|
![]() |
#7471 | |||
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Citiraj:
Već jedno vrijeme ih štiti zakon da imaju pravo na grešku online. Citiraj:
Citiraj:
Pozovu se na grešku u cijeni i to je to, piši kući propalo. |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#7472 |
Premium
Datum registracije: Sep 2018
|
U redu je da ljudi imaju pravo na pogrešku i na neznanje. Kao npr. trgovine i AP. Međutim, ono što nije u redu je da malograđani nemju ta prava. Obrana neznanjem ne drži vodu a pogreške često skupo koštaju, u stvarnom svijetu ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#7473 |
Mirko, a ne Harry
Datum registracije: Nov 2009
|
Reci to Mall-u koji je isporučivao laptope vrijedne 1500€ po cijeni od 183€.
![]() |
#7474 | ||
Premium
|
Citiraj:
Ali je taj isti Mall.hr isporučio samo nekima a nekima nije. Isti taj Mall je odbio brdo narudžbi takve vrste, jer griješe konstantno. Nemoj jedna primjer njihove gluposti i odluke uzimati kao pravilo. Zakon je jasan. Sve ostalo, je natezanje i NJIHOVA dobra volja. Citiraj:
Imaš ti brzo zaštita i privilegija kao kupac. Ima pravo vratiti nešto u roku 2 tjedna bez da navedeš razlog. Super privilegija. Vjeruj mi, to stvara probleme prodavačima. Štiti nas puno toga, tako da, ti, kao kupac sigurno ne misliš to. Oni kao prodavači imaju kompletno drugačiji ugao i pogled prema ovome. Uplatiš slučajno krivo novce nekome na IBAN (zezneš jednu brojku). Dobiti ćeš svoje novce nazad. Isto greška, dešava se. Nisam na ničijoj strani, ali greške se dešavaju, ne moraju ljudi ispaštati zbog toga. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#7475 |
Premium
|
Mislim da ti krivo gledaš. Previdi neke uplatnice (omaškom) ili samo ih nemoj dobiti poštom (a ne tebi je teret da postupaš kao da si ih dobio) pa kada ti sjednu za vrat probaj sa tim Mall.HR i AP objašenjima na sudu. Da se razumijemo, sud će neukoj stranci pomoći (iako su oni sami često jako neuki pa ti vidi) ali te priče o "pogriješio sam pa nikom ništa" ne prolaze. Ja ne pričam o zaštiti već o masovnim pogreškama od kojih su samo neki izuzeti. Ja razumijem da puno ljudi zlorabi tu shemu sa dva tjedna, ja to ne radim. Koristio sam to svega par puta tijekom godina i to onda kada je prodavač prodavao proizvod koji ne vrijedi ni 20% od navedene cijene, jer je kvaliteta toliko niska da je proizvod na granici tehničke neispravnosti. Zbog čega sam ja kao jako zašićeni kupac u tim slučajevima nagrađen plaćanjem poštarine u oba pravca. Moj novac je bio ispravan i sve je štimalo u specifikacijama. Ovo s uplatom na krivi iban, još nisam imao užitak pokušavati se natezati s bankom oko takvog nečeg. Vjerujem da je brzo, efikasno i ugodno. Svaki puta ako ručno ukucavam IBAN provjerim dvaput s lijeva nadesno i s desna na lijevo. Greške se dešavaju, ali samo neki za iste odgovaraju. Da li ti razumiješ o čemu ja pišem?
![]() |
#7476 |
Premium
|
Razmijem i ne mogu reći da se slažem, jer ti pišeš o osobnom iskustvu i subjektivnom mišljenju. Ne plaćanje svojih obveza i napraviti grešku na web-shopu nije ni 1% slična situacija. Pokaži mi jedan Zakon koji tebe štiti od ne plaćanja svojih računa. Ne izmišljamo pravila ovdje, tako je kako je. Zakon o online cijenama je vani već jedno vrijeme. To što ti ne koristiš svoja prava, vjeruj mi, ima ljudi koji ne samo da koriste, nego zlouporabljaju iste. Zaštićen si kao i svi drugi, kupac ima svoje obveze i prava, u ovom slučaju ih štiti Zakon. Slagali se mi dva ili ne, jebiga, tako je. Pitaj jednog Uzi-a što misli o svojim a što o kupčevim pravima, pa ćeš vidjeti da nije sve tako crno na bijelo. Ne govorim bezveze, znam kako je. Greške se dešavaju, nikome na žao, ti kao kupac u ovom slučaju nisi oštećen, vratiti će ti se novac i nikome ništa. Cijena će biti ispravljena, imaš sva moguća prava da kupiš po ispravljenoj cijeni. Da je od kritične važnosti da ta roba stigne do kupca, kupili bi ju i po punoj cijeni. Tu smo gdje jesmo, Hrvatistan je takav kakav je, like it or not. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7477 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7478 |
Premium
Datum registracije: Feb 2008
|
Dobio isti mail od njih za te sluske,slozio iim odgovor da me ne zanima nista jer ja sam te sluske kupio i kartica mi je terecena za taj iznos Nakon 10min mail od glsa "Instar center d.o.o. - WEB upravo priprema Vašu narudžbu te će paket uskoro predati GLS-u. Kada to učini, potvrditi ćemo preuzimanje paketa i obavijestiti Vas o očekivanom vremenu dostave." Tako da ja ocekujem te sluske |
![]() |
![]() |
![]() |
#7479 | |
Mirko, a ne Harry
|
Citiraj:
Jedan Mall radi dobre volje ne bi olovku isporučio, a tek laptop od 1500€.
![]() |
![]() |
#7480 |
Premium
Datum registracije: Jun 2006
|
Laptopi su koštali 1850 € , ne 1500 € . Mall je isporučio laptope te još dobio i kazne . |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#7481 | |
Premium
|
Citiraj:
> Ne plaćanje svojih obveza i napraviti grešku na web-shopu nije ni 1% slična situacija. Slična je 100% ako je do neplaćanja došlo pogreškom. > Pokaži mi jedan Zakon koji tebe štiti od ne plaćanja svojih računa. Ne izmišljamo pravila ovdje, tako je kako je. Zakon o online cijenama je vani već jedno vrijeme. Ne izmišljamo ih mi nego netko drugl. Ti moje argumente iznoš i bolje nego ja, ali sam ja odavno raskusurao s laganjem samog sebe. Ne mogu očekivati da ćeš razumjeti što ti pišem ako ne razumiješ niti to što sam pišeš. > To što ti ne koristiš svoja prava, vjeruj mi, ima ljudi koji ne samo da koriste, nego zlouporabljaju iste. Dakle, moje osobno iskustvo i subjektivno mišljenje (postoji li mišljenje koje nije subjektivno? hint: ne) nije bitno, ali tvoje subjektivno mišljenje o osobnom iskustvu neke nedefinirate treće strane je relevantno? Zanimljivo. Ova rasprava je savršen dokaz potrebe uvođenja izučavanja logike u školski sustav. Još jučer. > Zaštićen si kao i svi drugi, kupac ima svoje obveze i prava, u ovom slučaju ih štiti Zakon. Slagali se mi dva ili ne, jebiga, tako je. Znaš kako znaš da ljudi nemaju argumenta? Obično kažu nešto kao "jebiga". > Pitaj jednog Uzi-a što misli o svojim a što o kupčevim pravima, pa ćeš vidjeti da nije sve tako crno na bijelo. Ako UZI razmišlja iz pozicije nekoga tko želi biti zaštićen od vlastitih pogrešaka onda mi predmetno mišljenje nije potrebno jer ga znam bez da mi itko išta govori. > Ne govorim bezveze, znam kako je. Greške se dešavaju, nikome na žao, ti kao kupac u ovom slučaju nisi oštećen, vratiti će ti se novac i nikome ništa. Ako je kupac predmetni proizvod, kojeg je kakav je bio oglašen kupio i platio unaprijed, ima u planu prodati za više nego što ga je kupio, onda možemo smatrati da je oštećen. Ako možemo izmišljati kako kome više paše, onda mogu i ja izmišljati razne scenarije u kojima mogu biti oštećen. Npr. pojma nemam o tehnici, kupujem laptop, nađem gdje je najjeftiniji, naručim i platim. Imam puno posla, ne stignem pratiti mail a laptop mi je potreban za poslovne svrhe naredni tjedan. Konačno dođem za vikend do malo zraka, idem riješiti zaostatke u inboxu i eto, predomislili se i stornirali moju narudžbu. Jesam li oštećen? Tvoj odgovor je vjerojatno "jebiga". > Tu smo gdje jesmo, Hrvatistan je takav kakav je, like it or not. Bojni poklič statista. Toliko daleko je to došlo da se dvoje ljudi na nasumičnom forumu ne mogu složiti oko očitog: da nije u redu da su određene grupe ljudi zakonom zaštićene od pogreške ili neznanja. Ja nisam za to da se trgovine razvlači po sudovima i inspekcijama zato jer je netko nešto pogriješio. Ja sam za uvođenje koncepta osobne odgovornosti u sve sfere društva, kvalitetnu organizaciju rada i ravnopravnost.
![]() |
![]() |
#7482 |
Premium
|
Da se ti ja ne možemo složiti oko toga da su određeni pojedinci zaštičeni od pogreške i neznanja nije istina. Na vlastitoj koži sam osjetio što znači biti zaštičen u trenutku kada sam bio uvjeren da to nije moguće. Ali ovdje se ne radi o tvom i mom mišljenju, radi se o mjerljivim stvari. Radi se o jedinicama i nulama. Hoće li pojedinac dobiti narudžbu ili ne i zašto će je dobiti ili ne? Hoće li taj pojedinac isto riješenje prihvatiti i/ili će se boriti i probati dokazati da nitko nije zaštičen. Ja kažem, go for it. Borite se, ja samo kažem da sam se borio s vjetrenjačama više puta, na kraju ispao jeben. Zakon je jasan, na žalost. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7483 | ||
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
Citiraj:
Isto tako ako netko moze iz zakona izvuci clanak koji kaze da ako se dogodi greska sa formiranjem cijene da su svejedno duzni isporuciti naruceno? Zadnje izmijenjeno od: Master_Hrc. 19.02.2025. u 08:49. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#7484 | |
DragonBall Z Fan
Datum registracije: Jul 2005
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7486 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2008
|
Citiraj:
Narucene u petak predvecer |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7487 |
Premium
Datum registracije: Aug 2014
|
Ja sam naručio u petak na subotu malo iza ponoći i ništa. Jbg Poslano sa mog 2306EPN60G koristeći Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
#7488 | |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
Citiraj:
Ubačen u Thinkpad X395 koji ima PCI-e 3.0 port pa ne može iskoristiti maksimum ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#7490 |
49%winner
|
Odradi jedan write+verify za mir u kuci ![]() https://h2testw.org/ Mozes okaciti i link/sellera. Kad sam ih trazio na aliju po thumbnailu, mnogi su imali istu sliku u oglasu
![]() |
![]() |
#7491 | |
The mighty pirate
|
Citiraj:
https://tinyurl.com/ycmsjmpa Bez brige, pregledao sam reviewe prije naručivanja. Na kutijici stoji i direktni kontakt od sellera (mail i whatsapp) ako netko želi mimo aliexpressa
![]() |
![]() |
#7494 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7496 |
The mighty pirate
|
Evo pa računaj ![]() Gore je ovaj koji je upravo stigao. Srednji je došao početkom mjeseca, a najbolji deal je bio na Orico koji mi je došao prošle godine u pola cijene. Naravno, poprilično je sporiji u odnosu na Crucial, pa realno ni ne vrijedi više. Uglavnom, 2 su u eksternim kućištima, a ovaj zadnji u laptopu. Ne znam jesu li poštarine i porez isti, pa u tome može biti razlika
![]() |
#7498 |
49%winner
|
![]() |
![]() |
#7499 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2022
|
Niti prolazi niti je više ta cijena, sad je veća. Toliko postova oko QLC budget ssd-a koji je na akciji bio 48 eura, 12 eura jeftinije nego kod nas, ali upitnog jamstva. Po meni nikakva spešl akcija. Amazon je pun akcija na ssd-ove malo-malo, i to na dosta bolje modele. A i ako sam nešto naučio to je da i u eksterne ssd-ove treba ići što bolji disk s dramom jer ovi jeftiniji bacaju errore pri većem prebacivanju.
![]() |
#7500 |
Mirko, a ne Harry
|
Šta je ovo došlo vrijeme kad su Xiaomi mobiteli po 1500€ na akciji ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|