
Staro 27.09.2013., 21:21   #7540
MuroF
Premium

MuroF's Avatar

ja bi sx4 bez puno razmišljanja,ako je 4x4 naravno..suvić je sasvim ok,a i lakše je van/unutra ak te hebu ledja

Oglas
Staro 27.09.2013., 21:27   #7541
MAGARAC
Premium
Moj komp

MAGARAC's Avatar

Nije 4x4 na zalost ili mozda ne. Bezveze mi je vuc 100kg viska za dva mjeseca u godini, pogotovo jer imam jos jedan 4x4 auto. Vozio sam ga, kao i Sportage i Kasikaru i unistva ih kaj se ubrzanja i lezanje tice ali nije bas najuduboniji za suputnike cini mi se. Taj Fiatov motor je zvijer i ja bi ga samo zbog tog motora. Stvarno se WW moze sakrit sa svijim 1.6 TDIjem, ne samo pred MJetom nego i pred novim 1.6 od Renaulta i Hondinim 1.6. Sasvim drugi svemir kaj se snage tice a potrosnja ista a cijena jeftinija uglavnom. Ti mali 1.6 motori imaju po 120/130ks i 320/330Nm, skoro ko 2.0 TDI..

Do 200k cu ga vjerojatno vec prodat. Ni jedan auto ne ostane kod mene dulje od maksimalno 150k..

Jebeno je kad se navines uspravno ulazit u auto pa opet na saginjanje i cuvanje glave. Prvo kaj mi se desilo kad sam ulazio u Sportage je da sam se bubnuo glavom. Je SUV ali se u njega ulazi pognute glave.

Zadnje izmijenjeno od: MAGARAC. 27.09.2013. u 21:33.
Staro 27.09.2013., 21:31   #7542
MuroF
Premium

MuroF's Avatar

aha,ako imas vec awd vozilo ok,ja ove dane u godini počnem maštat o 4x4 jer živim na takvom mjestu pa..susjed je kupio LR freelandera pa će me vuči kad zapnem

ja sam načuo da su 1,9 dci puuno bolji od 1,5,e sad,nemam pojma,to su te priče..

e da,suv sa samo prednjim pogonom npr mi je teška nebuloza.
Staro 27.09.2013., 21:39   #7543
MAGARAC
Premium
Moj komp

MAGARAC's Avatar

Ima i bez 4x4, ovo nije SUV nego Crossover, neke prednosti, ugl. imaju vece prtljaznike, vise mjesta straga a preglednost je u obicno vrhunska. Rinzoli, policajci i sl. nisu nikad problem ali sve to pada u vodu kad se vide cijene i usporede sa normalnim autima. Ja bi taj auto dobio za 150 tisuca kuna. Tak opremljeni Nissan kosta preko 190, drugi i preko 200. Za stare kupce i one koji ostavili neku kaparu prije proizvodnje daju skuplji paket opreme, poc cijeni jeftinijeg. Nesto slicno ima i nova trojka vani. To ne daje popust trgovac, nego bas tvronice.

Cito sam i ja da su 1.5 krhkiji ali danas je sve krhkije. Isto tak je i 1.6 hdi koji je u svakom drugom autu losiji od 1.9. 1.9 je old school.
Staro 27.09.2013., 21:43   #7544
Halos
muimerP
Moj komp

Halos's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
Citiraj:
Taj 1.5 je isto impresivan motorcic koji ce bit idealan za neki manji model.. 150Nm na 4000 je stvarno jako dobro za tak mali atmosferac. Tolko ili manje imaju mnogi 1.6 motori ali obicno na 4500 ili sl..
http://www.cars-data.com/en/toyota-c...li-specs/48312

Ako se mene pita, ovo je "čudo" od motora. Nevjerojatno dobar za voziti, vozio sam bratovu corollu jedno mjesec dana pola grad pola otvorena sa 6.2l/100km i to maltene normalne voznje bez forsa.
Halos je offline   Reply With Quote
Staro 27.09.2013., 21:45   #7545
MuroF
Premium

MuroF's Avatar

znam da ima,ali mi to totalno bezveze..pa to je super prilika,ali zagrijal si za megana i to je to
Staro 27.09.2013., 21:50   #7546
MAGARAC
Premium
Moj komp

MAGARAC's Avatar

Ne znam ni sam za kaj sam zagrijan. Jedan dan jedno, drugi drugo.

Danas auti imaju i CO2 stavku tak da nije vise tak lako napravit tak dobra motor kao sto su bili ti 1.6 Japanci. Svi su imali vrhunske motore koji su za Europske bili svemir.. Onda su auti bili ispod tonu, pogotovo njihovi i 1.6 sa 100ks su vec bile jurilice plus feeling. Danas tesko ispod 1300kg sa opremom pa nije ni cuda da trosi i ne idu a i ekologija ubija performanse i to se najvise kuzi bas kod takvih motora..

Znam da je ruzan, pogotovo straga ali je super za vozit. Auto djeluje jako jednostavno a to mi nekak uljeva povjerenje i stvarno je super za vozit. Bit ce raketa medu slicnim autima sigurno. Ovi drugi su ko brodovi i idu za k sa osnovnim dieselima, tipa 1.7 iz Kije ili 1.5dci u Nissanu. Suzuki skoro da ne zna podesit auto da bude all round. Uvijek su im auti tvrdi sa super volanima, poslusni i upravljivi ali suputnici pate. Slican je i ovaj, super za vozaca ali ne znam bas kak bu za druge.

Evo kolko ima dobrih stvari, oprema Elegance pa ak se nekom da trazit S kaj je gotovo sve.

http://www.suzuki.hr/auto/modeli/novi_SX_oprema.pdf

Zadnje izmijenjeno od: MAGARAC. 28.09.2013. u 00:44.
Staro 27.09.2013., 21:55   #7547
esc
Lynnfield
Moj komp

Citiraj:
Ne znam ni sam za kaj sam zagrijan. Jedan dan jedno, drugi drugo.

Danas auti imaju i CO2 stavku tak da nije vise tak lako napravit tak dobra motor kao sto su bili ti 1.6 Japanci. Svi su imali vrhunske motore koji su za Europske bili svemir..
pa megane je dobar izbor,sx4 sam sad pogledao i ružan je
a neznam,ima taj sx4 puno dobrih stvari..

Zadnje izmijenjeno od: esc. 27.09.2013. u 22:11.
Staro 28.09.2013., 22:15   #7548
dzajko
Premium
Moj komp

dzajko's Avatar

bmw je s tricom i peticom stvarno veliki korak naprijed napravio, jedino šta mi se ne sviđa ovaj volan M paketa i celer, ali možda s vremenom sjedne na svoje mjesto. Da stvarno je felga *ebena, još uz ovakav profil gume koje gotovo i nema para oči, jedino šta će bubrezi malo misu platit
dzajko je offline   Reply With Quote
Staro 28.09.2013., 22:33   #7549
IcyTexx
Premium
Moj komp

IcyTexx's Avatar

Datum registracije: May 2007
Uuuum, da... Jos uvijek nisam vidio BMW kojem afternarket felge pasu a da nije seljo tuning.
IcyTexx je offline   Reply With Quote
Staro 29.09.2013., 00:11   #7550
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Meni su ove Vossen s drugog linka još prihvatljive. One sa Stance wheels videa su katastrofa. Auti su predivni, ali čemu toliko zabijanje u pod i zašto svi svršavaju na xenone?

Kod BMW-a mi je ili nešto od njihovih vlastitih modela ili BBS. Ostalo nikako ne odgovara.

Jedan primjer kako iz ružnog Bangleovog pačeta dobiti čudo uz minimalne modifikacije
http://www.youtube.com/watch?v=uZMsxHqdC3c

CPU: Intel Core i7 8809G
MBO: Intel NUC8i7HVK
RAM: 2x16GB Crucial DDR4 2400
GPU: Radeon™ RX Vega M GH

SSD: 2x Samsung 970 Evo Plus 500 GB M.2
LCD: BENQ PD3200Q
Periferija: Microsoft Sidewinder X6, Logitech Performance MX

Zadnje izmijenjeno od: 1v@n. 29.09.2013. u 00:24.
1v@n je offline   Reply With Quote
Staro 29.09.2013., 08:21   #7551
ozren
PC Ekspert

ozren's Avatar

Datum registracije: Sep 2000
Meni su Bangleova 5-ica i 6-ica bile dizajnerski tisuću godina ispred sadašnjih - da, nisu klasično lijepe, već su čudne, ali imaju ono nešto, dok su mi ove nove dosadne. Novi M5 mi je užasan, a kad se sjetim da pojačava zvuk motora zvučnicima mi dođe na riganje - koja žalosna patetična prevara.

Što se 3-ice tiče, svaki put kad dođe novi model sjednem u nju, vidim da je (opet) premala iznutra za mene i da mi je zbog toga nevozljiva, neovisno što je narasla u dimenzijama i tu se priča završi.

Plus, nisam dovoljno bogat da vozim švabe... Ispod 85k nema ničeg što bi mi odgovaralo, a i tu smo na granici prihvatljivih performansi.

Zadnje izmijenjeno od: ozren. 29.09.2013. u 08:31.
ozren je offline   Reply With Quote
Staro 29.09.2013., 10:19   #7552
Mitsuoka
Samsung Mob!ler
Moj komp

Mitsuoka's Avatar

Datum registracije: Mar 2012
Citiraj:
Autor Drift_King Pregled postova
Xenoni / LED, pa jednostavno je lipse i korisnije...
To što onaj nema leće, ne mora značit da nema Xenon... kao i onaj drugi što ima leće može imat obične lampe.
Mitsuoka je offline   Reply With Quote
Staro 29.09.2013., 12:13   #7553
Rade0n
Guest

Datum registracije: Jun 2012
Citiraj:
Autor Mitsuoka Pregled postova
To što onaj nema leće, ne mora značit da nema Xenon...
A kako zamišljaš da xenon usmjerava svjetlost bez leća? O bože...
To što se na našim cestama xenoni ugrađuju u svaki drlog to je druga stvar.
Cijeli far mora biti homologiran za xenon skupa sa cijelom opremom, o tome je već pričano puno puta pa nema smisla opet.

Citiraj:
Autor 1v@n Pregled postova
Jedan primjer kako iz ružnog Bangleovog pačeta dobiti čudo uz minimalne modifikacije
http://www.youtube.com/watch?v=uZMsxHqdC3c
Po meni je ovo tipičan primjer seljo tuninga, onaj svjetleći natpis iza je komedija.
Čovjek je unakazio prilično dobar auto, iako i u originalu taj Z4 nije neko oličenje ljepote.

Zadnje izmijenjeno od: Rade0n. 29.09.2013. u 12:19.
Rade0n je offline   Reply With Quote
Staro 29.09.2013., 12:17   #7554
Mitsuoka
Samsung Mob!ler
Moj komp

Mitsuoka's Avatar

Datum registracije: Mar 2012
I vani se kao i kod nas ilegalno ugrađuje Xe.... nisam ulazio u zakonske regulative, podešavanje snopa ili što sve ne. Samo kažem da je moguće. Ja sam na 2 auta imao obrnuto, leće pa bez Xe.
Mitsuoka je offline   Reply With Quote
Staro 29.09.2013., 12:39   #7555
hammer_of_thor
its slightly turbocharged
Moj komp

hammer_of_thor's Avatar

Datum registracije: Jun 2006
Kakav crni seljo tjuning, pa nije to Hrvatska/KR za Boga miloga.

Ovi F10/F30 sa Stance ili Vossen su čista elegancija. Još ovakav M body i Xsenoni i bliže savršenstvu ne može biti.

Prelijepo nešto, a i sami auto u originalu je prelijep.
Staro 29.09.2013., 12:41   #7556
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor Rade0n Pregled postova
Po meni je ovo tipičan primjer seljo tuninga, onaj svjetleći natpis iza je komedija.
Čovjek je unakazio prilično dobar auto, iako i u originalu taj Z4 nije neko oličenje ljepote.
A i ti se baš uhvatiš jedne jedine stvari gdje je pretjerao

Slažem se, 3. štop svjetlo s natpisom je seljo, ali ostatak auta je sređen s ukusom.

Kad pogledaš kako izgleda kad se stvarno unakazi, ovaj gore je mister universe

http://www.tuningmag.net/images/news...-z4-tuning.jpg
http://fancytuning.com/wp-content/up...profile-01.jpg

CPU: Intel Core i7 8809G
MBO: Intel NUC8i7HVK
RAM: 2x16GB Crucial DDR4 2400
GPU: Radeon™ RX Vega M GH

SSD: 2x Samsung 970 Evo Plus 500 GB M.2
LCD: BENQ PD3200Q
Periferija: Microsoft Sidewinder X6, Logitech Performance MX
1v@n je offline   Reply With Quote
Staro 29.09.2013., 13:02   #7557
MadBoY
MadModerator
Moj komp

MadBoY's Avatar

Datum registracije: Sep 2002
Ne znam kako onda automobil mora izgledati a da se ne smatra seljo tuningom?
Sve stock, nikakve modifikacije?
Ona dva BMW-a iz videa izgledaju super i nemaju veze sa seljama.
Staro 29.09.2013., 13:07   #7558
Rade0n
Guest

Citiraj:
Autor MadBoY Pregled postova
Sve stock, nikakve modifikacije?
Nema boljeg od toga, onako kako je izašao iz tvornice, pogotovo ovi auti kao što je Z4, koji su već i takvi stock 'nabrijani' i sređeni.
Staro 29.09.2013., 13:50   #7559
zkljaja
Brat od Đon Vejna
Moj komp

zkljaja's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Samo dobro izabrana felga i u pod
Staro 29.09.2013., 14:09   #7560
Rade0n
Guest

Citiraj:
Autor Drift_King Pregled postova
Evo još jedna E92 perverzija. Clean look
Eto, to je primjer dobrog sređivanja, lagano spušten, lijepe felge, zatamnjena stakla i dosta, sve više je previše.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno