Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > ISP
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 20.07.2014., 21:59   #721
bokinho
Banned
Moj komp

Datum registracije: Dec 2012
Citiraj:
Autor Prezime Pregled postova
Dobro ti je "tehnicar" kazao, prema ovoj slici na tvojoj liniji realni max download je 17-17,5mbps.
S ovim erorima po liniji, rekao bi da je 15 mbita maksimala koja se moze izvuc sa koliko toliko stabilnom linijom.
bokinho je offline   Reply With Quote
Staro 20.07.2014., 23:38   #722
Prezime
Premium

Datum registracije: Aug 2013
Te greske nisu uopce bitne, jer je to broj ispravljenih gresaka. Dokle got ih router moze ispravljat, dotle su nebitne. Ja na svom routeru nakon mjesec dana nakupim par miliona gresaka, ali ni jedan prekid linije ili usporavanje - sve samo 24h spajanja.
Prezime je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 21.07.2014., 02:23   #723
sandokan111
Banned

Datum registracije: Dec 2013
Citiraj:
Autor bokinho Pregled postova
Malo brkas neke pojmove.
Nazalost ne, al vidim i tehnicari brkaju posto dolje pises margina i ratio je jedno te isto... Znaci da se ipak nismo slozili prije.
Citiraj:
Na mojoj slici pokazao sam ti sve sto trebas znati, lako se moze zakljuciti sta je sta, maximalna ti je 26700, trenutna ti je 9100 sto znaci 4 neta i 4 max tva profil, gusenja nema a ovo sto vidis 26.30 db ti je margina.
Nazalost nisam vise siguran da ti znas tocno sto citas (ne zato jer ovo sta si napisao nije tocno, nego radi sveg ostalog).. Kakav je to adsl od 26 mbit/s ?
Citiraj:
Ratio sto ti govoris i je margina, to je jedno te isto u definiciji.
Signal to noise ratio definicija je, jacina signala u odnosu na šum linije.
Ne, ne ne i ne?
Margina i ratio su potpuno razlicite stvari, 2 stranice objasnjavam da bi mi rekao sto sam objasnjavao da si ti to rekao i sad opet da je to jedno te isto....
Definiciju ratia si dobro naveo, margina je drugo, cak se i drugacije po formuli racuna. Opce mi nije jasno kako mozes rec da su to iste stvari. Margina i ratio su povezani kao, navuceno, mjerenja i standardna devijacija.
Citiraj:
Ovaj tvoj gornji pokazatelj je jacina signala a donji je šum.
Ako se to odnosi na moju sliku opet nije. Sta je uopce "jacina signala"? Slika sam stavio u biti da vidis kako su isto oznacili marginu i ratio, a vrijednosti se razlikuju tako da je ocito da se ne radi o jednoj te istoj stavci. Na gornjoj je prikazan ratio (izmedju ostalog jeli, prikazano je u biti i koji je profil, koliko na kojem kanalu ima mjesta, gdje su sumovi na kanalima itd itd), na donjoj je margina, ne sum.

Sto se tice pdxove linije.
Errori su uvijek prisutni, ali je isto tako bitno koliko ih je i kojih. U ovom slucaju, kako je on na interleavenom linku, zato ima vise fixanih errora, ali to ne znaci da je to zanemarivo, jer i to utjece i na max sync i na latenciju. Sama cinjenica da ima interleaving znaci da ima suma, osim ako je ovo po defaultu ukljuceno (nisam siguran da/ne), ali erorri su definitivno overhead i nisu nesto sto se eto zanemari tek tako.

@pdx
Po liniji ti je max 19. Znaci ovisno o tome sto imas , mozes toliko koristit. Racunajuci nekakav overhead, download ti moze do nekih 18, ovisi ako je samo net recimo.
sandokan111 je offline   Reply With Quote
Staro 21.07.2014., 18:14   #724
bokinho
Banned
Moj komp

Citiraj:
Autor sandokan111 Pregled postova
Kakav je to adsl od 26 mbit/s ?
U biti sve opovrgavas a za nista nisi dao cinjenice ni odgovore, vrtis se u krug a pravi odgovor ne znas.

26 mbita je maksimalna propusnost? sta ti tu nije jasno? to je na samom portu.Ocito da si u cudu kako margina moze bit takva u centrali.

Citiraj:
Ako se to odnosi na moju sliku opet nije. Sta je uopce "jacina signala"? Slika sam stavio u biti da vidis kako su isto oznacili marginu i ratio, a vrijednosti se razlikuju tako da je ocito da se ne radi o jednoj te istoj stavci. Na gornjoj je prikazan ratio (izmedju ostalog jeli, prikazano je u biti i koji je profil, koliko na kojem kanalu ima mjesta, gdje su sumovi na kanalima itd itd), na donjoj je margina, ne sum.
Sta je onda po tebi margina?

Margina je granica koja otkriva koliki je raspon šuma tj koliki je omjer izmedu jacine signala i šuma na liniji, tako da je to povezano jedno s drugim. Probaj malo proguglat i nac definicije pojedinih stvari pa ce ti mozda bit lakse shvatit.

Vrlo jasno sa wikipedije imas ono sto ne mozes shvatiti, signal to noise ratio:

"Signal-to-noise ratio (often abbreviated SNR or S/N) is a measure used in science and engineering that compares the level of a desired signal to the level of background noise. It is defined as the ratio of signal power to the noise power, often expressed in decibels"
Staro 21.07.2014., 18:25   #725
bokinho
Banned
Moj komp

Citiraj:
Te greske nisu uopce bitne, jer je to broj ispravljenih gresaka. Dokle got ih router moze ispravljat, dotle su nebitne. Ja na svom routeru nakon mjesec dana nakupim par miliona gresaka, ali ni jedan prekid linije ili usporavanje - sve samo 24h spajanja.
Jasno da su bitne greske, to da ih ruter ispravlja moze biti tocno, ima na netu di ljudi pisu istu stvar ali iz iskustva znam da je parica u banani ili spoj ako ima gresaka, znaci mozda ti linija nece pucat ali kad tad ce ti pocet pravit probleme. Prosao sam to tisucu puta.
Staro 21.07.2014., 18:59   #726
sandokan111
Banned

Citiraj:
U biti sve opovrgavas a za nista nisi dao cinjenice ni odgovore, vrtis se u krug a pravi odgovor ne znas.
Sto tocno? Pa za sve sam i dao i linkove. Tvoj odgovor je tad bio "ne da mi se citat engleski", i drugi je bio "neznam sto mi objasnjavas to sam napisao"...
Na sta nisam dao odgovor..
Citiraj:
26 mbita je maksimalna propusnost? sta ti tu nije jasno? to je na samom portu.Ocito da si u cudu kako margina moze bit takva u centrali.
Nisam u cudu nikakvom, nego sam ti u prvom odgovoru napisao da nisi nista s tom slikom pokazao, pa si ti rekao da jesi.
Hoces rec da se na portu samo te 4 stvari namjestaju? Gdje su ostale postavke?
Ne cudi mene margina nego ja sumnjam vise da ti znas sto je margina pa da u biti citas ratio postavljen na portu za paricu, a ne marginu (koju ne vidis na toj slici) i cijelo si ovo vrijeme mislis da je to margina a u biti je ratio parice. Imas link malo prije sto se sve da namjestat na kartici, naravno u ovisnosti o kartici, ima jedno 50 postavki, ti stavis 4 i "sve si mi pokazao". Radi tog sumnjam.
Citiraj:
Sta je onda po tebi margina?
http://forum.pcekspert.com/showpost....&postcount=674

i jos jedno 10 drugih postova mojih gdje objasnjavam na druge nacine, ali eto, otvori te linkove pa procitaj taj engleski koji ti se tad nije dalo..
Citiraj:
Margina je granica koja otkriva koliki je raspon šuma tj koliki je omjer izmedu jacine signala i šuma na liniji, tako da je to povezano jedno s drugim.
Nitko nikad nije ni napisao da nije povezano, ali nije jedno te isto. Mislim da preskaces preko mojih postova posto sam valjda 10 puta objasnio sto je margina, kako je povezana s ratiom, ali definitivno nije isto sto i ratio..
I da, mene nista ne buni, ali mislim da ti nisi nacistu bas s tim isto.
Staro 21.07.2014., 19:51   #727
Prezime
Premium

Citiraj:
Jasno da su bitne greske, to da ih ruter ispravlja moze biti tocno, ima na netu di ljudi pisu istu stvar ali iz iskustva znam da je parica u banani ili spoj ako ima gresaka, znaci mozda ti linija nece pucat ali kad tad ce ti pocet pravit probleme.
O cem ti to: "Nece pucat, ali kad tad ce pocet pravit probleme"?
Kako meni linija tako radi od vajkad, ajd mi onda jos samo proreci kad ce se to dogodit da se znam psihicki pripremit na te probleme
Staro 21.07.2014., 19:54   #728
bokinho
Banned
Moj komp

Citiraj:
Sto tocno? Pa za sve sam i dao i linkove. Tvoj odgovor je tad bio "ne da mi se citat engleski", i drugi je bio "neznam sto mi objasnjavas to sam napisao"...
Na sta nisam dao odgovor..
Prvi link me nista puno nije naucio sto nisam znao ili sto nismo rekli vec.i sam link ti kaze da ono sto ruteri pokazuju nikad nije ratio nego margina.Drugi link jos manje.

"Uzeto da je output power stalno isti, manja margina omogucava vece brzine jer dozvoljava vise smetnji na liniji (a posto je linija stabilnija manje se smetnji javlja) te se moze isporucit veca brzina korisniku. Veca margina znaci da na liniji ima vise smetnji, te target nije moguce odrzavat (nek je 6db target, linija dobije "vise od 6db smetnji" i uzrokuje pucanje) tako da se poveca margina da ne bi dolazilo do pucanja, ali na ustrb maximalne propusnosti na liniji..."

Ovo sam zaboravio komentirati:
Točno je da manja margina omogućava veće brzine, ali miješaš šum i smetnje, 6db šuma nije isto što i 6db smetnji, šum je prijenos podataka.Čini mi se ko da samo čitaš odnekud a da ne razumiješ.

Citiraj:
Nisam u cudu nikakvom, nego sam ti u prvom odgovoru napisao da nisi nista s tom slikom pokazao, pa si ti rekao da jesi.
Hoces rec da se na portu samo te 4 stvari namjestaju? Gdje su ostale postavke?
Uopce me ne zanima sto se sve namjestava u kartici, osnovne stavke su ti tu i prema njima mozes procitat sto te zanima, osnovno.A tu sliku sam ti prikazao samo radi margine na portu a ti se hvatas odma okolisanja.

Evo otvorio sam jedno mjerenje da ti pokazem da je ono na portu margina:

Link
link2

Evo pise snr margin, ako laze uredaj onda lazem i ja, ili ako je to ratio onda kako moze ratio biti 8.3 db?

Ne zelim se prepirati da me krivo ne shvatis, ako nesto novo naucim od tebe bit cu zahvalan a i rado cu tebe nauciti nesto ako mogu.
Staro 21.07.2014., 19:56   #729
bokinho
Banned
Moj komp

Citiraj:
Kako meni linija tako radi od vajkad, ajd mi onda jos samo proreci kad ce se to dogodit da se znam psihicki pripremit na te probleme
Da ne peglam po tome vec 10 godina jos bi ti povjerovao, ima iznimka naravno, nisam vidovnjak ali valjda ces se ti javit kad krenu problemi.
Staro 21.07.2014., 20:11   #730
Prezime
Premium

Jasno da hocu i tad cu ocekivat tvoje rjesenje mojih problema, glede 10 godisnjeg peglanja
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 21.07.2014., 20:58   #731
gil
Member

Datum registracije: Jul 2005
Jel ima kakav nezavisni program za praćenje kvalitete parice?
gil je offline   Reply With Quote
Staro 21.07.2014., 21:46   #732
Mladenxy
Premium
Moj komp

Mladenxy's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
Imaš IPTV sa recimo 2 STB-a ili HD progamskim paketom, može čak i bez njega. Ne dolazi do trzanja slike ?
Mladenxy je offline   Reply With Quote
Staro 22.07.2014., 00:25   #733
Prezime
Premium

@gil
Programi koje mozes kod kuce koristit ovise o routeru, tj njegovim mogucnostima. Koristim "DMT DSL-Modem Tool" (http://dmt.mhilfe.de) i "OrbMT-Modem Tool" (http://orbmu2k.de/tools/orbmt-modem-tool-sidebar-gadget)

@Mladenxv
Imam trenutno (samo) 10Mbps internet + IMS. Imao sam 4M + MaxTV HD paket pred par godina i sa istim parametrima linije nisam imamo smetnje ili trzanja slike...
Staro 22.07.2014., 02:53   #734
sandokan111
Banned

Citiraj:
Prvi link me nista puno nije naucio sto nisam znao ili sto nismo rekli vec.i sam link ti kaze da ono sto ruteri pokazuju nikad nije ratio nego margina.Drugi link jos manje.
Znaci ti ipak preskaces moje postove :P Pa ja sam valjda ima 10 postova napisao da router u 90% slucajeva ispisuje marginu ne ratio :P :P

A to jesu li te linkovi naucili ili ne, neznam, ali je tamo jasno objasnjeno da ratio i margina nisu ista stvar. Prvo smo se oko toga slozili, pa onda opet nismo jer je to isto, pa sad evo valjda opet nije isto? Ako se slazemo da nije isto onda ok.
Citiraj:
Ovo sam zaboravio komentirati:
Točno je da manja margina omogućava veće brzine, ali miješaš šum i smetnje, 6db šuma nije isto što i 6db smetnji, šum je prijenos podataka.Čini mi se ko da samo čitaš odnekud a da ne razumiješ.
Ajde daj, ako pricamo o signal to NOISE ratio, valjda je jasno o cem pricam. Sum je isto smetnja, "tehnicki"...
Citiraj:
Uopce me ne zanima sto se sve namjestava u kartici, osnovne stavke su ti tu i prema njima mozes procitat sto te zanima, osnovno.A tu sliku sam ti prikazao samo radi margine na portu a ti se hvatas odma okolisanja.
Nije okolisanja nego sam ti napisao gore zasto, nisam siguran da ti citas dobro podatke, i da si limitiran onim sto vidis i cime baratas godinama, ali u biti nisi tocno siguran kako sto radi. Nesto slicno kako mozes nekoga nauciti derivirati, i on ce rjesiti zadatak preko te i te formule, ali u biti nezna kako je tocno derivacija i formula nastala...
Zasto kazem da moze bit 100 podataka, pa bas iz toga sto moze. Sama prva slika je dijametralno suprotna od druge i vise mi izgleda kao da si je stavio da me hvatas na "tanak led" da nesto kazem pa kao "e eto vidis da nije".
Jednoj je max preko adsl2+, atenuacija 0, a margina velika, sto upucuje da je linija toliko dobra da s max postavkama jos ima toliku marginu (jer kad se pusti max brzina, kvaliteta linije se ocitava u rastu margine, posto smanjivanjem margine vise nema mogucnosti povecavanja max brzine linije), znaci da si vjerojatno tu odmah na portu mjerio. Koja je svrha takve slike osim da me "zavaras" ? I onda si tu sliku stavio apropo moje "6db target margine" i objasnjenja.
U drugoj je max u skladu s linijom i atenuacijom, te se margina na isti nacin i ocituje.
Citiraj:
Evo otvorio sam jedno mjerenje da ti pokazem da je ono na portu margina:

Link
link2

Evo pise snr margin, ako laze uredaj onda lazem i ja, ili ako je to ratio onda kako moze ratio biti 8.3 db?
Slazem se, margina je. Prva slika je onda potpuno nepotrebna bila...
Citiraj:
Ne zelim se prepirati da me krivo ne shvatis, ako nesto novo naucim od tebe bit cu zahvalan a i rado cu tebe nauciti nesto ako mogu.
Ni najmanje ne mislim da se prepiremo. Ja priznam, prakse nemam, osim sto smo na faksu "prakticno" radili prije ohoho, tako da je dobro i iskustveno misljenje, ali isto misilm da tu i tamo malo teorije fali tehnicarima Bila su mi 3 tehnicara tcoma u kuci stalno, vidio sam da fali sto su mi sve pricali zasto mi linija puca, samo eto, s njima nemogu razgovarat ovako jer je njima svaki korisnik internet generacija pa te ne dozivljavaju. Ali definitivno jedan prakticni pristup je potreban i dobar u temi.
Staro 22.07.2014., 23:28   #735
bokinho
Banned
Moj komp

Citiraj:
Zasto kazem da moze bit 100 podataka, pa bas iz toga sto moze. Sama prva slika je dijametralno suprotna od druge i vise mi izgleda kao da si je stavio da me hvatas na "tanak led" da nesto kazem pa kao "e eto vidis da nije".
Jednoj je max preko adsl2+, atenuacija 0, a margina velika, sto upucuje da je linija toliko dobra da s max postavkama jos ima toliku marginu (jer kad se pusti max brzina, kvaliteta linije se ocitava u rastu margine, posto smanjivanjem margine vise nema mogucnosti povecavanja max brzine linije), znaci da si vjerojatno tu odmah na portu mjerio. Koja je svrha takve slike osim da me "zavaras" ? I onda si tu sliku stavio apropo moje "6db target margine" i objasnjenja.
Sliku sam ti stavio iz jednog razloga koji sam vec valjda rekao a to je da se uvjeris da visoka margina ne znaci losa linija i puno smetnji.Jer konstatno tvrdis da je niska margina, taj tvoj target 6db najbolje rijesenje za stabilnu liniju, a nije.

Citiraj:
U drugoj je max u skladu s linijom i atenuacijom, te se margina na isti nacin i ocituje.
Ako mislis na prosli post i sliku, nju sam samo stavio za usporedbu da vidis da se uvjeris da je to sto pise margina i ona naravno je mjerena kod korisnika a ne na portu.

Citiraj:
Ni najmanje ne mislim da se prepiremo. Ja priznam, prakse nemam, osim sto smo na faksu "prakticno" radili prije ohoho, tako da je dobro i iskustveno misljenje, ali isto misilm da tu i tamo malo teorije fali tehnicarima Bila su mi 3 tehnicara tcoma u kuci stalno, vidio sam da fali sto su mi sve pricali zasto mi linija puca, samo eto, s njima nemogu razgovarat ovako jer je njima svaki korisnik internet generacija pa te ne dozivljavaju. Ali definitivno jedan prakticni pristup je potreban i dobar u temi.
Fali teorije to je istina, ali sad cu ti ja rec nesto o teoriji u ovome poslu.
Mogu postojat bilo kakvi zakoni teorije, mogu se 10 strucnjaka slozit s necime, mogu svi bit uvjereni da ce nesto funkcionirat jer mora, ali to sve ti padne u vodu nekad i jednostavno ne radi, tako da teoriju u ovome poslu se treba uzeti kao rezerva jer praksa je praksa i ona je provjerena.
Staro 23.07.2014., 03:09   #736
sandokan111
Banned

Citiraj:
Sliku sam ti stavio iz jednog razloga koji sam vec valjda rekao a to je da se uvjeris da visoka margina ne znaci losa linija i puno smetnji.Jer konstatno tvrdis da je niska margina, taj tvoj target 6db najbolje rijesenje za stabilnu liniju, a nije.
Pa ono moje je realni primjer, tvoje pak nije. Koja to linija ima one statse? Na onakvoj liniji, da postoji, normalno da ce se margina dizat, jer nema potrebe za snizavanjem. U realnim uvjetima maxADSL usluge, cilj je isporucit sto vecu brzinu a da linija bude stabilna. Da bi brzina bila veca, margina mora bit manja bla bla bla vec smo to prosli sve
Staro 26.07.2014., 12:52   #737
Bluzer
Premium
Moj komp

Bluzer's Avatar

Zašto je profil ovakav za 10MBit neta i ništa drugo (nema VOIP):

Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 782 / 12.275
Output Power (Up/Down) [dBm]: 13,0 / 18,0
Line Attenuation (Up/Down) [dB]: 17,0 / 28,5
SN Margin (Up/Down) [dB]: 22,0 / 7,0

Zašto ga synca na 12.2 umjesto na neku brojku oko 10?

Ovo su podaci sa TG782i, sa ADB je slično. Kad se nagazi ADB se smrzne, a TG782i se resetira. Dakle ne ide.
Staro 27.07.2014., 03:15   #738
sandokan111
Banned

Kako mislis zasto? Pa jer su tako postavili valjda :P Standardni profil..
Pod nagazi mislis da navuces max dl?
Po s/n-u bi rekao da je ok, ali ako ti je to ujedno i max, onda ni nema mjesta da se s/n korigira. To sto se routeri blesiraju je po meni do routera ne do veze, jer jedina osjetna stvar sto router "vidi" je struja koju vuce. Ne osjeca on protok podataka da ga kvaliteta parice resetira. Sve ostalo ne bi trebalo utjecat na router na nacin da on resetira/blesira ako je ispravan.

Stavi podatke iz adb-a jer ce ti on imat max sync i errore.
Staro 27.07.2014., 11:02   #739
Bluzer
Premium
Moj komp

Bluzer's Avatar

Nije max. Ovako ADB pokazuje:

Downstream Rate: 12273 Kbps
Upstream Rate: 782 Kbps

Downstream Line Measured Values
Maximum Attainable Rate: 17136 Kbps
Noise Margin: 7.1 dB
Line Attenuation: 32.5 dB
Power: 17.9 dBmV

Upstream Line Measured Values
Maximum Attainable Rate: 1283 Kbps
Noise Margin: 21.4 dB
Line Attenuation: 16.3 dB
Power: 13.3 dBmV

Da se ADB blesira nije ništa neobično, ali TG782i ne bi trebao. Pucaju kad je DL brzina na maksimalnoj - kad se limitira malo ispod maksimalne onda oba rade OK. Mislim da do "blesiranja" dolazi kad više ne mogu iskorigirati greške.
Staro 27.07.2014., 15:06   #740
sandokan111
Banned

Sto ti je taj attenuation tako veci na adbu. S tom atenuacijom ti je max jako blizu pustenog profila. Tebi bi veza trebala pucat ako je nestabilna, ne bi ti se router trebao restartat. Ako ti pukne vise puta srusit ce ti centrala to i povecat marginu. Al zasto ti tak 2 razlicite vrijednosti pokazuje mi je isto neobicno, nije to mala razlika.
Staro 27.07.2014., 16:03   #741
Red_Baron
Premium
Moj komp

Datum registracije: Nov 2002
Dragi forumaši,

Imam problem s pucanjem ADSL veze i ova tema mi se čini kao prava za postaviti pitanje.

T-com ADSL puca nekoliko puta dnevno. Imam sx763, usluge adsl, maxtv i analogni telefon, brzina neta je cca 4 MBit/s. Prošle godine je stanje bilo dosta gore (više od 10 puta dnevno) što se nakon nekoliko intervencija u centrali i dolaska t-com tehničara popravilo na sadašnje stanje. Parica je stara i u lošem stanju.

Problem je što se nakon pucanja veza automatski ne obnovi i svaki put je potrebno resetirati router. Je li moguće konfigurirati sx763 da se veza automatski ponovo spoji ili programirati nekakav watchdog koji će svako x vremena resetirati router i/ili vezu?

Podaci o liniji navedeni ispod. Puno hvala na svakom savjetu!

ADSL Line

Status: Cable connected
Line mode: ADSL2+
Maximum line rate:11760 kbps (downstream) / 886 kbps (upstream)
Noise margin: 8.3 dB (downstream) / 10.5 dB (upstream)
Line attenuation: 15 dB (downstream) / 8.2 dB (upstream)
Output power: 18.1 dBm (downstream) / 12.6 dBm (upstream)

Zadnje izmijenjeno od: Red_Baron. 27.07.2014. u 19:00.
Red_Baron je offline   Reply With Quote
Staro 27.07.2014., 16:35   #742
Zvone2772
interferometar
Moj komp

Zvone2772's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Citiraj:
Autor Red_Baron Pregled postova
T-com ADSL puca nekoliko puta dnevno. Imam sx764, usluge adsl, maxtv i analogni telefon, brzina neta je cca 4 MBit/s. Prošle godine je stanje bilo dosta gore (više od 10 puta dnevno) što se nakon nekoliko intervencija u centrali i dolaska t-com tehničara popravilo na sadašnje stanje. Parica je stara i u lošem stanju.
SX763?
Kod mene se ulijeni i popi*** nakon x-dana pa sam mu na utičnicu jednostavno stavio timer koji ga u gluho doba noći (5:00) ugasi na 5 minuta i upali.
Spartanski ali efikasno. Zapravo, Spartanci i jesu bili efikasni

Financijski je to rješenje od 30-ak kuna i radi fantastično jer me doma više ne tlače zato što "internet odjednom ne radi".

EDIT: Pogledao bih i je li connection mode na "always on", čisto da ne čeka neki "trigger" nakon pucanja.

Zadnje izmijenjeno od: Zvone2772. 27.07.2014. u 16:43.
Zvone2772 je offline   Reply With Quote
Staro 27.07.2014., 20:44   #743
Bluzer
Premium
Moj komp

Bluzer's Avatar

Citiraj:
Sto ti je taj attenuation tako veci na adbu. S tom atenuacijom ti je max jako blizu pustenog profila. Tebi bi veza trebala pucat ako je nestabilna, ne bi ti se router trebao restartat. Ako ti pukne vise puta srusit ce ti centrala to i povecat marginu. Al zasto ti tak 2 razlicite vrijednosti pokazuje mi je isto neobicno, nije to mala razlika.
To si dobro primjetio koliko je degradacija linije izraženija sa ADB, 5db je velika razlika. I vjerojatno najbolji pokazatelj koliko zapravo lošiji modem ima ADB.

Ne znam, idem probati naći negdje "originalni" SX763 pa vidjeti kako će se on ponašati. Malo mi je čudno da se jedan smrzne na max brzini, a drugi resetira.
Staro 27.07.2014., 21:56   #744
antunhr
Premium
Moj komp

antunhr's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Razlike u modemima su ogromne. Kada bi mogli nabaviti modeme koji su aktualni vani na M standardu(ali nazalost ne rade kod nas na B standardu) mogli bi povuci vise iz postojece parice. Primjer jedan sx763 ce se spojiti na 4700 kbita uz sn margin 10, dok ce jedan tp link 8960 kojega je vise tesko naci na B standardu spojiti uz sn margin 13, a dosta skuplji modemi tipa billion 7800 spojiti uz sn margin 16. Ovo su napamet bezveze brojke a sto je veci sn margin to vise se i moze povuci iz linije.

Evo i jedan stariji graf na koliko se moze koji modem sinhronizirati

http://whirlpool.net.au/img/article/1499/sync-large.gif
antunhr je offline   Reply With Quote
Staro 27.07.2014., 22:39   #745
Bluzer
Premium
Moj komp

Bluzer's Avatar

Najbolji primjer kad je još davno na jednom mjestu tehničar spajao TG782i i pokazivao mu marginu od 7.1, a onda spojio on svoju Acternu i pokazala mu 13.5

8960 nema na annex b jer vidim da se pojavio 8961 i ima ga na b.
Staro 29.07.2014., 01:56   #746
sandokan111
Banned

Citiraj:
Autor antunhr Pregled postova
Razlike u modemima su ogromne. Kada bi mogli nabaviti modeme koji su aktualni vani na M standardu(ali nazalost ne rade kod nas na B standardu) mogli bi povuci vise iz postojece parice.
Pa sto ce ti router koji radi na M-u ako ga isp ne pusta? Jer to na kojem annexu oni rade ovisi samo o ispu, nema veze s routerom. Mislim da je netko stavio,a to sam prvi put vidio kod nas da netko pusta annex M. Bio je h1 ili amis.
Citiraj:
Primjer jedan sx763 ce se spojiti na 4700 kbita uz sn margin 10, dok ce jedan tp link 8960 kojega je vise tesko naci na B standardu spojiti uz sn margin 13, a dosta skuplji modemi tipa billion 7800 spojiti uz sn margin 16. Ovo su napamet bezveze brojke
Pitanje je kako bi se koji spojio, dok ne testiras s nasim firmwareima tesko je to tek tako prosudit.
Staro 29.07.2014., 16:59   #747
Ag008
RESPECT MY AUTHORITAH
Moj komp

Ag008's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
Evo update, prebačen s 5 na 8mbps za +10kn mjesečno.
S time da će mi upload opet pucati. Nakon 2min uploada veza mi crkava i to se nekako riješilo fiktivnim povećanjem upload brzine.
Prije sam imao oko 5.4 (plaćao 5) mbps u speedtestu a sada imam 7.8 (plaćam 8).

Pokušao sve ovo objasniti nekome na iskonovoj podršci ali dobio nekog studenta koji nema blage veze o ničemu.
Evo i slike; staro/novo

Kako vam izgleda novi status?
Staro 29.07.2014., 17:09   #748
Facelessone
Premium
Moj komp

Facelessone's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Ja budem se ponovio koliko god puta treba. Kad sam imao prije malo manje od godine dana takve iste probleme s uploadom radili su budau iz mene, govorili da je do mene, da je do routera, da limitiram brzinu uploda i svakve besmislene gluposti. Stim da sam imao i njihov router i SX sa openwrtom i na svakom je bilo isto. Kak nisu riješili kvar kroz par tjedana odo ja od njih ća. Glavno da je prije toga 3 godine 24/7 radilo normalno i onda eto, odjednom, problem do mene iz vedra neba.

AMD Ryzen 7 5700X
BQ Pure Rock
MSI B450 Tomahawk Max
32GB (2x16GB) Fury Beast 3600MHz HX432C18FB2K2/16
MSI RX 6800XT GamingX Trio 16GB
500GB Crucial MX500
Fractal Define R4
Corsair HX850 Platinum
Logitech MX Master 3
Logitech MX Keys
Logitech Z2300
Dell U2715H
Iskon 300/100 Mbps

CPU Intel i7-4810MQ
VGA nVidia GT730M 1 GB
RAM DDR3 16 GB 1600 MHz
SSD 500 GB Sandisk Ultra
Display 15.5" 3K HD IPS 2880x1620
LTE Modem
DVD-RW
9 cell battery
Napajanje 135 W
Windows 10 Pro
Logitech MX Anywhere 3s

AMD Ryzen 5 7640HS
AMD RadeonT 760M
14" 2,8K, 120Hz
16GB RAM
1TB HDD
Windows 11 Pro
Logitech MX Anywhere 3s

Xpenology DVA1622 @ DSM 7.1.1-42962 Update 4
H110M-DGS
Intel i3-7100
8GB RAM DDR4
WD Red 8TB
WD Purple 4TB
Seagate IronWolf 3TB
Seagate SkyHawk 6TB
Nanoxia Deep Silence 4
Seasonic X650 SS-650KM Gold

Facelessone je offline   Reply With Quote
Staro 29.07.2014., 18:23   #749
JuiceBox
Xulos :)
Moj komp

JuiceBox's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Posto me ovi iz H1 vec godinu dana yebu sa svojom profesionalnoscu , moze neki osvrt na moje postavke i di je zapelo ? :

http://www.pohrani.com/?3X/mz/4bjaFlJb/h1.jpg
Staro 29.07.2014., 20:00   #750
sandokan111
Banned

Citiraj:
Autor Ag008 Pregled postova
Evo update, prebačen s 5 na 8mbps za +10kn mjesečno.
S time da će mi upload opet pucati. Nakon 2min uploada veza mi crkava i to se nekako riješilo fiktivnim povećanjem upload brzine.
Prije sam imao oko 5.4 (plaćao 5) mbps u speedtestu a sada imam 7.8 (plaćam 8).
Kako mislis opet puca? I prije povecanja ti je pri uploadu pucalo?
I kako mislis fiktivno povecanje uploada? Sad su ti smanjili upload u odnosu na prije.
Citiraj:
Kako vam izgleda novi status?
Neznam sto su ti upload smanjivali.
Citiraj:
Autor xulos Pregled postova
Posto me ovi iz H1 vec godinu dana yebu sa svojom profesionalnoscu , moze neki osvrt na moje postavke i di je zapelo ?
http://www.pohrani.com/?3X/mz/4bjaFlJb/h1.jpg
Da tebi nije router mozda u banani? Imas dosta tih errora na njegovoj strani. Ako ne, onda ti je linija u banani, i centrala ti je vec rusi pomalo (INP ti se pali vec dobrano).
Kad vec imas fritza, fino stavi i ostale slike (spectrum/statistics/line settings), a u medjuvremenu si u line settings namjesti na max stability).
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno