|
![]() |
#75031 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2019
|
Citiraj:
Evo link pa pogledaj da li bi to bilo to... https://www.facebook.com/share/p/t4QE9gW57Wb39upW/ |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#75032 |
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
Samo jedan fun fact, moj meho nije radio s njima jer je motor za dosta stvari trebalo vaditi van zbog manjka mjesta za odraditi neke servise/zahvate. Ne znam samo je li pritom mislio samo na prvu generaciju A klase ili i neke novije. Kaže dosta nezahvalan auto za servisiranje, ta prva generacija. Ali zato je vječito bio pun francuza u dvorištu, to je sigurno gušt za raditi ![]()
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#75033 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#75034 | |
(-(-(-(--)-)-)-)
Datum registracije: Sep 2009
|
Citiraj:
Malo mi se radi toga ne sviđaju. Toyota ima hibride u ponudi valjda 20g već da su užasni sigurno ne bi tolko trajali i već bi ekipa pizdila po svuda. Netko išao na čišćenje DPF kod nekoga? Frend ima problema pa pitam za njega. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#75035 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Vezano za DPF, to ti meho preko laptopa može pokrenuti na dvorištu. Auto u leru radi na 3-4k okretaja cca 15 min. Slučaj s ženinom Corsom 1.3 CDTI. A druga stvar je ako to ne pomogne. Mi smo na kraju uzeli cijeli zamjenski ako se dobro sjećam. Buraz na Fiesti ga je odrezao dolje, oprao solnom kiselinom i vodom pod pritiskom i ponovo zavario. Bratić s beNveom ga je je eliminirao do kraja. Samo treba oprat auspuh prije tehničkog svaki put ![]() Zadnje izmijenjeno od: stef. 20.08.2024. u 19:03. |
![]() |
![]() |
![]() |
#75036 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
Citiraj:
Toyota koja je pionir hibridne tehnologije ima loše elektro motore. Je*ote, pa u kojem svemiru ovi žive? Imaš priusa sa preko milju kilometara od eko taksija more... Osobno sam vlasnik trećeg toyotinog hibrida, Yaris->Corolla->Camry i iz prve ruke tvrdim da na tržištu nema boljeg hibridnog sklopa. Frendova izjava je u rangu toga da je mercedes w140 smeće od auta. Što sve čovjek neće pročitati... Poslano sa mog PGT-N19 koristeći Tapatalk Zadnje izmijenjeno od: sokre10. 20.08.2024. u 19:11. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#75037 | |
(-(-(-(--)-)-)-)
Datum registracije: Sep 2009
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#75038 | |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Automobili
Citiraj:
Moj meho ne želi ni blizu svoje dizalice takve aute. Rijetki su, zeznuti za popraviti i nema ih puno pa se ne zna što i kako. Sretno s nabavom dijelova. S druge strane npr. Clio koji je prije korone bio jedno vrijeme najprodavaniji auto u ‘rvackoj. Dijelova koliko hoćeš, gdje hoćeš i kakve hoćeš. Možda tvoj mesar ili teta u kiosku ima nešto od toga doma. U svakoj ekipi imaš nekoga tko ga ima ili ga je imao i zna problem-riješenje. Meho na njemu napravi veliki servis s burekom u ruci i zna napamet riješenja za skoro sve probleme. Tako i za TeDeji. Ima ih ko pijeska. Sve se zna o njima. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#75039 |
49%winner
|
@zgmmax Siguran si da je sustav ok i da dpf nije kolateralna zrtva? Jer nekako mi smrdi to. Treba provjeriti ostatak sustava od smjese (i sve sto na smjesu utjece), injektora, egr-a, ulja... Dpf je samo glupi filter i ne moze se pokvariti i gotovo uvijek se zapunjuje zbog drugih razloga. Da ne bi bilo da ga cistis svakih mjesec dana. Inace ciscenje se pokazalo najbolje u peci na visokoj temp (mislim da to rade neki kod sl.broda, na forum.hr je kruzio taj info), ne mehanicki s vodom pod tlakom jer tu jos riskiras razbijanje saca. Treba samo pazljivo s tlakom. Kemija za ciscenje dobro dodje, ali svi se kunu u tu pec...
![]() |
![]() |
#75040 | |
PRO
Datum registracije: Apr 2010
|
Citiraj:
Sve mi se više čini da će ići auto na bubanj, a past će neki wolkswagen up ili toyota yaris. Btw, vidim da se tu blati po hibridima. Punica je prošla sa svojim Priusom 650k, sestra mi ima Yaris, trenutno na 220k, prijatelj ima drugi yaris, prvi mu je proša 300k, proda ga je i drugom vlasniku još uvik ide. Sa drugim je proša taman 100k. Nijedan auto nije ima većih problema, sve potrošni materijali. Zaista odlični auti.
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#75041 |
#erase startup-config
|
Dobro se raspitaj za nove Toyote. U koroni je sve otišlo u krasan klinac po pitanju kvalitete za sve marke auta i ne ide na bolje a cijene idu gore. Vidio sam godinu i pol starog Yarisa od susjeda garažiranog ružinav od ispod kao da je 10-25 star. Pitam ga gdje je prošao s tim da je tako zahrđao od ispod i kaže mi da su svi novi takvi ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#75043 |
Fresh Juice
|
Punac ima Corolu Cross od izlaska, ko nova odispod. Te priče godinu i pol star auto da je hrđav mačku o rep objesit, neovisno o marki. Ili ga garažira u močvari |
![]() |
![]() |
![]() |
#75044 | |
MadModerator
Datum registracije: Sep 2002
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#75045 |
Banned
Datum registracije: Mar 2013
|
Automobili
Nemam pojma gospodo, samo kazem sta mi je preneseno. Ne pratim doticnu gospodu iz EV clinic, ali ako im je poluproizvod Tesla vrh onda mi je sve jasno. 😁 Sta gledam 1.5/1.6 mašinu ? Vidim ima i yaris gr 😬 |
![]() |
![]() |
![]() |
#75046 |
Omicron Alpha resident
Datum registracije: Jun 2009
|
Kaj nisu Toyota hibridi jedini koji valjaju? To je i jedan od razloga zakaj, kad gledam za sebe auto, izbegavam hibride koji nisu Toyota jer ipak je Toyota pojam pouzdanosti. Kaj je zanimljivo jer gledam to Autoscoutu sve i svašta i skužim da ima baš hrpa tih plugin hibrida na prodaju, a zgodni su jer su gro jeftiniji za uvoz. Za sad mi je Volvo V60 zapel za oko, daleko najljepši karavan na tržištu po meni
![]() |
#75047 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
Nemam iskustava, ali tako sam i ja citao, s obzirom da je Toyota valjda 5-10 godina ispred svih ostalih po pitanju razvijanja hibrida jer su se otpocetka bacili na to (umjesto full ev). |
![]() |
![]() |
![]() |
#75048 |
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#75051 | |
#erase startup-config
|
Citiraj:
Nisam previše upućen da znam detalje jer bi odmah napisao. Dacije su imale sličan problem. Da li je to bilo u proizvodnji ili u nabavi dijelova ne znam ali jedno vrijeme u koroni su npr. neki Dusteri potpuno novi imali hrđave osovine, glavčine… neki već u salonu. Niti pofarbano niti pocinčano. Ali su zato u Ženevi na predstavljanju imali te dijelove pofarbane :-/ |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#75052 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2009
|
Citiraj:
Pogledao auto i napravio probnu voznju, na kraju sve dogovorio i kupio auto. Jucer sam ga dopeljao, auto je u top stanju, sve cisto i nigdje nekih velikih tragova koristenja. Jako dobro odrzavan, motor cist, tekucine na nivou. Lijepo se vozi, gume su, svih 8, skoro pa nove. Za sada potpuno zadovoljan i rekao bih da nisam pogrijesio za tu cijenu i taj auto. Sljedeci test relacija ZH-ZG, pa da vidimo kako trosi i kako se vozi na vecim brzinama. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#75054 |
Brat od Đon Vejna
Datum registracije: Nov 2007
|
![]() |
#75055 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
@deva Osobno mi se ne sviđa linija novih Yarisa, on sa izbočenim stražnjim svjetlima. Stare verzije, gdje su svjetla bila u liniji sa karoserijom su mi ljepše. Što se tiče GR-a, kvaka 22 je u tome što ti unutra ne čuješ motor nego slušaš snimku zvuka kroz zvučnike. To ti je kao oni likovi koji su u npr. Golfu slušali zvuk Lambovog V12.
![]() |
#75056 | |
Banned
Datum registracije: Mar 2013
|
Citiraj:
Ma salim se malo za GR je za tu kategoriju malih tandrkalica preskup… Gledam u principu nesto u tom rangu, jer gospođa želi mali auto, a i golfa mi je već ogulila tako da bolje za oboje. U igri su mi 208, clio, yaris, i10, itd… cca 15-17k€ max. Gledao sam 208icu 1.2 pure tech, ali navodno je problem sa motorom da nakon 50k cca prdne zupcasti i koliko mi prenose moji "mehanicari" ( mozes “bacit” motor ), ocito ih je i s razlogom xy na njuskalu. Tak da zapravo uopce nisam pametan, sta gledati/potencijalno uzeti. Zadnje izmijenjeno od: devaa. 21.08.2024. u 11:20. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#75058 | |
Registered User
Datum registracije: Apr 2011
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#75059 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Ja sam zadovoljan svojim Capturom sa 1.3/4c od 140KS. Nisam baš zadovoljan automatskim mjenjačem koji je kilav, ali jbg, ne možeš imati sve za <30k. btw, dobili smo odgovor na pitanje: koliko gori Tesla Semi kada se zapali? 16+h https://www.youtube.com/watch?v=x3mITL6kzkY
![]() |
#75060 |
Brat od Đon Vejna
Datum registracije: Nov 2007
|
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|